ונעבור לפרסומות.... והפעם ג´אמפ

אם כבר הפרסומת פוגעת בגברים

ואנחנו גם נגד זה. זה הצד השני של אותו מטבע שאנחנו מנסות להוציא מהשוק.

סאטיר

New member
כבר יש לך משחקים ../images/Emo44.gif

אני צריך עוד להמתין. אני עם זאת חושב, שזו הכללה נוראה ענין מגדריות הדיסלקציה. כן אני חושב - שגברים גסים ושעירים קיימים היום רק במחסן הגרוטאות של מיתוסים פמיניסטיים שעבר זמנם. אינני יודע אם הידיעה הקצרה שהופיעה בעיתון "הארץ" לפני שבועיים, בו הוצגה טענתה של דוריס לסינג בדבר עיוות המאבק הפמיניסטי בשל ההקצנה המוגזמת שבו הגיעה לפורום. אם לא, אז בקצרה- היא מתארת איך היא הגיעה לכיתה א´ וראתה איך המורה באופן שיטתי מאשימה את הגברים בכל דבר, וכך גורמת לרגשי תסכול אצל תלמידיה ממין זכר, כמו גם מעוותת את ההיסטוריה ללא רחם. אני חושב שטענת "גברים שעירים וגסים" שייכת לאותה הכללה זוועתית. וכל זה לא נאמר על מנת להציג את הגברים כ"צדיקי הדור".

סאטיר - היה פה דיון אז לגבי לסינג

ודבריה הלא-כל-כך חכמים (בלי לזלזל בתבונתה, נייחס לה "התחלקות") ואין ממש בטענותיה. לפי מה שקראתי במשך השנים בדיווחים על מחקרים פה ושם - יש כן ממש בנטיה ג´נדרית לבעייה כזו או אחרת ודיסלקציה נופלת ביניהן - כך שיתכן שיש יותר בנים דיסלקטיים מבנות דיסלקטיות בשל סוגיות כימיות-הורמונליות-התפתחויות כמו שיש תופעות אחרות שמאפיינות יותר בנות. אם קיימת התייחסות כאן לעניין דיסלקציה וג´נדר זה בקונטקסט של תגובה ולא טענת מקור. כמו למשל - להבדיל - הטענה לגבי הפמיניסטיות המכוערות לא באה תמיד מגברים שהם כלילי היופי...ויש לפחות בארץ יותר גברים מוזנחים ולא ממש יפים וכרסתנים מאשר נשים כאלו - כך שזהו סוג דיון לגיטימי בהקשריו. לא הייתי ממליצה על הגשת הלחי השניה רק מתוך "הגינות" וכדי לא להכליל, בשעה שמובעות כלפי אישה או נשים טענות שיקריות כלשהן
.

סאטיר

New member
כמעט שכנעת אותי ../images/Emo28.gif ../images/Emo22.gif

אם טענתך מתייחסת לענינים מקומיים ולא אוניברסאליים, ולעניני מאבק אדיאולוגי עקרוני, בו להכללות עקרוניות יש מקום ויש תפקיד משמעי. לגבי פמניסטיות מכוערות - אני משוכנע שזו לא תהיה חדשה עבורך, שגם נשים מתייחסות כך לפמיניסטיות, ואני לא מכיר (וזו אינה כמובן הוכחה מדעית )מחקרים שבדקו עמדות כלפי פמיניסטיות או דעות-קדומות בחיתוך לפי מגדר, גיל , השכלה וכו´. על כל פנים, מהכרותי את הדור הצעיר - גילאי 12-25 יש בקרב הזכרים התייחסות עקרונית למראה שלהם, לריח שלהם וכו´ אני בהחלט מסכים, שרבים מהם, המקפידים על הופעתם עדיין שבויים בתפיסות אנכרוניסטיות ביחס לנשים. המצחיק ביותר הוא, שכאשר את מראה להם את מקור ההתקשטות שלהם (תרבות הגייז, או זליגה של הגדרות מגדריות זו לתוך זו) הם מסמיקים ממבוכה.

