ונעבור לפרסומות.... והפעם ג´אמפ

סאטיר

New member
מוכן -

מפרסם/פרסומאי לא יקר הפרסומת........... בה מוצגת התנוקת/ילדה/נערה/אשה/קשישה בצורה משפילה/פוגענית/מחזקת דעות קדומות/מעודדת אלימות מעוררת בי/בנו כעס רב, ועליך לשנות אותה מיידית או לבטלהּ. אני מתחייבות/מתחייבים להוקיע את הפרסומת ואת המוצרים בכל מקום ציבורי ולעודד חרם צרכניות/צרכנים על מוצר זה, וכן על שאר מוצריך. כן, באופן שיטתי נמנע מקניית מוצרים אשר יפורסמו על ידי סוכנות הפרסום שהפיקה פרסומת דוחה זו. בכבוד רב ...............

הצעה לנוסח פנייה בתגובה על פרסום

הצעת נוסח פנייה בתגובה לפרסומת בלתי ראוייה: פורום פמיניזם ומעמד האשה – תפוז ( תאריך ) לכב´ חברה X ההנהלה/חבר המנהלים לידי גב´/מר Y ג.א.נ., הנדון: הפרסומת למוצר – Z מתוך האזנה/צפייה לפרסומת הנדונה, עולה התמונה הבאה:  האשה/הנשים מוצגות בה בדרך סקסיסטית, משפילה ומבישה, המטילה דופי בנשים בכלל. אנו, משתתפות ומשתתפי פורום פמיניזם, רואים בפרסומת זו הבעת דעה שלילית כלפי המין הנשיי ופיחות תדמית האשה בצבור.  הגבר/הגברים מוצגים בה בדרך סקסיסטית, מבישה ומשפילה, המטילה דופי בגברים בכלל. אנו, משתתפות ומשתתפי פורום פמיניזם, רואים בפרסומת זו הבעת דעה שלילית כלפי המין הגברי ופיחות תדמית הגבר בצבור.  הפרסומת הנדונה מתארת התרחשות מלווה באלימות, בין אנשים/נשים/גברים/ילדים. אנו, משתתפות ומשתתפי פורום פמיניזם, רואים בפרסומת זו עידוד לאלימות בחברה בכלל וכלפי ילדים/נשים/גברים בפרט.  הפרסומת הנדונה, מציגה את דמות הקשיש בחברה כדמות חלשה/נלעגת/עלובה. אנו, משתתפות ומשתתפי פורום פמיניזם רואים בפרסומת זו הבעת דעה שלילית כלפי הקשישים ופיחות תדמיתם בחברה. אנו מוצאות/ים שפרסומת זו אינה ראוייה לשידור. עקב כך, מתוך דאגה עמוקה ואמיתית למתרחש בחברה הישראלית, ומתוך רצון להגיע לשיוויון חברתי, להתחשבות בזולת ולכיבוד זכויות הפרט במדינתנו, אנו מודיעות/ים לכם כי: 1. מרגע זה, כולנו החתומות/ים מטה, מחרימות/ים את המוצר הנ"ל, ומתחייבות/ים שלא לרוכשו יותר. 2. אנו נעשה כל שביכולתנו להעלאת המודעות החברתית של הקרובים אלינו והסובבים אותנו, על מנת שגם אחרים – רבים ככל האפשר - יחרימו את המוצר הנ"ל. 3. אנו מצפות/ים להבנה ולשיתוף פעולה מצידכם, כך שתפעלו להורדת הפרסומת הזו בהקדם. 4. אנו מקוות/ים שבפעם הבאה תיטיבו לבחור את חברת הפרסום שלכם ואת תוכן הפרסומות.. נשמח לקבל תגובתכם. ( חתימות מנהלות הפורום וכל המשתתפים המוכנים להצטרף ) העתקים: מנהל/ת מח´ פרסום ושיווק, חברת X חברת הפרסום החתומה על הקמפיין. לחנה, יש בידי העותק השמור של הנ"ל. אינני יודעת איך להפוך אותו ללינק או כל דבר אחר על מנת שאפשר יהיה לראות אותו כתוב כמסמך ולא כהודעה, בה כל העיצוב וההדגשים הולכים לאבוד. כמ"כ לטל (?) יש בידי צילום כתבה מעיתון, ואינני יודעת איך להעביר כנ"ל.

