ויזת תייר- אנגליה

ok121

New member
ויזת תייר- אנגליה

היי,

שאלה אליכם.
ויזת תייר לאירופה ניתנת ל- 6 חודשים מיום ההגעה, נכון?
בהנחה ומתאפשר לי לעבוד מרחוק עבור חברה ישראלית שמשלמת לי בכסף ישראלי לחשבון כאן ואני דואג להעביר לחשבון שפתחתי שם,
האם אני צריך או אמור להצהיר על כך בכניסה שלי לאנגליה? (יש בעיה לפתוח שם חשבון בנק?)
לא מדובר על שליחות או פרוייקט, אלא עבודה על המחשב- ע"י השתלטות מרחוק.
הרעיון הוא שאשהה עם בת זוגי ואתגורר עימה, רק שאעבוד מרחוק...
האם נכון לחשוב שאם אני לא עובר איזשהו חוק ועובד לא חוקי שם עבור חברה בריטית- לא צריכה להיות בעיה? אולי אני טועה, אני פשוט הולך לפי היגיון
ומה לגביי כניסות נוספות לאנגליה בהמשך? אני צפוי לבעיות בעניין?

תודה רבה מראש!

Woking

New member
קודם כל

פקיד ההגירה יכול להחליט שהוא נותן לך ויזה לשבועיים, או לא נותן לך ויזה בכלל. זה מבחינה טכנית. ככל שתרבה לצאת ולחזור לבריטניה לתקופה ארוכה, כך יגדל הסיכוי שזה יקרה.

מה שיותר מהותי, זה שלא משנה מי משלם לך את המשכורת, מה שמשנה זה איפה אתה מבצע את העבודה. אם אתה גר בבריטניה ועובד (לא משנה עבור מי), אז אתה עובד בבריטניה. אתה צריך להיות מורשה לעבוד, וצריך לשלם מיסים מקומיים (וכנ"ל המעביד שלך).

ok121

New member
אוקיי אבל..

אם אני מחליט שאני פשוט נוסע להתארח אצל בת הזוג שלי, על ויזת תייר?
בלי לעבוד ובלי שום כלום
ברור שאין לי כוונה לעבור על שום חוק ואני בוודאי לא מתכוון לחיות על או לקחת שום דבר מהממשלה, הרי שאני מבטח את עצמי בבריאות באופן עצמאי- חלילה וקורה משהו..

בטוח שאין אבחנה עבור איזו חברה אני עובד?
ברור שאם אין לי אישור עבודה, אני לא יכול לעבוד בשביל חברה מקומית, גם לא יעסיקו אותי וגם לא מעוניין או אסתכן בכך
אבל מה משנה להם אם אני עובד בשביל חברה ישראלית? והכסף שאני מקבל מאפשר לי כלכלית להשאר שם?

בקר12

New member
לא תצליח לפתוח חשבון בנק

בשביל לפתוח חשבון בנק צריך להוכיח תושבות במקום (ללא אזרחות אירופית ועם ויזת תייר בלבד אין סיכוי)

airdene

New member
לא הייתי ממהר להיות כ"כ פסקני...

השנה ייעצתי לשתי בחורות איך לפתוח חשבון רגיל ללא אזרחות אירופית.. זה עבד. אם תחשוב על כך אני בטוח שתוכל למצוא מס' דרכים נוספות.

בקר12

New member
מה הקשר לאזרחי אירופי?

בשביל לפתוח חשבון בנק צריך בדרך כלל להוכיח שאתה תושב (כלומר עם כתובת מקומית אמיתית).
לא ברור לי איך תייר יכול להיחשב בדיוק תושב אלא אם כן הוא מרמה

בקר12

New member
אתה עוגיית מזל סינית?

אם זה חוקי שתף את קוראיי הפורום בתובנות העמוקות שלך.

airdene

New member
אתם קראתם פעם את דרישות ההזדהות של הבנקים?

אבל באמת קראתם? או ש'הזבירו' ונתקע לכם בראש שאתם חייבים להיות תושבים? אז ככה, ההצעה שלי לכל מי שנתקע עם ה'אישו' הזה של פתיחת חשבון בנק היא - תקראו טוב את הדרישות של הבנקים, תבחרו את אילו עם הדרישות המקלות יותר, תחשבו קצת מחוץ לקופסא איך להביא את הוכחת המגורים (אפשרי ובקלות רבה) וכתתו רגליכם כי על כל ארבעה-חמישה סניפים בהם תתקלו בפקיד המגרד ראשו, שילך לשאול בכירים ממנו ויחזור עם הבעת פנים לא משוכנעת, תמצאו אחד שיסכים לראיין אותכם ולפתוח לכם חשבון בו במקום. כפי שאמרתי כבר קודם, השנה יעצתי לשתי בחורות לא אירופאיות, נטולות ויזות ארוכות טווח, מה עשוי לעבוד עבורן, ו -זה עבד.

בקר12

New member
"בחורות נטולות ויזות ארוכות טווח"?

אם אתה מתכוון לבחורות על ויזת תייר אז מדובר ברמאות.

airdene

New member
יש לך בסיס חוקי לטענה הזו?