טל קר

New member
אתה חושב שאסטטיקה לגבר

נובעת מתוך תרבות הגייז או זליגה של הגדרות מגדריות? אני לא בטוחה. בכל אופן, לדעתי מי שלא מקפיד על הגיינה מינימלית צריך להסמיק ממבוכה ולא זה שכן. לא שהבנתי מה יש להסמיק ממבוכה גם אם זה משהו שגייז עושים או נשים עושות.

סאטיר

New member
אולי בגלל שאת לא גבר

וענין ההגיינה כלל לא רלוונטי לדיון.

טל קר

New member
שאלתי את הגבר שיושב מאחורי

וקורא את העיתונים של שבת, ותשובותיו ל"האם לדעתך גברים התחילו להתלבש יותר יפה בגלל תרבות הגייז או זליגה מגדרית" או ל"האם היית מסמיק לו היית חושב שזה בגלל הסיבות האלה" נענו ב"השתגעת? מה פתאום? מה זה השטויות האלו"

סאטיר

New member
אז...........מה זה מוכיח?

שהגבר היושב מאחוריך וקורא עתונים חושב שזה שטויות? יש קשר עמוק בין תרבות מועדוני הגייז בארה"ב, פריצת האופנה הדו-מינית עקב המהפכה הפמיניסטית בארה"ב, שינוי בהגדרות המשפחה, הלשון הפרו-הומואית בין גברים, הנשיקות בין בני-נוער ממין זכר כשהם נפגשים. אז הוא אמר שטויות...

טל קר

New member
רגע רגע איזה שטף של נושאים.

דיברנו על לבוש לא? שאלתי אותו אם לדעתו זה שיש לו יותר זוגות נעלים ממני, והוא קונה בגדים יותר ממני ובכל לבוש יותר מהודר ממני, האם זה נובע מתרבות הגייז לדעתו, ואם כן, אז האם זה היה גורם לו להסמיק. אז הוא לא חושב שזה נובע מתרבות הגייז דווקא, וגם אם כן זה לא היה גורם לו להסמיק. אגב לא נתקלתי בלשון פרו הומואית גין גברים שאינם פרו הומואים, וגם לא בנשיקות בין בני נוער ממין זכר שאינם בני זוג כשהם נפגשים (אם הם חברים טובים הם מתחבקים אבל לא רומנטית).

סאטיר

New member
אז הם מתנשקים

כמו שבנות נפגשות ומתנשקות, כן כן- מגמה חדשה. ההודעה שלי התחילה בעניין ההיטווסות דווקא, החצנת המיניות הזכרית, שיש בה סממנים שנתפסו כהומוסקסואליים - זוכרת כאשר גברים התחילו לענוד עגילים בארץ? (ימין - סטרייט, שמאל- גיי) קניית בגדים מרובים, או הקפדה על לבוש - ההורים הייקים שלנו למדו אותנו. ושוב - הגבר של חייך הוא דוגמה רק לעצמו.

נערים מתנשקים על הלחי כשהם נפגשים

כיום. גם אותי זה הדהים כשחברה שהיא מורה סיפרה לי, ואז כשגם אני התחלתי ללמד ראיתי בעצמי. זה מסוג הנשיקות שרואים בסדרות כמו "סופראנו" ואלה "דווקא" הבנים הכי קשוחים והכי מצ´ואים שמתנהגים ככה. וסאטיר - עם העגילים, הצדדים לא היו בדיוק ההפך? ודבר אחרון בקשר להגיינה - לא אכפת לי אם זאת אישה או שזה גבר, יש מינימום מסויים שצריך לעמוד בו ואני בעד זה שגברים התחילו להיות יותר מודעים למוצרים כמו דאודורנטים וכו´. זה לא צריך להיות קשור להטווסות, זה פשוט מגעיל אחרת.

מה הקשר למה שאמרתי בקשר לדיסלקציה?

