וו ויי גונג פו

amir_aikido

New member
לזה בדיוק כיוונתי

מההודעה של טונג'ין ניתן היה להבין ששילובים בין אמנויות שונות הן דבר "מובן מאליו", שביצועו הוא בד"כ פשוט ולא תובעני, כמעט יום-יומי. כל שרציתי להבהיר הוא שאמנם שילובים בין אמנויות לחימה שונות הם בהחלט דבר אפשרי, מובן ואפילו רצוי. אבל כדי לקבל תוצר איכותי השילוב דורש רמה מאוד גבוהה, בדיוק כמו הדוגמאות שניתנו. אמיר

Tonjin

New member
סליחה אמיר, כנראה שלא התנסחתי

היטב. כשאני אומר היה מובן - אני בהחלט מתכוון לאינדיבידואלים ברמה גבוהה שבחרו בניסיון הזה במודע, וכמובן שכנראה גם רק בדיעבד... אין ספק שזה לא השילוב הראשון שיעלה על הדעת, הכוונה שלי בדוגמאות האלו הייתה בפירוש רק להדגים שזה אפשרי למי שהוא גם מספיק מוכשר וגם יש לו את הזמן להשקיע בזה...

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif

כבר התרגלתי לקרוא הודעות שלך ולחשוב שאני כתבתי אותן. לכן רציתי להבהיר. אמיר

chinabird

New member
אמסור את דבריך לגורמים המוסמכים

וודאי נארוז את בית-הספר שלנו ונלך הביתה. וברצינות: דבר ראשון, לא דיברתי על עירוב סגנונות, אלא על הטמעה של טכניקות ועקרונות מסוימים משיטות אחרות. ודבר שני, ציינתי (ואם לא די בבירור, הייתי צריך לציין) שאנחנו לא עושים וינג צ'אן מתוסף. אנחנו עושים וו-ווי, שיש לו אמנם זיקה היסטורית וטכנית עזה לווינג צ'אן, אבל הוא שיטה בפני עצמה. נדמה לי שאני זוכר מדיוני עבר שיש לך איזושהי טינה עקרונית כלפי JKD וכדומה (לא מן הנמנע שהייתי באותו מקום אם הייתי איש וינג צ'אן), אבל אני לא משוכנע שלהאשים את המורים שלי באי-כוונה או בלקיחת טכניקות "באופן צורני בלבד" הוא הדבר הנכון (או המנומס) לעשות - בטח שלא בלי היכרות איתם ועם השיטה.

shlomym

New member
קחו אוויר,לא תקפתי ולא זלזלתי בשום

שיטה. התקפות ציניות מיותרות בהחלט. אין לי שום טינה עקרונית ל-JKD ,לא יודע מאיפה המצאת את זה,נהפוך הוא,יש לי חבר שמלמד JKD ואני לומד ממנו בכיף. בתור התחלה,לא חייבים להסכים על כל דבר. לא עקצתי,הייתי ענייני,ואני מצפה כך גם מאחרים,אין פה שום דבר אישי. לכל סגנון יש תפיסה יחודית,לכן הוא מוגדר שכזה,ומה לעשות,יש תפיסות שמתנגשות ויש שלא,ואתה ציינתה כאלה שאני חושב שהן כן מתנגשות. וסליחה ,איגרוף עם אייקידו,נו באמת. אין לאף אחד מושג פה,מה היה הידע של ברוס לי בוינג צ'ון,גם לי לא. אף אחד לא ממש הכיר אותו.ברוס לי חי חיים קצרים מה לעשות,ויש כאלה שלמדו דסיפלינה אחת על כל שנות חייו. תצאו מהסרט,תרתי משמע. אני לא חס וחלילה מזלזל אך גם לא מעצים. אם ברוס לי לא היה שחקן,לא בטוח שהיינו מכירים אותו. ואגב,שהייתי קטן אני וחבר שלי היינו מעריצים שלו,שיחקנו בנונצקו ממטאטא וכו'.
ושוב,אין כאן מתקפה,זאת דיעה בסה"כ ,לא חייבים להסכים.

