ונניח

אבל הרומאים כעם בעל מאפיינם היחודיים שלו

נעלמו. מה שיש הוא איטלקים שההשפעה של הרומאים עליהם לא יותר גדולה מההשפעה שלהם על שאר אירופה.
הם אפילו לא מדברים את אותה שפה.
לעומת זאת אנחנו קשורים ליהודי בית שני דרך משהו הרבה יותר חזק מקשר דם גרידא - תרבות. קשר הדם בממילא מוטל בספק, גם ביחס לרומאים ולאיטלקים בגלל ההגירות לתוך האימפריה הרומית וגם ביחס שלנו ליהודים

האמת היא

שהתרבות שלנו רחוקה מזו של יהודי בית ראשון ואף שני, לא פחות מהמרחק שבין תרבות הרומאים לאיטלקים אם לא יותר.

אולי אבל זו לא הנקודה

אין טעם לדבר על מרחק בין תרבויות וממילא כל השוואה על פני 2000 שנה תניב מרחק רב. אני לא רואה שום טעם להתווכח בשאלה איזו תרבות רחוקה יותר מהשניה, בהתחשב בעובדה ששתיהן ממילא מ א ו ד רחוקות. מי שטוען אחרת פשוט לא מבין את התרבות של תקופת בית שני (בכל העולם הנושב). לבית ראשון אני לא מתכוון אפילו להתייחס.
ההבדל הוא שהתרבות שלנו מקיימת רצף המשכי יחודי לנו עם התרבות היהודית של בית שני וזה בגדול שמגדיר אותנו כעם מובחן מכל העמים (במושג תרבות נכללת גם הדת). ההשפעה של הרומאים על האיטלקים לא שונה בכלום מההשפעה שלהם על שאר אירופה. מי שיטען שהממשיכים התרבותיים של הרומאים הם האיטלקים צריך לכלול בהגדרה איטלקים את כל אירופה המערבית.

לא רואה על מה אתה מבסס את הטענה הזו

אבל היא בוודאי לא נכונה בהקשר של היוונים, כך שזה לא משנה.

את הטענה שיש לנו קשר תרבותי יחודי

מה שאין לאיטלקים עם הרומאים?
על העובדה שהתרבות הרומאית השפיעה בכל אירופה כי היא היתה חלק נרחב מהקוריקולום של אירופה המערבית לפחות עד סוף ימיה"ב. וזה אומר שהתרבות הרומית כתרבות השפיעה בכל אירופה בימיה"ב (בדיוק כמו התרבות היוונית). אז הקשר התרבותי של האיטלקים עם התרבות הרומאית לא היה אקסלוסיבי כמו הקשר שלנו, ולא ברור אם יש להם קשר שונה מעמים אחרים.
אני לא יודע במה היוונים קשורים לדיון וממילא לא ברורה הערת "כך שזה לא משנה" בסוף.

היוונים של ימינו

הם כמובן צאצאיהם של היוונים הידועים מפעם, ובמקרה שלהם התרבות שלהם מקשורה בעבותות לתרבות של אבות אבותיהם.

ככל שידוע לי

הנושא היה האם היהודים ייחודיים בכך שנשארו כעם במשך שנים, ואתה הוספת את הדרישה שהתרבות שלהם מהווה המשך ישיר של תרבות אבות אבותיהם, והיוונים מהווים דוגמה מצויינת למקרה כזה.

ככל שידוע לי

התגובה שלך הגיעה בתוך דיון בנושא מוגדר מאד, שהרומאים היו דוגמה נקודתית בו, ומכאן שהיוונים רלוונטיים לדיון בדיוק באותה המידה.

תגובה

אז בבקשה מצא את ההודעה בה טענתי: "אין, פרט לעם היהודי, עמים בעלי קשר תרבותי מיוחד לתרבות הקדומה שלהם." הדיון שאתה מנהל איתי הוא על הרומאים כי עליהם הגבתי ולהם התייחסתי. לא התייחסתי לשום עם אחר. אתה רוצה לדבר על היוונים, תפנה הודעות למי שהעמדות שלו רלבנטיות להודעות שלך. אלי הן לא רלבנטיות. בתור אחד שמקפיד על דיוק אתה מגלה חוסר דיוק משווע.

בהתחשב בעובדה

שאני מתעקש לאזכר את היוונים החל מהתגובה הראשונה שלי אליך, די ברור שמבחינתי הדיון המשיך לעסוק בנושא הכללי ולא בדוגמה הספציפית, לכל אורך הדרך. כיוון שכך - כתבתי לך, שגם אם הטענה שלך נכונה היא אינה משנה בכל הקשור לנושא הדיון, כיוון שהיוונים מהווים דוגמה נגדית מצויינת.

יש מבין כעת?

אלא אם זנד

טוען שהמצאנו את הכתבים מבית ראשון ושני עם התגיירות הכוזרים בימיה"ב, אני לא רואה איך הוא קשור.

מזגזגת2

New member
בעותק שיש בידי

הוא כותב במפורש :
"בני רומא העתיקה, נעשו מאז סוף המאה ה-19, בעזרת ספרי הוראה יעילים, לאיטלקים טיפוסיים"
חשבתי שזה מה ששאלת, אבל יש מצב שאיבדתי את הנקודה.

uri80

New member
הספר הזה הוא ביזיון, פשוט בגלל העובדה שזנד

מתעלם כליל ממחקרים ביולוגיים שסותרים כליל את התזה היפה שבנה לעצמו.
בין פוליטיקה למדע, אני אלך על המדע.

סלסרו

New member

אנחנו קשורים ליהודי בית ראשון

דרך תרבות יחודית הקושרת אותנו ליהודי בית ראשון (וד"א לעוד כמה קבוצות כמו השומרונים והקראים). איך האיטלקים קשורים לרומאים? במה הקשר שלהם לתרבות הרומאית שונה מהקשר שלי או של כל אחד אחר, אנגלים למשל?

למעלה