ועכשיו מה?

דניאל782

New member
לא יודע אם זה מדויק

לכלול זוגיות חד מינית, זכות בחירה לנשים וחופש לכהי עור, תחת אותה המיטריה.

זכות בחירה לנשים וחופש לכהי עור, אלו דברים שחובה מוסרית שכל אישה וכל כהה עור יקבלו. בין אם מקובלים על הרוב או לא.

זוגיות חד מינית, אומנם אינה נורמלית, אבל לפחות כן מקובלת על הרוב החילוני ליברלי כערך לגיטימי ומקובל.

מערכת יחסים פוליאמורית, ראשית היא ממש לא דבר מוסרי שחייב להתקיים בכל קשר (להבדיל מזכויות לנשים/כהי עור). שנית, גם חילוני ליברלי כמוני, שאין לו דבר עם זוגיות חד מינית, יש לי בעיה קשה עם זוגיות פוליאמורית בכך שאני רואה בה סכנה אמיתית לזוגיות המקורית, ושנית, זה בהכרח יבוא על חשבון השקעה בזוגיות המקורית. אז מה שאתה אומר עבור בת הזוג שלך, שכדי לקבל תשומת לב, נוכחות והשקעה כמו שקיבלה עד היום ממך, היא תצטרך למצוא לה עכשיו גבר/גברים חדשים (כי אתה תהיה עסוק גם עם אחרות, ולכן לא יהיה לך את הזמן עבורה כמו פעם). אתה שולח אותה לדייטינג מחדש כדי לשמר את אורח החיים שהיה לה עד עכשיו. ומעל הכל מרחפת הסכנה שהפוליאמוריה תשבור לכם את הזוגיות (שייתכן שמבחינתך כבר שבורה, אבל מבחינתה לא נראה לי שהפנימה את עומק השבר).

עצם זה שכללת זכות בחירה לנשים וחופש לכהי עור, תחת אותה המיטריה עם פוליאמוריה, אומר שאיפשהו אתה מאוד לא הגון כלפיה.

ואני רק רוצה להבהיר שאין לי בעיה עם זוגיות פוליאמורית כערך. אדם שמעוניין לחיות כפוליאמורי, שיהיה לו לבריאות. הבעיה שלי מתעוררת כאשר הוא מנסה לאנוס את הפרטנר שלו לסיטואציה הזו, או כאשר ממליצים לאנשים שרוצים לפתוח את הקשר (לא בהכרח לכיוון פוליאמוריה), על פוליאמוריה, מבלי לפרט את הסיכונים.

ודבר אחרון, הטענה שלי אינה שאתה בהכרח אדם רע יותר מבת זוגך שאינה מעוניינת בפוליאמוריה. הטענה היא שאם לא תבהיר לה כמה סבל נגרם לחייך, ובאיז ודרגת ייאוש מהקשר אתה נמצא בגלל שהיא לא נותנת לך את האישור לאורח חיים פוליאמורי, אז היא תתפוס אותך כרשע שרודף אחר הנאותיו, ותחת תפיסה זו, פחות סיכוי שתבוא לקראתך. ברגע שהסבל שנגרם לך מאי-פוליאמוריה, הוא לפחות אותו הסבל שנגרם לה מפוליאמוריה, מבחינתי לא מדובר ברוע, או לפחות אם מדובר ברוע, אז רוע הכרחי.

כן חמודה

שיבגוד אבל שהיא לא תדע, בסדר? מה הטעם בנישואים אם הוא פותח אותם?
ובשביל מה להישאר נשואים אם הוא מזיין אחרות
לא רוצה מונוגומיה - יאללה שחרר
לא מאמינה בנישואים פתוחים ולא פוליאמוריה

כנסו בי מה איכפת לי זו דעתי

Forty two

New member
אני מאחל לך חיים טובים.

