ותק צבאי

ארטור 1

New member
כשאני כותב ,שזה אינטרס של המדינה ...

אז לדעתי אינטרס המדינה להראות שהיא יודעת לגמול לאלו שמשרתים בצבא .לדעתו של שר האוצר עדיף לא לשלם את הוותק הזה כי שום מורה לא יהפוך לעולם להיות חייל חובה ואין שום סכנה שיחליט לנטוש באיזו דרך את השרות הצבאי בגלל נסיונו עם משרד החינוך .
בקיצור בגיל 18 קל למדינה לספר לך סיפורים ואח"כ לחרבן לך על הראש . מילא היה מדובר בקבלן גיוס פרטי שעובד לפי ראשים שהוא מגיס ,אך מדובר במדינה והיא אינה יכולה להתנהל כך .הבעיה שהמדינה עושה זאת בענינים רבים אחרים ,והיא בטוחה שכולם טיפשים ולא מבינים בכלל מה הבלוף

המישהו מארה"ב סידר מסמכים באנגלית יפה ורהוטה ואם לא הצליחו להפריך אז קיבלו את הכתוב .

להלן התחשיב שעשיתי למה המדינה חיבת להמשיך לשלם את הוותק הצבאי

ביטול הוותק הצבאי -מעשה נבלה של משרד האוצר

ארטור 1

22/05/12 23:40

61

מדינה אשר רוצה להשתית את השלטון על בסיס שוויון בנטל ,חיבת לשאוף לצמצם את הנזקים של אלו אשר נושאים בו .

כאשר אדם הולך לצבא ,הוא יודע שהוא מפסיד 3 שנות עבודה מתוך סך השנים שיעבוד עד צאתו לגמלאות .

המדינה שכל השנים שילמה תוספת וותק עבור השרות הצבאי ידעה לחשב שנזקיו של המשרת בשרות צבאי עולים בהרבה מעל 3 שנות עבודה וכל השנים השתדלה לקחת אחריות על חלק מהנזק .

התחשיב של המדינה היה כדלקמן :אם 2 אנשים באותו גיל מגיעים ללמוד בסמינר למורים והופכים להיות מורים מהמניין וההבדל היחידי בנהם הוא שאחד לא שרת בצבא וכבר בגיל 22 סיים סמינר והתחיל לעבוד ,והשני אחרי 3 שנות שרות צבאי התחיל סמינר בגיל 21 ומתחיל לעבוד בגיל 25 .

מכיוון ששנהם באותו גיל ולראשון כבר יש וותק בהוראה של 3 שנים ,המדינה באה ונתנה גם לשני וותק צבאי של 3 שנים ואז שכרם מגיל 25 והלאה היה זהה.

ביטול הוותק הצבאי מאותת למורים שהיו בצבא שלא רק שלא קיבלו שכר במשך 3 שנות שרות צבאי אלא שחברהם בני גילם שלא שרתו בצבא מרוויחים יותר כסף לצמיתות כי וותקם בהוראה גבוה ב3 שנים .
אגב גם קצובת הפנסיה של אלו שלא שרתו תהיה גבוהה משמעותית (כ 10% יותר) מקצובת הפנסיה של אלו ששרתו 3 שנים

nir s 23

New member
קראתי כבר את החישוב הזה שלך

השאלה היא האם אתה מעביר אותו לחלונות הגבוהים!!

ישראלי30

New member
אני מציע להעביר את המידע למבקר ולכתב המצ"ב

בכמה קליקים פשוטים באתר מבקר המדינה.

היה כאן פעם מישהו בשם איתם לחובר, שהציג את עצמו ככתב לענייני חינוך של קול ישראל- רשת ב', הוא ביקש שיפנו אליו, האימייל שלו (כפי שכתב בפוסט): [email protected]

ארטור 1

New member
הם שם למעלה יודעים חשבון ולכן שודדים את הכסף

השאלות והנקודות שאני מעלה הינן כלפי ארגוני המורים .
בעניין הוותק הצבאי רק אירגונו של ווסרמן אשם ,הוא היה אמור להבין את מלוא המשמעות אך השתתף בתעמולה השקרית של האוצר .

