זאכר טורט

MOVEREP24

New member
זאכר טורט

מה הסיפור מאחורי העוגה הזו? למישהו יש את המתכון המקורי המקורי? ואם מישהו ניסה כמובן אז איך יצא? תודה

טלאית321

New member
זה דחוף?

כי אם לא, תמתיני כמה דקות אקליד לך מספר "עוגות לכל עת" עוגה טעימה מאוד הזכרת לי, המון זמן לא הכנתי אותה

טלאית321

New member
טורט סאכר - מספר "עוגות לכל עת"

150 גר' מרגרינה 1/2 כוס סוכר 4 חלמונים 1 כף תמצית וניל קורט מלח להכניס את כל החומרים לקערה גדולה ולבחוש עד שמתקבלת תערובת קרמית 150 גר' שוקולד מריר 1/2 כוס חלב לחמם בסיר בישול קטן,על אש קטנה עד שהשוקולד נמס ולהוסיףלתערובת שבקערה הגדולה ולבחוש. 2 כוסות קמח מעורב עם 1 שקית אבקת אפיה להוסיף לתערובת ולבחוש רק עד שמתקבל בצק חלק 4 חלבונים 1/2 כוס סוכר להקציף את החלבונים,כאשר מתחיל להיווצר קצף להוסיף בשתיים שלוש פעמים ולהמשיך להקציף עד שמתקבל קצף גמיש. להוסיף את הקצף לבצק בתנועות עטיפה ולצקת את הבצק לתבנית 26 משומנת. לאפות בחום בינוני כ- 50-60 דק'. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי והיא קפיצית למגע. להוציא את העוגה מהתבנית לאחר 15 דק'. 3/4 כוס ריבה רכה לחצות את העוגה לשתי שכבות, למרוח מחצית מכמות הריבה על השיכבה התחתונה, לכסות בשכבה השניה ולמרוח את שארית הריבה ולכסות בשכבה השניה. קרם לציפוי: 100 גר' שוקולד מריר- להמיס על אש קטנה בתוך סיר בישול קטן הנתון בתוך סיר גדול יותר ובו מים רותחים (הקיצר- בן-מארי). 1 שקית שמנת מתוקה (היום זה "מיכל"), להוסיף לשוקולד המומס בעודו על האש ולבחוש. 1 כפית קורנפלור 2 כפות חלב 2 כפות ברנדי לבחוש בנפרד ולהוסיף לקרם. לחמם על אדים (בן-מארי) עוד 10 דקות לבחוש מידי פעם. הקרם מוכן כאשר הוא מסמיך מעט. לצקת את הקרם על העוגה המרוחה בריבה בעודו חם. *****
איך פעם היו כותבים מתכונים-מאוד משעשע ******

MOVEREP24

New member
תודה סלעית האם

זה המקור או בנוסח המקור? האם ניסית את העוגה? תודה

princess gina2

New member
טלאית האם יש לך את המתכון

עוגת גבינה מוקפאת מהספר הזה? היה לי אותו פעם בארץ שהיתיי קטנה והייתי מכינה המון.. ממש נוסטלגיה . תודה.

clcl

New member
עוגת גבינה ושוקולד מוקפאת

עוגת גבינה ושוקולד מוקפאת החומרים: ¼ ק"ג ביסקויטים מרובעים ½ כוס יין מתוק 200 גרם שוקולד מריר ½ ק"ג גבינה לבנה רכה 4 חלמונים 4 חלבונים ½ כוס סוכר אופן ההכנה: לטבול את הביסקוטים ביין ולסדר אותם בתבנית. להמיס את השוקולד ולהעביר לקערה גדולה. לבחוש את הגבינה והחלמונים ולהוסיף לשוקולד המומס. להקציף את החלבונים עם הסוכר ולהוסיף לתערובת. לצקת את התערובת מעל לביסקויטים. לכסות את התבנית בנייר אלומיניום. להקפיא לפחות 5 שעות. מקור המתכון: נירה שויאר "עוגות לכל עת"

