ויזת תייר- אנגליה

בקר12

New member
תפריד ביו מצג שווא לבין מצג אמת

אם נכנסת לבנק והצהרת (מיוזמתך) שאתה תייר שמתגורר בכתובת זה למשך החודשים הבאים ופותחים לך חשבון - תפד'ל.
כל היתר תיחמון ומצג שווא

republik

New member
נראה לי שהבנתי

הוא מדבר על (במקרה שלו) להתלבש על החשבונות של חברה שלו
זה די פשוט נגיד לשנות את השם על החשבון חשמל או מים אם יש לך גישה לבעל החשבון
ואז אתה יכול לבוא עם זה.
מה שלא ברור לי זה איך הפקיד (וגם אם זה עובד על הפקיד, איך מטה הבנק) מאשר את זה אם הוא רואה שמדובר בויזת תייר- הרי ברור שלבנאדם הזה אין שום בסיס חוקי להתגורר בבריטניה, ולכן גם לא לפתוח חשבון בנק, ולכן אני בטוח שכמו שאתה אומר הוא מדבר על תיחמון, פשוט לשקר.

republik

New member
נכון, זה הכל

זה מה שגם אני וגם בקר כתבנו מראש.
איפה הבעיה? מאיפה בדיוק הוא ישיג הוכחת כתובת?
אתה רוצה לדעת עוד בעיה? הפקיד יכול לאשר לך את החשבון כמה שהוא רוצה, אבל כל חשבון שנפתח הולך לאישור במטה הבנק. עד כמה אתה חושה שיראו את זה בחיוב שבנאדם עם ויזת תייר, שאיכשהו השיג הוכחת כתובת, פותח חשבון?
זה נראה לי אישית מאד SHADY, ואלא אם אתה מציג מצג שווא בפני הפקיד אני לא מבין איך זה יכול לעבוד.
אני אומר לך את זה כאחד שהייתה לו הוכחת כתובת לגיטימית לחלוטין ושלפקיד לא היה ספק שאנחנו תושבי המקום, אבל בגלל שיכול אותיות בחשבון שסיפקתי כהוכחת כתובת - החשבון נסגר ע"י המטה תוך שבוע והייתי צריך לפתוח אותו מחדש עם הוכחת כתובת אחרת.
אבל שוב- אם פיצחת את השיטה בוא תסביר, שגם אחרים יוכלו ליהנות.

airdene

New member
החשבון שלך נסגר מפני שנפלה טעות במסמכי הבקשה.

זה מקובל מאוד והגיוני.

הקשקוש על בדיקת הויזה במטה הבנק הוא פשוט כזה- קישקוש.
תכניס לך לראש, הויזה שלך לא מעניינת אף אחד אלא אם כן הבנק הספציפי הקים דרישה ספציפית לויזה כזו או אחרת. הצגת הדרכון נעשית כדי להוכיח זהות. אפשר להוכיחה גם באמצעים אחרים אם הם עומדים לרשות המבקש.

republik

New member
אז אתה טועה

ועכשיו אתה חושב ש"אתה יודע ה-כ-ל".
אבל אני מפסיק לבזבז את השבת בבוקר שלי עליך. אם היה לך פתרון אמיתי לבעיה של הבחור, בלי תיחמונים ובלי שקרים, כבר היית אומר.
הערפול שלך לגבי התשובה מראה שזו בדיוק התשובה- להיות מעורפל ולהציג מצגי שווא. מי שרוצה לפנות בדרך הזו, שיהיה לו בכיף.

בקר12

New member
מצאתי אז זה

Banking problems facing non-residents

Many problems facing non-residents who want to open UK bank accounts are a result of complex money-laundering regulations that were introduce in 1993. While there are no clear-cut legal restrictions preventing banks from entering into business with customers who have foreign addresses, concerns over extra administrative costs and fraud prevention make the majority of banks unwilling to offer domestic banking services to non-residents.

אמנם זה לשיקול הבנק אבל אם הבנק מבין שמדבור בתייר ולא בתושב (אםילו עם ויזה זמנית) הוא לא יעשה עמו עסקים.
אני מסכים עמך שלא מדובר כנראה בעבירה פלילית של פותח החשבון אך בעיני תייר שמציין כתובת מקומית ולא מספר על מעמדו האמיתי פשוט מרמה

republik

New member
תמיד

אין דבר כזה היום לפתוח חשבון בנק בלי הוכחת כתובת (UTILITY BILL).
לנו פשוט לקח קצת זמן עד שהיה לנו הוכחת כתובת, ובינתיים ניסינו בקו-אופ, לויידס (שאז עוד היה עם TSB...),
HSBC
NATWEST
ברקליס
RBS
הליפקס
בקיצור כל בנק גדול שאפשר לחשוב עליו היינו בו ובכולם קיבלנו אותה תשובה, בלי UTILITY BILL (או הוכחת כתובת רלבנטית אחרת) אין מה לדבר בכלל.
עד לא מזמן עוד היה אפשר לעשות חשבון פספורט ב-HSBC, היום גם את זה כבר אין.
ואגב זה לא רק הוכחת כתובת, מי שלא אזרח בריטי/אירופי צריך להראות גם ויזה שאינה החותמת הרגילה שמקבלים בכניסה, כלומר לא אשרת תייר.

