ומה עכשיו?

kerenkeren2010

New member
ומה עכשיו?

אני נמצאת כבר קרוב לשלוש וחצי שנים בקשר. במשך חלק לא מבוטל מהקשר, ניהלתי רומן במקביל עם בחור שחשבתי שהתאהבתי בו, ולאחר שהתבדתי שלא כך הדבר, עדיין התקשתי להוציאו מחיי, מפחד שהוא יגלה על העניין לבן זוגי וכן מפני שהפך לחלק חשוב בחיי, כידיד. חשוב לציין כי הנסיבות העיקריות שהובילו אותי לידי כך היו בעיקר חוסר בטחון ותחושת נחיתות כלפי בן הזוג, שהצטייר בפני כבן הזוג המושלם (שלא מגיע לי). קרה מה שקרה ואזרתי את האומץ להוקיע את הרעה החולה הזו מחיי וכך עשיתי. כבר תקופה ארוכה שאין לאותו בחור חלק בחיי, הוקל לי מאוד והקשר התחיל לפרוח מאותה נקודה והלאה. שמרתי את העניין בליבי תקופה ארוכה מאוד, אך לאחר התייעצויות רבות הבנתי שגם אם בן הזוג לא יודע על המעשה, האמון כבר נפגע. אי הידיעה לא מונעת את הנזקים, כי הקשר שלנו הוא על זמן שאול אם לא נטפל בשורש הבעיה, במה שהוביל אותנו לידי המצב הנוכחי, אנחנו נמשיך לפגוע זה בזה עד אין קץ. סיפרתי לו. הוא כועס, הוא פגוע, הוא בעיקר לא מצליח להבין למה, ואני מבינה אותו, ואני יודעת שזה חלק מהכל, ואני מקבלת את זה. הוא החליט לנסות לתקן, כי הוא אוהב. אבל האמון שבור, הלב שלו כואב, ולי כואב לראות עד כמה הוא סובל בגללי. אני רוצה ומוכנה לעשות הכל בשביל לתקן את הנזק אבל האמת היא שאני לא יודעת אפילו מאיפה להתחיל. אני מאמינה (או לפחות מקווה) שנצליח לשרוד את זה, ואני יודעת שאני חייבת להיות חזקה בעצמי (ואמיצה, ומבינה ולא אנוכית בעליל) בשביל שהוא יוכל להאמין לי אי פעם ולנסות לסלוח. ואני פשוט רוצה לדעת, מה עושים עכשיו? תודה לעונים.

seeyou

New member
לעניות דעתי אין עתיד "ורוד" -אומרים:

יוסי A cracked BELL can never sound well A broken heart is like a dog bite. The pain will go away, but the scar will last forever

chenby

New member
קודם כל

זה שהוא לא פירק את החבילה מיד, אומר המון. קודם כל תעריכי אותו. דבר שני, לכו יחד לטיפול זוגי. כדי שהוא יוכל להגיע לסליחה אמיתית, ואת תוכלי להגיע לסליחה אמיתית. זה שעשית טעות , לא אומר שלא יכולה להיות מחילה. תמצאי בעצמך את הסליחה, ואל תתרפסי, תתחילו לשתף אחד את השנייה ממקום בונה ומעצים. תקשיבו אחד לשניה. אני חושבת שאפשרי לשלב איש מקצוע בתהליך. ולא חסר מידע באינטרנט. בהצלחה.

kerenkeren2010

New member
אני מעריכה אותו מאוד,

ואוהבת אותו מאוד. אם הייתי רוצה לעזוב, הייתי פשוט נפרדת, אבל אני מאמינה שיש בינינו מספיק אהבה ושנינו מספיק חזקים באופי בשביל להתגבר. החוויה הזו לא הייתה נעימה, וגררה אחריה הרבה השלכות - כלפיו, אך גם כלפי (אשמה, ירידה בדימוי עצמי וכל מה שנלווה). אין סיכוי שאחזור על כך. בנוגע לטיפול, אני הייתי שמחה מאוד, אבל הוא לא מאמין ביכולתם של אחרים לפתור או לעזור לו. הוא בגישה שרק הוא יכול לעזור לעצמו ורק על עצמו הוא סומך. בנושא המחילה, אולי הוא יכול לסלוח, ואולי לא. הדעות חלוקות בעניין, ורק ימים יוכלו לומר...