לפני כ 5 שנים שהאופק התחיל להסגר סיפרו לנו שרת החינוך וכן ווסרמן שמטרתם להכפיל את שכר המורים המתחילים כדי להעלות את רמת המורים שהולכים לסמינרים .
החשבון שהם פירסמו היה שמורה מתחיל במקום להרויח שכר טבלאי של כ 2900 ש"ח יתחיל באופק עם שכר של כ 5300 ש"ח .אומנם לא הכפלה אך נראה כפרופורציה יפה מאד .

האם ההסתדרות ווסרמן לא ידעו ששום מורה אינו מרויח 2900 ש"ח אלא הרבה יותר ? וודאי שידעו .

אז כמה אתה הית מרויח כמורה מתחיל ?

תשובה: 2900 ש"ח+ 3 שנות וותק שזה בעצם 3350 ש"ח +3 תוספות שכר מהעבר שהיו מחוברות לטבלה = כ 400ש"ח + גמול כפל תואר 10% =300 ש"ח +גמול הכשרה 6% =200 ש"ח . הגענו ל 4250 ש"ח.
נו מישהו רואה כאן הכפלה מ 4250 עד ל 5300 ש"ח ? אני לא מדבר על זה שתואר שני היה מוסיף כ 500 ש"ח בעולם הישן ורק כ 300 ש"ח באופק ,ואם איזה דוקטור היה חושב לעבוד בהוראה אז באופק היה מרויח שכר זהה לעולם הישן רק היה מחויב לעבוד 36 שעות כמו שעובדים באופק .
המערכת לא שיפרה את שכר המורים המתחילים ,המערכת לא מתגמלת בעלי תארים מתקדמים ,בקיצור המערכת צועדת בכיוון הפוך למה שהיא מצהירה .

איפה ההסתדרות כאן? איך ולמה העיזה לחתום על הסכם כזה ? הכיצד 4-5 שנים אחרי חתימת ההסכם היא אינה מסוגלת להסביר למורים למה ההסכם טוב להם !

הכיצד 4-5 שנים אחרי חתימת ההסכם היא אינה מסוגלת להסביר למורים למה ההסכם טוב להם !

הכיצד 4-5 שנים אחרי חתימת ההסכם היא אינה מסוגלת להסביר למורים למה ההסכם טוב להם !

אתה מבין? ארגון עובדים שלא יכול להסביר לך כיצד מצבך השתפר ?

nika27

New member
וזה לא נכון

מי שהייתה מורה חיילת לא התחילה עם ותק 4, אלא שנתיים בלבד, וזה הגיוני, מכיוון שבמהלך שנתיים היא עשתה את התפקיד הבהוראה ויש לה שנתיים ניסיון.
מי שהיה בכל חיל אחר, כולל קרבי לא עשה את עבודת ההוראה ואין שום סיבה שיזכה בשנת ותק.
אם עסקת במשהו אחר למה מגיע לך שנת ותק? זה כמו שמשהי שעבדה בחנות או הייתה מזכירה תעבור לעבוד בהוראה ותבקש שנת ותק כאשר בכלל לא עבדה בתחום.

nir s 23

New member
את לא יורדת לסוף דעתי

קודם כל לא אמרתי שמורה חיילת התחילה עם ותק לשכר של 4 שנים. עשיתי השוואה ביני שהתחלתי ללמד בשנה שעברה ויש לי כעת ותק בהוראה 2, ותק צבאי 3 שנים, וותק לשכר 2 (כלומר ללא הותק הצבאי) לבין מישהי שהייתה מורה חיילת והתחילה גם ללמד בשנה שעברה ונכון לעכשיו מופיע בתלוש שלה ותק הוראה 2, ותק צבאי 2, ותק לשכר 4.

