ושוב בעניני שכר....

יצהר

New member
טוב, עניתי כבר בקצה הפתיל משמאל

בכל אופן, האמירה שלך מתעלמת מהעובדה שאנשים מסוימים טובים בדברים מסוימים ו/או אוהבים מאוד לעשות אותם. אז מה עושים? אני לא *רוצה* להיות מתכנת, ולא *מסוגל* להיות מתכנן צ'יפים גם אם ארצה. אז מה לעשות? הפתרון, אם ישנו, הוא ציבורי/התאגדותי. רק גוף משותף יכול לשנות משהו כמו תעריפי תרגום. לא ניתן לעשות את זה בבודדת. ובעניין התמחור - אני לא חושב שהמודל שלך מדויק. שכר המתרגם הוא סכום מבוטל כשמדובר בהפקה של ספר, ולכן אני לא חושב שהוא נגזר מה'טוטאל' הזה של העוגה, כפי שאתה מתאר. מה שנכון, גזירות כמו "בלי רווחים" הן כמובן סתם שיטה לחסוך כסף, ולא משהו עקרוני. אני חושב שהעיקרון המרכזי (בפועל!) בתימחור המתרגם הוא העיקרון הקפיטליסטי הידוע - משלמים את הסכום הנמוך ביותר שבאפשר. מובן שהעיקרון הזה אמור להתאזן על ידי דרישות איכות מינימליות, והבעיה היא שזה לא קורה כיום.

unordained

New member
יצהר, אני נוטה

להסכים עם מה שאתה כותב, חוץ מכך שלטענתך "לא ניתן לעשות את זה בבודדת". זה כמו להגיד שאי אפשר לשמור על רחובות נקיים, כי זה מצריך מכל אחד לשמור על הניקיון באופן אישי. אז יש מקומות שזה עובד עם פיקוח מחמיר, ויש מקומות שזה עובד בלי צורך לפקח בכלל. זה מפסיק לעבוד כשאנשים מפסיקים לחשוב על אנשים אחרים, ובעצם על עצמם. ובזה התכוונתי להתנהגות "קופית", ועל כך אני חב כרגע התנצלות כפולה: (א) לבוג'י, שמצאה בעקיצה הקולגיאלית הזאת עלבון, ו(ב) לקופים, שהם מין הרבה פחות אגואיסטי מהאדם. ולכן אתה צודק כשאתה אומר שמקצצים על מתרגמים ועורכים כי אפשר, אבל אפשר כי רוב האנשים עושים ברגע נתון שיקול אגואיסטי לחלוטין. זה בדיוק מה שמאפשר להוצאות לנצל מתרגמים ועורכים. כולנו נכשלים פה במבחן האסיר (ההוא מדילמת האסיר). זה גם מה שגורם לחלק את העוגה הזאת כך ולא אחרת. והנה אנקדוטה משלי. המקרה: עריכה של תרגום ספרות מגרמנית. כשקבלתי על כך שהתרגום גרוע ומצריך הרבה עבודת עריכה, אמרה לי עובדת ההוצאה: זה לא צריך להיות ברמה של דוגמת העריכה ששלחת לנו, אתה יכול להוריד את הרמה. והנה, גם זאת דרך לקצץ, בשכר ובאיכות.

metargemet

New member
ושוב בעניני שכר....

אם המינימום לגליון שהוא 300 ש"ח אז לתרגם ספר זה המון כסף? האם זה הגיוני או שיש שכר שונה לתרגום של ספר?????

Eldad S

New member
אכן, המינימום לגליון מתייחס

גם לתרגום ספר. ואכן, תרגום ספר זה "המון כסף" (לפחות עבור הוצאת הספרים). לכן גם יש בעיה להוצאות ספרים במיתון הנוכחי: הן אינן ששות להוציא עבודות חדשות, ואם הן כן מוציאות - הן שואפות לשלם כמה שפחות. והערת
אדמיניסטרטיבית: אתמול שרשרתי את שתי השאלות שלך לפתיל אחד. הסיבה היא שיש בעמוד הראשון של הפורום מקום ל-15 הודעות/פתילים בלבד, וכל הודעה נוספת גורמת לדחיקת הודעות של אחרים לעמוד הקודם. לכן גם אני מצרף את שאלתך הנוכחית לשתיים הקודמות שכבר נענו - כדי שהכול יתפוס פתיל אחד, ולא ידחוק דיונים אחרים מן העמוד הראשון של הפורום.

Eldad S

New member
שום בעיה :)

את רק מוזמנת לשרשר בפעם הבאה, כשכבר נמצאים בעמוד הראשון של הפורום פתיל דומה לשאלתך או שאלה אחרת שלך.

למעלה