F00D Is G00D

New member
ההגיון הפשוט בשם "ויזת תייר" לא הגיוני?

זה וויזה לתיירים. זהוא, זה הכל. גם הביטוח שיהיה לך הוא לתיירים (וחפש ת'חברת ביטוח שייגלו מה אתה עושה).

יש גם וויזת ביזנס, למשל עיתונאי שמגיע רק לדווח, נדרש בוויזת עסקים.

בהצלחה.

Nobilis

New member
תשובה

אתה תייר, ואסור לך לעבוד. האם ידעו שאתה עובד מהבית עבור חברה ישראלית? כנראה שלא. אבל כפי שציינת בעצמך - תהיה לך בעיה להמשיך כך לאורך זמן. מתישהו תיגמר אשרת התייר שלך, ובכניסה הבאה (או זאת שאחריה, וכו') בהחלט סביר שפקיד ההגירה יתהה מדוע אתה חוזר שוב לבריטניה כל כך מהר לאחר טיול כה ארוך בבריטניה.

ok121

New member
ו..

מה אם אני רוצה לגור עם בת הזוג שלי לאיזו תקופה?
אם אני חי על חשבונה? או על חסכונות שלי?
היא בעלת דירה שם, עובדת בעבודה מכובדת ואנחנו בקשר כבר קרוב לשנה, על קו תל אביב לונדון, כך שיכול להראות שתמיד יצאתי כשהייתי אמור לצאת ושאף פעם לא היו חריגות או שום דבר שכזה.
הרי אין יותר מדיי סוגי ויזות לזוג שרוצה להיות יחד וללא חתונה וגם ללא האפשרות לנהל חיים משותפים לשנתיים- כי איך אפשר, אז איפה הזכויות שלנו?
את כל זה אני שואל בכללי- גם ללא נושא של עבודה דרך מעסיק ישראלי.
רוצה להיות עם בת הזוג שלי, מחליט להשתמש בויזת תייר, קונה כרטיס חזור, מתגורר עם בת הזוג בדירה על שמה עם הוצאות מינמנליות ולא כחסר מקום קבע.

האם באמת יכולים למנוע ממני להכנס?

republik

New member
ברור שכן...

אני מכיר אישית מישהו שסורב כניסה בהית'רו כי חשדו שהוא הולך לעבוד שם לא חוקית.
העיתונות הבריטית מלאה בחודשים האחרונים בסיפורים קורעי הלב על בריטים שנאלצים לבחור בין לגור במדינה בה חיו כל החיים (בריטניה) לבין לחיות עם המשפחה שלהם.
אלה חוקי ההגירה של בריטניה, יש דרכים ללכת מסביב לזה (למשל- אם בת הזוג שלך אזרחית בריטית יהיה לכם קל יותר לעבור יחד למדינה אחרת באיחוד) אבל כנראה שאחד מכם (או שניכם) יצטרך לוותר על הבית שלו.
אם תתחתנו אתם גם צריכים לחכות שנתיים? אני לא מכיר פשוט ויזת בן זוג של אזרחית בריטית.

בקר12

New member
לא. אם מתחתנים לא צריכים להוכיח

מגורים משותפים של שנתיים.

ok121

New member
קצת בעייתי

זה בהחלט קורע לב.
ע"מ להגיש בקשה לויזת פרטנר התנאי ההכרחי הוא להראות שגרנו יחד שנתיים וניהלנו משק בית ביחד.
אבל איך עושים את זה אם אין לנו אשרות?
כאילו מכריחים אותנו להתחתן! מה שאנחנו לא רוצים ומוכנים לעשות בשלב זה.