אם את חושבת שאחרי 25 שנות זוגיות הגבר שלך לא יחשוב על נשים אחרות, את טועה. וברור שהיית מעדיפה שהוא יילך ויבגוד בך, מאשר שיגיד לך את האמת. עדיף להתעלם, להדחיק ולחיות בשקר כמו כולם. עדיף להיות בסיכון לסחיטה.
&nbsp
כשהפיצוץ יגיע - והוא יגיע - תתמודדי איתו בדרך הסטנדרטית, מנקודת מוצא של עלבון, זעם, גאווה פצועה ורצון לנקמה. תתגרשו בכאב ובפגיעה היקפית קשה כמו שמקובל.
&nbsp
וכל זה בלי להתייחס לתשוקות שלך, שאין ספק שאחרי 25 שנות זוגיות תהיינה בוערות וחמות וטריות - ורק כלפי בן זוגך החוקי.
&nbsp
בהצלחה

&nbsp

מבחינתכם כל 7 שנים להחליף בן/בת זוג

משהו כזה. נכון? כי לדעתכם אי אפשר להישאר עם אותו האחד כל השנים. לא משנה אם אתם צודקים או לא
מה שמשנה שזוגיות פתוחה נועדה לכישלון
כן עדיף לפעמים לחיות בשקר. כן עדיף לפעמים לא לדעת את האמת.
מה אתה חושב שאחרי שהצעת לאישתך - עכשיו היא תטמון ראש בחול? ממש לא... היא תהפוך לקנאית אובססיבית שתבדוק אותך, תהיה בטוח.
וכל החסרים המיניים האלה שאתה מתלונן עליהם... חחחח אפשר לתעל לאנרגיות אחרות. מה זה סקס זיון מין פראי? רדיפה אחרי אורגזמה. אדרנלין שאתה יכול למצוא בדרך אחרת.
זהו די אתם פיכסיים
התעייפתי ממכם
תודה על כל האיחולים הלבביים

אני מאחלת לך

שתמצאי את התשובות שאת מחפשת במקומות הנכונים לך
הייתי במקום שלך
חשבתי שאם נפגעתי אז יעזור לי לנסות לחנך אנשים אחרים ולספר להם מה לא נכון במה שהם עושים.
בואי אני אחסוך לך זמן: זה לא עובד.
בהצלחה

מה את עושה פה?

נמצאת בפורום שהכותרת שלו זוגיות פתוחה ולא מאמינה בזה. משעשע.

לא נכנסת בך - חושבת ומאמינה שמותר לחשוב גם אחרת

אבל - וזה אבל גדול - את משחקת כאן משחק של מוסר כפול.
מבחינתך (אם אני מבינה נכון) אין בעיה עם בגידה.
אין בעיה עם לשקר לאדם שאמור להיות הכי קרוב אליך, אין בעיה לפגוע בו (או בה) ביודעין.
כל עוד בן או בת הזוג לא יודעים - הכל בסדר.
ולמה את חושבת שדווקא אצל הפוליאמוריים היחסים מעורערים?
אולי הבעיה היא דווקא אצל אותם זוגות שלא מתקשרים אחד עם השניה?
למה את הבוגדים את לא שולחת להתגרש?
הרי גם הם פוליאמוריים ואוהבים בנוסף לזו שיש להם בבית (לפחות) עוד מישהי נוספת...
מה ההבדל?
ולפעמים דווקא עם המאהבת יש הרבה יותר רגש ופתיחות ממה שיש בבית.
ומה יקרה אם היא תגלה?
לשקם אמון פגוע, לשקם אחר כך מערכת יחסים ומשפחה זה הרבה יותר קשה.
ובסופו של דבר כל אחד עושה את הבחירות שלו.
וגם אם בחירה מסויימת נראית לנו תמוהה - אף אחד מאיתנו לא יכול להגיד מה נכון ולא נכון.
ואף אחד כאן - לא מומחה ליחסים ולזוגיות (למרות שלפעמים אנחנו (בני אדם באופן כללי) מחזיקים מעצמנו ככאלה...)
סתם עוד קצת חומר למחשבה...

