ונעבור לפרסומות.... והפעם ג´אמפ

ונעבור לפרסומות.... והפעם ג´אמפ

פנתה אלי מכרה רעננית בעניין הפרסומת הזו ונתנה לי תקציר עלילה - גבר ואישה בפיקניק, הגבר שותה ג´אמפ, האישה לוקחת לגימה, הוא לוקח ממנה את הבקבוק, היא מסמנת לו שהיא רוצה עוד, הוא מכניס את ידו לסל הפיקניק, לוקח חופן עוגיות, דוחף לה לפה ומועך כדי להשתיק אותה.

הי חנה, צ´יטטנו כאן את הפרסומת הזו

והדעות היו חלוקות. אני ראיתי בזה אלימות פרופר. זה אמור להיות בדף הקודם ואני מנסה אבל לא מצליחה להעלות אותו. האם יש בעייה טכנית?

חנה, מצאתי, זה בעמוד הקודם

בתאריך 21.08.01 בשעה 21:51 . נראה לי שכדאי לפתוח שוב את הדיון על מנת לבדוק איך זה שהאלימות שבפרסומת לא נתפסת אלא יש תגובה של שעשוע. בזמן האחרון יש פרסומות ברדיו ובהן שומעים בחורות מדברות כאילו שהן מטומטמות מאד-מאד. מה שגורם לי דחייה מיידית ואינני יכולה אפילו לזכור מה הן מפרסמות.

אופס...דילגתי

האמת שכשאותה אישה שוחחה איתי תגובתי היתה "מה חדש תחת השמש" ? נתתי לה את הדוגמאות המוכרות לכולנו מדיונים קודמים (אורנג´, למשל ועוד כמה). זה הטרנד... חיפשתי ומצאתי את הדיון...להלן הודעת הכותרת של מכשפה שפתחה את הדיון ופעילותה הברוכה של אלת ירח בנדון. מצטערת על הריכוז המפוזר שלי...זה יעבור תוך כמה שבועות
יע"ז לא מתנגדת אף פעם להעלות שוב ושוב את נושא הצגת נשים במדיה ובפרסומות, שנראה לי עקרוני וחשוב. חנה

סאטיר

New member
רק זה ../images/Emo46.gif

מה עם הפרסומת הדפוקה לטלפון הסלולרי- המעביד אפס, אשתי אפס וכו´- לא להאמין ומי ראה את הפרסומת הנלעגת של דיאט ספרייט על הלילה ועל היום? ומי ראה את הפרסומת של "מחסלת הג´וקים" והפרסומת על ההיא שמגיעה לקנות משהו וכל הגברים הם כמו בארבי- זה יחסית אולי.. אבל הדמות של האישה מוצגת במלוא תפלותה, ריקנותה וכו´ ולא להזכיר את זו המקפיאה את גבריה ומלקקת את הקרח- אותם.

אני מסכימה. הפרסומת של האפס מגעילה

ומציגה את אפסות המפרסם....שכנראה לא חושב כמונו. מי מתנדבת לרשום כאן נוסח מחאה קבוע שרק נכניס אליו כל פעם את שם החברה המפרסמת ואת שם הפרסומת ונשלח מדי פעם למפרסמים... ? אגב - לאורין - לא רק ההתייחסות לנשים לוקה כאן. יש איזה טרנד אידיוטי של חוסר טעם, זילזול בזולת, גסות, גישה בהמית לכבוד האדם, גישה בהמית לסקס - שהוא טרנד שליט בתקופה האחרונה. בואי נחזיר את זה רגע למשל לנושאים אחרים שאנחנו דנות בהן, כפי שעשית לגבי ההתייחסות אלינו כנשים ברחוב. זה קשור גם לעניין הדה לגיטימציה שמשרד החינוך מנסה לעשות לבתי הספר הדמוקרטיים המחנכים לשוויון ומנסים להטמיעם בטרנד החינוך הכללי - מה שלא יתרום לחינוך למודעות שוויונית שתמנע פרסומות כאלו בעוד 20 שנה, למשל...

calisto

New member
זה טרנד כזה

וזה גם כנראה יעבור, כמו שהיה טרנד של פרסומות מצחיקות (רק מלהזכר בפרסומת עם הפינגווינים של creocitex אני צוחקת). עכשיו יש פרסומות של "אנחנו חושבים שהצרכנים/צופים שלנו אידיוטים וחרמנים". חשבתי להפסיק לפרנס את החברות שקונות זבל כזה, מצד שני כשזה כ-ל היצרנים זה כבר הופך להיות בעייה לא קטנה.

ולא רק לגבי מוצרים...

כמו בעבירה על חוקים וכללים אחרים (למשל שכר שווה לעובד ולעובדת) המדינה היא החמור שקופץ בראש כל טרנד חסר טעם, נוגד כל כלל חינוכי / הגיוני / חוקי / סביר / סוציאלי / גס וכדומה. או במילים אחרות - ראיתם את הזקן שנדרס לו במעבר החצייה לעיני ילדינו בשעות הצפייה שלהם... כבר עברתי תחקיר מעומר היום אם יש לו פצע או שנשפחה לו העין (להזכירכם - עומר בן חמש וחצי). את הטרנד מובילים כנראה משרדי פרסום שאינם נוקטים שום צעד אפלייתי בין לקוח ללקוח ובין מסר למסר.