מי שישן עם חתולים...

שלא יתפלא שהוא מתעורר עם פשפשים, ומי שקובע קביעות נחרצות כל כך כמו "כל מי שX יודע שזה בלתי אפשרי לעשות Y", שלא יתפלא אם רואים את זה כהתקפה או זלזול...

shlomym

New member
כמו תמיד,גוטמן,חוזרים לאישי וחבל.

אני לא אסחף כמו בעבר, זאת אחת ההחלטות שלי לשנה החדשה. אם יש לך שאלה? ספק?משהו ענייני ואמיתי,על כל דבר, אתה מוזמן. אם כואב משהו?אתה גם מוזמן ובזה לגבך

אישי?

ניסיתי להסביר שהסיבה שאנשים הגיבו בצורה נעלבת או צינית, היא בגלל הטוטאליות של הקביעה שלך.

Tonjin

New member
ברור שלא חייבים להסכים על הכל, אבל

קבלת דוגמאות של שלושה אנשים מנוסים מאד שכבר כשאתה שחקת עם החברים בארגז החול בנונצ'אקו ממטאטא שלבו אגרוף עם אייקידו במידה זו או אחרת.. התשובה של כבודו רב הניסיון היא "סליחה ,איגרוף עם אייקידו,נו באמת" סליחה אם אני לוקח אותם ואת השחקן הנודע ברוס לי ברצינות רבה יותר ממה שאני לוקח אותך.. (סה"כ גם הרזומה שלהם פחות חסוי משלך, אני תוהה למה..)

shlomym

New member
תראה,אם אתה חושב שאפשר,סבבה,

אני חושב,שלא. אל תשכח,גם אני קורא
אמרתי לך,לא חייבים להסכים.

shlomym

New member
חוץ מזה,אם אתם חושבים שאני לא

צודק,מה כל כך קשה לבקש הסברים למה כוונתי. אבל כמו תמיד,הדברים נגררים לכיוונים לא חיוביים. ואולי בטעות אבל רק בטעות אני צודק,רחמנא לצלן. ואולי אני טועה,או שישנה אי הבנה,הכל יכול להיות. אולי,הייתי צריך לנסח את דברי אחרת,אולי. מותר לדון,זה חלק מתפקודו של הפורום. קחו את זה לכיוונים הללו,חבל. בסה"כ זה הכל פילוסופיה.

תגיד, שלומי - איך זה שרק איתך

אמור לי, שלומי - איך זה שרק איתך תמיד הדברים נגררים לכיוונים לא חיוביים, כהגדרתך?

amir_aikido

New member
מותר גם להודות בטעות

כולנו טועים לפעמים. במקרה הזה, אתה העברת מסר מוטעה (ואולי כמו שאתה רומז לעיל, לא במכוון). ניתן לשלב אמנויות לחימה. אמנם, זה לא פשוט. ואכן, שילוב של אמנות לחימה איננו פשוט לקחת כמה טכניקות מאמנות אחת "ולתקוע" אותן באמנות השניה (בכך אני מסכים איתך לחלוטין). לא כל השילובים טבעיים ופשוטים ובד"כ השילוב של אמנויות ממסורות שונות מורכב יותר, ולו מהבחינה התרבותית. למרות הקושי, אנשים בהחלט הצליחו לשלב גם אמנויות לחימה שנראות מנוגדות על פניהן (כדוגמאת המקרה של אייקידו ואגרוף, כפי שטוניג'ין רשם לך קודם), וחברי הפורום אף הציגו מספר דוגמאות לשילובים שכאלה שנעשו בידי אמן ברמה ראויה. לפעמים הגדולה היא ביכולת להודות בטעות, ואף להגיד "למדתי משהו חדש". אמיר (שכפי שניתן לקרוא למטה, משוכנע שהוא טועה לעיתים קרובות יותר משנדמה).

