וידוי.......על הבקר...........

שקדי

New member
וידוי.......על הבקר............./images/Emo132.gif

מעילי הפשוט ופנס על הגשר ליל הסתיו ושפתי הלחות מני גשם כך ראית אותי ראשונה התזכור והיה לי ברור כמו שתים ושתים כי אהיה בשבילך כמו לחם ומים וכאל לחם ומים אלי תחזור בענינו המר בעבור אותך זעם גם למות אתה קללתני לא פעם וכתפי הרזות רעדו משמחה כי היה לי ברור כמו שתים ושתים שיובילו אותך בגללי בנחושתים וגם אז לבבי לא יסור מעימך כן היה זה לא טוב היה רע לתפארת אך זכור איך נפגשנו בליל מלילות אם יהיה זה שנית אל יהיה זה אחרת רק אותה אהבה עניה וסוררת באותו מעילון ואותו ציץ הורד באותה השמלה הפשוטה משמלות אם יהיה זה שנית אל יהיה זה אחרת יהיה כך יהיה כך אות באות וקינאתי לך ובחושך ארבתי ושנאתי לך ועד דמע אהבתי וביתנו שמם מחיוך ומצחוק ובשובך אל הבית מרוד כמו כלב עלבונות של זרים בי נקמת פי אלף ואדע כי חשבת עלי מרחוק ובלילה ההוא עת היטחת בדלת והלכת לעד ואני נושאת ילד רק חשך עולמי אך ליבי לא נשבר כי היה לי ברור כמו שתים ושתים שתשוב עוד אלי ותיפול על ברכים ואני בפניך אביט ואומר כן היה זה לא טוב היה רע לתפארת אבל טוב שנפגשנו בליל מלילו אם יהיה זה שנית אל יהיה זה אחרת רק אותה אהבה עניה וסוררת באותו מעילון עם אותו ציץ הורד באותה השמלה הפשוטה משמלות אם יהיה זה שנית אל יהיה זה אחרת יהיה כך כך יהיה אות באות אלכסנדר פן הביצוע המועדף עלי של יהודית רביץ בלחן של אלכסנדר ארגוב ושיהיה בקר נהדר לכולנו.....(עם או בלי וידויים....)

בוקר מצוין לכולם. והשיר? כמו השירים

של פעם מלא מלודרמה. אבל , היו פעם משוררים שחיו וחוו את החיים במלוא עצמתם הרגשית. גם אם נתנו לכך ביטוי בצבעים עזים מדי.

אתנה33

New member
בוקר טוב בוקר טוב......

נכון השיר מלא מלודרמה וצבע ואכן הביצוע של רביץ מדהים אבל בשירים דעותי חלוקות לעיתים רחוקות מדעותיו של שקדי. אבל בואו נחשוב רגע על מהותו ונראה מה הוא אומר לילדות הקטנות... וכאן הוא נכנס לקטגוריה של שירים שהביטול הנשי בהם מגיע למקומות מגוחכים שיר נוסף מאותו זן הוא זמר שלושת התשובות "הוא אמר אם תלכי אחרי לא קטיפה תלבשי ולא משי" אבל בטח כתבו אותם גברים .........

אלתרמן נדמה לי גם כתב את השיר

שהציע לגברת לשרוף אותה על תכולת ביתה, והכל בגלל קנאתו. בדיוק למלודרמה הזו,אני מתכוונת שהשיר יפה ,מתנגן(במיוחד שהמוזיקה נהדרת) אבל-איפשהו לא נותן לי אפשרות להתחבר אליו ואל החויות המלודרמטיות שלו, ובטח רחוק מעולמי(עולמנו) מרחק שנות אור ותפיסת זהות אישית-נשית.

שקדי

New member
רגע.....שאני אבין................

את אותה אתנה שאני מכיר משם........שיש לנו דודה משותפת??? אם ככה ברוכה הבאה וגם אם לא.................

אתנה33

New member
שקדי אתה מבין נכון../images/Emo25.gif

אותה אתנה משם ותודה על קבלת הפנים אני

שקדי

New member
אוייייי.....מרחת עלי ליפסטיק.......

ואם את מריחה שמה עוד חבר´ה נחמדים ובראש תגררי אותם גם כן הנה........ כי פה מדברים על הכל.....ובכייף כולל שירים ישראלים .....בעיקר עתיקים כמונו.................

אתנה33

New member
מממממממממ שקדי.......

אני כבר לא מריחה שם, לא אהבתי מה שקרה לפורום המריבות ההישתלכויות האישיות, ואני רק רציתי לדבר על מוזיקה ...
וכבר אסור לכתוב שירים כי מוחקים אז מידי פעם אני מציצה אם יש לי תשובות לאנשים עונה ובורחת. בנושא המוזיקה עברתי דירה למוזיקה ישראלית בתפוז. וחיפשתי לי עוד מקום עם אנשים נחמדים לדבר איתם בראש טוב ומצאתי את הפורום הזה כבר שבועיים אני עוקבת בלי לכתוב עד שראיתי שהשטח בטוח ואז פרצתי לי קדימה. ויקירי נורא נורא נחמד לפגוש אותך פה ובהיזדמנות זו ועדיף מאוחר מאשר לעולם לא קבל את תנחומי על דודתך.

שקדי

New member
תודה אתנה.............

האמת שגם אני כבר לא כ´´כ שם ומסיבות דומות לשלך ואתמול היה אצלנו ערב שלושיםשירים לרינה שאני עדיין חייב לחברי הפורום נכבדים דוח וחשבון עליו וזה בטח יגיע בהמשך השישי הזה בכל מקרה ברוכה הבאה......ושפשוף קל ונעים ו......יאללההההה.......להתחיל לכתופ...........

magy

New member
החברים של נטאשה....

