משהו לא מסתדר לי, לוגית
אם כבר בוטות, אז שמישהו יענה לי כאן, רק לרגע, בהחמרה... אם יש זוג "רגיל", שנקלע לקשיים כלכליים קשים, האם יעביר את מישמורת ילדיו לסבא ולסבתא, שכן יכולים לכלכל, כאופציה? יש אופציה כזאת בכלל? אני רק בודקת את הלגיטימציה של ה"אופציה", בלי בכלל לדבר על האבא כ"טוב" או "רע". ממש לא. מדברת על האופציה האולטימטיבית. ועוד: לוגית, לא מסתדר לי אבא שיכול ומוכן, לצד אמא שאין לה מרגרינה בבית. אם יש יחסים טובים וקשר בריא בין האב לאם - האם לא עדיף שהעזרה תבוא ממנו, אל הילדים, במקום "שלהם"? בבית אימם? ועוד: לוגית, אם היחסים בין האבא לאמא אינם טובים, האם העברת המישמורת, לא טומנת בחובה איזו הצהרה של הרמת ידיים? שימו לב לדקויות בשאלות, לפני שאתם מתנפלים עלי. לדעתי, יש איזה קטע סמוי בכל העסק של המישמורת. לקחת מישמורת? - תחנקי איתה. נראה אם את יכולה. כמו שאמרתי, סמוי. אולי. רק אולי. ולהעביר מישמורת, זה אולי מתפרש כסוג של תבוסתנות. אולי בגלל זה אנחנו דנים כה ארוכות בסוגיה... אולי... רק אולי... אני קוראת את השרשור, וזה מנגן לי על הפחדים הכי גדולים. אלא שלי אין אופציה. אין מצב. אני אגור באוהל, אני אעבור לאיזו חוות סוסים בעבור פת לחם, אני אגור באוסטרליה ואאכיל קנגורו, בשביל מרגרינה. המישמורת תישאר שלי. נקודה. זה לא נתון לבחירה. הבאתי ילד, יש לי אחריות עליו. וזאת לא אמירה שיפוטית. ממש לא. זאת המציאות שלי. מצד שני, אני לא חסרת משפחה (מורחבת) שצריכה להאכיל ולגדל 3 בנות. לא יכולה לשפוט. מי אני שאשפוט. אבל אני כן יכולה להבין את ההתחבטות, את חוסר האונים, ואת החשיבה על טובת הילדים. כמו את הרגישות לנושא. כמו שאמרתי, במידה והיחסים עם האב אינם כה טובים ובריאים, העברת המישמורת בהחלט יכולה להיות "מסוכנת". והמילה ויתור נכונה כאן, אבל לא בהקשר של הילדים, כמו בהקשר של הרמת ידיים. בילבלתי? בטח בילבלתי. זה לא כזה פשוט. בכלל לא. יכולה רק לשלוח מילות תמיכה ולאחל המון הצלחה!