ויזה לארה"ב

vinney

Well-known member
גם בבריטניה יש חוק כזה

למעשה, בכל ביקורת גבולות יכולים לבצע עלייך חיפוש, ואלא אם אתה אזרח - לא צריך שום חוק בשביל זה. לא רוצה? אל תבוא. החוק האמריקאי נועד לאפשר לבצע חיפוש ללא צו על אזרחים, לא על מבקרים זרים.

הפרבולה

New member
הפרטיות של אותו אדם מענינת לי את הת**

הרבה יותר חשוב שהמטוס לא יתפוצץ באוויר בגלל איזה מוסלמי\ת שנכנס לו\לה גוק בראש והפך\הפכה להיות אוהד דעא"ש\חמאס\גיאד\פאתח ....

אני מצפה מאותו אדם שנכנסו לו לפרטיות שיחליף את הסיסמאות שלו , ויקלל את הטרוריסטים למיניהם, אחרת מצידי שישאר עם "טעם רע" לכל החיים .

אילן די

New member
ומה אם הוא סתם אדם, כמוך למשל

לא טרוריסט. איש שפשוט הגיע לארץ כדי לעבוד או להנות. גם הוא צריך לוותר על הפרטיות ולתת את הסיסמאות שלו?

הפרבולה

New member
כן.

אין מה לעשות יש כל מיני מטורפים בעולם, עדיף לוותר על הפרטיות כדי לשפר את בטיחות הטיסה.
&nbsp
&nbsp

vinney

Well-known member
מי שמוכן לוותר על החופש שלו בשם הבטחון

לא מגיע לו לא החופש ולא הבטחון.
&nbsp
זה (בערך) ציטוט שמיוחס לבנג'מין פרנקלין. ההוא מהשטר של מאה דולר.

BravoMan

Active member
זה לא התרגום שהייתי בוחר בו:

אני חושב שהתרגום היותר נכון הוא שמי שמוכן לוותר על פרטיותו למען ביטחון לא יקבל לא פרטיות ולא בטחון - כלומר, ברגע שוויתרת על הפרטיות, ינצלו את זה בכל מקרה כדי לפגוע בך, ולכן לא תקבל את הביטחון שהובטח לך.
&nbsp
לכל היותר, הפגיע תגיע מגורם שלא ציפית - במקום מחבל מתפוצץ, תגלה פתאום שאתה חי בדיקטטורה שלא היית מביישת את סטאלין או קים ג'ון איל.

BravoMan

Active member
אתה צריך להיזהר באמירות כאלה:

מצד אחד אני מבין אותך, אך מצד שני יש גבול כמה אנחנו יכולים לעשות כדי להתגונן ממחבלים לפני שהם ינצחו בלי לעשות דבר.
&nbsp
אם נתחיל לפגוע בכלל הציבור ללא אבחנה בגלל הפחד ממחבלים ומטוסים מתפוצצים, הנזק הסופי יהיה הרבה יותר גדול ממטוס מתפוצץ.
&nbsp
אתה לא יודע מי ומה יכולים ללמוד מהמיילים של מישהו, בלי קשר לססמה שלו, ואיזה נזק, כולל בחיי אדם יכול להיגרם מזה.
אל תשכח שגם אנשי הביטחון הם בני אדם, הם יכולים לטעות, הם יכולים להיות מושחתים, או סתם חסרי תשומת לב ולתת למידע לזלוג.
&nbsp
תחשוב שאיזה מנקה, שיש לו משפחה ברשות, רואה בטעות מייל על סידורי אבטחה במפעל לכימיקלים בזמן שעורכים בידוק לאיש עסקים או מהנדס מחו"ל שבא לפגישה עם בעלי אותו מפעל...