נשפחה = נשפכה

אני לא מצליחה להתרגל לזה שבתפוז אני לא יכולה לתקן שגיאות טיפוגרפיות...נו מילא, כל אוהדי הפמיניסטיות יוסיפו לגבריות, האגרסיביות, הגוף השעיר והכיעור גם מינון מדוד של דיסלקציה

נדמה לי שיש יותר בנים דיסלקטים

מבנות, אז זה בעצם מחזק את הטענה על הגבריות, האגרסיביות והשעירות
ובקשר לטרנד, עד שהוא לא יעבור לדעתי כדאי פשוט להמעיט עד כמה שניתן בלי לפגוע בהתמכרויות בצפיה בערוץ 2 ולהשתדל להקליט (כדי להעביר את הפרסומות) או לעבור בפרסומות למשהו אחר (אני אישית עוברת לערוץ המשחקים של הממיר הדיגיטלי).

איה@

New member
למען האיזון ../images/Emo44.gif ../images/Emo27.gif

ישנה כרגע עוד פרסומת.....למוצרי חשמל (לצערי אינני זוכרת את השם) מיד כשראיתי אותה חשבתי עלינו - על הפורום!
זה מתחיל באישה - שמספרת שבעלה אוהב חולצות מגוהצות וממשיך בזה שכיוון שהיא (האישה) מרוויחה יותר מהבעל....היא קנתה לו מכונת כביסה "שאפילו הוא" (הבעל) ידע להשתמש בה. יחד עם מכונת הכביסה מקבלים שואב אבק במתנה ובתמונה הבאה האישה יושבת על הספה ומרימה רגלים כיוון שהבעל שואב עם שואב האבק. הפרסומת - הצחיקה אותי א. מקצועית - היא ערוכה טוב. ב. כנראה שמישהו בכל זאת מאזין/מתייחס ל"מרד" שלנו. שנה טובה
איה.

calisto

New member
הלוואי והייתי מסכימה איתך...

הפרסומת הזו, אף שלא מציגה אלימות כלפי נשים עדיין נגועה בדיעות קדומות. היא מנצלת את הדיעות הלו ומתבססת עליהן כדי להיות אטרקטיבית. למה שגבר לא ידע להפעיל מכונת כביסה? אף שיש פה "ירידה" על גברים, היא עדיין במסגרת אמות המידה המסורתיות.

aaa123

Member
על כל פרסומת את מתלוננת?

פרסומת היא דבר שמתייחס למצב קיים. את שואלת למה שגבר לא ידע להפעיל מכונת כביסה. זה לא ברור לך שיש התייחסות למצב הקיים ,ורצון לשנות אותו? מצטער אבל אני לא מבין מה נגד נשים בפרסומת לפי מה שקראתי,ואני לא מבין מדוע את חושבת שפרסומת אמורה להתעלם מהמצב הקיים. האם את חושבת שפרסומת היא עבור אנשים בחברה וירטואלית שקיימת רק בדמיון שלך?

איזה מצב קיים ואיזה נעליים?

אני בתור גבר הייתי נעלבת מההצגה של גבר כדביל שלא יכול אפילו ללחוץ על שני כפתורים. גם ההתיחסות שלה אליו כאילו הוא בעצמו כביסה מלוכלכת מבזה. אני מאד מקווה שזה לא המצב הקיים בזוגיות של רב האנשים. אני לא מתכחשת לזה שברב הבתים האשה עושה את הכביסה, אבל הפרסומת הזאת מצטרפת לטרנד שלם של פרסומות שפשוט לא נעים לצפות בהן. אני לא חושבת שלחוד היא היתה מפריעה לי כל כך, אבל פשוט כבר נמאס לי מהטרנד ואני מקווה שהוא יעבור מהר, ועד אז, אני מניחה שיש עוד ערוצים.

והצגתו כאפס עם עיני עגל שחושב

שכולם סביבו אפס ? והצגתו כדביל ששותה מיץ משמלה או אדם קדמון דוחף עוגיות בגסות בהמית לפה של אישה ? והצגתו כמי שאברו קטן ואינו עומד בקריטריונים של מוכרת הבורגר ? להמשיך, אורי ? הטרנד הזה הוא: 1. מפלה את כולם 2. מפלה במיוחד נשים 3. עלבון לאינטליגנציה של יוצרי הפרסומות 4. אות קלון אמיתית למפרסמים (החברות היצרניות) שמוכנות להיות מוצגות בצורה מבישה כל כך. להמשיך גם כאן ?

aaa123

Member
לא דיברתי על הפרסומות האחרות

שאת מדברת אלא על הפרסומת למכונת כביסה שאיה דיברה עליה. לא ראיתי את הפרסומת המדוברת ,ואפשר להתנגד לפרסומת פוגעת גם בלי שהיא תפגע בנשים אבל אני ממש לא מבין את הטענה שהפרסומת פוגעת בנשים בגלל שהאישה מסבירה לו איך להשתמש במכונת כביסה.

אורלי_ל

New member
היא לא אמרה שהפרסומת הזו פוגעת

בנשים, אלא שהיא נגועה בדעות קדומות, דהיינו האשה עושה הכל בבית והגבר לא עושה כלום. והוא גם מוצג בפרסומת הזו כדביל מושלם.

טל קר

New member
../images/Emo32.gif אהלן אורלי! LONG TIME

לא כאן ולא באף פורום של חתולים או חיות מחמד... מה קורה?

למעלה