בקצב השפרסומות האלו מתרבות

לא נוכל לקנות כלום

טל קר

New member
../images/Emo32.gif איך לצרף קובץ , לאורין.

תנאי מוקדם הוא שהקובץ נגיש אצלך על המחשב, שהוא קטן מ250K ושהוא אחד מסוגי הקבצים הבאים: gif,jpg,bmp,mat,swf,fla,png,htm,tif,txt,doc,rtf,xls כשאת עונה על הודעה קיימת, יש לך בתחתית הטופס כמה אפשרויות מופרדות ביניהן בקו כחול. אחת האפשרויות היא צירוף קובץ. לחצי על כפתור הBROWSE שבאמצעותו את יכולה לעיין אצלך בתיקיות ולבחור את הקובץ הרלוונטי. בחרי אותו. בחרי כותרת/תיאור לקובץ, ושלחי כרגיל באמצעות "שלח/י". אם זה לא עובד מסיבה כלשהי, פני אלי לאימייל ונטקס יחד עצה.

ריכוז 2 ניסוחים לצורך הטאגליין

אורין: פורום פמיניזם ומעמד האשה – תפוז ( תאריך ) לכב´ חברה X ההנהלה/חבר המנהלים לידי גב´/מר Y ג.א.נ., הנדון: הפרסומת למוצר – Z מתוך האזנה/צפייה לפרסומת הנדונה, עולה התמונה הבאה:  האשה/הנשים מוצגות בה בדרך סקסיסטית, משפילה ומבישה, המטילה דופי בנשים בכלל. אנו, משתתפות ומשתתפי פורום פמיניזם, רואים בפרסומת זו הבעת דעה שלילית כלפי המין הנשיי ופיחות תדמית האשה בצבור.  הגבר/הגברים מוצגים בה בדרך סקסיסטית, מבישה ומשפילה, המטילה דופי בגברים בכלל. אנו, משתתפות ומשתתפי פורום פמיניזם, רואים בפרסומת זו הבעת דעה שלילית כלפי המין הגברי ופיחות תדמית הגבר בצבור.  הפרסומת הנדונה מתארת התרחשות מלווה באלימות, בין אנשים/נשים/גברים/ילדים. אנו, משתתפות ומשתתפי פורום פמיניזם, רואים בפרסומת זו עידוד לאלימות בחברה בכלל וכלפי ילדים/נשים/גברים בפרט.  הפרסומת הנדונה, מציגה את דמות הקשיש בחברה כדמות חלשה/נלעגת/עלובה. אנו, משתתפות ומשתתפי פורום פמיניזם רואים בפרסומת זו הבעת דעה שלילית כלפי הקשישים ופיחות תדמיתם בחברה. אנו מוצאות/ים שפרסומת זו אינה ראוייה לשידור. עקב כך, מתוך דאגה עמוקה ואמיתית למתרחש בחברה הישראלית, ומתוך רצון להגיע לשיוויון חברתי, להתחשבות בזולת ולכיבוד זכויות הפרט במדינתנו, אנו מודיעות/ים לכם כי: 1. מרגע זה, כולנו החתומות/ים מטה, מחרימות/ים את המוצר הנ"ל, ומתחייבות/ים שלא לרוכשו יותר. 2. אנו נעשה כל שביכולתנו להעלאת המודעות החברתית של הקרובים אלינו והסובבים אותנו, על מנת שגם אחרים – רבים ככל האפשר - יחרימו את המוצר הנ"ל. 3. אנו מצפות/ים להבנה ולשיתוף פעולה מצידכם, כך שתפעלו להורדת הפרסומת הזו בהקדם. 4. אנו מקוות/ים שבפעם הבאה תיטיבו לבחור את חברת הפרסום שלכם ואת תוכן הפרסומות.. נשמח לקבל תגובתכם. ( חתימות מנהלות הפורום וכל המשתתפים המוכנים להצטרף ) העתקים: מנהל/ת מח´ פרסום ושיווק, חברת X חברת הפרסום החתומה על הקמפיין. סאטיר: מפרסם/פרסומאי לא יקר הפרסומת........... בה מוצגת התנוקת/ילדה/נערה/אשה/קשישה בצורה משפילה/פוגענית/מחזקת דעות קדומות/מעודדת אלימות מעוררת בי/בנו כעס רב, ועליך לשנות אותה מיידית או לבטלהּ. אני מתחייבות/מתחייבים להוקיע את הפרסומת ואת המוצרים בכל מקום ציבורי ולעודד חרם צרכניות/צרכנים על מוצר זה, וכן על שאר מוצריך. כן, באופן שיטתי נמנע מקניית מוצרים אשר יפורסמו על ידי סוכנות הפרסום שהפיקה פרסומת דוחה זו. בכבוד רב ...............