Tonjin

New member
אולי כדאי שאומר את זה במילים פשוטות

לא אני חושב שאפשר, גדולים ומנוסים ממני חושבים כך, אנשים שאם אתה שואל אותם מאיפה את שאבו את הרעיון הזה יש להם קבלות להראות מעבר לשלושה תלמידים בפארק הירקון.. מה אתה בדיוק קורא לא הבנתי, אבל הפסילה הגורפת שלך של אותם אנשים כמוה כביקורת הנוקבת של בעל דוכן הסביח השכונתי על מסעדת שלושה כוכבים במישלן.. כמובן שגם הוא, כמו כולנו זכאי לדעתו..

shlomym

New member
גוטמן הנה הטלפון שלי,עושה רושם

שכואב לך משהו,צלצל אלי? 0523995064 אני מחכה

שלומי, יקירי, קח את החיים בקלות

לשאול אותך כמה זמן אתה מתאמן בסגנון מסויים זה לא לרדת לקוים אישיים, זו שאלה מאוד לגיטימית. זו אחת השאלות הראשונות שמתאמנים שואלים אחד את השני, וגם מאוד קל לענות עליה (אלא אם כן התשובה צריכה להסתיר משהו).

shlomym

New member
חיכיתי לך ../images/Emo13.gif השאלה לא הבעיה

אלא מה שחבוי בה. אני לא אוהב את ה"טונים" ואת הקונטקסט,זה הכול. הכל פתוח וידוע גם לתלמידים המועטים שלי אני לא עומד כאן למשפט,ולא יעמוד כאן. מעניין אותך משהו,תשאל אותי ,אתה רואה אותי מידי פעם,לא? הסקרנות כל כך בוערת,איך זה שאף פעם לא באתם ושאלתם אותי על הא ודא? והתראינו בצורות שונות לא פעם ולא פעמיים. ואני מזמין ,באמת, כל מי סקרנות אמיתית בלבו עלי או על וינג צ'ון או על הקשר שבייני ובין הסגנון,מוזמן להפגש בפארק,ענין של טלפון אחד,ואני אתו לכמה שעות שירצה. אני מצפה ומחכה

אם השאלה לא בעיה, למה שלא תענה?

אם אתקשר אלייך, תענה על שאלתי? שלומי, אתה מגיע כאן ומבקר, בצורה passive-aggressive, בערך כל דבר שני שזז. הכל במעטפת של "לא רוצה להגיד דבר רע, אבל...". כל פעם שמישהו שואל מאיפה הסמכות הזאת שלך לבקר, מעבר לחופש הדיבור בלה בלה בלה, אתה נעלב ומתקפל בסגנון "הו לא - אותי אסור לבקר ולשאול כי זה ישר חקירה ומשפט ואישי ואני לא מסכים לזה". תשים לב שרוב האנשים כאן בפורום, מובילי הדיעה, הם אנשים שהרקורד שלהם פתוח, או לפחות לא מוסתר. אני, למשל מודה ומתוודה שכל מה שיש לי בנסיון זה שנתיים וחצי של טאיקוונדו, ושלוש וחצי שנים של ארניס. זהו. השלוש וחצי שנים שלי בארניס, למרות שיש לי הסמכה בסיסית להדריך, לא יוציאו ממני משפטים כל כך נחרצים על האמנות שלי. יכול להיות שלך יש משמעותית יותר זמן ממני בווינג-צ'ון, ולכן אתה בעל ה"הון הסימבולי" לטעון טענות כאלה ללא בעיה - לדוגמא אם דני ווקסמן או עופר כהן היו כותבים בפורום משהו בעניין דברים שמקובלים או לא מקובלים בנינג'יטסו, הייתי מקבל את דעתם. מאחר ואני לא יודע, כי אתה לא מספר, מה הנסיון שלך, יהיה קשה לי לדעת אם לספור את דעתך, וכמוני דרי פורום רבים. האפור, שבאמת לא איכפת לו להתקשר אם הוא ידע שיקבל תשובה ולא עוד ריקוד בטן.

למעלה