clcl

New member
עוגת קסטה מגבינה – מוקפאת

עוגת קסטה מגבינה – מוקפאת החומרים: 750 גרם גבינה לבנה רכה ½ כוס סוכר 4 חלמונים 1 כף תמצית וניל 4 חלבונים ¼ כוס סוכר ½ ק"ג ביסקויטים מרובעים ½ כוס סוכר ¼ כוס אבקת קקאו 3 כפות מים 50 גרם מרגרינה אופן ההכנה: לערבב את הגבינה, הסוכר, החלמונים ותמצית הוניל. להקציף את החלבונים והסוכר ולהוסיף לתערובת. לסדר את הביסקויטים בתבנית. לשפוך את התערובת ולסדר מעל שכבת ביסקויטים נוספת. לבשל על אש קטנה סוכר, אבקת קקאו ומים עד להמסת הסוכר. להוריד מהאש ולהוסיף את המרגרינה. לצקת מעל לעוגה כשהקרם חם. לכסות את התבנית בנייר אלומיניום. להקפיא כ 5 שעות. לחתוך את העוגה ולהקפיא שנית. מקור המתכון: נירה שויאר "עוגות לכל עת"

טלאית321

New member
בבקשה עוגת גבינה מוקפאת/נירה שויאר

מקלידה בדיוק כמו שכתוב בספר לחמם תנור לחום בינוני תבנית 35X25 ס"מ 3/4 כוס קמח 1 כפית מחוקה אבקת אפיה 1/2 כוס סוכר 1/4 כוס שמן 6 חלמונים קורט מלח להכניס את כל החומרים לקערה בינונית לבחוש היטב עד שמתקבל בצק חלק לצקת את הבצק לתבנית אפיה משומנת,רצוי מפיירקס לאפות בחום בינוני כ-30 דקות העוגה מוכנה כאשר צבעה זהוב 6 חלבונים 1/2 כוס סוכר להקציף את החלבונים בקערה גדולה, כאשר מתחיל להיווצר קצף להוסיף את הסוכר בשתיים-שלוש פעמים ולהמשיך להקציף עד שמתקבל קצף גמיש 1/2 ק"ג גבינה לבנה רכה 1/4 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל 1 כף קליפת לימון מגוררת לבחוש היטב בנפרד,להוסיף לקצף בתנועות עטיפה לצקת את תערובת הגבינה על התחתית האפויה לכסות את התבנית בנייר אלומניום. להקפיא את העוגה לפחות 5 שעות לפני ההגשה לחתוך למנות ולהגיש קפוא גיוונים: אפשר להוסיף לתערובת הגבינה 1/2 כוס תמצית פטל או 1 כף קפה נמס וכו'

princess gina2

New member
טלאיתוש../images/Emo24.gif תודה תודה!!!!!!

איזה כייף לי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! רצה להכין!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

פנינה ט

New member
אחת האכזבות הכי גדולות שהיו לי בחיי

מעוגה, אחרי שהכנתי זה היה משהו בסגנון של זה הכל? על מה בדיוק כל הרעש והצילצולים? סתם, ממש סתם, חבל על הטירחה של הדלקת התנור לדעתי

MOVEREP24

New member
פנינה עד כדי כך?

תוכלי לתת לי את המתכון שאת עשית? תודה

טלאית321

New member
הכל תלוי בעיתוי

לפני 20 שנה העוגה הזו הייתה WOW עידן עוגות המוס, תחכום באפיה ושימוש בחומרים מעולים שיש כיום בשוק, לא היה אז. אני זוכרת את העוגה הזו כטעימה, כל יום שישי הייתי קונה אותה בקונדיטורית "נאדה" אחת ה-מגדניות דאז הטובות בירושלים, שאגב צריך היה להזמין מראש, מחשש שלא ישאר (העוגה הזו והשטרודלים היו נחטפים) מזמן שהתחלתי לאפות, הכנתי אותה השתמשתי בריבת פובידל חמצמצה, זה נתן קונטרסט של חמצמצות ומתיקות לעוגה, זה היה טעים לא חושבת שעד כדי כך היא גרועה, פשוט דיברו עליה המון, כנראה גודל האכזבה כגודל הצפיה. אין ספק שכיום יש עוגות הרבה יותר טעימות מזו

פנינה ט

New member
זהו שזה היה משהו כמו 20 שנה וגם אז

היא לא היתה ווא, קניתי ספר עוגות כי היא היתה על כריכת הספר ונראתה מדהים, ואני חושבת שכל כך התאכזבתי שלא נגעתי בספר הזה מאז ועד היום.

