וירוס קורנה, נשכח?

משתפרת1

Well-known member
האם חורזים מסתובבים עם מסכות?
חזרתם לשגרה? טיולים, קניות, בתי קפה, מסעדות, חוגים?

צפה בקובץ המצורף 50291 מקדם ההדבקה עלה, ועולה מידי יום.
במקומות צפופים אנחנו עוטים מסיכה. למשל בסופר שלנו. למשל באולם מופעים. למשל בשדה התעופה או במטוסים, אפילו בחברות בהן רק ממליצים על מסיכה ולא מחייבים. עושים כל מה שרוצים כשמדי פעם מתגוננים עם מסיכה, אבל גם בזמני ההגבלות השתדלנו לעשות כל מה שיכולנו.
סתם להשוואה, בפרו מחייבים עטיית 2 מסיכות N-95 בטיסה ואף בתורים לצ'ק אין. בחוץ אין חובת מסיכה, עם זאת רוב האנשים שראינו ברחובות הערים עטו מסיכות. כך גם בהסעות של בתי הספר.

ריקי זו אני

Well-known member

צפה בקובץ המצורף 50291 מקדם ההדבקה עלה, ועולה מידי יום.
אנחנו מחוסנים 4 פעמים... מקווה שזה יספיק
השבוע לראשונה מזה זמן בקרתי ב'רמי לוי'... הסתובבתי
עם מסכה. לא רבים נהגו כמוני אבל היו עוד לקוחות עם מסכות על הפנים...

Harrington

Well-known member
מנהל

מקדם ההדבקה עלה, ועולה מידי יום.
נוהג כפי שנהגתי בשנה האחרונה בכלל. לא שם מסיכה אם אין דרישה חוקית לעשות זאת, סתם כי אני לא מתלהב ממנה יותר מדי. עם זאת, אם אשהה במקום שמבחינתי נראה מסוכן, כמו למשל מקום עם הרבה זרים וכדו', מן הסתם בכל זאת אשים :).

raya

Well-known member
לא הורדנו את המסיכות בנסיעה בתחבורה ציבורית, בסופר שאנחנו הולכים אליו כמעט בכל יום שישי בשעות הצהרים המאוחרות, ואחרי הסופר לשוק, גם שם עם מסיכות.
בבית, בארוח שכנים/חברים או משפחה - בלי מסיכות, ואם אפשר ולא חם מדי בחוץ - יושבים במרפסת. נהנים משירת הציפורים והרוח הנעימה של אחה"צ.

משתפרת1

Well-known member
מבחינת תופעות לוואי, לא נראה לי שיש הבדל אם נדבקת עם או בלי חיסון.
לא ידוע לי אם היה מחקר שבדק זאת.
כשמדובר בילדים מוכרת תסמונת PIMS, שבישראל נפטרו ממנה שני ילדים. מביאה מאמר מאתר קופת חולים ומצטטת מספר שורות ממנו:
מהדיווחים עולה כי ברוב המכריע של המקרים מדובר בילדים לא מחוסנים.

"מחקר: החיסון מפחית משמעותית את הסיכון לפימס
ממחקר של ה־CDC (המרכז לבקרת מחלות ולמניעתן בארה"ב) עולה כי בני נוער שקיבלו שתי מנות חיסון של פייזר נגד קורונה הפחיתו ב־91% את הסיכון שלהם לסבול מתסמונת פימס.
עוד עולה מהמחקר כי 95% מבני הנוער בארה"ב שלקו בתסמונת היו לא מחוסנים."
לגבי מבוגרים: נמצא שהחיסון מפחית את שכיחות ה- Long Covid.
מאחר והנושא איננו בנפשי, לא מקדישה את האנרגיה לחפש את המקור המדעי ממנו קיבלו בוואלה את המידע.

למעלה