הפרבולה

New member
נכון צריך להזהר שכניסה לפרטיות של אנשים מסיבות ביטחוניות

לא ינוצלו לרעה על ידי אותם אלו שבודקים שיכולים להיות בעצמם מושחתים ואפילו דרכם המידע יכול להגיע לגורמים עויינים .
&nbsp
אני יוצא בעיקר נגד כל "הנעלבים" למיניהם ( ערביי ישראל ) שבדקו אותם בדיקה מדוקדקת בנתב"ג ( כנראה בגלל שהם ערבים , ובצדק לדעתי ), ובמקום להתלונן על הטרוריסטים בני עמם שבגלל הם מעוכבים הם מתלוננים דווקא נגד מדינת ישראל שמתגוננת מפני הטרור של בני עמם.
&nbsp
אגב לדעתי מלחמה אמיתית בטרור חייבת לכלול נקיטת יוזמה התקפית נגד מחולליה ראשיה ומתכנניה בבסיסיהם ומפקדותיהם ( ולא משנה היכן הם נמצאים גאוגרפית ), ולא רק התגוונות פסיבית והגברת הבדיקות הביטחוניות , אחרת באמת הם ינצחו אם הם יאלצו אותנו לוותר על הפרטיות שלנו כליל ולהתפשט ( תרתי משמע ) לגמרי.

vinney

Well-known member
הסיבה שהערבים נבדקים בקפדנות יתרה היא לא פחות גזענית

כי הרי יש גם מתנחלים שהם מחבלים ורוצחים, ועדיין אתה נמצא בעמדת ייחוס אפילו יחסית לאזרחי ישראל היהודים שלא חיים בשטחים, שלא לדבר על אלה הלא יהודים.

מה שגורם לטרור של הערבים הישראלים זה לא היותם ערבים. זה התייחסות של אנשים כמוך אליהם.

אם תצעק כלפי מישהו שהוא טרוריסט מספיק פעמים - הוא יתחיל להאמין בזה בעצמו.

BravoMan

Active member
עקרונית, אתה צודק בעניין הגזענות

אבל מצחיק מאוד ששכחת כבר שהיו מחבלים לפני שהתחלנו לכנות אותם מחבלים.
&nbsp
אני יודע, אחד כמוך חי באשליות שמדובר באנשים נואשים שמדכאים אותם, וזה הכל אשמת המתנחלים הרעים, וכנראה גם לא תלמד לקח עד שאחד החברים שלהם חלילה יתפוצץ עליך במושבך הנוח שם ב-land of the free and the home of the brave.
&nbsp
אני תוהה, האם אתה משקיע עשירית מהמאמץ שאתה משקיע כאן בפורום לצאת נגד כוחות האופל האמריקאים, אלה שדיכאו את האפגנים המסכנים והובילו לפיגוע 11/9 או אלה שגרמו למחבלים - סליחה, מאמיני איסלאם מסכנים - לעשות את פיגוע הירי בבוסטון (סתם במקרה ראיתי אתמול תוכנית על איך השוטרים נלחמו איתם)?

vinney

Well-known member
טוב שלא דרשת שאצא נגד כיבוש האינדיאנים

אין סיבה אחת למה בן אדם מחליט להרוג את עצמו. מה שבטוח זה שזה לא כי הוא מאושר.
&nbsp
עם יד על הלב - אתה חושב שיש הצדקה לזה שהפרבולה מתנהג ומתבטא כפי שהוא כלפי מליארד אנשים בעולם?
&nbsp
הרי אותם הטיעונים שאתה טוען אפשר לטעון גם נגדך. האצ"ל הפציץ את מטה הצבא הבריטי, אבל מה שכל העולם מדבר עליו זה פיצוץ מלון דוד. שני חיילים טעו בדרך והגיעו לקלנדיה, אבל הפלשטינאים יודעים ששני חיילים מצבא הכיבוש היו לרגע פגיעים.
&nbsp
אפשר לסובב כל מנטרה, אבל ברגע שאתה מתחיל להצדיק אנשים כמו הפרבולה - לא רחוקה הדרך מלהצדיק את האנשים שעשו את הפיגועים בניו יורק. אני לא רואה שום הבדל מהותי בין המחבלים הפלשטינאים, בעייניי זה ממש לא משנה אם הם יהודים או ערבים. ואני חושב שגם בעיניי המדינה זה לא צריך לשנות אותם חלאות אדם שרצחו את הנערים החטופים צריכים לקבל את אותו העונש. רק שהערבים שרצחו נערים חטופים ישראלים - כבר הוצאו להורג, ואילו היהודים - עוד מעיזים לטעון לאי שפיות כקו הגנה.
&nbsp

BravoMan

Active member
קודם כל, לא דרשתי ממשך דבר

רק תהיתי אם אתה מעורב במדיניות החוץ של המדינה שאתה גר בה כמו שאתה מעורב במדיניות החוץ של המדינה בה אני גר, זה הכל...

