ותק צבאי

חגית112233

New member
ותק צבאי

אני בעלת ותק של 19 שנה.
הייתי מורה חיילת ומופיעים לי בתלוש 23 חודשי ותק. מדוע זנה לא נחשב בותק ההוראה שלי? (אלא רק לצרכי שכר)?

itu1

New member
וותק צבאי

אם היית מורה חיילת עליך להביא אישורים מתאימים והוותק יכול להיות מוכר כוותק הוראה, לא לפנסיה .
אריה

itu1

New member
הבהרה

כאשר הוותק הצבאי בשורה נפרדת הוא עומד בפני עצמו כולל שווה ערך לתוספת בגין 2 שנות וותק.
לעומת זאת
כאשר הוותק מוכר להוראה והכנס לתחשיב השכר המשולב כל התוספות שעל השכר המשולב חלות גם על וותק זה כלומר ערכו גבוה יותר (בשקלים).
אריה

ארטור 1

New member
תשובת אריה אינה מובנת

כיצד בכלל ניתן לשלם על וותק ש"עומד בפני עצמו?

הוותק הצבאי מצטרף לוותק בהוראה והמספר הכולל הוא זה שמוצב לתוך טבלת השכר ועל פיהו מחושב השכר .

בקשר למורה חילת צר לי גם אני טעיתי לחשוב שנצברו זכויות פנסיה בגין אותם שנתיים ,ועכשיו גם לי אין תשובה מה ההבדל .

itu1

New member
הבהרה ותיקון

בתשובתי הקודמת נפלה טעות וההתיחסות היתה לסעיף קידום וותק ולא לוותק צבאי.
וותק צבאי נכנס לשכר המשולב אך אינו מובא בחשבון לזכויות פנסיוניות (יש מקרה חריג אחד שכן יחשב) לא לחישוב וותק לדמי הבראה (ובעבר לפני השינוי האחרון גם לא לענין וותק לביגוד).
אריה

itu1

New member
מקרה חריג

הוא של מי שעבד בהוראה המשרד החינוך התגייס לשירות חובה ומיד עם שחרורו חזר לעבוד בהוראה , אבל זה חל רק בפנסיה התקציבית שמזה מספר שנים לא ניתן להצטרף אליה..
אריה

ארטור 1

New member
לסיכום-הזכויות הנוספות של מורה חיילת היו בלוף

עד לכניסת אופק חדש הזכויות הנוספות של מורה חיילת לעומת סתם בוגרות צבא היו כמה מאות שקלים יותר בדמי ההבראה בחלק מהשנים .
מה שלאריה לא נוח לספר ,שבחתימת ווסרמן על אופק חדש הוא וויתר על הוותק הצבאי למורים שמתחילים לעבוד במשרד החינוך .
עכשיו באופק חדש מזמברים את כל בוגרי הצבא הרגילים ומי שהתחיל לעבוד במשרד החינוך ב 4 שנים האחרונות אינו מקבל שכרו על פי וותק שכולל את וויתקו הצבאי .

nir s 23

New member
נכון מאוד! אני הייתי שלוש שנים בקרבי

התחלתי ללמד בשנה שעברה ויש לי ותק הוראה 2 ותק לשכר 2.
מישהי שהייתה מורה חיילת (וכבודה במקומה מונח) בשירות שלה, והתחילה ללמד בשנה שעברה יש לה ותק הוראה 2 ותק לשכר 4!
למה?!? לא ברור.
וכפי שכבר כתבתי כאן והקצנתי בכוונה ועדיין אקצין. שניים שירתו באותו הבסיס, האחד היה מ"פ קרבי והשני היה עובד רס"ר זוטר ומיותר. השתחררו והלכו ללמוד הוראה. המ"פ בחר ללמד ביסודי באופק חדש ויתחיל עם 1 שנת ותק ועובד הרס"ר בחר בתיכון בעוז לתמורה ויתחיל עם 4 שנות ותק. אבסורד!!

