ועוד אחת
(תהייה..)

למה???

New member
ועוד אחת ../images/Emo13.gif (תהייה..)

לפני כמה זמן עשיתי מבחן אי-קיו באנטרטנט, כשעשיתי אותו חשבתי שיוצא לי מעולה ולבסוף גיליתי שהציון שלי ייצא.. אמממ... לא נמוך, אבל גם לא מי-יודע-מה גבוה. עשיתי אותו שוב והגעתי למסקנה שרק אם אפעל על פי ההגיון של התריגילים ולא ע"פ ההגיון שלי, אוכל להצליח לגמרי במבחן. עכשיו, מי אמר שההגיון של המבחן יותר חכם מההגיון שלי? נגיד, אם יהיה מישהו באמת גאון, איך יהיה אפשר לשפוט אותו ע"פ מבחן שמחייב אותך לענות בדרך מסויימת על מנת להצליח בו? או... שפשוט מבחני אי-קיו מצפים שתמצא את ההגיון שלהם ועל-פיו תפעל!? ולפי כמה שהתאמת את עצמך לחשיבה שלהם אתה מקבל נקודות? לפי מה מבחני אי-קיו יודעים לבדוק עד כמה האדם שיושב מולם באמת אנטלגנטי?

MelodicTruth

New member
תשובה

"עכשיו, מי אמר שההגיון של המבחן יותר חכם מההגיון שלי?" במבחן IQ טוב ומקצועי לא יהיו שאלות שישתמעו לשתי פנים, ואם נדמה לך שיש כאלה סימן שאת פשוט לא בכיוון. לוקח זמן רב לחבר מבחן כזה, הדבר משקיע מאמץ של אנשי מקצוע רבים שמוודאים שאין "באגים" במבחן. למרות זאת, יש מבחנים(916, Sigma test, ועוד) שמקבלים גם תשובות לא צפויות בתנאי שהן הגיוניות. לכן, מומלץ לצרף הסברים אם זה אפשרי. "שפשוט מבחני אי-קיו מצפים שתמצא את ההגיון שלהם ועל-פיו תפעל!?" זה מה שהופך אותם למבחני IQ
הסבר על ההצדקה והדרך בה מבחני IQ קובעים אינטליגנציה כתבתי כבר כמה פעמים, את מוזמנת לנבור בפורום. בעקרון, מבחני IQ מודדים דבר הנקרא general intelligence factor. והנה כתבה שתסביר לך קצת במה מדובר http://www.psych.utoronto.ca/~reingold/courses/intelligence/cache/1198gottfred.html

Dr Spock

New member
חלק מחברי מנסא כנראה חיים בעולם

שבו לכל שאלה יש רק תשובה אחת הגיונית ונכונה, והבנתי זאת בדיונים עם כמה מחברי הפורום (לא כולם!), האמת היא אחת ויחידה ואין כל מקום לוויכוחים או דיונים. (הגיון בריא וIQ גבוה לא הולכים יד ביד, כך נראה...) אך מה לעשות, המציאות היא אינה מתמטיקה, בני אדם אינם מחשבים, וישנן מספר אמיתות וכמה דרכים להסביר את הדברים. העולם החיצוני לא עומד בקנה אחד עם מבחן IQ, וכך גם בני אדם. לתת ציון ספרתי לאינטילגנציה אנושית זה כמו לתת ציון ספרתי ליופי... הביג בן זה 130 נקודות יופי והמונה ליסה זה 140 נקודות יופי...
זה כמו חזון הבלהות של צ'אפלין בסרטו "זמנים מודרנים": עולם בו בני אדם הם משאבים, אוכל ושתיה זה דלק, והיצירה האנושית זה תפוקה. הרי IQ מודד אנשים כמו מחשבים: איזה מעבד יש לך? באיזה תדר? איזה לוח אם? כמה זכרון? וכו וכו... מה הטעם בכל זה? את מרגישה אינטליגנטית? אז בשביל מה לעשות מבחן? מה את מנסה להוכיח? האם ההבדל בין 122 ל132 IQ הופך אותך לאדם טוב יותר? תסתפקי בכך שאת מרגישה יותר אינט'... הרי ממילא לרוב האנשים לא אכפת כמה את חכמה, כל עוד את אדם טוב רוב אנשים יעריכו אותך כמי שאת, וכל אדם שיתיחס אליך באופן שונה רק בגלל תוצאות המבחן הזה לא ראוי בחברתך.