ולגבי הדוגמה שנתת " זה כמו שמשהי שעבדה בחנות או הייתה מזכירה תעבור לעבוד בהוראה ותבקש שנת ותק כאשר בכלל לא עבדה בתחום."

יש לי אחת יותר טובה, זה כמו שמישהו שרק שירת בצבא ללא כל קשר לתפקיד שהוא עשה שם יקבל את הותק הצבאי לשכר שלו אם הוא מורה שעבד בעולם הישן לפני הכניסה לאופק חדש/מורה שעבד בעולם הישן לפני הכניסה לעוז לתמורה/מורה חדש בעוז לתמורה. ותאמיני או לא, זה אכן קורה. מי היחיד שלא זוכה להטבה זו? מורה חדש באופק חדש. אז בין אם היית טבח,שליש,עובד רס"ר,מאגיסט,חובש,צנחן, מש"ק, מקפל מצנחים או מורה חיילת, אתה מקבל את הותק הצבאי לותק לשכר שלך, אלא אם כן התחלת לעבוד בחמש השנים האחרונות ואילך באפק חדש!

z i v1

New member
למה בשבתון את מקבלת תוספת וותק להוראה?

את עבדת במקצוע? (לא).

אז מורה אחרי שבתון יותר טובה שמגיעה לה עוד שנת וותק?
ואל תגידי לי שהיא השתלמה, בגלל שכאשר אני לוקח חל"ת על מנת ללמוד נטו (לא בשבתון) גם אין תוספת וותק.

בקיצור, אין קשר בין תוספות הוותק לבין ההוראה עצמה.
ההגיון היחיד בכך הוא שחייל ששירת את המדינה 3 שנים (ולא חשוב אייך ובמה) ואחר כך ממשיך בשרות המדינה (הוראה, ולא רק, ברוב מקצועות בשרות המדינה) מן ההגיון שהמדינה תכיר בוותק שלו כאחד שעבד אצלה, ועוד בהתנדבות!

nika27

New member
יש הבדל

מי ששירת בתחום ההוראה התנסה בתחום, ומי שלא שירת בהוראה, עם כל הכבוד לשירות שלו לא התנסה בתחום, לא לא מגיעה לו שנת ותק. ובשבתון יש הרבה מורות שעובדות מספר שעות מצומצם או מחליפות, ויש הבדל בין שנת שבתון שמגיעה למורה שכבר עבד שנים רבות במעכת לבין שירות צבאי.

nir s 23

New member
אבל את לא עונה לעניין

בואי נחלק את ציבור המורים לחמישה:
מורים שעבדו בעולם הישן לפני הכניסה לעוז לתמורה - מקבלים את הותק הצבאי
מורים חדשים בעוז לתמורה - מקבלים את הותק הצבאי.
מורים שעבדו בעולם הישן לפני הכניסה לאופק חדש - מקבלים את הותק הצבאי
מורות חדשות באופק חדש שהיו מורות חילות - מקבלות את הותק הצבאי
מורים חדשים באופק חדש שלא היו מורה חיילת - ל-א מקבלים את הותק.

כפי שאת רואה, השאלה היא לא האם ראוי לתת או לא, כי עובדה שנותנים. השאלה היא - למה לא לכולם??

z i v1

New member
ומה לגבי מורות שלא עבדו בשבתון???

מדוע מורה עם 24 שנות וותק בהוראה + 4 שבתונים שלא עבדה בהם אלא עשתה קורס במקרמה מקבלת עוד 4 שנות וותק?!
טרם הבנתי מה ההבדל.

ועוד שאלה לי אליך:
אני עם 25 שנות וותק, בא לי ללכת ללמוד גננות ולעשות הסבה לתחום.
נראה לך שהוותק שלי בתיכון ובאקדמיה נותן לי יתרון בלהיות גננת?
(לדעתי, ובצדק, כולם יעדיפו גננת מוסמכת עם שנתיים וותק עלי בהסבה)
אז מדוע אני אקבל 25 שנות וותק בשנתי הראשונה בגננות? נראה לך הגיוני?

עכשו אני מחכה לתשובות.

למעלה