ומה חדש מתחת לשמש?

אשרת

New member
ומה חדש מתחת לשמש?

יהדות התורה התנתה את הצבעתה בתקציב בהעברת 290 מיליון חברי הכנסת של סיעת יהדות התורה נועדו עם נציגי האוצר לקראת ההצבעה על התקציב, והתנו את תמיכתם או הימנעותם בהצבעה במימון מוסדות תורה וישיבות בסכום של 290 מיליון שקלים. "הנושא הועבר אמש להכרעת מועצת גדולי התורה. ההחלטה צפויה להתקבל בשעות הקרובות לפני תחילת ההצבעה לתקציב", אמר חבר הכנסת יעקב ליצמן. (נטע סלע)

Sashka7

New member
תראי, הם בסה"כ דואגים לציבור שבחר

בהם. וכל הכבוד להם על זה!

אשרת

New member
רק חבל שזה בא על חשבון אלו שעובדים

ומשלמיםמיסים אשר רואים כיצד שכר עובדתם הולכים לאנשים שחוץ מאשר *** לא עושים כלום. ותסליחי לי אם זה מרגיז אותי מאוד. אגב, אל תשכיחי את כל הביקורת ששינוי ספגה לגבי ה-700מיליון ש"חל, כאשר זה לא הלך בכלל לציבור שבוחרו בה, בניגוד לאגו"י.

Sashka7

New member
אני מסכימה איתך, גם אותי זה מרגיז

רצח!!! זה רק מוכיח שיהדות התורה ואלי ישי עוזרים לנו לחזור לכנסת בבחירות הבאות.

שינוי לא יחזרו לכנסת בבחירות הבאות

איך שהמפלגות החרדיות חזרו לקואליציה, הן גם חזרו לפעול למען הציבור שלהן. הציבור רואה ונזכר איך שינוי לא עשתה כלום למען הציבור שלה, ולא ישכח את זה עד הבחירות הבאות. תיכף יקפוץ מישהו ויאמר איך שינוי מנעה את העברות הכספים הללו, אבל זה לא נתפס בתור משהו למען המצביעים שלה, כי הם לא רואים במה זה עוזר להם - הם רואים רק במה זה קונטרה לחרדים. הסוס של הקונטרה והשנאה נגמר. הציבור גם זוכר לשינוי איך היא תמכה במדיניות של ביבי, שקיצץ קצבאות זקנה בזמן ש 95 מיליארד דולר (= תקציב המדינה לשנה שלמה) שוכבים במרתפים כדי "להבטיח תשלומי פנסיה לגמלאים, אם לא יימצאו להם מקורות תקציב אחרים". לשינוי היו די והותר מנדטים כדי לקדם את האג'נדה שבזכותה נבחרה, ומשכשלה להיות יותר ממעצור בדלת, נשלחה הביתה על מנת לא לשוב.

הביטוח הלאומי גבה 95 מילארד דולר???

המנכ"ל הזה יודע/זוכר שהמדינה משלמת 50% מתקציב הביטוח הלאומי כל שנה? אם המוסד הזה היה משלם את קצבאותיו רק מתקציבו הוא, הוא היה מזמן פושט את הרגל או לחילופין משלם מחצית מהקצבאות המשולמות כיום. אם זו רמת הידיעות שלו, צריך לפטר אותו. נראה לי בזבוז זמן לנסות להסביר לו מה הסיבות שבנק ישראל מחזיק יתרות מט"ח וגם מיותר להסביר לו כי בהחלט המדינה מקבלת ריבית על היתרות הנ"ל וכי הדולרים אינם שוכבים כאבן שאין לה הופכין אלא מושקעים באפיקים דולרים חסרי סיכון. ושאלה אליך, בכמה ביבי קיצץ את קצבאות הזקנה?

הבהרה קטנה

הייתי מעט לא ברור, התכוונתי ששום כסף שהמוסד גבה לא שוכב בשום מקום. יתכן שמאז קום המדינה נגבה סכום שכזה, אבל כפליים מהסכום הזה הועברו ע"י המוסד לביטוח לאומי ל"מבוטחים" שלו והוא בהחלט אינו שוכב במרתפי בנק ישראל. פשוט מדהים לראות איך מנכ"ל הביטוח הלאומי מבין כל כך מעט בכלכלה.

והמילה שלך אמינה יותר משלו ?

אם הוא אומר שסכום כסף כזה שוכב שם, אני מאמין לו שהוא יודע מה הוא מדבר. אם אתה אומר שלא, אני לא רואה שום סיבה בכלל להאמין לך.

מה דעתך להתערב?

אני מוכן לשים כסף ביחס של 1 ל 10 שמה שכתבתי נכון. מה דעתך? נראה לי שזו התערבות הוגנת למדי, לא?

אם תפקיד את הכסף מראש אצל צד ג'

שאני סומך עליו, אין בעיה - אני שם מאה שקל מול אלף שלך.

