ועל התועבה הזו

ixmix

New member
לפסול דיעה מנוגדת?

זה מה שהבנת מההודעות שלי, שאני פוסל את דעת הימין כי רבין נרצח? אני אזכיר מה כתבתי, ואולי תבין שאני רחוק מרבין עד מאד. תוכל גם להסביר לי איך זה שאני חושב שהימין הדתי (ולא רק האיסלאמי, אגב) מסכן את שלום העולם ביא אותי (או אדם אחר) לפסול את הימין השפוי (שזה רוב רובו של הימין). כתבתי על רצח רבין - אם ההכרעות בישראל יתבצעו דרך קנה של אקדח ובאמצעות רצח, זה הסוף שלנו. כתבתי שזה לא בגלל רבין, שבעיני היה רחוק מלהיות קדוש (ואדם כמעט לא ראוי, בקנה המידה שלי למנהיג בשמאל). הוספתי גם שזה לא בגלל הרצח, וזה לא כי הנרצח הוא שמאלן או האמירה המטומטמת שיהודי רצח יהודי... כתבתי שמה שנורא ברצח הוא שבשונה מרציחות אחרות אין שבאמצעות רצח ניסה לשנות את סדר היום הפוליטי ולהשיג הכרעה פוליטית (מלבד המנוול עוכר ישראל יגאל עמיר, יימח שמו ושם זכרו). כתבתי על דרך הכרעה האלימה שאם מי שעשה מעשה נבלה חמור שכזה כלפי החברה הישראלית, מעשה שכל כולו פגיעה חמורה בדמוקרטיה והכרעה הדמוקרטית, מעשה שאם ישתלט עלינו כדרך הכרעה יהיה הסוף של ישראל - שקול בעינינו לרוצח אחר (רק כי שניהם רצחו) - המצב באמת מדאיג. והיתה חצי שור על כיוון הכדורים. ואללה. מזה הבנת שאני משתמש ב(חצי שורה) כדי לפסול את הימין. אשרי המבין את שהוא מחפש להבין.

אז בוא נחליף את המילה.

תמציא בבקשה מילה חדשה לטיעונים קליטים, מיועדים לעשות רושם גדול אבל לא נכונים עובדתית או לוגית.

אלי ו.

New member
העובדה השניה קצת שגויה

ראה נסיון ההתנקשות השני בחיי הנשיא פורד.

ixmix

New member
את שרה ג'יין מור נוכל לשאול בקרוב.

תאריך שחרורה בשנה הבאה, אם איני טועה. ואם אני זוכר נכון היא היתה סוכנת fbi שמסגרת חקירה התקרבה לאנשי שמאל קיצוני. אם איני טועה היא ניסתה להתנקש בנשיא במעולם לא נבחר על ידי הציבור. אם איני טועה, זהו היחיד מנשיאי ארה"ב שמעולם לא נבחר, אלא מונה לאחר פרישת הנשיא (בעקבות ווטרגייט והתפטרות אגניו). אם איני טועה היא לא הצליחה, במזל גדול (וחיי זה שהציל את הנשיא די נהרסו). ואני חושב שהמניע שלה לנסות להרוג אותו היה הטמטום שלו, שבא למשל לידי ביטוי במשפט "אם לינקולן היה חי היום, הוא היה מתהפך בקברו".
או קיי, פעם אחת היה נסיון לרצח מנהיג ימני ע"י תמהונית מהשמאל. כמה עשרות פעמים נרצחו (ממש) מנהיגי שמאל ע"י תמהוני מהימין.

אלי ו.

New member
אתה קצת טועה

היא היתה פעילת שמאל שגויסה ל FBI וכדי להוכיח לחבריה שהיא כבר לא משת"פית היא התנקשה בחיי פורד.

מזכירה קצת את מניה שוחט.

גם היא פעילת שמאל ידועה, שגויסה בכלא על ידי איש המשטרה החשאית של הצאר והקימה מפלגה קומוניסטית יהודית שהיתה אמורה להיות מופעלת על ידי אותה משטרה חשאית. מאוחר יותר, בעת שהבריחה נשק ליהודים לצורך הגנה עצמית נחשפה על ידי סוכן חרש- והרגה אותו ביריה. לדעתי שוחט היא הדמות המרשימה ביותר מכל אנשי העליה השניה.

masorti

New member
תזכיר לי מי רצח את הצאר אלכסנדר ה-2

זה לא היה במקרה מהפכן שמאלני? והאם הצאר ומשטרו לא היו "ימניים" במונחים שלנו?

ixmix

New member
Народн&#1

אמנם הצאר נרצח ע"י מי שהיה בתנועה ששאפה לקדם סוציאליזם אגרארי, אבל כמי שנלחם למען שחרור האיכרים הצמיתים, למען שלום לאחר מלחמת קרים ובעיקר כמי שנחשב בעיני הליברלים לאדם מתון להפליא... קשה לאמור שהיה ימני במיוחד. והאמת שנארודניה וולייה, שקראו לעצמם כך (בתרגום חופשי - רצונו של העם) יותר משהיו שמאלנים באמת ובתמים היו משכילים שחשבו לנצל את כוח ההמון לצבירת הון פוליטי. ואם כבר, אני לא חושב שאלכסנדר השני היה מנהיג שנבחר בבחירות דמוקרטיות, ולא חושב שההתנקשות נועדה לחבל בהליך דמוקרטי.

ixmix

New member
זה די פשוט:

בכל הדיון הזה טרם הובא לכאן מקרה שבו נרצח מנהיג ימין ע"י איש שמאל במטרה לשנות הכרעה דמוקרטית. עד כאן מבזק מציאות. זה לא שהמשאל תמיד צודק (אולי השמאל טועה בבסיס, ואולי הוא מזיק נורא), זה לא שבימין אנשים רעים (הם לא), זה לא שאין לגיטימציה להיות ימני, דתי, תימני או תושב גוש דן (עמיר גם היה כל אלה). זה פשוט שבכל הדיון הזה טרם הובא לכאן מקרה שבו נרצח מנהיג ימין ע"י איש שמאל במטרה לשנות הכרעה דמוקרטית.

ואתה הבאת לא מעט דוגמאות

למנהיגי שמאל שנרצחו על ידי אנשי ימין במטרה לשנות הכרעות דמוקרטיות. לינקולן איש המפלגה השמאלנית הידועה בשם הרפובליקאים נרצח בוודאי כדי לבטל את נצחון הצפון במלחמת האזרחים, סאדאת היה מנהיג של הדמוקרטיה הידועה מצרים, וכך הלאה.

למעלה