ויזת תייר- אנגליה

republik

New member
למה? כי יש חוקים...

ברור שאם אתה לא עובד ויוצא כל פעם בזמן מותר לך לחיות אצלה- זה הרי בדיוק מה שהסבירו לך כאן (כשאומרים "לחיות על הקו ישראל/בריטניה" זו המשמעות של זה- להגיע על ויזת תייר, להיצמד לחוקים ולצאת בזמן), אבל גם אמרו לך שככל שאתה מגיע יותר פעמים להרבה זמן ועם תקופת צינון קצרה, כך גדלים הסיכויים שיסרבו לך כניסה או יקצרו לך את הויזה.

לגבי מדינה אחרת באיחוד, העניין הוא שלגבי זוגתך חוקי ההגירה התקפים בבריטניה הם אלו של בריטניה. אבל ברגע שתרצו לעבור למדינה אחרת באיחוד, החוקים שיהיו תקפים יהיו כאלה של האיחוד האירופי, שהם הרבה (הרבה הרבה הרבה הרבה) יותר מקלים.
למשל, אני עברתי עם אשתי - אזרחית צרפתיה - לבריטניה. כל מה שהיינו צריכים בשביל לעבור בגדול זה תעודת נישואין, ולאחר המעבר איזו הוכחה שיש לנו ממה להתקיים.
אם היינו רוצים לעבור לצרפת, טוב אני לא ממש בדקתי את זה אבל יש להניח שהתהליך היה מסובך יותר.

לא מזמן היה פה איזה רעיון שמישהו העלה, אם אני לא טועה זה היה שאם אזרח בריטי (למשל) חי עם בן/בת זוג במדינה אחרת באיחוד (למשל, אירלנד) במשך משהו כמו חצי שנה, לאחר החצי שנה הזו הם יכולים לחזור יחד לבריטניה תחת חוקי האיחוד. אני לא סגור על זה לגמרי, אבל זה מה שזכור לי שאמרו.

Nobilis

New member
אתם לא עוקבים אחרי הסיפור

הבעיה שלו היא שהוא לא רוצה/יכול להתחתן איתה כרגע. אם הוא היה מתחתן (והייתה לו את תעודת הנישואים שהייתה לך) הם היו יכולים לבקש אשרה לבריטניה. ובלי התעודה - גם במדינות אחרות הם לא יוכלו להוכיח זוגיות. זה לא מסובך.

במילים אחרות - אין מה לשלוח אותם למדינות אחרות. זאת לא הבעיה.

סקוטית2

New member
נובליס

שיתפתי את מה שהעו"ד הבריטי ייעץ לנו, אמר שאם אנחנו לא רוצים להתחתן אנחנו יכולים ללכת לגור במקום אחר שנתיים ואז להגיש ויזת פרטנר ולעבור לבריטניה.

לא יודעת עד כמה מה שהוא הציע ריאלי או לא...

* אני עוד לא נשואה... מחכה בארץ בסבלנות שיאשרו לי את הויזת אירוסין טפו טפו :)

יעלי9

New member
אבל על סמך מה היית מקבלת אשרה למקום אחר?

לא על בסיס הזוגיות.
ושאלה- מבחינה חוקית היתה לחבר שלך אפשרות לגור בארץ לשנתיים גם אם לא הייתם נשואים ולא הייתה לו עבודה?

בקר12

New member
אני חושדשיש מדינות באירופה שלא מקפידות

הקפדה יתרה על סטטוס הזוגיות המדוייק של אזרח אירופי (ולא אזרח מקור) השוהה במקומותם.

בקר12

New member
כשכתבתי סטטוס הזוגיות התכוונתי לבו/בת הזוג

כלומר, לא בודקים בציציות בן/בת הזוג וומשך זמן יחסיהם

יעלי9

New member
בעצם, לא חובה שיגורו באירופה רק שיהיו ביחד

בטח אפשר להוסיף עוד כמה מקומות על הגלובוס לרשימה. לא שזה פיתרון מעשי כמובן.