סליחה, החברים של שקדי......הם גם החברים שלנו........אתנה ופורום מוסיקה...............צריך היה להיות אחלה פורום....... מה טוב ממוסיקה?????????? על מה יש שם לריב??????????????????????

עיניים

New member
אוהבת וידויים,,,,,

ואהבתי את השיר. וידוי - עושה טוב למתוודה, ועל כן, אחותו, הרשי לי להתוודות,,,, עברתי בריפרוף על סיפורייך, שכן מפאת אורכם, וחוסר הזמן שלי, איני קוראת אתם עד תומם בזמן אמת. אבל, מעבר לכך שסיפורייך מעניינים ומלאים, העפתי מבט על השעות בהן את כותבת אותם, (אלא אם כן הם נכתבו בעבר ונשמרו בקבצים), וחשבתי לעצמי: "איך"? רואה אותך בדמיוני, בשעות אחר הצהריים והערב, כשהילדים מתרוצצים בבית, דורשים את תשומת הלב המגיעה להם, שואלים שאלות, רוצים להתייעץ, שלא לדבר על קיפול כביסה, קצת גיהוץ, הכנת ארוחת ערב,(ואני - זכורות לי היטב שעות אחר הצהריים הללו), איך את מספיקה? איך את מצליחה בתוך כל ההמולה הזאת להיכנס לתוך עולם הסיפורים??? וואלה - Chapeau
בוקר לכולכם מקסים

וידוי בחזרה-קודם כל אל תעשי לי

רגשי אשמה בבקשה. יש לי מספיק משלי. שנית-חלק מהספורים לא בדיוק נכתבו באותה הדקה אלא נשלפו בהתאם לנושא ,כמובן. וחלק -כן נכתב במהירות(ואטיוד יהרוג אותי כרגיל,על שגיאות העברית, הכתיב הדקדוק ,הלשון וכו´) אבל בניגוד ל"סופרים" שלוקחים כתיבתם ברצינות ראויה, בודקים ועורכים שוב ושוב הגהה ותיקונים. אני -מקלידה (מהר) ורצה לשגר לחבר´ה. ומה שנכתב באותה הדקה (כמו ספור בת שבע מאמש) לא בעיה-התרגלתי להקליד ביד אחת, להפשיט זאטוט ביד השניה, לענות לאחרת, עם הפה להקשיב לאחר עם האוזניים. מולטי-כתבנית אנוכי. ובכל המהומה, אני מסוגלת בקלות להתרכז בקולות הפנימיים שלי. אבל האחרונה שאמרה את זה שהיא שומעת קולות בראש שרפו אותה על המוקד ברואן. אז אני מעדיפה לא להיות ג´אן ד´ארק. סתם זריזה.

עיניים

New member
אשה הולנדית -

קטנה על ידך
אומרים על האשה ההולנדית, שאין כמוה לעשות כמה פעולות בה בשעה: יושבת ומנענעת ברגלה את עריסת התינוק,ידיה עסוקות במלאכת הסריגה, עיניה בספר הפתוח לפניה, פיה מקריא לילדיה סיפור, ואזניה כרויות לרחשי הסיר המבעבע שעל האש,,,, אך כפי שאמרתי - גם היא - קטנה עלייך,,,,

magy

New member
מצטרפת להערצה של התכונות

הנפוליאוניות שלך. פעם מזמן, בנוסטלגיה......הצלחתי גם.....להיות, אם, אישה, בת, נכדה, אחות, מזכירה, מטפלת, מגהצת, כובסת, בשלנית, מאהבת, מורה, גננת, קניינית, אופה, שרברבית, צבעית, ומה לא????? ביממה אחת. ואחרי כל זה , ללכת לספריה להחליף ספרים , חוגים .......ובסוף היום להכנס למיטה לצד בעלי...מצודדת , מבושמת, ומוכנה.......כאילו.........כל מה שעשיתי כל היום היה לשבת בבית קפה, לשייף צפורניים.....ולצפות בציפורות חגות. משימות לא קלות מוטלות עלינו הנשים, דווקא במאה שבה האישה אמורה להיות שוות זכויות.......ומכשירי החשמל למינהם מקלים על חייה. הכל כאילו, רק כאילו...............

אני רק גומרת מהר

את מה שאני"צריכה " לעשות ושוקעת במה שאני"רוצה" לעשות. ואתן - ביחד הגזמתן לחלוטין. אני בסה"כ חפיפניקית של הכל רחוקה מלהיות אישה הולנדית אופה סורגת ומנענעת עריסה. ובעניין רגשי האשמה-נכון שזה לא הפורום המתאים? אבל אם אדבר על אילו שהיו לי פעם זה כבר נוסטלגיה, אז יהיה בסדר. ובעניין שיוויון זכויות? מי אמר שהאישה אמורה להיות שוות זכויות. אני לא רוצה להיות שוות זכויות לגבר. שישתווה קודם הגבר לשלי!!!!

אטיוד5

Active member
אני כבר עם חצי רגל בחוץ

וככל שתרבי להלעיג יאהבו אותך יותר. טיפוס האקדמאית הפרחה הפך לאיני. אז מי אני ומה אני שאגיד מילה רעה?

magy

New member
למי קראת פרחה אינית?

והאם זו מחמאה או עלבון????????????? קדימה אטיוד...........תן קצת הסברים לחבר´ה........ לפני שאתה בורח...........

איזו שאלה מגי ? "לתרגולון" יוצאות

רק פנינים מהמקלדת
רוצה לברך - ויוצא תמיד מקלל.... שבת שלום.

למעלה