עם יד על הלב - אני לא בטוח על אלו מיליארד אנשים אתה מדבר?
ערבים? מוסלמים? שכנינו בעזה ואיו"ש?

אני רק יודע, שיש קבוצות גדולות מאוד שהרוויחו את היחס שהם מקבלים, והם מקבלים אותו לא בגלל מוצאם האתני או המראה הפיזי שלהם, אלא בגלל סט ערכים ומוסר שבחרו לקבל על עצמם - סט ערכים שהוביל לכך שכמעת כל המחבלים בעולם יוצאים דווקא מתוך קבוצות אלה, ולא משום קבוצה אחרת, כולל המתנחלים.

לצערי הרב, אתה משקר בפסקה האחרונה שלך - מחבלים ערביים אף פעם לא מוצאים להורג, כי בישראל, בניגוד לארה"ב אגב, עונש מוות אינו נמצא בשימוש, עד כדי כך שהרבה אנשים חושבים שהוא בכלל לא קיים בחוק (הוא כן).

חלקם אומנם נהרגים תוך כדי ביצוע הפיגוע, אבל זה איך אומרים - job hazard.
אבל אתה לא תרצה הרי לדבר על כל הרוצחים שישראל שחררה, בין אם בעד גלעד שליט ובין אם בעד כלום, כקונטרה לעובדה שכמות הישראלים שחזרו משבי ארגוני הטרור ניתן לספור על אצבעות יד אחת...

אתה בטח גם לא תרצה לדבר על כל אנשי טאליבן ואלקאידה שכוחות ארה"ב חיסלו ללא משפט.
אני בטוח שאתה חושב שמדיניות החיסולים, שלצערי הרב ישראל הפסיקה היא לא מוסרית וברברית, אבל האם תגיד דבר לשכניך על החיילים הגיבורים שירדו ממסוק באמצע הלילה כדי לחסל איזה זקן מזוקן מסכן שהתחבא כבר עשור באיזה חור נידח?
איך קראו לו - אוסמה משהו...

vinney

Well-known member
אני אגלה לך סוד: אני אזרח ישראלי בדיוק כמוך. לא אזרח אמריקאי

כך שאין לי שום זכות לטעון בעד או נגד מדיניות אמריקאית (אם כי אני לעתים מרשה לעצמי). להיות מעורב בנעשה במדינה שלי, לעומת זאת, לא רק שיש לי זכות - אלא חובה אזרחית.

הנסיון שלך לרמוז אחרת רק מראה בדיוק את הנקודה שלי. ברגע שאתה מתחיל להצדיק פאשיזם, המדרון הופך להיות חלקלק מאוד.

לגבי עונש מוות - תזכיר לי בבקשה באיזה כלא יושבים הרוצחים. הא, לא בכלא?

זה שהם הוצאו להורג אפילו בלי משפט רק מעצים את ההבדל. אבל זה שהם הוצאו להורג זאת עובדה. לא שאני מתנגד לזה במיוחד, לא. אני רק חושב שאותו יחס צריכים לקבל המחבלים היהודיים.

BravoMan

Active member
פאשיזם?

אני בסה"כ שאלתי אותך האם אתה מתעניין במה שקורה במקום בו אתה נמצא באותה מידה כמו שאתה מתעניין במה שקורה מעבר לים.
אתה זה שבחרת לראות בזה רמיזה כל שהיא לגבי הזכויות שלך.

לי לא היית שום כוונה לדבר על זכויותיך, אבל אני מניח שאם תמצא סיבה לקרוא לי פשיסט, תרגיש טוב יותר עם עצמך, במיוחד בהעדר טיעונים ענייניים.

באיזה בית כלא יושבים מחבלים?
http://nolegalfrontiers.org/general-information/prisons-map?lang=he
בבקשה, יש פירוט.

אתה באמת הולך לקרוא לרוצח שנעצר דרך כוח קטלני במהלך הרצח "מוצא להורג"?
זו הרמה שאתה רוצה לרדת אליה?
שנדבר אם כך על כל אותם אזרחי ארה"ב מסכנים, שכלל לא היו מחבלים אבל הוצאו להורג ללא משפט ע"י המשטרה במדינה הזו?