ארטור 1

New member
אני מצטער אם החשבון שופך מלח על הפצע

אך המשמעות של 3 שנות שרות שהופכות להיות שנות וותק לשכר הינו תוספת של כ 16% בשכר ל 3-4 שנות העבודה הראשונות ,ב3 השנים הבאות זה יורד במדרגות עד 6% תוספת לשכר ובכ 20 שנים הבאות נשמר הפרש של 6% .בממוצע משוקלל גס על 25 שנות עבודה אתה תפסיד כ 8% משכרך שערכן שנתיים מלאות של עבודה .

nir s 23

New member
אין ספק! ואחר כך מתפלאים למה אין גברים בהוראה

או בפרט למה אין גברים ביסודי. הנה עוד סיבה...
שמישהו כבר ירים את הכפפה ויעניק את הותק הצבאי לשכר לכל אחד ששירת בקרבי ללא קשר מתי הוא התחיל להיות מורה ולאיזה רפורמה הוא הצטרף! זאת פשט שערורייה....
נחכה לפתיחת ההסכם ב 2013...

מה הקשר לשירות קרבי ?

שירות צבאי לא אמור להיות לוותק, לכולם באותה המידה. אלא אם האדם שירת בתפקיד שמקנה לו נסיון במקצוע (נניח, מורה-חייל).
שירתת בקרבי? סחתיין. גם אני. מה הקשר?

ארטור 1

New member
שרות צבאי השפיע על הוותק עד כניסת האופק

ועדיין משפיע בעוז לתמורה .
אני מקווה טרומפלדור שאינך מצדיק את ביטול הוותק הצבאי למורים חדשים ,כי קל מאד להראות את הצדק וההגיון שהיה בתשלום זה .
לעניין קרבי או לא זה ויכוח מסוג אחר .

nir s 23

New member
בוא נעזוב רגע את הקטע הקרבי

זאת שאלה מעניינת אם כן צריך להוסיף את הותק הצבאי לשכר או לא. ארתור כתב כאן כבר פעם שהסיבה להוספה היא הפסד שנות הותק האפשריות למישהו שעשה צבא במקום ישר להתחיל ללמוד ואז להתחיל ללמד בגיל 21-22 נניח, מצד שני איך ארתור יסביר את העובדה שמישהו שהיה בכיר במתנ"ס או בצופים או משהו כזה 15 שנה ובחר ללכת לעבוד במשרד החינוך יקבל את 15 השנים האלה כתוספת לשכר, כלומר נסיון בהוראה/הדרכה. אני לא מדבר בכלל על השאלה האם זה ראוי להוסיף כן או לא. אני שואל למה לחלק כן ולחלק לא??? למה איפה ואיפה?

תאנוש

New member
אני לא מבינה

אתה חושב שיש להשוות שירות צבאי לעבודה במתנ"ס בהדרכה - כותק להוראה?
ביטול הותק הצבאי לותק בהוראה מגוחך בעניי ושוב בא לא לטובת המורים אלא לטובת שר האוצר, ומי שעבד בהדרכה ו/או בתחום ההוראה באופן בלתי פורמלי רצוי וחשוב שהזמן הזה יוכר לו כוותק לשכר.

nir s 23

New member
כלל לא

אני מתכוון שאם עד עתה היו שתי סיבות להוספת ותק שהוא לא בהוראה נטו, הרי שהיום עד הכלל שחייבים להיות בצבא מורה חיילת בעצם מצמצמים אותו לאחד האומר שאתה צריך שיהיה לך ותק כל שהוא בהדרכה/הוראה והנימוק של הפסד שנות ותק בעקבות שירות צבאי יורד לטמיון (אם אתה מורה חדש באופק חדש כמובן).

ארטור 1

New member
לניר -אני אכן יכול להסביר מצויין למה...

זה אינטרס של המדינה לשמור על צדק כלפי אדם ששירת בצבא ולשלם לו את המינימום בצורת הכרה בוותק הצבאי שלו לצורך שכר ,ולפני כ 10 ימים הסברתי את העניין מספרית .

אני לא חושב שמי שעובד במתנס או בצופים יקבל או מקבל הכרה עבור אותן שנים כוותק מיקצועי ,כך שהשוואה לזה לא תיתן לך כלום .

nir s 23

New member
היי ארתור

1. אם זה אינטרס של המדינה אז למה לעזאזל אני לא מקבל את זה?
2. אני מכיר אישית מישהו שיש לו תואר שני בתרבות נופש וספורט מארה"ב (כן יש תואר כזה!) הוא עבד כמה שנים בקייטנות והכ לו בתקופה שם כותק לשכר כשהוא התחיל לעבוד במשרד החינוך.

למעלה