בו נמצא צד ג' שכזה

יש כאן איזה מתנדב בפורום שמוכן שנפקיד אצלו את הכסף? אם אנדריי או אשרת מוכנים זה יהיה הטוב ביותר (מצטער אסף, אני לא בטוח שזה בסדר לעשות סידור שכזה עם קטין). אני אנסח בדיוק את מה שנכתב על מנת שלא יהיו אי הבנות. 1. מנכ"ל הביטוח הלאומי, ואתה, חושבים שהמוסד לביטוח לאומי נמצא בעודף גביה של 85 מילארד דולר, שהם כ 380 מילארד שקל, שהוא ההפרש בין הכנסות מגביה לבין הוצאותיו של המוסד, ואשר שוכבים במרתפי בנק ישראל. 2. אני סבור כי המוסד לביטוח לאומי אינו נמצא בעודף גביה אלא בגרעון גביה ובמהלך השנים הוא הוציא הרבה יותר מהכנסותיו וכי הממשלה משתתפת במימונו של המוסד באופן פעיל. 3. יודגש, אין להסתכל על העברות הממשלה למוסד לביטוח לאומי כגביה של המוסד. אני מדבר אך ורק על כספים שגבה המוסד לביטוח לאומי מאזרחי המדינה. לצורך הדוגמה, אם בשנה מסוימת המוסד גבה 20 מילארד מהאזרחים וקיבל 20 מילארד מהמדינה והוציא בסה"כ 38 מילארד, אנחנו לא בעודף של 2 מילארד אלא בחוסר של 18 מילארד. ועל מנת שלא תגיד שאני לא הגון, אני מציע לך לעיין טוב טוב בלינק הזה לפני שאתה מתערב.

אינני מכיר את אנדריי ואשרת

ולכן אינני סומך עליהם כצד ג' שכזה. "1. מנכ"ל הביטוח הלאומי, ואתה, חושבים שהמוסד לביטוח לאומי נמצא בעודף גביה של 85 מילארד דולר, שהם כ 380 מילארד שקל, שהוא ההפרש בין הכנסות מגביה לבין הוצאותיו של המוסד, ואשר שוכבים במרתפי בנק ישראל." לא אני ולא מנכ"ל הביטוח הלאומי חושבים - המנכ"ל טוען, ואני מאמין לו. הסכום אינו 85 מליארד דולר, אלא 95 מליארד דולר. "3. יודגש, אין להסתכל על העברות הממשלה למוסד לביטוח לאומי כגביה של המוסד. אני מדבר אך ורק על כספים שגבה המוסד לביטוח לאומי מאזרחי המדינה. לצורך הדוגמה, אם בשנה מסוימת המוסד גבה 20 מילארד מהאזרחים וקיבל 20 מילארד מהמדינה והוציא בסה"כ 38 מילארד, אנחנו לא בעודף של 2 מילארד אלא בחוסר של 18 מילארד." המנכ"ל אכן אמר שמדובר בסכומים "שגבה המוסד", אבל זה אינו מעניין אותי כלל וכלל - השאלה היחידה היא האם שוכבים במרתפי בנק ישראל כ 95 מליארד דולר שנועדו למטרות ביטוח לאומי, דוגמאת 'להבטיח תשלומי פנסיה לגמלאים', אם לאו. הסיבה הפשוטה היא שלא אכפת לי תחת איזה כותרת נגבו המיסים הללו מהאזרחים - התוצאה הסופית היא אותה תוצאה בין אם הם נגבו בתור 'ביטוח לאומי', 'מס הכנסה', או 'מס חברות'. לכן מה שרלוונטי העודף התקציבי של המדינה, ולא המאזן של ביטוח לאומי באופן ספציפי.

אתה מוזמן להציע מישהו אמין

ראשית, כבר התחלת להתקפל והבנת שהמוסד לביטוח לאומי נמצא בגרעון גביה מצטבר ותקציבו ממומן ע"י הממשלה. למרות זאת, אם תשים לב בממוצע בחמש השנים האחרונות, תסתכל כאן, המוסד לביטוח לאומי שילם כ 45 מילארד ש"ח, במחירי 2005, כגמלאות. לעומת זאת, הכספים שנגבו עמדו על כ 34 מילארד ש"ח. לגבי טענתך האחרונה, היא מטופשת לגמרי, כאשר המוסד לביטוח גובה דמי ביטוח מהאזרחים, הרי הם מיועדים לצורך מסוים והמדינה אינה זכאית לקחת כסף זה לשימושים אחרים, כאשר הממשלה משתתפת במימון התקציב, לעומת זאת, זכותה המלאה לקצץ או לא להשתמש ועל כן בהחלט אין לאף אחד שום זכות על הכסף הנ"ל. דבר אחרון יתרות המט"ח בבנק ישראל הם בגובה של 27 מילארד דולר בלבד, תמהני אם הדוקטור התמוהה הזה טוען שמישהו בבנק ישראל גנב 68 מילארד דולר "מהמרתפים". לסיכום, אני מחכה שתציע מישהו אמין ונלך ונסגור אצלו את ההתערבות. דרך אגב, לדעתי צריך להגדיל את ההתערבות ל 1000 כנגד 10,000 וזאת ע"מ שיהיה משתלם לשנינו לבזבז את הזמן הנדרש לצורך כך.