chenby

New member
אם כך

תתחילי את טיפול כדי לקבל כלים להתמודד עם זה - בעיקר אם היית שמחה מאוד ללכת. הוא לא חייב לבוא איתך, אבל מחוייבות שלך לשינוי ולהשקעה בקשר שלכם, יכולה גם לעזור לך וגם להראות לו את זה. שאת מחוייבת. אין לי או לך או לאף אחד מושג איך תיראה סוף הדרך בהתחלה או אפילו באמצע שלה.. תתחילי ללכת בצעדים ותגלי. תאמיני בעצמך מספיק ובאלוהים\ביקום שפועל רק לטובתך, ותגלי שגם הדרך קסומה, וגם היעד שאליו את מגיעה. הכל בעיניים ובידיים שלך.

אייבורי

New member
מצחיקה

זרקת חיתול משומש לבאר ועכשיו את שואלת מה שותים לא יודע מי המליץ לך לספר לו, אבל כדאי להחליף יועצים

nowonder

New member
היית צריכה לבוא פה קודם.

כי היועצים שלך ממש גרועים. לספר לו, זה לא בשביל "להגיע לשורש הבעיה" לספר לו זה כדי להסיר את המעמסה של ריגשות האשם מעצמך. לספר לו לא קירב אותך לפתרון הבעיות בזוגיות שלכם. מה את צריכה? 1. סבלנות. זה יקח עוד הרבה זמן. 2. להיות מסוגלת להסביר לו ולעצמך למה ניהלת רומן ארוך כל כך (וביטחון ורגשי נחיתות זה הסבר שאני לא מצליחה להבין, ואני בספק אם הוא יצליח). 3. כושר ספיגה. כי הוא עוד יכעס, והרבה. 4. תקווה. יש אנשים שמצליחים להתגבר על בגידה. אבל הם מעטים.

kerenkeren2010

New member
אני מסכימה חלקית,

כן זה גם נובע מרגשות אשם, אבל גם מרצון אמיתי לתקן את הקשר, לתת הזדמנות למערכת יחסים יציבה יותר. אני לא חושבת שלהמשיך להסתיר היה נותן לנו משהו. בסופו של דבר זה היה יוצא החוצה, או שהכעסים, המתחים, המריבות וחוסר התקשורת היו מתפוצצים בסוף בפרידה מכוערת. ההחלטה לספר לו לא קרתה בין לילה או בהינד עפעף. גם אני חשבתי תקופה ארוכה שההסתרה היא לטובתו, אבל היא לא לטובת אף אחד. אני לא מאמינה שמישהו רוצה לחיות בשקר. השקר הזה הוא תוצאה של פחד מהתמודדות, ואני מעדיפה לדעת היום שהזוגיות הזו חזקה ויציבה או יכולה להיות כזו, מאשר להתחתן עם אדם שאשקר לו כל חייו ובמקום להיות החבר הכי טוב שלי אני תמיד אפחד שהוא יגלה עלי משהו כזה במקרה. זה לא קל, אולי גם לא יצליח. ידעתי שייתכן שיפרד ממני גם. אבל השקר נוראי יותר מכל זה בעיניי. לא רוצה לשקר לו, וגם לא לעצמי.