טלאית321

New member
פנינה'לה יש לך טראומה מהספר? ../images/Emo6.gif

איזה ספר זה? תכיני אותה שוב שתתגברי על הטראומה

MOVEREP24

New member
פנינהל'ה העתיקי לנו בבקשה את המתכון

של הזאכר טורט מהספר ההוא שיש לך. התוכלי? תודה

פנינה ט

New member
עכשיו נזכרתי למה לא נגעתי שנים בספר

של נירה שויאר, התמונה אמנם לא על הכריכה אלא בפנים בעמוד 36 אבל זה מה ששכנע אותי לקנות את הספר. הספר יצא לאור בשנת 79 ואחרי הנסיון הנהדר שהיה לי עם הספרים של רות סירקיס ולאחר שראיתי את התמונה של הזאכר טורט מיהרתי לקנות את הספר הזה, ומאז לא נגעתי בו יותר. רק כשהתחלתי להסתובב כאן בפורומים ראיתי שאנשים ממליצים על עוגות ובצקים מהספר והלכתי לחפש אותו שוב, מזל שלא מסרתי אותו לחברות, כי יש הרבה ספרי בישול שלא מצאו חן בעיני ופשוט העברתי לכל מיני אנשים. והנה המתכון: טורט סאכר - נירה שויאר "עוגות לכל עת" תבנית 26 לחמם את התנור לחום בינוני 150 גרם מרגרינה רכה 1/2 כוס סוכר 4 חלמונים 1 כף תמצית וניל קורט מלח להכניס את כל החומרים לקערה גדולה ולבחוש היטב עד שמתקבלת תערובת קרמית. 140 גרם שוקולד מריר 1/2 כוס חלב או מים לחמם בסיר בישול קטן, על אש קטנה, עד שהשוקולד נמס. להוסיף לתערובת שבקערה הגדולה ולבחוש. 2 כוסות קמח מעורב עם 1 שקית אבקת אפיה להוסיף לתערובת ולבחוש רק עד שמתקבל בצק חלק. 4 חלבונים 1/2 כוס סוכר להקציף את החלבונים בקערה בינונית. כאשר מתחיל להיווצר קצף להוסיף את הסוכר בשתיים-שלוש פעמים ולהמשיך להקציף עד שמתקבל קצף גמיש, להוסיף את הקצף לבצק בתנועות עטיפה ולצקת את הבצק לתבנית אפיה משומנת. לאפות בחום בינוני כ 50-60 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי והיא קפיצית למגע. להוציא את העוגה מהתבנית לאחר צינון של כ-15 דקות. 3/4 כוס ריבה רכה לחצות את העוגה לשתי שכבות. למרוח מחצית מכמות הריבה על השכבה התחתונה. לכסות בשכבה השניה ולמרוח את שארית הריבה. קרם לציפוי 100 גרם שוקולד מריר להמיס על אש קטנה בסיר בישול קטן הנתון בתוך סיר גדול יותר ובו מים רותחים. 1 שקית שמנת מתוקה להוסיף לשוקולד המומס בעודו על האש ולבחוש. 1 כית קורנפלור 2 כפות חלב 2 כפות ברנדי לבחוש בנפרד ולהוסיף לקרם. לחמם על האדים עוד כ-10 דקות. לבחוש מדי פעם. הקרם מוכן כאשר הוא מסמיך מעט. לצקת את הקרם על העוגה המרוחה בריבה בעודו חם. זהו. מה שאני זוכרת מלפני כמעט 30 שנה זה שהקרם עכשיו אני רואה שזה גנאש, והמידות שלו ממש לא נכונות, ובגנאש לא צריך להוסיף קורנפלור כדי שיהיה סמיך יותר. הקרם באמת לא התקשה ונשאר נוזלי, אני זוכרת שזה ממש עיצבן אותי, וגם הטעם לדעתי לא היה משהו סתם עוגת שוקולד עם ריבה וקרם נוזלי שאפילו לא טעימה במיוחד. בהצלחה

למעלה