wasaby

New member
לי זה נראה הרבה יותר קרוב

לתיאור של אלת הירח. אני מניחה שפגיעה היא דבר סובייקטיבי ואם מישהי אכן נפגעה מהפרסומת זכותה להתלונן או להחרים את המוצר. אני חוששת שיש פה מידה מסוימת של ´חיפוש´ סיבות להעלב. אם נמצא פגם בכל פרסומת שאישה מופיעה בה הפתרון של המפרסמים יהיה בנוסח בני ברק - העלמת הנשים כליל. כאשר אנחנו מעוררות צעקה על כל פרסומת, מעבר לפיצול הכוחות שלנו על מטרות רבות מידי אנחנו גם יוצרים אנטגוניזם מיותר בציבור. מכיוון שברור שטעמי בפרסומות לא זהה לזה של חברות אחרות פה לא הייתי רוצה להוסיף את שמי בחתימה אוטומטית על כל עצומה שתעלה על דעתה של מישהי. אני חושבת שחתימה אוטומטית מראש מוציאה את התוקף מעצומות אלו. גם אם זה מחייב סירבול מסוים כל אחת חייבת לחתום בשם עצמה על כל עצומה בנפרד.

sista

New member
אין פה חיפוש סיבות להעלב.

יש פה רצון להביע דעה ולהשפיע, לפי זכויות דמוקרטיות וגם זכויות צרכניות שלנו, שלא לקנות מוצרים ובכך לתרום למימון של שידור תכנים שוביניסטיים ואלימים. בשונה מהחרדים, אני לא מעוניינת בהכחדת נשים מפרסומות אלא מעוניינת להבהיר שגוף האישה והכבוד שלה וגופו וכבודו של כל אדם אינם הפקר מסחרי. הצגת נשים כאובייקטים וכקרבנות חנק מעוגיות אינה מוסיפה למעמדנו. אני מעוניינת שנדמה לחרדים מבחינת היותם קול מאוחד ואקטיבי הפועל למען מטרות שחשובות להם. אין תועלת בכך שכל אחת תקטר לבדה בסלון. פרסומות, כמו כל טקסט שמתפרסם, ראויות לביקורת ציבורית. רעיונות: לתת אפשרות ע"י לינקים לכתוב דואר אלקטרוני או פקס לכתובות של משרדי פרסום בנוסף לאפשרות לחתום על עצומה עם ניסוח קבוע. ובעניין האנטגוניזם, יתכן גם ההפך. ברגע שיהיה ארגון של הפעולה והעניין יוודע ברבות, יצטרפו אלינו עוד ועוד חותמות וחותמים.

האמת היא שמאז ראיתי את הפרסומת

השניה של ג´אמפ, והיא באמת כל מה שאמרתם עליה, ויכול מאד להיות שהקונטקסט של הפרסומת השניה השפיע על פירוש הראשונה. אני גם מרגישה שאני הרבה יותר רגישה לכל הנושאים האלה בפרסומות בגלל שיש טרנד כזה ושיכול להיות שכל פרסומת בנפרד, אם היא לא היתה חלק ממנו, לא הייתי כל כך מתרעמת עליה. זה אפשרי. זה עדיין לא משנה את העובדה ש-as it is אני כן מוצאת את הפרסומות האלו פוגעות.

