אין קשר
תאמין לי שזה לא קשור למין שלך, זה קשור לכך שהבריטים חושבים שאם הם לא יקבעו הגבלות דרקוניות להגירה (למשל- גם אם תתחתנו אתה תצטרך להראות שבת זוגך מגיעה לרמת הכנסה ש-48% מהבריטים לא מגיעים אליה) אז ארצם תתמלא ב״בני ובנות זוג״ שמצאו איזה אזרח בריטי ואולי שילמו קצת לו או לה כדי שיאמר זה/זו בן/בת זוגי, תאפשרו לו להיכנס.
אז משרד הפנים הבריטי יאמר שהוא לא אמר לאותה אזרחית בריטית להתאהב במי שאינו מחזיק בדרכון הנחשק, ושהוא צריך קצת בטחונות שאכן מדובר בקשר אמיתי. ההגבלות האלה של ניהול משק משותף שנתיים הן דרקוניות אבל אין מה לעשות.
לפני כמה חודשים קראתי טור שכתב בריטי שחי באוסטרליה (אני לא זוכר אם הוא היה עיתונאי או סתם מישהו שקיבל במה לספר את הסיפור שלו) וסיפר את הסיפור שלו בכאב על כך שהמדינה שהוא נולד וחי בה הכריחה אותו לבחור בינה לבין המשפחה שלו (בת זוגו אוסטרלית, ואני חושב שאפילו היו שם ילדים בסיפור)- במקרה שלו היו אלה דרישות ההכנסה שמנעו ממנו את היכולת לשוב עם המשפחה- ולכן כרגע הוא נאלץ לחיות באוסטרליה.
אני מכיר אישית זוג כזה, שחי משהו כמו שנה וחצי על הקו הזה של בריטניה/ישראל. כמובן שזה לא קירב אותם בשום דרך למעבר לשם, אני יודע שהם התחילו לברר לגבי מעבר, לפחות זמנית, לכאן, אבל בסופו של דבר זה לא יצא לפועל. אני יודע שגם לישראל מאד מאד לא פשוט להגר אם אתה לא יהודי, אבל אולי שווה לבדוק את המסלול הזה, לפחות זמנית? אם אתה מוכן לעבור לגור איתה, למה שהיא לא תהיה מוכנה לעבור לגור איתך אם זה מה שיכול לקדם את הקשר ובעתיד את האופציה שתחיו בבריטניה.