השאלה היא מה אם הייתי- וסליחה על איך שזה אולי נשמע- בחורה?
שיש לי בן זוג שמפרנס אותי? בזמן המגורים שלנו יחד? הרי יש מצבים כאלה, לא? אולי יותר כאלו מהמצב ההפוך?
אם אנחנו ככה מנהלים את הקשר ונוסעים לראות אחד השני ואחד הצדדים מחליט באיזשהו שלב שהוא רוצה להתייחד עם בן הזוג- בלי עבודה ובלי כלום, עם חסכונות, מדוע זה לא אפשרי?

republik

New member
אין קשר

תאמין לי שזה לא קשור למין שלך, זה קשור לכך שהבריטים חושבים שאם הם לא יקבעו הגבלות דרקוניות להגירה (למשל- גם אם תתחתנו אתה תצטרך להראות שבת זוגך מגיעה לרמת הכנסה ש-48% מהבריטים לא מגיעים אליה) אז ארצם תתמלא ב״בני ובנות זוג״ שמצאו איזה אזרח בריטי ואולי שילמו קצת לו או לה כדי שיאמר זה/זו בן/בת זוגי, תאפשרו לו להיכנס.
אז משרד הפנים הבריטי יאמר שהוא לא אמר לאותה אזרחית בריטית להתאהב במי שאינו מחזיק בדרכון הנחשק, ושהוא צריך קצת בטחונות שאכן מדובר בקשר אמיתי. ההגבלות האלה של ניהול משק משותף שנתיים הן דרקוניות אבל אין מה לעשות.
לפני כמה חודשים קראתי טור שכתב בריטי שחי באוסטרליה (אני לא זוכר אם הוא היה עיתונאי או סתם מישהו שקיבל במה לספר את הסיפור שלו) וסיפר את הסיפור שלו בכאב על כך שהמדינה שהוא נולד וחי בה הכריחה אותו לבחור בינה לבין המשפחה שלו (בת זוגו אוסטרלית, ואני חושב שאפילו היו שם ילדים בסיפור)- במקרה שלו היו אלה דרישות ההכנסה שמנעו ממנו את היכולת לשוב עם המשפחה- ולכן כרגע הוא נאלץ לחיות באוסטרליה.
אני מכיר אישית זוג כזה, שחי משהו כמו שנה וחצי על הקו הזה של בריטניה/ישראל. כמובן שזה לא קירב אותם בשום דרך למעבר לשם, אני יודע שהם התחילו לברר לגבי מעבר, לפחות זמנית, לכאן, אבל בסופו של דבר זה לא יצא לפועל. אני יודע שגם לישראל מאד מאד לא פשוט להגר אם אתה לא יהודי, אבל אולי שווה לבדוק את המסלול הזה, לפחות זמנית? אם אתה מוכן לעבור לגור איתה, למה שהיא לא תהיה מוכנה לעבור לגור איתך אם זה מה שיכול לקדם את הקשר ובעתיד את האופציה שתחיו בבריטניה.

Nobilis

New member
איפה הזכויות שלכם?

יש לך את הזכות לבקר אותה כתייר לזמן קצוב. יש לך את הזכות להתאחד איתה *אם* אתה עומד בתנאים (לדוגמא - נשוי, או מנהל חיים משותפים כבר שנתיים), יש לך את הזכות לנסות להישאר בבריטניה בקטגוריה אחרת ללא קשר אליה (לדוגמא - סטודנט, וכו').

נחמד או לא נחמד, זה המצב. אף מדינה (בריטניה לא יוצאת דופן בהקשר הזה) לא מעודדת אנשים להגר על אשרות תייר. בשביל הגירה צריך אשרה מתאימה.

ok121

New member
מקבל את מה שאתה אומר

זה נשמע הכל הגיוני, בערך.
אני שואל איפה נמצאת הזכות הבסיסית- גם של תושב מקומי שם ולא רק שלי כ"זר", להיות ביחד עם בת הזוג.
שוב- בהנחה ששום חוק לא נשבר ואני חי על החסכונות שלי. אסור לי? יש לי כסף, אני מתגורר עם בת זוג מבוססת, בקשר שהוא כבר דיי ארוך, נסיעות הלוך ושוב- לא מדובר על מישהי שזה עתה הכרתי..

מצטער על כל השאלות שאולי נשמעות מצחיק,
סתם מנסה לראות איך לסדר את העניין..

