וידוי.......על הבקר...........

magy

New member
שאלתי , הוא צחק......

השנים אינם תואמות......כנראה..... אם לא היית המפקד שלו............כנראה שלא.....
)))))))))))))))))))))))

שקדי

New member
הפסד שלו.................

אנחנו היינו שם בככל מסופחים כי היינו מיחידה אחרת ועשיתי שם המון מילואים עד 93 בערך ומי שהיו איתי שם לא שוכחים כי הייתי בא איתי עם איזה עשרים ק´´ג של עודפי שקדיה וכל החילים היו באים אלינו כל הזמן לאכול גם בגלל שהייתי מבוגר מהחילים הצעירים בכ-25 שנה

magy

New member
צבר, רותם, שקד....

שלש הפלוגות היו מתחלפות...... אולי פגשת את השקדים דווקא....... היו גם חיילי יחידות הסדר איתם. וגם דרוזים...... ממש אינטגרציה..........כור היתוך..........אמיתי........ שוב שאלתי........הבן שלי לא זוכר את איש השקדים.........
))))))

אשור

New member
גם אני מעדיף ביצוע של לא זמרים!

כמו הביצוע של סבא שלי לשיר של ביאליק "בין נהר פרת ונהר חידקל"

ez2

New member
ולי דווקא השיר הזה שורט בנשמה.

עם המילים הפשוטות והכל כך נוגעות ´עלבונות של זרים בי נקמת פי אלף´, ´באותה השמלה הפשוטה משמלות´,´והלכת לעד ואני נושאת ילד´. מילים פשוטות של יום יום, מילים של פעם, כמו אצל רחל. לא מבין איך גברים יכולים להתחבר לזה יותר מנשים. אולי ה´כניעות´ היא שמפריעה. אבל ברור שהיא מטפורית, בשביל להדגיש את האהבה. אצל אלתרמן זה לגמרי שונה - המת המקנא לרעיתו - גם זו מטפורה אבל במילים חזקות ומצמררות. ולא ברור לי מה חזק יותר.

ez2

New member
תשאלי את רחל שפירא. יש כמה וכמה

שירים כאלו, של כניעות מטאפורית.

magy

New member
כמו זה למשל???????

היי שקטה עכשיו הכל בסדר אפילו המחנק עומד להשתחרר זה לא הגיהנום ובטח לא גן עדן זה העולם שיש ואין עולם אחר היי שקטה כמו לא עברת אף פעם כמו לא היית צרימה בנוף המטופח כמו ראית כף יד בתוך אגרוף הזעם כמו אלומת האור הנה מצאה אותך היי שקטה כמה אפשר לשטוח את הפגיעות מבלי לחשוש להשפלה כאילו הפגיעות עצמה היא סוג של כח כאילו השלווה היא חוף הבהלה היי שקטה כאילו אין בך דופי כאילו האויר נותן לך הגנה כאילו הצרות כבר מתגבשות ליופי כאילו מעפר פורחת שושנה..... רחל שפירא.......באדיבות ........שקדי........

למעלה