אם היא לא התלוצצה
תחליפי את הרופאה!
נכון שהתוצאה נמוכה, אבל מכאן ועד לומר לך לשתות את כל הבקבוק...
זאת תשובה בלתי הגיונית ולא אחראית!
האם לא שוחחתן על הסיבות למחסור? האם לא שאלה אותך על חשיפה לשמש?
אצלי היתה רמה של 56 לפני זמן לא רב. נכון, זאת לא אותה התוצאה אבל עדיין נמוכה בהרבה מהמינימום.
הרופאה שלי אמרה לי אז שיש אנשים עם חסרים חמורים יותר, ולא התלהבה...גם זה לא הכי טוב..
בכל מקרה, אז קניתי ונטלתי לפי המינון הרשום. עכשיו אני משתמשת בשמש. כמו שנכתב לך, לא צריך יותר מ15 דקות בכל יום.
העתקתי לכאן את ההסבר על הויטמין מתוך דף הבדיקות שלי באינטרנט (כללית). שימי לב גם שיכול להיות עודף - אז להזהר עם בקבוקונים שלמים.
שימי לב גם למה יכול להיות קשור למחסור - בדקי עם יש לך עוד בדיקות לא תקינות מתאימות. דברי עם הרופאה, או החליפי אותה.
תחליפי את הרופאה!
נכון שהתוצאה נמוכה, אבל מכאן ועד לומר לך לשתות את כל הבקבוק...
זאת תשובה בלתי הגיונית ולא אחראית!
האם לא שוחחתן על הסיבות למחסור? האם לא שאלה אותך על חשיפה לשמש?
אצלי היתה רמה של 56 לפני זמן לא רב. נכון, זאת לא אותה התוצאה אבל עדיין נמוכה בהרבה מהמינימום.
הרופאה שלי אמרה לי אז שיש אנשים עם חסרים חמורים יותר, ולא התלהבה...גם זה לא הכי טוב..
בכל מקרה, אז קניתי ונטלתי לפי המינון הרשום. עכשיו אני משתמשת בשמש. כמו שנכתב לך, לא צריך יותר מ15 דקות בכל יום.
העתקתי לכאן את ההסבר על הויטמין מתוך דף הבדיקות שלי באינטרנט (כללית). שימי לב גם שיכול להיות עודף - אז להזהר עם בקבוקונים שלמים.
שימי לב גם למה יכול להיות קשור למחסור - בדקי עם יש לך עוד בדיקות מתאימות. דברי עם הרופאה, או החליפי אותה.
שם הבדיקה בעברית: בדיקת רמת ויטמין D
בבדיקה זו בוחנים את הרמה של ויטמין D בדם. ויטמין D מסייע לשמירת רמת הסידן בדם, כיוון שהוא מגביר את ספיגת הסידן מהמזון ומפחית אובדן סידן בשתן.
מקורות לוויטמין
אור השמש הוא המקור הטוב ביותר של ויטמין D. קרני השמש מסוג האולטרה־סגול הופכות כולסטרול הנמצא בעור לוויטמין D. ניתן גם לקבל את הוויטמין באכילה של מוצרי־חלב, דגים שמנים (סרדינים, דג מלוח, סלמון וטונה). גם כבד וחלמון ביצה הם מקורות טובים של ויטמין D. אני הייתי מטילה כאן ספק בעניין מוצרי החי - המחסור שלי היה עוד כשאכלתי הכל - והרבה מזה.
הקשר בין חוסר בוויטמין D למחלות
קיימים מחקרים המראים קשר בין רמות נמוכות של ויטמין D לסוכרת, מחלות אוטו־אימוניות (בהן מערכת החיסון תוקפת את הגוף, כגון לופוס) וסוגים מסוימים של גידולים.
עודף בוויטמין D
עודף בוויטמין D הוא נדיר ביותר כי יש לצרוך כמויות עצומות. עודף זה גורם במקרים קיצוניים ליתר לחץ דם, חולשה, עלייה ברמת הסידן בדם (היפרקלצמיה), אבנים בכליות וירידה ביכולת הריכוז. ישנן מחלות שגורמות לעודף ויטמין D כגון: יתר פעילות של בלוטות יותרת התריס (פארא־תירואיד) או מחלות היווצרות גרנולומות כגון שחפת או סרקואידוזיס.
חוסר בוויטמין D
חוסר כלשהו בוויטמין D נפוץ מאוד באוכלוסיית המבוגרים והילדים כאחד. הדבר נובע ככל הנראה מירידה בחשיפה לשמש והשימוש הגובר במסנני קרינה בשנים האחרונות וגם עקב העלייה במודעות לסכנות הבריאותיות שיש בחשיפה מוגברת לשמש, כגון עלייה בסיכון לסרטן העור. סיבות נוספות כוללות חסרים תזונתיים או מחלות במערכת העיכול, שמקטינות את היכולת לספוג את הוויטמין. בנוסף, במבוגרים יש ירידה ביכולת הכליות להפוך את ויטמין D לחומר פעיל.