בכל אופן, תודה. כשמסבירים לי לאט, אני מבינה מהר.

ok121

New member
זה בדיוק העניין

הרי רוצים הוכחה של מגורים לשנתיים- מה שאני מבין ומקבל (גם אין יותר מדיי ברירות, נכון?), הם רוצים לראות שיש פה משהו אמיתי.
אבל- וזה אבל גדול וחשוב- איך זוג אמור לעשות זה..? באמת. הרי בכל מקום שנהיה- בין אם בישראל, היא הזרה פה וגם לפה תצטרך ויזה, בין אם באירופה- שם שנינו נצטרך להסדיר את נושא העבודה וויזה בשבילי- כי אני עם דרכון ישראלי או בין אם כל מקום אחר בעולם.
זה רק דרך ויזת סטודנט- שיכולה לעלות לא מעט (ומה אם אני לא מעוניין ללמוד? ואין לי היכולות לשלם בכלל? או רצון להתחייב ללימודים למשך 3-4 שנים?) או ויזת ספונסורשיפ (שהיא כמעט בלתי אפשרית).

אז מה עושים?

Nobilis

New member
אתה הולך במעגלים

מה עושים?

או שהולכים ללמוד (אם רוצים ויכולים), או שמוצאים מעביד שיוציא לך ויזת עבודה (קשה), או שמתחתנים (ואז אין צורך להוכיח שנתיים).

או... שהולכים לגור במקום אחר. בישראל, לדוגמא, היא תוכל לקבל אשרת שהיה ועבודה כבת זוג של ישראלי למרות שלא גרתם ביחד לפני.

אין תשובות קסם. אתה שואל שוב ושוב את אותה השאלה, ומצפה לקבל תשובה אחרת. לא מבין למה.

בקר12

New member
בשביל זה באנת לא צריך עורך דין

הכלל הוא או שאתם נשואים או מוכיחים לפחות שנתיים של מגורים משותפים וניהול משק בית משותף בתוספת התנאים האחרים (בכל מקרה) של מבחן באנגלית ומבחן הכנסה

Nobilis

New member
אין בעיה, אבל...

זה לא מה שהוא רוצה. הוא רוצה לגור עם זוגתו בבריטניה, אבל בלי להתחתן איתה. וזה, מה לעשות, לא רלוונטי לאשרת בן זוג.

Nobilis

New member
(מדגיש)

לא רלוונטי במקרה שלו, מאחר שאין להם שתי שנות מגורים משותפות.

ok121

New member
אז רגע

נניח ואני מצליח להכנס לבריטניה כל חצי שנה- כי קראתי בכמה מקומות שיש אנשים שאולי עשו טיפה בעיות, אבל הצליחו.
שוב- אני נוסע להיות ולגור עם בת הזוג בדירתה, על חסכונות שלי ועפ"י החלטה שלי- כתייר, לא סתם הולך לחפש את עצמי ולהתגורר בבית מלון.
יש לי מטרה- כתייר- לבקר את בת הזוג שלי.
האם אחרי שנתיים כאלו, של מגורים משותפים ורישום שלי בחשבונות משותפים, כמו גם השתתפות שלי במשכנתא שזוגתי לקחה- יכולה להיות לנו בעיה להגיש בקשה לפרטנר?
או שיכולה להיות בעיה שכל השנתיים האלו הייתי על ויזת תייר?

יעלי9

New member
לא תוכל להצטרף לחשבונות

וכנראה גם לא לקבל משכנתא אם אינך תושב.

Nobilis

New member
תשובה

משכנתא לא תוכל לקחת כתייר. גם צירוף לחשבונות עלול להיות מסובך. תתקשה גם לקבל שירותי בריאות ממלכתיים. ועוד ועוד.

ואחרי כל הבלגן הזה - פקיד הגירה יכול פשוט לא להכניס אותך באחת מהפעמים (וזה סביר), ואז חזרת לנקודת ההתחלה. שלא לדבר על זה שאחרי שנתיים כאלה בהחלט צפוי שבהגירה ירימו גבה כשתגיש בקשה לאשרת שהיה ("הוא חי שנתיים בבריטניה על אשרת תייר?!").

הגיוני לבקר אותה כתייר למספר חודשים כדי להבין אם אתם רוצים להתחתן, אבל לגרור כך שנתיים - זה הזוי ולא ישים במיוחד, אלא אם תיפול על פקידי הגירה מנומנמים לחלוטין במשך כל השנתיים הללו.

ok121

New member
אוקיי

ואם אני שם על ויזת תייר, ואח"כ מגיש לפרטנר, הם יכולים לראות את כבעיה?

אני הולך במעגלים, כי לא חושב שקיבלתי תשובה על מה שאני שואל, מצטער.
יש הרבה תגובות מכולם וזה אחלה, כי אני מקבל עוד ועוד זויות ראייה, אבל שום דבר שהוא קונקרטי- מבין את הבעייתיות..

ב

למעלה