ועוד שאלה...

MsUnderstood

New member
ועוד שאלה...

אם הייתם כותבים סיכומים בשבילכם שזה מה שעוזר לכם ללמוד...הייתם חולקים את זה עם אחרים או לא?

deathcaster

New member
זו איננה שאלה היפותטית כלל (לפחות עבורי)

בתואר הראשון אני ועוד 3 חברים התאגדנו ולכל קורס (במידת הצורך) הכנו סיכומים/מונחונים/דפי נוסחאות/מבחנים קודמים/דוחות מעבדה וכד' והפצנו אותם למחזור שלנו ודאגנו גם שיגיעו למחזורים אחרינו, באתר hapetek.co.il עדיין אפשר למצוא דברים שהעליתי לשם למרות שהוא עבר קצת שינוי בגלל בעיות שהיו למנהל האתר עם הטכניון בגלל חומרים שהוא העלה לשם ללא אישור. אני באמת לא מבין את הסוציומאטיות של סטודנטים שמשחקים אותה "בונקר" ושומרים הכל לעצמם, אם אפשר לעזור אז למה לא ? בתואר השני המשכתי עם מסורת זו ותעיד על כך ZEBRAFISH עם הסיכומים/מונחונים שהכנתי, רק ע"פ בקשת המרצים זה לא עולה לאתר כלשהו אלא מועבר מיד ליד.

MsUnderstood

New member
זהו..שעשו מזה דיל גדול שהסכמתי שישלחו את

הסיכום שלי לכל החוג.. גם אני לא מבינה את האלו שלא מוכנים...

לא תמיד

אני מצטערת אבל אני לא סובלת את המיילים של: לא הייתי כל הסמסטר ואין לי שום חומר ועכשיו זאת אחריות שלנו אחד כלפי השני וכולם צריכים לעזור אז למי שיש סיכום שיעלה וישלח אותם לכולם..." זאת לא אחריות שלי ולא בעייה שלי וממש אין לי חשק לעשות עבודה כפולה בשביל מישהו שלא מתאמץ. למי שמבקש ממני אני תמיד נותנת סיכומים ואחרי זה ממשיך להצתלם בין האנשים אבל אני שונאת שאנשים שלא עושים כלום אחרי גורמים לזה להישמע כאילו זה אחריות של השאר לדאוג להם. (בנוסף אני כותבת הכול בכתב יד אז אני אשב ואסרוק את זה כדי להעלות).

MsUnderstood

New member
אני כותבת במחשב..

יש לנו לפחות 2 קורסים שאמרו מההרצאה הראשונה שיש דברים שמדברים עליהם בהרצאות והם נכנסים למבחן וזה ידוע שמי שלא מגיע לא מצליח במבחן.. זה ממש לא אחריות שלי לדאוג להם אבל אם הנציגת חוג שבכל מקרה שלחתי לה ביקשה אם אפשר לשלוח לכולם כי הרבה לא מצליחים בכלל להבין מה הולך איתם אז למה לא?הסיכום קיים במחשב...

deathcaster

New member
חחחח

אז אם את נותנת לאנשים לצלם - אז מה מונע מאותם עצלנים לצלם מאלה שנתת להם לצלם ?
מי שטוען שזו אחריות של מישהו לעזור זה דבילי, אני מסכים, אבל לשתף חומר עם אחרים זה אומר גם שאחרים יוכלו לעזור לך.

אם נתתי משהו לצלם

אני מודעת לזה שזה יעבור הלאה, אבל פשוט לי אישית זה יוצר תחושה לא נוחה לשכפל או לפרסם ככה את החומר שלי, מה שקורה איתו מהרגע שהוא עזב את הידיים שלי- אני מסירה אחריות (ועניין). ודבר נוסף, אני עצמי משתדלת שלא לצלם מאחרים כי אני תמיד מבינה הכי טוב וסומכת הכי הרבה על הסיכומים שלי, אם אני לוקח תסיכומים זה מאנשים ספציפיים (חברות שכמובן גם מצלמות ממני) ומסכמת לעצמי שוב את חומר בדרך שלי. אני מודעת לזה שכרגע סיכומי מאמרים שלי, שאני אחת היחידות בקורס שסיכמה את אותם, מתגלגלים בין כל משתתפי הקורס אבל בכל זאת איכפת לי. אני יודעת שזה נראה כאילו יש הרבה סתירות בדברי אבל זה פשוט מה שאני מרגישה אז אני גם לא מחפשת היגיון.

מֵירַב

New member
כן.

כן - כי למה לא לשתף? אפשר לחשוב שכתבתי את ההנחיות לזמני שיגור טילים או משהו.

stkachov

New member
יש חוגים ומקצועות

בהם התחרות בין הסטודנטים היא קשה, וכל אחד רוצה להתבלט על פני השני. לפיכך מובן לי אם מישהו שעשה עבודה רצינית כל הסמסטר, ירצה להנות מהפירות של עבודתו ולהתבלט על פני שאר חבריו לכיתה.

MsUnderstood

New member
אני לומדת סוציו אנתרו ומדעי המדינה

יש מעט מאוד אנשים תחרותיים... אני פרפקציוניסטית בזמני הפנוי...אבל זה לא אומר שאני לא אתן לאחרים חומר אם אני יכולה..

זיגזג8

New member
בטח שכן!

אצלנו בחוג כל הזמן חולקים סיכומים אחד עם השני. ותכלס - מה איכפת לך לעזור גם למישהו אחר? זה פוגע בך? לא!

מֵירַב

New member
לגבי סוף דברייך - אני מניחה שיש מעין

תחרות - "מי מקבל את ממוצע הציונים הגבוה ביותר בחוג" - ואנשים מפחדים על ה@%# שלהם, ולא רוצים לעזור לאחרים להצטיין.

MsUnderstood

New member
אני לא מבינה אנשים כאלו..באמת

כאילו אני בסמסטר הראשון..יש לי עוד הרבה לעבור עם האנשים האלו..אני לא מבינה איך אנשים כבר ככ מגעילים אחד לשני..אפשר לחשוב שהממוצא לתואר שני צריך להיות 95+...

מֵירַב

New member
אני גם למדתי, בין היתר, סוציו/אנתרו -

והתחרות שם היתה בשמיים. הכרתי סטודנטים שניגשו למועד ב', אחרי שקיבלו מעל 90 במבחן במועד א'. אכן, יש לך עוד הרבה לעבור איתם, ומבטיחה לך - את עוד תראי את זה
התחרות מבחילה, לפחות בעיניי.

MsUnderstood

New member
אנשים לא שפויים

ובכלל צריך 82 כדי להתקבל לתואר שני בחוג...אז זה ממש מיותר...חחחח בנתיים לא רואים תחרות חוץ מבאמת קבוצה קטנה של אנשים שהתחברו בניהם בתקווה שהם ישארו רק בניהם...חחחח

MsUnderstood

New member
אני יודעת..

אבל בסוציו אנתרו ומדעי המדינה זה 82...בגלל זה אין בעיה לחלוק..

berta84

New member
אם רוצים תואר שני בייעוץ ארגוני אז ניראה לי

שצריך יותר, יש ביקוש ממש גבוה לתואר שני הזה ולוקחים את אלה עם הממוצע הכי גבוה

למעלה