וו ווי גונג פו: עיקרי השיטה והמלצה
קודם כל, מבחינת רקע והיסטוריה, וו-ווי גונג-פו היא אכן סוג של גונג-פו (כלומר, בסינית, מיומנות), והיא נקראת כך משום שיש לה שורשים סיניים. מייסד השיטה, פרופ' ג'וזף קאולס, היה תלמיד של ברוס לי בסיאטל, וברוס לי לימד באותה תקופה שיטה שנקראה "ג'אן פאן גונג-פו" (כלומר, הגונג-פו של ברוס לי. ג'אן פאן היה השם הסיני של ברוס לי). השיטה הזאת היתה מבוססת על השיטה שברוס לי למד בהונג-קונג, וינג צ'אן גונג-פו; המורה של ברוס לי ביקש ממנו לשנות את השם של השיטה בגלל עניינים פוליטיים בעיקרם (היה לא נהוג ללמד לא-סינים). אבל השינוי לא נעצר רק בשם של השיטה, אלא נגע גם ללחימה עצמה. ברוס לי הוסיף יסודות וטכניקות מאמנויות לחימה אחרות (מזרחיות ומערביות כאחת). כשפרופ' קאולס ביקש מברוס לי הרשאה ללמד את השיטה, ברוס לי אישר לו ללמד - אבל שוב, בשינוי שם. "גונג-פו" ולא "קונג-פו" משום שזו ההגייה הקנטונזית, זו שברוס לי השתמש בה. עד כמה שהבנתי, פרופ' קאולס בחר להמשיך להשתמש בתעתיק הזה מתוך כבוד למורה שלו. מבחינת התפתחות, השיטה המשיכה להתפתח במשך השנים (במקביל להתפתחות הג'יט-קון-דו, שיטה אחרת שברוס לי היה המקור שלה). קאולס המשיך לחקור שיטות אחרות, לשנות, להוסיף, לשפר וכן הלאה, וכך גם התלמידים הבכירים שלו. בסופו של דבר, עקרונות יש עבודה וטכניקות של וינג צ'אן, אבל הוטמעו בה גם יסודות וטכניקות של ג'יו-ג'יטסו, אייקידו, מאוי-טאי, קאלי, אגרוף מערבי וכו'. מעבר לזה, יש דגש מעשי חזק מאוד. כלומר, מה שנלמד נלמד עם דגש על עבודה פרקטית, שתוכל לשמש אותך גם ברחוב. על כל פנים, אחד הדברים שאני אוהב מאוד בשיטה ובדרך ההוראה שלה הוא שלצד העובדה שהכל מאוד-מאוד פרקטי, ושבסך-הכל אתה יכול לרכוש מיומנויות בסיסיות של הגנה עצמית תוך זמן לא רב, יש לך גם מקום להתפתח ולהעמיק בה לאורך שנים (מבחינתי, לפחות, זה חשוב וזה שיקול משמעותי בבחירה של אמנות לחימה). מבחינת המלצה, מומלץ. ברצינות: אני מתאמן בערך שלוש שנים, השיטה הפכה להיות חלק מהותי בחיים שלי, ואני יכול לומר בפה מלא שאני בריא, מרוצה, בטוח, שמח ומסופק יותר (אך לפרקים גם מתוסכל יותר, תשוש יותר, מפקפק בעצמי יותר).אבל ברצינות: מה אתה מחפש, ולאיזה צורך? קשה להמליץ (או לא להמליץ) בלי לדעת. אני אוהב גם את העומס הפיזי באימונים וגם עבודה קפדנית על טכניקות, ולא מפריע לי שאין לנו קרבות זירה, אבל זה רק אני. אנשים אחרים מחפשים דברים אחרים. חוץ מזה, כאן האתר שלנו (הוא עדיין בהרצה, אבל בסך-הכל עומד במקומו), ויש שם עוד אינפורמציה. חוץ מזה, מטבע הדברים אשמח לענות (בהרחבה, בהרחבה רבה) על כל שאלה, תהייה או תמיהה, כאן או במסרים. וחוץ מזה, הכי טוב לבוא לאימון. שום דבר לא מלמד אותך על שיטה כמו לראות את המתאמנים הבכירים בה עובדים.