כי עד כמה שאני יודע, החוק הבריטי אדיש לסוגיית התושבות.
1. אין חוק בריטי האוסר על הבנקים לפתוח חשבון בנק לזרים בעלי אשרת תייר.
2. הממשלה דורשת מהבנקים שיוודאו את זהות פותחי החשבונות כאמצעי למלחמה בהלבנת הון.

3. תהליך מלוי הדרישה אינו סטטוטורי, כלומר כל עוד זהות הלקוח נבדקה, כל בנק רשאי לעשות זאת בכל דרך שיחפץ. הבנקים העתיקו את מודל הזיהוי הקיים ברשויות המקומיות ובדואר, אך מי שיודע לקרוא, ימצא רשימת בקשות השונה במקצת בכל בנק.
4. תהליך הזיהוי מורכב בעיקרו מזיהוי האדם וזיהוי כתובת.
חלק מהבנקים אכן דורשים הוכחת זכות לשהות ארוכה. רק חלקם.

ואידך זיל גמור.

בקר12

New member
התקנות הבנקאיות מתירות פתיחת חשבון מקומי

רק לתושבים מקומיים ומי שהוא תייר או על אשרת תייר לא יכול לעולם להיחשב לתושב מקומי איך שלא תסובב את זה.
זה ברור שאפשר לתחמן כמו שאפשר לתחצן בעוד אלף דברים אחרים.

airdene

New member
זה פשוט לא נכון.

הצג נא את אותן "תקנות בנקאיות" בבקשה

בקר12

New member
בנקים פשוט מותרים על עסקים נכון?

הם מיוזמתם לא רוצים למכור את מרכולתם - נכון?

airdene

New member
רגע, אין לך תקנה להציג?

אז כל החרון והלגלוג והצדקנות מבוססות על חוסר יכולתך לקרוא?
קשה להאמין...

republik

New member
בוא נסביר רגע משהו

התקנות משנת 2007 מורות על הבנקים (בין היתר) לבצע "DUE DILIGENCE" על הלקוחות שלהם.
עכשיו, נכון שהתקנות עצמן לא קובעות בדיוק מה הליך הדיו דיליג'נס ולא מגדירות בפרוטרוט בדיוק מה תקף כאמצעי להוכחת זהות, אבל יכולים להיות מסמכים פנימיים/הנחיות שמתקבלות ע"י הרגולטור.
עכשיו, העובדה היא שתיכנס לכל בנק בבריטניה, הדבר הראשון שידרשו ממך הוא הוכחת זהות והוכחת כתובת. עכשיו, יכול להיות שהם יהיו קצת יותר LENIANT עם מי שהרגע עבר לבריטניה בקטע של סוג ההוכחה הספציפית, אבל אין שום סיכוי שמישהו שמציג את עצמו כמי שלא גר בבריטניה יוכל לפתוח חשבון בנק כאן.
מה אתה אמרת לבחורות האלה רק אתה והן יודעים. אבל אם זו שיטה כ"כ מעולה ומוצלחת (ולא מבוססת על מצג שווא), בוא תשתף אותה- היא יכולה לחסוך הרבה זמן להרבה אנשים שמבקרים בפורום הזה.

airdene

New member
אני מת על אנשים שיודעים ה-כ-ל.

הוכחת זהות וכתובת. זה הכל. אם יש לך אותן, ימצא הבנק שיסכים לפתוח חשבון בנק. מי שיטרח להפסיק לדעת ה-כ-ל מראש ויתחיל לקרוא ימצא כי אין זה כ"כ מסובך להציג את שתיהן. כל שאר בילבולי המוח

בקר12

New member
אתה מבלבל את המוח

מי שתייר - אין לו כתובת (לפחות במובן שהבנק מבקש) - כל היתר תיחמון

airdene

New member
איזה בנק? איזה מובן?

שחרר את קיבעון התושבות, הוא פשוט לא נכון. לפחות לא בכל הבנקים.
וגם בבנקים שכן דורשים הוכחת תושבות, מקור הדרישה אינו בתקנה רגולטורית. אממה, קשה לתפוס את זה...

republik

New member
נראה לי

שאם באמת היה לך פה איזה משהו- כלומר שבנאדם יכול לבוא ולומר "אני תייר, אין לי שום הוכחת כתובת, בואו תפתחו לי חשבון", והיה מוצא את הבנק שיפתח לו חשבון, היית כבר אומר את זה.
כמו שכולם בעבר ישר היו מדקלמים (ובצדק) חשבון פספורט HSBC. אבל HSBC ביטלו השנה את החשבון הזה, אתה רוצה לחשוב למה?
זה כן מדרישה רגולטורית, אבל לא כל דבר חייב להיות מפורט בדיוק בחוק. בדיוק כמו שלמרות שרשום בפקודת מס הכנסה שרק תושב ישראל חייב במס, בנאדם יכול לחזור משנתיים בחו"ל ולגלות שמס הכנסה רוצה ממנו כסף על השנתיים האלה. זה לא כתוב בחוק, אבל זה החוק.

למעלה