MelodicTruth

New member
זה ממש לא במקום

יותר מאנשים ממוצעים, כך אנשים חכמים לא טובים יותר מאנשים ממוצעילנצל את השאלה הנ"ל כדי לתקוף אנשים בפורום. בקשר למבחנים, כבר היו כמה פעמים ששתי תשובות נראו לי אפשריות. אחרי הרבה זמן של חשיבה פתאום מצאתי תשובה שלישית מוחלטת, שהראתה מעל לכל ספק ששתי האפשרויות הראשונות היו שגויות ורק הראו שלא הייתי בכיוון. כנראה שמדובר בבעיה של אגו, אנחנו פשוט אומרים לעצמנו שאף אחד לא יכול להיות חכם ממנו ואף אחד לא יכול לתת לנו שאלה שלא נענה עליה. ואם 1+1 לא שווה 3, אנחנו נגרום לו שיהיה שווה 3. זאת גישה לא נכונה ולא בריאה. לפי מה שכתבת בסוף ההודעה, ולפי הויכוחים שהתנהלו בפורום על IQ, אני יכול לומר שהרבה טענות נובעות מרגשי נחיתות לא מוצדקים. IQ גבוה לא הופך אותך לטוב יותר או צודק יותר. הוא רק הופך אותך לחכם יותר, ואין כל הקבלה בין חכמה לטוב. מנסה הוא ארגון לאנשים "חכמים יותר", לא לאנשים "טובים יותר". בסופו של דבר, אין סוף לרגשי הנחיתות, אדם עם 100 IQ ירגיש נחות ליד אדם עם 140 IQ שירגיש נחות ליד אדם עם 180 IQ. זה טיפשי וחסר כל הצדקה. אז בבקשה, תפנימו את העובדה שאינטליגנציה היא תכונה פיזית(למרות שלא נראית לעין), היא ניתנת למדידה וחוץ מעצם היותה "אינטליגנציה" אין לה כל השפעה על איכותו של האדם. כמו שאנשים גבוהים לא טובים יותר מאנשים נמוכים, כך אנשים חכמים לא טובים יותר מאנשים טיפשים.

MelodicTruth

New member
אופס

בטעות משפט מסוף ההודעה קפץ לתחילת ההודעה. ההודעה עצמה מתחילה במילה "לנצל" סורי.

Dr Spock

New member
אנחנו לא משדרים באותו תדר...

"בקשר למבחנים, כבר היו כמה פעמים ששתי תשובות נראו לי אפשריות. אחרי הרבה זמן של חשיבה פתאום מצאתי תשובה שלישית מוחלטת, שהראתה מעל לכל ספק ששתי האפשרויות הראשונות היו שגויות ורק הראו שלא הייתי בכיוון. כנראה שמדובר בבעיה של אגו, אנחנו פשוט אומרים לעצמנו שאף אחד לא יכול להיות חכם ממנו ואף אחד לא יכול לתת לנו שאלה שלא נענה עליה. ואם 1+1 לא שווה 3, אנחנו נגרום לו שיהיה שווה 3." אין לי כל מחלוקת על התשובה 2 לתרגיל 1+1, אלא על הלגיטימיות של השאלה, ולכן אין זה עניין של אגו, כי איני מציג את עצמי כאדם שיודע את כל התשובות לכל השאלות יותר טוב מכם, אלא כאדם שחושב שיש דופי בשאלה עצמה... הטיעון שלי הוא שמבחן הIQ אינו מדד נכון לאנט'. כלומר לא התשובה 2 אלא השאלה 1+1 היא זו שאינה מדד, לדעתי, לאנט' אנושית. אין אני מכחיש שאני אולי טועה, אינני אדם ללא דופי, כי רק מחשבים לא טועים לעולם, ואני מודה שאני יודע הרבה הרבה פחות ממה שאני לא יודע, אין לי כל בעייה עם ביקורת או דעה השונה לזו שלי, אם כן לא הייתי טורח לדון פה בפורום אתכם, פשוט הייתי מניח שאני יודע הכי טוב ושאני תמיד צודק ומסתפק בכך, אך איני טוען זאת! כפי שכתבתי בהודעה אחרת, אין לי כל רגשי נחיתות כלפי אלו האינטליגנטים ממני, או רגשי עליונות כלפי אלו הטיפשים ממני. "תפנימו את העובדה שאינטליגנציה היא תכונה פיזית(למרות שלא נראית לעין), היא ניתנת למדידה וחוץ מעצם היותה "אינטליגנציה" אין לה כל השפעה על איכותו של האדם. כמו שאנשים גבוהים לא טובים יותר מאנשים נמוכים, כך אנשים חכמים לא טובים יותר מאנשים טיפשים." הרי זו בדיוק טענתי! אז מה אתה בדיוק מבהיר לי? "זה ממש לא במקום לנצל את השאלה הנ"ל כדי לתקוף אנשים בפורום." מי תוקף? אני אמרתי: "חלק מחברי מנסא חיים בעולם שבו לכל שאלה יש רק תשובה אחת הגיונית ונכונה." לא טענתי שזה דבר רע או לא נכון! פשוט דרך שונה להביט בדברים... אמרתי: "הגיון בריא וIQ גבוה לא הולכים יד ביד, כך נראה..." האם אני טועה? האם לדעתך כל בעלי הIQ הגבוה הם בעלי הגיון בריא? לדעתי בהודעה אין שום שיפוט ערכי של אנשי הפורום, אלא מבט שונה על הדברים. בכל מקרה אני מתנצל אם מישהו נעלב מדברי, (אך אינני מתחרט על תוכן הדברים שנאמרו)