אני רוצה לחדד משהו שאמרה סיסתה

לגבי העדר התנגדות או שחילה גם מצידי ל"שימוש" בנשים בפרסומות - אני לא מתנגדת גם לשימוש במיניות בפרסומות ובגוף האנושי כשזה רלוונטי וכשהמסר אינו משפיל ג´נדרית וזהותית למצולמים ולבני/בנות מינם. ראיתי בימי חלדי אינספור פרסומות על ביטוי אסטטי למיניות ולגוף אישה וגבר שהיו אומנות לשמה או שקלעו בדיוק למסר הפרסומי הקשור למוצר ללא דריכה על כבוד קבוצת אוכלוסייה כלשהי (בעיקר בחו"ל, אגב).

אורלי_ל

New member
יש עוד משהו שמפריע לי

וזה העדר נשים בפרסומות. למשל התשדיר על הביישן שמת מעישון פסיבי, הוא והמלאכים כולם גברים. התשדירים נגד תאונות דרכים כולם פונים לנהגים גברים (אגב אהבתי את התשדירים עצמם). פרסומת לליסינג (נדמה לי) פונה לגבר שיבחר לו מכונית מנהלים כטוב בעיניו.

Boojie

New member
שוב השליליות הזאת!

הרי בפרסומות לחומרי ניקוי, לכלי בית, למוצרי מזון, למוצרי יופי וקוסמטיקה - הכל נשים! באמת!

אני מסכימה.

(חוזרת על עצמי, אבל...) כשחיפשתי לפני שנתיים דירה ברעננה היה פרוייקט שמאוד מצא חן בעיני חזותית אבל כל הפרסומים בעיתונות ובשלטי חוצות פנו לגברים בלבד. לא ניגשתי, כן הרמתי טלפון ואמרתי שהייתי מאוד שמחה לרכוש אצלהם דירה רק שעל פי פרסומיהם נראה שהדירות הן לגברים בלבד. לא שזה עזר...

oren*

New member
אם היו פונים לנשים מה היית אומרת?

בפרסומות לתאונות דרכים פונים לנשים כי הן נוהגות גרוע בפרסומות לעישון פונים לנשים כי כל היום הן רואות אופרות סבון ומעשנות פונים לגברים כי רוב התאונות נגרמות על ידי נהגים גברים, והגברים הם אלה ש"משחקים אותה" על הכביש ונוסעים במהירויות מטורפות. בינינו, כמה נשים כבר עצרו בשנה האחרונה על מהירות, לעומת מספר הגברים? כמה נשים היו חלק מתאונות קשות או עבירות תנועה הכוללות פגיעה בנפש? פאלם פיילוט יצאו בישראל עם מסע פרסום ייחודי רק לנשים הפרסומת החדשה למשכנתא פונה יחד לגברים ונשים בצורה מאוד משותפת ואחראית (בית קטן, אוטו קטן, ילד קטן...) ויש גם פרסומת חדשה למכונות כביסה שעושות צחוק מהגברים - "היא כל כך קלה להפעלה שגם בעלך יוכל להסתדר איתה". הפרסומת לכרטיסי האשראי של בנק הפועלים - שני גברים עם איי קיו של חצי שקל לעומת האישה שמסובבת אותם על אצבע אחת לא להגזים, התחום של הפרסום התפתח מאוד בשנים האחרונות ויש פניה גם לגברים וגם לנשים - בנוגע לחומרי ניקוי יש עדיין חשיבה מיושנת

אורן - יש נקודות אור באפילה

אולם עוד ארוכה הדרך. הרוב המאוד מכריע של פרסומות בנושא סגנון חיים, רכישות משמעותיות לבית (דירה, מכונית וכולי), נושאים שיש להם הבט של סטטוס, עסקים וקריירה - מופנות בלשון זכר בלבד ללא איזכור או אם איזכור שולי מאוד לנשים.

טל קר

New member
אני זוכרת את הפניה של פאלם פיילוט

לנשים. לא אהבתי אותה. הם דיברו על כל מיני תוכנות עזר לנשים שאמורות לעזור בניהול משק הבית, ולקינוח גם לעזור בדיאטה כי אפשר להכניס לפאלם תוכנה לחישוב קלוריות. בעוד שלגברים הם פנו עם הפן העסקי יותר. אגב אורלי צודקת שבכל מקום יש גברים וכבר לא שמים לב. למשל קראתי בפנאי פלוס על מנחת שעשועון בארה"ב, ומסתבר שהיא האישה שמנחה שעשועון הראשונה מזה חמישים(!) שנה בארה"ב. כן כן. נשים יכלו לסובב את גלגל המזל בשעשועונים בטלויזיה. אבל להנחות??

oren*

New member
מיקי חיימוביץ´ היא גבר?