nowonder

New member
לא אמרתי

שאת לא רוצה לתקן את הקשר. אבל מה שאת עשית, זה להעביר את המעמסה של השקר, ממך אל הבן זוג שלך. לפעמים, כדאי לתת לכלבים ישנים לשכב (באנגלית זה נשמע יותר טוב). להשאיר את הרומן ואת הגבר ההוא מאחור, ולהתרכז בגבר שיש לך ובבעיות הספציפיות שיש לך עם הגבר הזה. מה שעשית בכך שסיפרת לו, זה לגרור את הרומן הזה לתוך המשך הקשר בינכם. הרומן היה הסימפטום לבעיה שיש בך, או בזוגיות שלך. מה שעשית עכשיו, הפכת גם את הסימפטום לבעיה. ועכשיו יש לך שתי בעיות לטפל בהן. אבל כמו שכבר נאמר, מאוחר מדי. עכשיו את צריכה כח סיבולת.

kerenkeren2010

New member
אני מסכימה חלקית,

כן זה גם נובע מרגשות אשם, אבל גם מרצון אמיתי לתקן את הקשר, לתת הזדמנות למערכת יחסים יציבה יותר. אני לא חושבת שלהמשיך להסתיר היה נותן לנו משהו. בסופו של דבר זה היה יוצא החוצה, או שהכעסים, המתחים, המריבות וחוסר התקשורת היו מתפוצצים בסוף בפרידה מכוערת. ההחלטה לספר לו לא קרתה בין לילה או בהינד עפעף. גם אני חשבתי תקופה ארוכה שההסתרה היא לטובתו, אבל היא לא לטובת אף אחד. אני לא מאמינה שמישהו רוצה לחיות בשקר. השקר הזה הוא תוצאה של פחד מהתמודדות, ואני מעדיפה לדעת היום שהזוגיות הזו חזקה ויציבה או יכולה להיות כזו, מאשר להתחתן עם אדם שאשקר לו כל חייו ובמקום להיות החבר הכי טוב שלי אני תמיד אפחד שהוא יגלה עלי משהו כזה במקרה. זה לא קל, אולי גם לא יצליח. ידעתי שייתכן שיפרד ממני גם. אבל השקר נוראי יותר מכל זה בעיניי. לא רוצה לשקר לו, וגם לא לעצמי.

I C E M A N 7

New member
לא מדויק

בדרך כלל מטרת הוידוי היא העברת המעמסה לצד השני (במסווה של "כנות", "אמון" ושאר המילים היפות), אלא שכאן הכוכבת שלנו החליטה להשתמש בבגידה כווייק אפ קול לבן הזוג הסורר. (אולי היועצים קראו גם כן את הגברת המרתקת, זאת עם "האינטיליגנציה האירוטית") הבגידה מן העבר היא הנשק שלה לשבור את הסטטוס קוו, והוא אכן נשבר.

תלמדי לקח

בפעם הבאה לא מספרים. לשימור הקשר אין שום אינטרס שבן זוגך ידע על הבגידה. אם החלטת להתוודות כי המצפון מציק לך, זה משהו אחר.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני מזהה אצלך בעיקר בילבול לגבי המניעים שלך

אני מזהה אצלך בעיקר בילבול. לדעתי את לא מבינה למה נכנסת לרומן מהצד, ולכן גם לא ברור למה יצאת ולאן עכשיו. הייתי עובד על הכיוון שלך להבין יותר את עצמך, ופחות על העניין הזוגי. לגבי העניין של לסםר לבן הזוג על בגידה או לא - זה כמובן חלב שכבר נשפך. אבל באופן עקרוני אני חושב שאם מישהו "התחלק" לבגידה, והוא סגור על עצמו ויודע בדיוק למה זה קרה, עדיף לא לספר. אבל מישהי כמוך, שלא מספיק ברורה לעצמה, הרבה יותר קשה לה להכיל את הסיפור, כי אי ההבנה הופכת אותו לגדול וכבד הרבה יותר. לכן ברור לי למה היית צריכה לספר - כדי אולי להבין יותר טוב, בעזרתו. אבל כאמור: חלב שנשפך.