אגב, האם תוכל להציג דוגמה בה כוחות הביטחון עמדו בחוסר מעש בזמן שמחבל יהודי רצח מישהו?
אני מניח שאתה גם לא מתנגד לזה ששב"כ מפעיל מעצרים מנהליים - מעצרים ללא הגבלה וללא ראיות לפשע כנגד כל יהודי שיש חשש לגביו שיגרר לאלימות. מוזר שאתה לא מזכיר את זה כחוסר צדק, בתור אזרח ישראל מודאג...

ודבר אחרון: שכחתי מקודם להתייחס לדמגוגיה שלך בעניין פיצוץ המלון ע"י המחתרת היהודית. רציתי לשאול - כמה "לוחמי חופש פלסטינאים" אתה מכיר שהתקשרו להודיע על כך שהם הולכים לפוצץ את עצמם באוטובוס, ורק בגלל חוסר הרצון של הנוסעים לרדת הם נהרגו?

vinney

Well-known member
נתת לי רשימה של בתי הסוהר. אבל הרוצחים לא שם

הרוצחים מתים. רוצחי שלושת הנערים חוסלו.
&nbsp
אם כל מי שמתנגד למעצר היה מחסול - רמת הפשיעה בארץ הייתה כנראה נמוכה בהרבה. לא, אני לא מקבל את התירוץ הזה.
&nbsp
כאמור, אין לי בעיה עם עונש מוות למחבלים. יש לי בעיה עם ההבדלה בין מחבלים יהודים לערבים, ולזה - בחרת שלא להתייחס.

BravoMan

Active member
הרוצחים לא שם?

אז מי כן שם? ביקרת במקום?
ותזכיר לי, את מי ביבי שחרר בשלוש פעימות? סתם אנשים אקראיים?

בכל אופן, הנה סרטון של הוצאה להורג ללא משפט, מעניין מה הוא אומר על הרמה של הטיעונים שלך, או על האג'נדה שלך...
https://www.youtube.com/watch?v=WwT0G6zKdiE

זהירות, תמונות קשות!!!

vinney

Well-known member
אתה היסטרי.

תרגע, ותשתה מים.
&nbsp
לא, הם לא שם. הם חוסלו ב25 לספטמבר באותה השנה. אני לא צריך לבקר בשום בית סוהר כדי לדעת את זה, מספיק לקרוא חדשות:
&nbsp
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4574136,00.html
&nbsp
לפי הכתבה רק אחד מהמחבלים ניסה לירות על החיילים, ואילו השני חוסל בלי שבכלל התנגד:
&nbsp
"המחבל השני לא יצא ואז השליכו אנשי הימ"מ רימונים, מטען נפץ וירו פנימה אל תוך הקומה התחתונה עד שהשתרר שקט. ההערכה היא שגם המחבל השני שגם הוא עדיין לא זוהה נהרג."
&nbsp
אם זאת לא הוצאה להורג - אני לא יודע מה כן.

BravoMan

Active member
אני מניח שאם היית במקום אותם חיילים

הייתה נכנס פנימה ומבקש יפה משני המחבלים האחרים להיכנע, שכן וודאי ראיתה עם ראיית הרנטגן שלך שהם לא חמושים ולא מהווים איום, נכון?
&nbsp
אויש, כמה חבל שלא היית שם!
(וכן, הפעם אני באמת רומז למשהו, כי תחלס לא ציפיתי לקיים דיון נוסח "פורום אתאיזם" כן בפורום "עבודה בהייטק")
&nbsp
אגב, כמה נוח שאתה נדבק כל הזמן לפיגוע אחד שהיה לפני יותר משנה, ומתעלם מכל שאר הרוצחים, כולל אלה שהזכרתי שביבי שחרר בתמורה לכלום...
אבל אני מניח שצריך לייצר משקפיים ורודות איכשהו.
&nbsp
(נ.ב. לא, לא הצבעתי לביבי, ולא אצביע לו גם בבחירות הבאות, למקרה שחשבת לזרוק משהו בנוסח - "הוא ראש ממשלה שלך")

למעלה