וילנה. מהי אותה עיר?

talia olav

New member
אחרי כל דברי הרהב שלי בנושא דגים

אני חוששת מהבוחן המעשי, שיחשוף את קלוני ברבים. מה עוד שבעניין זה קשה להשביע את רצון כולם, כאשר בדרך כלל כל אחד מתגעגע להרכב הייחודי של אמא / סבתא / דודה. בכל מקרה אענה לאתגר "בזמן ובמקום המתאים".

p a l o m a

New member
מה זה פרוקצ'יה? (אני מכירה שם../images/Emo127.gif

משפחה כזה בארץ אפילו שופט עליון בעבר... נדמה לי של משפחה סמכטטניקים...)

p a l o m a

New member
../images/Emo8.gif אכן ..חשפתי ככה...../images/Emo6.gif../images/Emo140.gif

אז מה לפוקצ'ה ולפולנים? תגידו?

p a l o m a

New member
חברות יקרות,, מישהי מוכנה לשלוח לי

במסר מתכון של גפילטע.. בגילי במופלג - מ ע ו ל ם (!) לא בישלתי בעצמי גפילטע... והשנה בראשהשונה אני רוצה להכין לנכדיי שיהיו להם זכרונות מבית סבתא... א ב ל הגפילטע צריך להיות טיפה פיקנטי ולא מתוק.. ותגידו הטחינה אפשר בפוד פרוססור? ואז לא יהיו בזה "חתיכות"... ? מחכה ומצפה.

talia olav

New member
לי יש שלל מתכונים, אך אני מעדיפה

את הפשוט ביותר - גרסת דודה שלי. אני נוסעת במיוחד לתל-אביב לקנות דגים, לאחר נסיונות כושלים למצוא תחליף באזור השרון. מבקשת לטחון את הדגים ללא העצמות. מ-1 ק"ג דג טחון יוצאות כ-20 יחידות בגודל בינוני. בנוסף אפשר לבקש פרוסות דג למילוי בכמות הרצויה (אני קונה 6-8 - האחרים אוכלים רק קציצה). בנוסף יש לטחון כ-2-3 בצלים, ולהגיר חלק מהמים שלהם לפני הוספתם לתערובת הדג. אח"כ אני מוסיפה מעט חלה טחונה, או קמח מצה בפסח - כמות קטנה - המינימום הנדרש כדי לאחד את העיסה (כשתי פרוסות חלה / שתי כפות קמח מצה). וכן: 2 ביצים (או שלוש אם אינן גדולות). תבלינים: כמה כפות סוכר (פחות מרבע כוס), מלח, פלפל לבן. העיסה יוצאת רכה מאד וצריך לטפל בה בעדינות. כאשר הדג מתקרר הקציצות מתאחדות תודות לג'לטין הטבעי. ראשית מכינים את הציר, בסיר שטוח גדול (או שני סירים בינוניים) - רצוי להניח שכבה אחת בלבד של דגים, לא בצפיפות. מוסיפים לציר את הראשים ואידרות הדג, 2-3 גזרים, עלי דפנה, מעט פלפל אנגלי, סוכר, מלח ופלפל לבן. מביאים לרתיחה ומתקנים את הטעם. מחליקים בעדינות רבה מאד את הקציצות לתוך הציר, ומבשלים על אש לא גבוהה כשעה וחצי - כאשר המכסה מכסה חלקית את הסיר. חייבים לשמור על אש לא גבוהה מדי, על סף רתיחה. לקראת סוף הבישול מסירים מכסה כדי לצמצם את הציר. מחכים שהקציצות יתקררו - אם תוציאי כשהן חמות מאד הן יתפרקו! מוציאים את הקציצות הקרות-פושרות ומניחים בצלחת הגשה. חותכים חלק מהגזר לפרוסות ומניחים לקישוט על הדגים. תודות לציר הגזר "יידבק". מסננים היטב את הציר, שופכים מעט על הקציצות ואת היתר מאחסנים בכלי נפרד להגשה ליד הדג. מקררים יום במקרר. הערה: בעבר התארחתי במקומות שהגישו דגים קנויים מקייטרינג. הם שמים הרבה קמח מצה / פירורי לחם - הן כדי לחסוך עלויות והן משום שמתקבלת עיסה יותר נוחה לעבודה. אבל הדג יוצא קשה וכבד, עם טעם פחות "דגי". לכן ככל שתשימי פחות, כך אמנם הדגים יצריכו טיפול הרבה יותר זהיר ועדין, אך התוצאה יותר טעימה.

deebeebee

New member
מהו המקום המיוחד---

שמסכים לטחון את הדגים בלי העצמות? האם הוא גם מסכים לטחון בלי העור?

p a l o m a

New member
טליה! אני מודה מודה מודה../images/Emo24.gif../images/Emo6.gif

איזה משקיענית את.. לכתוב לי את כל המגילה המפורטת הזאת... שמרתי במועדפים.. ותודה על הדגשת נקודות התורפה.. את מתוקה! אגב לאיזה אזור השרון את מתכוונת? יש פה ברעננה לפחות 2 חנויות דגים שעושות את העבודה... לילה טוב.

talia olav

New member
חנויות דגים

לא מכירה ברעננה... אני קונה דגים כבר יותר מעשרים שנה בחנות "שלדג" בצפון דיזנגוף בת"א. כמנהג סבותינו, קונה רק דגים חיים. דיביבי - לא יודעת לגבי העור. ואם כבר דיוק - שכחתי לציין שאחרי הכנת התערובת נותנים לה לשהות במקרר, לפחות לזמן הכנת הציר ולא יזיק יותר.

הענאלע

New member
פאלומה, בחג האחרון קניתי ב"רמה"

ברעננה, את בטח יודעת איפה זה ( הום סנטר לשעבר ). ממליצה. הם עושים מה שמבקשים. ממהרת עכשיו. אם תרצי יותר פרטים גם לגבי הכנה, יותר מאוחר.

p a l o m a

New member
תודה, הענאלא... בתי מאוהבת../images/Emo140.gif

ב"יד יצחק" בכפר סבא...יש שם שרות מעולה.. ומאד זול (כנראה..) עוד חזון למועד..

טליה, עוד לא הגעתי למרקם התפוח והרך

של הגפילטע
יש שמוסיפים לעיסת הדג, בנוסף לביצים הטריות, את אותה כמות של ביצים קשות מגוררות דק, מה דעתך?

talia olav

New member
קטונתי מלהשיב -

אני יודעת שהביצים הקשות מופיעות ברוב המתכונים "היהודיים" - החל מ"שמוליק כהן, דרך ספרה האולטימטיבי של מולי בר-דוד, ועד ל"גברת בלום" של אהרוני. אני כאמור דבקה במתכון המשפחתי הפשוט, אשר משמח את חיכם של יוצאי פולין, גרמניה, צ'כיה ורומניה במשפחתי המורחבת. כמובן עם הרבה חזרת משובחת ליד.

talia olav

New member
תודה על ההצעה - ואין מה להתנצל...

אני בענייני מאכלים מסורתיים מתקשה להתנתק מהרגלים...

הלינקה

New member
פרוקצ'יה האין זו אותה שופטת ?

שבזמנו פסקה שלתובע לא מגיעים פיצויים על מות אישתו, להפך, עכשיו הוא יוכל לחסוך את ההוצאות שהיו לו על כלכלתה. זוכרים? בעצם אולי השם דומה...

למעלה