לא תמיד צריך לספר

אבל במקרה הזה אני דווקא בתחושה שכן היה צורך. אני מסכימה חלקית עם דברים שנאמרו פה. אני חושבת שפעמים רבות אנשים מונעים ע"י הרצון להשתחרר מרגשות האשם שלהם כשהם בוחרים לשתף בן זוג בבגידה והשחרור הזה מרגשות אשם משאיר הרבה הרס סביבתי, וזה כנראה גם באמת קורה אצלך. מצד שני אני מבינה שקיבלת הרבה החלטות רק כדי לשמור על הסוד ומצאת את עצמך לכודה. היתה אפשרות לשמור על הסוד במחיר של המשך של שקר שהלך וגדל (לא רק בכך שאת לא מספרת אלא בכך שאת עוד עסוקה בלדאוג שהדבר לא יתגלה בדרכים אחרות) וזה יצר מתח וחרדה שאי אפשר לחיות איתם לאורך זמן. אני לא חושבת שצריך לספר תמיד ובכל מחיר אבל נשמע שכאן אילו לא היית מספרת הייתם מגיעים לפירוק כמעט וודאי של מערכת היחסים. בבחירה שלך כן לספר אולי במקרה הזה יש סיכוי לתקן. אפשר לבדוק מה הוביל לבגידה, מה חיפשת בקשר, ואיך למלא את החסר בפעמים הבאות. כמובן שכל זה בהנחה שבן הזוג שלך יהיה מוכן להתגבר על הכאב והפגיעה ומסוגל לקבל אותך ולהאמין בך שוב. גם אם יש רצון מצד שניכם - זה לא תמיד אפשרי וזה בוודאי תהליך ארוך ומורכב. צר לי על סערת הרגשות ששניכם וודאי נמצאים בה כעת ואני מקווה עבורכם שעם הזמן תצאו מחוזקים.

nowonder

New member
סליחה, אבל לא הבנתי.

כלומר, הבנתי שאת חושבת שלא תמיד צריך לספר בכל מחיר. אבל לא מתי כן נכון לספר, כשקשה מאוד לשמור על הסוד? אז במה זה שונה מחוק שימור הבעאסה (קשה לך מדי, אז תעשי שלמישהו אחר יהיה קשה יותר). למריוס היתה דווקא תיאוריה מעניינת בעניין (היא לא יודעת להתמודד עם השאלות שלה בקשר לקשר בעצמה, אז היא מעבירה אותן אלי בן הזוג שלה). אבל את כתבת ולא אמרת כלום. ועוד שאלה, ניסיתי להבין מה העצה שלך לפותחת הפוסט (כלומר, ראיתי שאת מקווה לטוב, אבל יש עיצה?)

הבהרה

זה נכון שלא צריך לספר בכל מחיר אבל במקרה הזה מהדברים שקראתי התחושה שלי היא שכן היה צורך לספר כי היא כבר לא יכלה להחזיק בסוד - לא רק מבחינת רגשות האשם אלא מבחינת החשש התמידי שזה יתגלה וההתנהגויות שלה שעל מנת למנוע גילוי. עצם זה שהיא המשיכה בקשר פרק זמן נוסף רק מהחשש שהקשר יתגלה מציג כמה הסוד מניע אותה. אם היא היתה יכולה לשים את הרומן בצד ולהמשיך הלאה בהתמודדות עצמית עם רגשות האשם ומבלי להיות כבולה ועסוקה תמידית בגילוי הייתי ממליצה למנוע מבן הזוג את הכאב ולהתמודד עם הקשיים בזוגיות בלי לחשוף את הבגידה (לעשות עבודה על הקשיים עצמם מבלי לשים את הסימפטום במרכז אלא את הקושי עצמו). זה בכל מקרה כבר water under the bridge כמו שאומרים, מאחר ואת הלספר היא כבר עשתה. לגבי הדברים שמריות כתב - אני לא שוללת אותם. הוא העלה חומר למחשבה ששווה שהיא תבדוק עם עצמה. ולגבי העצה - העצה שלי היא עכשיו לעשות את מה שהיא מנסה לעשות. לתת הרבה מקום לבן הזוג ולעשות את כל מה שאפשר כדי לנסות לשקם את הקשר ואת הזוגיות. זה ממש לא פשוט אבל יש גם מקרים שמצליחים לצאת מחוזקים גם אחרי התמודדות כזו.

