ונניח

uri80

New member
ואני מזדהה עם מעשים, לא עם מילים. סובלנות היא

מול האנשים שגם לא חושבים כמוך, וזהבה גלאון מאד סובלנית לאנשים שחושבים כמוה. יש לה בעיה עם השונים ממנה. כפי שפלטה בשידור "היהודונים מברוקלין" למשל.

ואני מסכים איתך מאד לגבי הבוז לערכים חומרניים וכו' שמשתלטים על החברה הכללית בישראל, אבל מתוך הכרותי שמתי לב לעוד משהו מוזר בחלוקה הזו-כי דווקא חבריי המתנחלים גרים להם שנים ארוכות בקראוונים פרוצי רוחות, מגדלים בהם משפחות ומסתפקים באיכות חיים נמוכה הרבה יותר כי הם מאמינים שזה חשוב, בזמן שחבריי המצביעים למרץ דווקא מגיעים בדר"כ מהפלג ההרבה יותר שבע באוכלוסיה, זה שדווקא נוטה הרבה יותר לאותה הערצה עיוורת כלפי אותם הישגים חומריים מהם את סולדת, ובצדק.

יש הרבה צביעות בנושאים האלה. זה כמו למשל להכריז על רצונך בקבלת פליטים סודנים, אבל לא בשכונה שלך אלא בדרום העיר, ולא כשהם מגיעים לבריכה בה את שוחה במשך שנים כפי שהצמד שמשון ויובב -בן ארי ומרזל מיהרו להראות .
סוג של אירוניה.

uri80

New member
ואם זה עוזר, דעתי לגבי הקיצונים שבמתנחלים

לא רחוקה משלך.
בקצוות מכל הצדדים לא חסרות שריטות.

לא מבוסס בכלל מה שאמרת.ולדוגמא:היהודים בהחלט

ייהדו. העקרון של אי יהוד או דחיה הוא מאוחר יותר ותוצר של הפחד.

pokeret

New member
הם ייהדו רק כשהיו בעמדת כח

לאחר מכן הם פשוט התמודדו עם הכישלון בעזרת גאווה:)

pokeret

New member
ואני חייבת להודות שהעם הזה מוצא חן בעיני

הוא הפך את עצמו לעם הספר והשקיע בעליונות שכלית מאשר גופנית.

זה התפוצץ לו בשואה, תחושת היאוש מהדרך שבה לא היה לו איך להאבק כדי לשמור על הישרדותו גרמה לצורך של מדינת ישראל להפוך למדינה שמודדת את עצמה בעליונותה הצבאית.

אפשר לראות כדוגמא את ניצולי השואה שעלו לארץ בזמן מלחמת השחרור תוך סיכון חייהם ואז הצטרפו לצבא המחתרתי ,נלחמו, סללו כבישיםתוך שהם שרים "לשנה הבאה בירושליים"

אני מדברת על אלו שעלו לארץ באופן לא ליגלי, תוך הסתכנות.

כיבוש הארץ בימי יהושע בן נון...

את מאמינה בכך שהתנ"ך (בלי מעשי הניסים המתוארים בו, נניח) משקף אמת היסטורית? זאת לא גישה מובנת מאליה.

ישנו קטע נפלא באחד הפרקים של הסופרנוס

שבו המאפיונרים האיטלקים מחזיקים ביהודי ומכים בו (כמודמני,לא כל פרטי הסצנה זכורים לי בדיוק רב) ומנסים לשבור אותו כדי שיגלה להם משהו.

הוא "גבר גבר" מסביר להם על חוזקו של העם היהודי וקשיות ערפו:
איפה כל העמים הגדולים שהתנכלו לנו, הבבלים, היוונים והרומאים?
אז הם נותנים לו מנה הגונה של מכות ואומרים לו "אנחנו הרומאים" אידיוט!...

מ.ש.ל.

במבה9

New member

ובכל זאת, איני יכולה שלא להסכים עם פקיד זוטר, העם היהודי כפי שהוא היום שרד בשל הבדלות מכוונת והמנעות הנישואי תערובת, לא חייבים לשמור את כל המצוות באדיקות כדי להתבדל, אבל אלה שלא שמרו בכלל התבוללו.
אני אישית לא רואה שום מעלה בהשתייכותי לקבוצה האתנית הזו, לא רואה חשיבות בשימור הקבוצה הזו ובעד שמדינת ישראל תהפוך למדינת כל אזרחיה.
אבל מכיוון שרובם המוחלט של היהודים, גם חילונים ליברלים ומתקדמים, נגועים בגזענות וגאווה מוזרה על מוצאם אין הרבה סיכוי לאוטופיה הזו.
תשאלו את מירה עאווד איזה יהודי מוכן להתחתן איתה.

uri80

New member
"גאווה מוזרה על מוצאם"? אם היה משהו משותף אחד

לכל האנשים מכל עם שיצא לי לפגוש בינתיים, בין אם זה הודים, סינים, יפנים, אינדיאנים, צרפתים ועוד ועוד ועוד -הרי זה "גאווה מוזרה על מוצאם".
במובנים מסוימים, בני אדם בעולם דומים אחד לשני הרבה יותר ממה שחושבים.

תיקון קטן

"בידול כפוי". ברוב התקופות והמקומות בהן יכלו להתבולל באוכלוסיה המקומית הדבר קרה במהירות די גבוהה.

והטענה העיקרית כלפי אותו יהודי צריכה להיות

לא 'שכן שרדו עמים אחרים' אלא שלכל הרוחות 'את מי מעניין הישרדות העמים'.
הטענה צריכה להיות שהישרדות עם במחיר של גלות וסבל כל כך ארוך היא אידיוטית ומזוכיסטית.

מה יותר מעורר רחמים מאותם יהודים שהלכו עירומים לתאי הגזים עם חיוך דבילי של 'עם שורד'...

באותה הדרך שאתה קשור ליהודים

של תקופת בית שני (למעשה הקשר חזק יותר כנראה), הם פשוט הצאצאים שלהם.

בדיוק כמו היוונים של יוון העתיקה וכן הלאה.

למעלה