ונניח

יציאת זוגות היא תופעה שרק החלה

מה בדיוק יכול לגרום לך לחשוב שהיא בדרך להיעצר?

נ.ב. מאיפה צץ שוב ושוב המספר הזה של 10%?
נ.ב.ב. אתה טועה בקשר ליוצא בכל בית, כיוון שברוב המקרים יוצאים בשאלה יותר מאח אחד באותו בית במקביל (יש פה המון סיפורים על 2-5 אחים/יות ממשפחה), ובנוסף היוצאים לא מתפלגים בצורה אחידה על פני האוכלוסיות.

סלסרו

New member
לגבי הנ.ב.ב.,

גם אין יוצא בכל 2-5 משפחות.. (גם זה לא מדוייק, כי בממוצע אין 10 בכל משפחה, אבל הנקודה מובנת).

uri80

New member
זו טעות גדולה להניח המשך מגמה באופן ליניארי

זה כמו האנשים האלה שרצים לקנות מניות פייסבוק בכל מחיר בלי להבין שקצב הצמיחה שלה לא לעד ימשיך במגמה הנוכחית.
דברים משתנים.

סלסרו

New member

כפי שכתבתי לעיל..

אתה יודע שזו הערה נגדך

יותר מאשר בעדך - אני מקווה.

אי ליניאריות יכולה להיות אקספוננציאליות באותה מידה שהיא יכולה להיות לוגריתמיות...

סלסרו

New member
גם אני מקווה שזו הערה נגדי..

אבל כנראה שהמציאות תראה שההערה לצידי.
וכבר הבאתי לעיל כמה סיבות לכך.
מצאתי אגב אורחא שרשור שכבר לעסנו את הנושא, ובין היתר אני מביא עוד סיבות לשער שהמגמה תקטן ולא תגדל (הלוואי ואתבדה).

ֿhttp://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?ForumId=292&MessageId=145194590

סלסרו

New member
בטח שיש טעם.

הלא אנחנו מדברים על תחזיות, ותחזיות לא בונים רק על בסיס מגמה מספרית של העבר אלא חייבים לכלול גורמים אפשריים שישנו את המגמה בעתיד.

אם מדובר בגורמים מוכרים

שההשפעה שלהם בעבר נמדדה - ניחא, אבל אם אתה מדבר על סברות בעלמא - קשה לי לראות איך דיון כזה הופך לפורה.

במבה9

New member
אני רק הערה

ציינת שלדעתך אחוזי היציאה ירדו בעתיד בגלל תת המגזר החרדי מודרני ההולך וגדל, שמאפשר חיי עוה״ז וחיי עוה״ס שלובים יחדיו.
אני חושבת שזו טעות, שמתי לב שדווקא תת המגזר הזה מוציא יותר יוצאים החוצה.
אני חושבת שככלל ככל שהמגזר יותר פתוח יצאו יותר, ותעיד על כך עובדת אחוז הדתלשים הגבוה לעומת אחוז החרדלשים.

סלסרו

New member
בהחלט שינוי מבורך.

רק שצריך להזהר ולא להשליך מזה על תחזית ההתחלנות.

uri80

New member
כמו שאמרתי, בתחזיות מראש עדיף להמעיט.

עובדות זה כבר משהו אחר.

התחלת טוב

אבל כשקונים מניה, מספיק (לפחות לגבי שיקולים של הטווח הקרוב) שיש הרבה אנשים שהולכים שבי אחרי השיקול הזה - גם אם זה לא שיקול חכם באופן "אובייקטיבי".

זו בכלל לא השאלה

השאלה מה היה אחוז של החרדים מלכתחילה באוכלוסיה וכמה ממנה שרד.

בסך הכל הגבתי

הגבתי למה שנכתב (ציטוט) "ללא השואה החרדים היום היו הרבה יותר מהחילונים." -
אז הגבתי שזה לא נכון.

אני אגב

בכלל לא בטוח שאתה צודק בטענה הבסיסית שלך. רוב רובה של שלושת המליונים בפולין היו חרדים וכמעט כולם נהרגו. זה כבר חצי.

למעלה