ומה חדש מתחת לשמש?

eitangn

New member
למה?

אמרתי בזמנו מעל במת המועצה כי המעשה לא היה מועיל, מכיוון שבציבור נתפש ככספים ייחודיים, גם אם לא היו כאלה. ברמה העקרונית שינוי תקצבה לכלל הלימודים האקדמיים ללא הבחנת נושא, ובכך "חטאה" היה קטן, שהרי לא ציפית כי יתקצבו ישיבות? תקציבים לישיבות ולמחייה של תלמידי ישיבות, שמופנים ישירות לקהל קטן ומזוהה עם המפלגות, זהו "חטא" גדול ועצום. אמירה כי שני המעשים הנם זהים זו טעות גיבוי הסחיטה החרדית. תמיד ניתן ברמת אבסטרקציה גבוהה ליצור שיוויון. נתעלם מכל הנסיבות ונאמר תיקצוב=תיקצוב, ותמיד דבר שווה לעצמו. התעלמות ממשתנים יכולה להוביל לאבסורד בקלות רבה. יש את המשתנה של זיהוי מיפלגתי של מקבלי הכסף, יש משתנה של גודל קבוצת האוכלוסיה המקבלת, יש משתנה של הקטנת שכ"ל לעומת תקציב פרנסתם של מי שבחרו לא לפרנס את עצמם, ויש את המשתנה של מגבלת זמן, שנים בודדות באוניברסיטה לעומת כל החיים בישיבה. לומר שכל ההבדלים האלו חסרי משמעות? עם מי שאומר זאת אין לי כל וויכוח, אנחנו פשוט מדברים בשפות שונות...

snift

New member
כמובן שיש משמעות להבדלים, השאלה

היא איפה יש להם משמעות. בדיון הזה אין להם שום משמעות. הקונוטציה שעלתה לי בראש כאשר קראתי את המשפט "אמרתי בזמנו מעל במת המועצה כי המעשה לא היה מועיל, מכיוון שבציבור נתפש ככספים ייחודיים" היתה של אבו-מאזן "מתנצל" על פיגועים בכך שהוא אומר שהם פוגעים באינטרסים של העם הפלסטיני. יש "התנצלויות" שעדיף לא להגיד כי הן רק גורמות יותר נזק. אתה כל הזמן מביא תירוצים כאלו ואחרים ובתכלס אין בהם כלום. אתה טוען שמדובר ב"קהל קטן ומזוהה עם המפלגות" - אבל זה לא נכון, כי מדובר בקהל של לפחות 3 מפלגות שונות ובכל מקרה גם מה ששינוי העבירה הינו מזוהה עם קהל מסויים ולא אחר. כך ש"המשתנה של זיהוי מיפלגתי של מקבלי הכסף" אינו רלוונטי. ה"משתנה של גודל קבוצת האוכלוסיה המקבלת" אינו רלוונטי כלל וכלל בשום צורה. ה"משתנה של הקטנת שכ"ל לעומת תקציב פרנסתם של מי שבחרו לא לפרנס את עצמם" - אינו רלוונטי גם הוא, תשווה כמות שקלים לאדם ותראה מה יוצא. "משתנה של מגבלת זמן" אינו רלוונטי גם הוא כי אני למשל יכול לבחור להיות סטודנט לנצח והמדינה תמשיך לממן את לימודי ללא קשר לכמות השנים שאני לומד. אתה צודק שאנחנו מדברים בשפות שונות, אתה החלטת שהמעשה של שינוי תקין ואילו מעשה זהה של המפלגות החרדיות הינו פסול, ולכן אתה מעוות כל דבר כדי שיסתדר עם ההחלטה שלך. אני, לעומתך, קודם משווה ורק אחר כך מחליט האם מדובר במעשים דומים.

eitangn

New member
אתה חודזר על עצמך - הדיון תם

אתה ממשיך לטעון על ההבדלים כלא רלוונטיים - זכטתך לדעה. אין על מה לדבר יותר.

jak44

New member
איתן כן זה נכון אבל

הינה דוגמה קטנה בריאשון במיכללה למינהל מתוכננת הפגנה גדולה של הסטודנטים בגלל אי ישום המלצות ועדת וינוגרד . ולהזכירך כי שינוי הקציבה מהכספים שקיבלה בתמורה לתמיכתה בתקציב מיליוני דולרים לאונברסיטאות כדי לישמור על רמת שכר הסטודנטים ומה יצא לה מזה כלום!! ללמדך כי כדי שהציבור יכבד את מיפלגתו יש לעמוד על קיום ההסכמים הקואליציונים עד תום או ליפרוש דבר ששינוי לא עשו בתרוצים שונים והתוצאה מונחת כאן ליפננו.

eitangn

New member
נכון

שגו. אך את זה אנו יודעים עכשיו. השגים בתחום כספי הם נתפשים כמשניים, והנם זמניים והפיכים. היה צריך להלחם על חוקים, קודם כל. ההישג של השואת ביטוח ילדים מחזיק מעמד.

שגו? קוראים לזה כיסאולוגיה

היה טוב להם לשבת בכיסאות השרים החמימות וטוב היה לחיילים שלהם במועצה לקוות ולהאמין שיסדרו להם משהו. זה כל הסיפור ועל זה חוסלה המפלגה. לפיד העלה את המפלגה, דיי בכוחות עצמו, ולפיד ופורז הפילו אותה ולבסוף גם תקעו את המסמר האחרון כאשר פילגו את המפלגה והחליטו לרוץ, ללא תועלת, בכוחות עצמם, הכל בשביל התקווה שאולי הם לא יאלצו לראות את הכנסת בטלויזיה.

tapr

New member
יש הבדל משמעותי

אמנם שתי המפלגות טוענות בנושא לטובת הכלל - אבל אמיתות הטענה מבחינת יהדות התורה מוטלת בספק, לעומת זו של שינוי. אם תגיד לי שהורדת שכר הלימוד לסטודנטים זה דבר רע למדינה, מילא.

snift

New member
תודה לך, הוכחת את מה שניסיתי להראות

כל אדם יכול תמיד לתרץ מדוע כשהוא (או זה זהוא תומך בו) עושה מעשה - המעשה תקין, ואילו כאשר זה שאינו תומך בו עושה בדיוק אותו דבר ובדיוק מאותן סיבות - המעשה אינו תקין. אני, כמי שלא תומך היהדות התורה וגם לא בהכרח בשינוי (בודאי לא במתכונתה הקודמת) מטיל ספק באמיתות הטענות של שתי המפלגות. כך שלפי ההגיון שלך, יותא שאכן, מבחינתי, אין כל הבדל בין המעשה שעשו המפלגות החרדיות ובין זה שעשתה שינוי.

jak44

New member
אושרת יש לי תשובה ממועצת החכמים

360 מיליון וסגרנו עיניין

למעלה