אני אחשוב על מישהו

"ראשית, כבר התחלת להתקפל והבנת שהמוסד לביטוח לאומי" רק בדמיונך הפרוע. הבקורת שלי איננה על הביטוח הלאומי, אלא על שר האוצר לשעבר ביבי (עם דוגמא אקראית מביטוח לאומי), ולכן אתה הוא זה שמנסה להתחמק מהתייחסות עניינית לנושא ניצול תקציב המדינה בכלל לתקציב הביטוח הלאומי בפרט. "דבר אחרון יתרות המט"ח בבנק ישראל הם בגובה של 27 מילארד דולר בלבד" רק שהדיון איננו על יתרות המט"ח בבנק ישראל. עד כמה שאני יודע, אפשר והסכום שוכב במרתפי בנק ישראל בשקלים, יורואים, או לירות תורכיות, והמנכ"ל תרגם את הסכום לדולרים. לסיכום, אני מציע שתתכונן להתייחס לנושא, כדי שלא תבזבז את זמני.

אני מחכה

דרך אגב, גם הר השקלים (שהוא כמובן לא של הממשלה אלא של האזרחים) עומד על 270 מילארד ש"ח בלבד, כלומר הגענו, גם אם מחשבים את היתרות של האזרחים כרכוש הביטוח הלאומי (כשיטת כל מיני מרקסיסטים/קומוניסטים) נגיע לסכום של 87 מילארד בלבד. המדינה, לידיעתך, נמצאת בחובות של כ 500 מילארד ש"ח ושום שקל לא שוכב בשום מרתף, רק חובות. למיטב זכרוני בדוח של זילכה דובר על נכסי הממשלה בסכום של כ 130 מילארד ש"ח נכסים של הממשלה (וזה למול התחייבויות בסכום גבוה הרבה יותר). איך שלא מסתכלים על זה מדובר בקשקוש מוחלט. דרך אגב, אני בהחלט אסתפק בחתימה על חוזה מחייב. אני מוכן לנסח אותו בקצרה. אני מאמין שמול חוזה מחייב אף אחד מאיתנו לא יחליט להפר אותו ולהסתכן בתביעה אזרחית בבית משפט לתביעות קטנות. דרך אגב, למרות שאתה כותב שרק בדמיון הפרוע שלי התקפלת, הרי אני כבר לא מבין למה אתה מאמין. לקביעה שלו לפיה שוכבים 95 מילארד דולר (בין בדולרים ובין בשקלים או בנכסים) במרתפי בנק ישראל או לקביעה כי המוסד הלאומי ביצע גביה עודפת של 95 מילארד דולר. אז ראשית בו תבהיר למה אתה בדיוק מאמין ועל מה אנחנו מתערבים. לגוף העניין, הטענה היחידה ההגיונית היא שהמוסד לביטוח לאומי גבה במשך כל שנות קיומו סכום שכזה, סכום שכמובן הרבה מעבר לו חזר לאזרחי המדינה כגימלאות.

snift

New member
יצאנו בזול, לא?

מדובר רק ב- 41.5% ממה שדרשה שינוי באותה סיטואציה בדיוק. נוסיף לזה גם את העובדה ששינוי מכרה גם עקרונות בתוך העיסקה ונראה לי שדווקא יהדות התורה יוצאת די בסדר..

vinney

Well-known member
שינוי מכרה עקרונות?

שינוי דרשה את הכסף המגיע לסטודנטים ולמילואימניקים, והייתה צריכה לדרוש הרבה הרבה יותר. אלה בדיוק האנשים ששלחו אותה לכנסת (ובין היתר - זאת הסיבה גם שהיא לא שם עכשיו).

אשרת

New member
אתה יודע מה ההבדל?

אותו ה-41.5% הולכים אך ורק לציבור הבוחרים של אגודת ישראל. בוא נסכים שבישיבות אין בוחרים למפלגת העבודה, מרצ , חץ או שינוי. לעומת זאת, הכספים ששינוי קבלה או 'סחטה' הלכו לכלל האוכלוסייה, לא זכור לי שבקרב חולי סרטן מעי הגס יש אחוז גבוהה במיוחד של בוחרי שינוי או בקרב הסטודנטים ואפילו בקרב התיאטרונות וכו'. יחי ההבדל.

snift

New member
הטענה על "אחוזי מצביעים" בתוך

המקומות שאליהם הולך הכסף אינה רלוונטית בשום צורה. אם שינוי העבירה את הכסף שהיא קיבלה למקומות מסויימים כי "היא חשבה ששם הוא הכי חשוב" אזי ניתן לתת בדיוק את אותו תירוץ למפלגות החרדיות. אם הטענה היא שהמפלגות החרדיות מעבירות את הכסף הזה כ"שוחד" לאנשים על מנת שיבחרו בהם, הרי שזה גם מה שנעשה בפועל על ידי שינוי. בפועל, את פשוט בוחרת להאמין ששינוי עשו זאת ממניעים "טהורים" ואילו החרדים עושים זאת כ"שוחד". זכותך כמובן להאמין בכך, אך זה מאוד צבוע מצידך.

למעלה