taltaal

New member
תסתכל על זה ככה

לכל מדינה יש את חוקי ההגירה שלה, אנגליה כנראה בחלק הזה יותר קשוחה כי אני הגעתי להולנד על בסיס העובדה שבן זוגי הולנדי (וגם עברנו 7 מדורי גיהינום בדרך לקבלת האשרה),
אבל בשורה התחתונה כל עוד אין לך דרכון אירופאי/אשרת שהייה, אתה יכול להגיע לשדה התעופה באנגליה ולא יתנו לך להיכנס אם הכניסות והיציאות שלך מאנגליה יראו להם חשודות. אני מכירה מקרה של בחורה שעשתה את זה בהולנד, ובביקורת דרכונים לא פעם עשו לה את המוות גם בכניסה וגם ביציאה.
אין לך איך להילחם בקירות, תנסה לראות איך אתה פותר זה בדרך אחרת. כל עוד נותנים לך להיכנס ואתה לא חורג ממגבלות זמן השהות של תייר, לדעתי, אף אחד לא יעשה לך בעיות. הבעיות שלך יתחילו כאשר לא יתנו לך להיכנס לאנגליה.
אני לא יודעת אם אתה מעוניין ואם יש לך את האמצעים הכלכליים לזה, אבל אם תירשם ללימודים שם תוכל לקבל ויזת סטודנט (שלפי דעתי לא מקנה אישור עבודה מלא אבל זה המומחים של אנגליה יוכלו להגיד).
תנסה למצוא פתרונות שיאפשרו לך להיות חוקית בתור אנגליה ולבסס את הקשר שלך עם הבחורה ואז או שתחליטו אם אתם ממשיכים הלאה (ממסדים את הקשר) או מפרקים את החבילה.

סקוטית2

New member
הייתי במצבך...

אני הייתי באותו מצב כמוך. היינו יחד כשנה ורצינו לעבור לגור יחד...
הוא אזרח בריטי מלידה, מבוסס - בעל דירה ועבודה בתפקיד בכיר והיינו טסים אחד לשני אחת לחודש-חודשיים.
גם אני חשבתי שאוכל להמשיך לעבוד בעבודה שלי מרחוק אבל זה לא חוקי, הם הידקו מאוד את כל נושא ההגירה בשנים האחרונות, עדיף לא להסתבך.

אחרי חודשים של קריאת החוקים באינטרנט והתייעצות עם אנשים שעשו את המעבר ראינו שאנחנו לא מוצאים דרך שמתאימה לסיטואציה שלנו והלכנו להתייעץ עם עו"ד כדי לוודא שאנחנו לא מפספסים משהו ושאולי יש דרך לעבור לגור שם על ויזת פרטנר בלי הוכחת מגורים של שנתיים.

העו"ד פירט את האופציות הבאות:
1. למצוא מעסיק שיהיה מוכן להעסיק אותי ולסדר לי ויזת עבודה - מאוד קשה למצוא ותאמין לי שניסיתי את כל הקשרים שלי (כולל עם החברה שהוא עובד בה)
2. להוציא ויזת סטודנט - ים של כסף שאין לי וגם אין את המוטיבציה להתחיל שוב לימודי תואר בגילי
3. שהוא יעבור לגור איתי לא בבריטניה ואחרי שנתיים נגיש בקשה לויזת פרטנר - לא היה רלוונטי עבורנו
4. להתחתן ולהוציא ויזה בתור נשואים
5. להגיש בקשה לויזת אירוסין אם אנחנו רציניים בקשר

כל האופציות הללו לא באו בחשבון באותה תקופה כי לא רצינו לרוץ להתחתן רק בשביל ויזה וגם מעולם לא דיברנו על אופציית חתונה.
כחצי שנה אחרי שנפגשנו עם העו"ד החלטנו שאנחנו מתחילים בהכנות ואיסוף מסמכים להגשת ויזת אירוסין. הוא הציע לפני חודש והגשנו את הויזה.

בויזת אירוסין אתה יכול לגור איתה חצי שנה (בלי אופציה לעבוד כמובן) מבחינה חוקית ואז לבחון את הקשר ולהחליט אם מתחתנים או לא.
בוא נאמר שזו הדרך היחידה שלך (בהנחה שאתה פוסל ויזת סטודנט או עבודה) לעבור לשם חוקית ולבחון את הקשר.
חיפוש היגיון או זכויות בסיסיות לצערי לא יעזור, אלו החוקים! גם לארץ לא יכול לעבור מישהו סתם ככה וגם פה יש חוקים.

אם אתם רציניים, תחשוב על האופציה הזו, אף אחד לא מכריח אותך להתחתן מחר,
אתם יכולים להמשיך בנסיעות הלוך ושוב עד שירגיש לכם נכון להתחתן (כמונו) או שתמצא דרך חוקית אחרת.

בהצלחה.

ok121

New member
תודה על התשובה המנומקת..

את יכולה להסביר בבקשה את האופציה של מגורים באחת ממדינות האיחוד האירופאי?
איך זה יכול לעזור לי עם דרכון ישראלי?

העניין הוא..
שלמרות שרשמתי כמה פעמים, אני רוצה להבין האם אני יכול להכנס לאנגליה ולחיות על חשבונה של זוגתי נאמר על החסכונות שלי- בהנחה שאת הכל ניתן לאמת כמובן.
האם זו החלטה שהיא ואני יכולים לקבל?
אני תייר. מבקר את זוגתי, לחצי שנה ועוד חצי שנה. מה לא בסדר בזה?

למעלה