בסך הכל אמרתי שנדמה לי שקראתי פעם שיש קצת יותר בנים דיסלקטים מבנות דיסלקטיות (או אולי יש יותר בנים דיסלקטים מאותרים מבנות דיסלקטיות מאותרות). לא אמרתי שכל הגברים דיסלקטים. לא אמרתי שכל הדיסלקטים גברים. מה הכללה כאן? ומה הקשר לגברים שעירים וגסים?

טל קר

New member
../images/Emo32.gif אני לא מאובחנת, אבל אבי

ואחותי כן. בגלל שאני קוראת המון אז כשאני ערה ומרוכזת לא מתרחשות אצלי טעויות, אבל כשאני עיפה או כשהריכוז יורד, זה צץ החוצה.

augustus

New member
דיסלקט אמיתי יכול לקרוא טונות ../images/Emo32.gif

וזה לא יעזור לו להימנע מהשגיאות. מה שכן עוזר, זה לעבור על הכתוב ולתקן.

טל קר

New member
המשך אוף טופיק.

כשאני כותבת הודעה אני עוברת על הכתוב ומתקנת. אבל כשאני לא מרוכזת אני לא רואה טעויות שצריך לתקן למרות שהן ישנן.

גם אצלי זה ככה, אבל זה לא אומר

שמישהי מאיתנו דיסלקטית. לכל אדם יש את הימים או הזמנים הפחות טובים שלו שבהם יצוצו שגיאות כתיב או דיבור וכו´.

tsveeka26

New member
זה ידוע שהטלויזיה שוביניסטית

זה הרי ידוע שהפירסומות הן שוביניסטיות. הלו נשים הגנו על הזכויות שלכן!!! כשאתן שותקות אתן נותנות לגיטימציה שזה ימשיך ככה

מסכימה איתך.

ראשית לפחות כאן אנחנו לא שותקות... שנית - לשתיקה מס´ סיבות, ביניהן: 1. קושי אמיתי בהתארגנות צרכנית בחברה הישראלית בכלל ושל נשים (שאינן אמונות על הקולקטיב הג´נדרי הטבעי הקיים בין גברים ואינן רואות את עצמן לצערי כ"סקטור" בפרט. 2. המודעות הנשית לעוולות שנעשות כלפיהן אינה תמיד במלוא עירנותה בשל מה שקראתי לו בעבר "דיכוי מוטמע" - לא תמיד נשים מבינות שמה שהן רואות הוא לא בסדר או שהינו השתקפות של מציאות ותפיסה אפלייתית כלפיהם, רבות חושבות שזו השתקפות של מציאות אמיתית ו"אובייקטיבית". עצוב, אבל לכן חשוב לקיים את השיח הפמיניסטי כאן, שם ובכל מקום... חנה

הודעה משורשרת (וחשובה!!) של sista ../images/Emo41.gif

• יש לי רעיון בקשר לפרסומותו sista √ נראה שאין סוף לפרסומות שמאוד לא מוצאות חן בעינינו ולדעתי אף מזיקות מאוד לסדר היום שאנחנו מנסות לקדם. בקשר לרוב הפרסומות שנדונו כאן היתה הסכמה לכך שהן מציגות תכנים בלתי שוויוניים. אולי נעשה עם זה משהו? אני מציעה, אם יש כבר קבוצה מסוימת שמסכימה, למה שלא נהיה קבוצת לחץ, כדי שנוכל קצת לשנות את המצב? אם כל אחת מתמרמרת בפני עצמה, למשווקים לא אכפת. אבל אם באמת נפעל בעניין זה יאיים על כיסם של המפרסמים. אני בטוחה שגם נשים נוספות וארגונים נוספים יהיו מעוניינים להצטרף. אין לי עוד מושג מה בדיוק נעשה, אבל אולי אפשר להקים מדיום חדש (אתר, פורום, וכו´) שבו נוכל לציין מהן הפרסומות שלא מוצאות חן בעינינו כצרכניות, לארגן עצומות אינטרנט, לשלוח אי מיילים למשווקים וכל דבר מועיל אחר שיעלה בדעתנו. מה דעתכן?

למעלה