ונעבור לפרסומות.... והפעם ג´אמפ

טל קר

New member
נ.ב. על כל מייקי חיימוביץ שהיא לא

גבר יש איזה עשרים שהם כן. היחס באוכלוסיה הוא 1:1 בין נשים וגברים, אז למה היחס בין המגישים (בכל העולם אגב) אפילו לא מתקרב לזה? אפילו לא 1:2? או 1:3 ?

דווקא פארקר לואיס מפריעה לך?

הסדרה הזאת כל כך פארודית וכל כך פרועה שקשה לקחת אותה כדוגמא רצינית למשהו. בכל מקרה, לא בכל סדרה חייב להיות ייצוג לכל סוגי האנשים שיש. אז מה אם הגיבורים בסדרה הזאת בנים? יש גם סדרות שהגיבורות הן בנות, במיוחד כשהסדרה עוסקת בקליקות של תיכון זה דבר שצפוי לראות.

טל קר

New member
יצוג לכל סוגי האנשים שיש????

לא התלוננתי למה יש רק שמן סטריאוטיפי אחד, למה אין גינגי, לאן נעלמו האפרו אמריקאים ואין אף אחד מיפן או טיוואן. אני בהחלט לא מצפה שבסידרה יהיה יצוג לכ-ל סוגי האנשים. אבל המ, אה, נשים הן קצת יותר מ 50% מהאוכלוסיה. הן לא "כל סוגי האנשים שיש" הן סוג די עיקרי. למעשה הן הרוב. לא שמת לב שגם בסידרה הפארודית והחדשנית לכאורה לא הצליחו להתגבר על גיבורים בנים ושתי נשים מטומטמות? (שלי והמנהלת)? כי לי זה צרח.

דווקא לא הפריע לי בכלל.

ושלי והמנהלת רחוקות מלהיות מטומטמות. להפך. הן האויב המתוחכם שצריך להביס. מה שהתכוונתי בייצוג כל סוגי האנשים שיש זה לסוג הנשים שרצית לראות שם, כי זה לא שאין שם נשים בכלל. בכל אופן, קשה לי להעלב מסדרה כזאת, כי היא כל כך לא לוקחת את עצמה ברצינות, ואולי בגלל זה ואולי מסיבה אחרת אף פעם לא הרגשתי לא נוח עם ייצוג הנשים בה.

אמיר.

New member
פרסומת אחרת דווקא בסדר..

איזה טיפות עיניים ששכחתי שמן... בפרסומת אחת האישה המחוזרת בוכה מפריחים ששלחו לה באחרת - גבר בוכה מסרטים בקולנוע... אז יש שויון פה ושם ...

טל קר

New member
האם לא זה המניע של המפרסמים?

שאם יש פרסומת לא אלימה או בוטה אז אנחנו לא זוכרים את שם המוצר, אבל אם כן, אז אנחנו מתעצבנים. מתעצבנים על ג´אמפ מתעצבנים על מכונת כביסה בוש.הנה זכרנו את שם המותג.

Boojie

New member
אני *לא* התעצבנתי על הפרסומת של בוש

ממש לא, ואפילו אהבתי אותה וחשבתי שהיא ממש מוצלחת, ומעבירה בדיוק את המסר הנכון תוך הסתמכות על המצב הראליסטי. נכון, היינו מעדיפים שהגבר והאשה בפרסומת יתחלקו בכל המטלות מתוך הרמוניה ושלווה, אבל בחיים זה לא ככה, ואהבתי את העקיצה לעבר הגברים שמאמינים משום מה שנשים אמורות לכבס להם את הבגדים, אפילו כשיש להן קריירה. ולגבי הטענה שזה פוגע בגברים - בחיאת, תסתכלו בעולם האמיתי ותגידו לי בכנות, כמה גברים יש שבאמת יודעים לכבס? על כמה גברים הייתם סומכים לעשות כביסה, בלי לחשוש שכל הכביסה תהפוך צבעונית? אני, אחרי שבנזוגי הקודם "צבע" לי מכנסיים אהובים בצבע בננה בכחול, חוששת מכל אדם שמקרב את כף ידו למכונת הכביסה שלי. ולגבי הפרסומת של ג´אמפ, זאת עם העוגיות גם לא עצבנה אותי. משעשעת, בסך הכל, עובדת על שבירת קלישאות. לא כזה ביג דיל.

גם אני גם אני...

האמת היא שיש אנשים עם סריטה במח בנושא כביסה וגיהוץ ואני ביניהם - למרות שלא מגהצת בעצמי אלא רק מפקחת על העבודה. הפרדות, מעלות חום, סחיטות, התאמת תכנית לבגדים, ריח - כל מיני "סטיות" קטנות שאני לא מצפה מאף אחד לקבל על עצמו גם בשם השוויון הזוגי. אפילו לאמא שלי אני לא מרשה לכבס בגדים שלי או של עומר...והיא (לגמרי) אישה

sista

New member
הפרסומאים יכולים להתאמץ יותר

הפרסומת שציינת מהווה הוכחה לכך שהפרסומאים, אם יש להם זמן וכוח, יכולים למכור מוצרים ללא שימוש במין ואלימות, אם כי ברור שזו הדרך הקלה והנמוכה ביותר. אפשר לומר: כן, הם רק עושים את העבודה שלהם, ובתכלס, זה מה שמוכר / זה מה שאנשים רוצים לראות / ככה נראית החברה שלנו. אני לא מסכימה. מבט קצר בפרסומות מספיק כדי להבין שאין בכך כל שיקוף של העולם שלנו, אך יש תופעת לוואי - עיצוב עולם הפנטזיה שלנו בדמות פנטזיה צרכנית. על מה אנחנו חולמים: על אוטו חדש ונוצץ, פחית קולה צוננת, גוף חטוב, שיניים צחות, טיסה לאמריקה ושיט בקריביים - הכל עניין של צריכה. שפוך כסף ותגשים חלום. תעצמו את העיניים. על איזה מוצר אנחנו חולמים עכשיו? מה אם אדם רואה מישהו סוחט את חצאיתה של בחורה, תוך התנגדות ברורה ונחרצת מצידה, וזה הופך להיות החלום שלו. חלום כזה זוכה ללגיטימציה קבל עם וערוץ 2. המסרים האלימים והשוביניסטיים יוצרים אקלים חברתי בו האלימות היא דבר זוהר ונערץ. הרצח של אסף שטיירמן מצלצל מוכר כרגע? אני לא מעוניינת למממן בקניות שלי אקלים חברתי שכזה. אני מפנה אתכם לכתבה ב-24 שעות של ידיעות אחרונות של יום א´ 2.9.01

למעלה