MelodicTruth

New member
*

"אין לי כל מחלוקת על התשובה 2 לתרגיל 1+1, אלא על הלגיטימיות של השאלה" אני אשמח אם תתן דוגמה לשאלת IQ לא לגיטימית. ""תפנימו את העובדה שאינטליגנציה היא תכונה פיזית(למרות שלא נראית לעין), היא ניתנת למדידה וחוץ מעצם היותה "אינטליגנציה" אין לה כל השפעה על איכותו של האדם. כמו שאנשים גבוהים לא טובים יותר מאנשים נמוכים, כך אנשים חכמים לא טובים יותר מאנשים טיפשים." הרי זו בדיוק טענתי! אז מה אתה בדיוק מבהיר לי?" ההודעה מיועדת לכל המתלוננים למיניהם.
"בכל מקרה אני מתנצל אם מישהו נעלב מדברי" זה בסדר, בסה"כ מדובר כאן באי הבנה קטנה
כנראה שהניסוח שלך גרם לי להבין אותך לא נכון, מצטער.

MelodicTruth

New member
ובכן

השאלה הזאת לא תהיה הוגנת כלפי אנשים עם לקויות למידה, דבר שאין עליו ויכוח. חוץ מזה, השאלה הזאת הוגנת כלפי כל אחד אחר. אז מה התלונה שלך?

Dr Spock

New member
הלו?

התשובה בגוף השאלה: "השאלה הזאת לא תהיה הוגנת כלפי אנשים עם לקויות למידה, דבר שאין עליו ויכוח. חוץ מזה, השאלה הזאת הוגנת כלפי כל אחד אחר." זו הטענה!
מה קשה להבין פה? השאלה לא הוגנת, ואינה מייצגת מדד נכון לאינטליגנציה, כוון שזו מציגה אנשים עם לקויות למידה באופן אוטומטי כפחות אינט'. אז האם אתה טוען שאנשים כאלו (ומתוכם אני! כי גם אני סובל ממספר הפרעות למידה) פחות אינט'? כי כך קובעת השאלה הנ"ל...

MelodicTruth

New member
לא ולא

אני טוען כי לקויי למידה צריכים לקחת שאלה כזאת בערבון מוגבל. הם לא פחות אינטליגנטים, ואני בטוח שיש דרכים יותר מדויקות למדוד את האינטליגנציה שלהם. אני לא עוסק בפסיכומטריה, ולכן אני לא יכול לומר איזה הקלות ואיזה סוג של שאלות יתאימו לאנשים כמוך. בשביל מבחן שיתאים לך תאלץ לעשות כמה בירורים אצל אנשי מקצוע. אך בכל זאת, לקויי למידה מהווים אחוז קטן יחסית באוכלוסיה. ולכן המבחן מתאים לשאר האוכלוסיה. זה הופך את המבחן ללא לגיטימי ללקויי למידה, אך הוא עדיין לגיטימי לציבור הרחב. זה כמו שתגיד שמבחן IQ בסינית אינו לגיטימי כי אתה לא מבין את השאלות.

qet1

New member
למיטב הבנתי

המבחן הזה לא נועד ללקויי למידה(לפחות לא לליקויים מסוימים) ויש מבחנים אחרים שכן מתאימים להם(ושניתן להתקבל למנסה עפ"י תוצאותיהם) השאלה הזו הוגנת לגמרי למרבית האוכלוסיה ולכן לגיטימי שהיא תהיה במבחן שמיועד לאוכלוסיה הכללית. האם אתה מסכים שניתן למדוד איקיו בעזרת שאלות מסוג זה לאנשים שאינם לקויי למידה?

lepidus

New member
תראה מה מצאתי בשבילך

"כושרו האינטלקטואלי של אדם מתבטא בדרך בה הוא לומד, פותר בעיות, רוכש שפה, שופט אירועים ותופעות, קולט מידע ומשתמש בו, מבחין בין דומה לשונה, משתמש במושגים, בעל יכולת הפשטה. את כושרו האינטלקטואלי של האדם בוחנים על פי מבחן משכל."

Dr Spock

New member
הממ, מעניין.

ואם תוכל להמציא את הקישור למקור שממנו זה נלקח אני אשמח מאוד.

למעלה