קוראת את התגובות

ולא מאמינה.
אל תתן לתשוקות ולרצונות שלך לכבות ואל תקשיב לכל אלה שמנסים לומר לך שמשהו אצלך לא בסדר.
אני מאוד מתחברת למה שאתה מתאר, אבל לא הייתי מציעה לך ללחוץ בעניין כרגע. תן לה קצת זמן ונסה שוב לדבר איתה על זה כשתרגיש שזה זמן מתאים.

ממש על קצה המזלג

בשבילי הדבר שהכי מפריע לי בפוסט שלך היא ההרגשה שנובעת ממנו של ל"היות עם ולהרגיש בלי".
בעיני זוגיות (כל זוגיות) היא קודם כל תקשורת פתוחה וכנה.
ואני תוהה אם אשתך מודעת לריק הזה שיש כרגע בחיים שלך ואם כן - האם זה מפריע לה.
ולא - אין כאן שום המלצה לפתיחה.
חושבת שברצון שלך לפתוח לא באמת חשבת עד הסוף על כל ההשלכות.
ויכולה להבין את אשתך.
מאוד קשה לקבל את העובדה שאנחנו כבני זוג כבר לא מספיקים.
והשאלה היא גם איך הצבת והצפת את הרצון הזה.
ותיתן לה זמן.
ורק אתה יודע עד כמה הזוגיות שלכם חזקה (לכל דבר שתחליט לעשות)
ולא נותר לי אלא לשלוח חיבוק וירטואלי ולאחל לכם בהצלחה.

מסכימה כמעט עם הכל

"מאוד קשה לקבל את העובדה שאנחנו כבני זוג כבר לא מספיקים."
לא חושבת שזה מדוייק\נכון, מכיוון שהרצון לחוות, להתרגש, להתאהב ולאהוב לא תמיד בא ממקום של חוסר סיפוק, לפעמים הרצון הזה קיים מתחילת הקשר בגלל אלף ואחת סיבות אחרות, מלבד חוסר סיפוק.

הפעם אני פחות מסכימה איתך (וזה נדיר יחסית)

כמובן שכותבת רק מתוך תפיסת העולם שלי אבל חושבת שמערכת זוגית שמההתחלה לא עונה על כל הצרכים הבסיסיים היא בעייתית.
אם הבנתי נכון את השורה התחתונה בתגובה שלך - תוהה ביני לבין עצמי שאם זה ככה אז למה בכלל להתמסד? או להיות בקשר זוגי?
והאמת שאולי בגלל שלא מגיעה מהמקום הזה קשה לי לחשוב על אותן 1001 סיבות.

לא הייתי מובנת דיי

אני מסכימה לגמרי עם תפיסת עולמך, זו גם תפיסתנו לשמחתי.
התכוונתי לומר שלא כל זוג מגיע לזוגיות פתוחה מתוך חסך או מיצוי כלשהו. לגבי הסייפא של דברי - ישנם זוגות שמתחילת הקשר נמצאים במערכת פוליאמורית מתוך אידיאולוגיה או דרך חיים שבחרו.
מקןןה שיותר ברור עכשו

מבינה אותך מאוד. מניחה שחסר לך חופש וחסר לך ריגוש וגיוון

מיני ולהרגיש התאהבות שוב ולחוות צדדים שונים שלך עם נשים שונות. זה לא קשור בכלל לטיב מערכת היחסים שלך. מערכת היחסים שלי יכולה להיות מושלמת ועדיין אם ימנעו ממני חופש, אני כנראה אלך. אני מציעה שתמשיך לדבר איתה אחרי שתבהיר לעצמך את הצרכים שלך ולשמוע מה הצרכים שלה שלא מתמלאים במערכת פתוחה ומתמלאים במונוגמיה ואיך אפשר לנסות לחפש את הדרך למלא גם את הצרכים שלך וגם את שלה. בהצלחה

דניאל782

New member
אני חושב שהוא הבהיר את הצרכים שלו נהדר

והצרכים שלו מתנגשים חזיתית עם הצרכים שלה - לא מעוניינת לחלוק אותו עם אחרות.
&nbsp
בהצלחה עם זה.

למעלה