אני דוקא חושבת כמוך

אני דוקא כן מסכימה איתך לגבי הגילוי וגם המניעים שלך נראים לי נכונים, אני מאלה שלא מאמינים באמרה הנפוצה מה שלא יודעים לא כואב, אני חושבת שהבגידה כואבת גם כשלא יודעים משום שהמילה ידיעה היא מילה מורכבת. אני גם מאמינה שבן זוג חש שבוגדים בו, לפעמים הוא מעדיף להתעלם מהתחושה הזו, לפעמים נוח לו להתעלם, או שאין לו את הכוחות להתמודד, אבל גם אם הוא "לא יודע" שהוא נבגד עדין הוא סובל מתוצאות הבגידה, וסובל מהסוד מהשקר וההסתרה. כלומר כך או כך בן הזוג סובל. מאחר ומדובר ברומן ארוך ולא באיזה סטוץ (אז אפשר לא לספר) ואם רוצים לעשות בדק בית אמיתי ועמוק, מה שאפשרי אך ורק, במידה והבחירה שבן זוגך יעשה תהייה ממקום של הכרתי ואמיתי כשהעובדות ידועות לו, מה שלדעתי הוגן יותר (אם בכלל אפשר לדבר על הוגנות בכל מה שקשור לבגידה). כמו כן במידה ולא היית מגלה חרב הבגידה תמיד תרחף מעל ראשכם. גם משום שאת תשקיעי הרבה אנרגיה בשמירה על הסוד, גם משום שמאיפשהו תמיד האינפורמציה הזו עלולה לצוץ מאיזשהוא מקום. כך היום הקלפים על השולחן ועכשיו אפשר להתחיל לנקות את האורוות. עצתי לך מעבר לעובדה של לתת לזמן לעשות את שלו, ראשית שקיפות, נטל ההוכחה הוא עליך, את צריכה להוכיח לו את הנאמנות שלך בכל דרך שרק אפשר, ולעשות ככל יכולתך כדי שהוא לא ירגיש חוסר בטחון, מה שאומר שאת צריכה להיות מוכנה לספוג ממנו כעס, אכזבה, חוסר אמון, ועוד רגשות קשים אחרים לתקופה מסויימת עד שהרוחות ירגעו, ולהבין ולהכיל למרות שהעניין קשה. מבחיננה אישית את צריכה לעשות בדיקה עמוקה עם עצמך, ולהבין מה הגורם לבגידה, מדוע בחרת לפנות למשהו אחר ועוד למשהו שלמרות שלא היית מאוהבת בו המשכת את הקשר איתו כלכך הרבה זמן, בידיעה שאת פוגעת בבן זוגך? אני חושבת שהסיכויים הם לא כלכך לטובתך, משום שגילוי בגידה הוא משהו שמערער לגמרי את המערכת ודרושה המון עבודה, כוחות סבלנות, והרבה רצון כדי לבנות את מה שנשבר ולהגיע איתו למבנה חדש ויציב, הסיכוי לעשות את זה לבד הוא גם כן די נמוך, הכי טוב עבורכם הוא להעזר בגורם מקצועי שיכוון אתכם. את באמת בת 22? יש מצבים בזוגיות שכדי להעיר אותה צריך לזרוק את הפצצה, וגם שהיא זורעת הרס, שגם ככה קיים רק מתחת לפני השטח, יש משם אפשרות אמיתית יותר, אם כי קשה יותר, לשיקום.

למעלה