אישה שמנחה את גלגל המזל הייתה גורמת לך להיות מאושרת? ונשים שמנחות בערוצים כלל עולמיים כמו CNN, BBC, ABC ורשתות תקשורת אחרות לא מראות על פתיחות וטשטוש האפליה בין נשים וגברים?. צחי בוקששתר, אהרוני - מנחים תוכניות בישול בערוץ 2 בתוכנית "מהפך" של אורנה דץ המאפר הוא גבר (מיקי בוגנים) - מה דעתך? אפילו בסדרות ילדים, הפאוור ריינג´רס למשל - היו שתי דמויות ראשיות נשים, בהחלט לא מתעסקות באיפור ובאופנה אלא לבושות בדיוק כמו הגברים עם כלי נשק וכוחות על טבעיים. הפרסומת לפאלם (של "כלנית") שאני ראיתי, פנתה לנשים בתור נשות עסקים ואף חילקה עבורן עניבה (שחולקה גם לגברים). חלק מהנשים התלוננו שעניבה זה לא פרס ראוי - ונשאלת השאלה מדוע? מדוע נשים יוצאות כנגד מסע פרסום המיועד עבורן ומתרעמות על עניבה? - היום יש גם נשים שהולכות עם עניבה וזהו בהחלט לא אביזר לבוש גברי בלבד. אני מאחל לאישה שתנחה תוכנית מעט יותר מאתגרת מגלגל המזל, כמו המנחה של "מעבר ל-2000" בערוץ 8 או המנחה של "חלון ישראלי" בנשיונל ג´אוגרפיק.

טל קר

New member
מיקי חיימוביץ היא לא גבר, אבל גם

מנחת שעשועון היא לא. גם כתבת היא לא . היא רק מגישה. וזה שגברים נחשבים שפים ונשים "סתם" בשלניות זה לא חדש ולא מתקדם. על כל פאוור רינגרס עם שתי בנות יש שלושים תוכניות קונטרה עם בנות מעצבנות וטיפשות כשהגיבורים הם בנים. (פאקר לואיס?). ולמה הבנות צריכות להיות בול תואמי בנים (בנים סוג ב´) כדי להיות שוות משהו בסדרות האלה? למה להתרעם על עניבה - דוגמא לסיבה שאני יכולה לחשוב עליה- למה אישה צריכה להיות בול כמו גבר ולאמץ אפילו את המראה החיצוני הגברי כדי להחשב אשת עסקים? אני מאחלת לנשים להשתלב בכל התוכניות ובכל ההנחיות. יותר נשים בטלויזיה מנחות את כל סוגי התוכניות (מנחות, לא משמשות כקישוט כנערת הגלגל) אכן יעשו אותי יותר מרוצה מהמצב. ומה רע בשעשועונים של פריים טיים שכל המשפחה צופה בהם? אתה חושב שזה שיש מנחה סמכותי ואישה בתור קישוט לא מהווה איזה מסר סמוי (או לא כל כך סמוי)? כמה תוכניות של לייט נייט של נשים אתה מכיר מהארץ ומחו"ל? אני מצליחה להעלות כרגע בראשי תוכניות של 8 גברים לפחות ו0 של נשים. כמו הפרסומת על הבנק שבוג´י התלוננה עליה בזמנו, שהפרסומת אמרה שצומחים עם הבנק ואז הראו בן שרוצה להיות כבאי ובן שרוצה להיות ככה ובן שרוצה להיות ככה ורק בת אחת שמחופשת לחתול שרוצה להיות וטרינרית (השאר הצליחו להגשים את משאלותיהם בלי להתחפש). נשים הן 50% מהאוכלוסיה. אז איך זה שבכל מקום יש להן תת יצוג כולל בתקשורת ובטלויזיה ובמספר המרואיינים?, (סליחה לא בכל מקום מתחת לקו העוני, במובטלים, במקבלי שכר מינימום, ובמקצועות עם שכר נמוך במיוחד הן הרוב)

למעלה