וו ויי גונג פו

pangainoon ryu

New member
אין דבר כזה אי אפשר..

שלומי אומנות מעצם קיומה היא דבר טהור ועילאי אומן מעצם היותו אומן הינו אדם אשר שואף לטוהר ולעומק השילוב בין השתיים פותח שער לאפשרויות בלתי מוגבלות אדם אשר נמצא עמוק בתוך האומנות בה הוא עוסק, מהרהר בה ושולט בה כך שהיא הפכה לחלק ממנו,לדעתי יכול לשלב אותה עם מה שירצה ולהוסיף לה מבלי לפגוע ב"אוטנטיות" שלה כאומנות עצמאית..אומנות אשר לא מתפתחת היא אומנות בדעיכה!!!!

shlomym

New member
היי שי

תראה,אני מסכים אתך שהתפתחות זה דבר טבעי. קח גם שילובים לא טענתי אף פעם ששילובים זה דבר רע כל סגנון ,גם אם הוא נחשב אותנטי,הוא בעצם שילוב של אחרים מן העבר אבל צריך להבין,אם אתה משלב בין קונספציות רצוי לוודאות שאינן סותרות אחת את השניה. לא תמיד יש צורך בשילוב נאמר פה על שילובים מיוחדים שיכולים להעשות ברמות המאד גבוהות, אז מה ?,זה לא עובד ברמות נמוכות. אני אשמח לראות שילוב של אייקידו עם אגרוף, אני מקווה שמשהו יזמן אותי לראות דבר שכזה. אפשר לערבב עמבה עם סופלה שוקולד,כן,אפשר. לי זה לא טעים,לי זה לא מסתדר,ואני בטוח שגם לעוד הרבה
ובקשר לוינג צ'ון פרופורציה ברוס לי חי 32 שנה, מתוכם התאמן אני משער כ-15 שנים. הרבה משנים אלו הוא שהה בארה"ב ז"א שאחרי מספר שנים לא רב ,הוא החליט לפתח שיטה משלו,אני משער פחות מעשר שנים. ואת זה כולם מקבלים באהבה. ברוס לי הוא מותג,וירטואוז ללא ספק,אבל עדיין פרופורציה כשמדברים על וינג צ'ון,יש אושיות רבות(וונג שון לאונג,לאונג טינג,הו קא מינג וכו') שאכן הכירו את הוינג צ'ון במשך כמעט כל חייהם ,והם בני 50 60 70 והם לא שינו אותו קונספטואלית ,מה שכן יש זרמים ופיתוח אינסופי אבל העקרונות נשמרים. ושוב,אין לי בעיה עקרונית עם שום סגנון שילוב או פיתוח,נהפוך הוא.

שלום שלומי

התפתחות של שיטה הינה נמדדת או נאמדת בגילו של אדם כזה או אחר , אין כל קשר בן תקופת עיסוקו של אדם בתחום מסויים לבן יכולותיו כולל פיתוח שיטה כזאת או אחרת . הדבר נכון בכל תחום בחיים , לאחד יקח משך זמן ארוך מאוד ( 50-60-70 שנה ) ולאחר אולי פחות מעשור להגיע לאותם הבנות ואולי אף להבנות טובות יותר במיוחד בכל הקשור להתאמת התחום אליו . איני סבור כי אדם העוסק בתחום אומנויות הלחימה העוסק בכך באופן אינטנסיבי כזה שכל חייו כרוכים בתחום ( אימונים/דיונים/סרטים מקצועיים/ספרות וכו'.. ) ידמה לאדם העוסק במשך 30-50 שנה במסגרת אימונים דו שבועית ( שעה פעמים בשבוע !!!) לכן איני רואה כל התאמה ומקום להשוואה שכזאת . ראיתי בשנות חיי הקצרים כבר לוחמים מעולים צעירים בגילם שהביאו את יכולותיהם והבנתם בתחום אומנויות הלחימה לכדי "וירטואוזיות" שכמותה לא תראה אצל "המומחים" הגדולים בגילם ובנסיונם . זה לעניין "ברוס לי וגילו הצעיר" , בילדותי כמו כל ילד צעיר באותם השנים בהם פרץ ברוס לי "לחיינו" כאן בארץ כמו בעולם "הערצתי את יכולותיו המקצועיות " עם השנים למדתי שיש גם אחרים טובים יותר או פחות אולם לא בכך אני אומד את הצלחתו של זה . הצלחתו מבחינתי נאמדת ביכולתו לפתח חשיבה "מקצועית" (גיטקוןדו ) עוד בסוף שנות השישים אשר הביאה שיטת עבודה/לחימה מצויינת לכל הדיעות . לעניין שילוב השיטות והתחומים , כמו בכל תחום יש כאלה שהדבר מתאים לאופיים , למבנה גופם וכמובן לזמן (הבלתי מוגבל ) אותו הם משקיעים ע"מ ללמוד לשנן ולהתמקצע בתחום אומנויות הלחימה עד לרמת שליטה במגוון לא קטן של תחומים . לכן ידידי לקבוע עובדה כזאת נחרצת נראה לי לא הכי מקצועי . במיוחד לאור העובדה שכיום במיוחד בשני העשורים האחרונים , אנו מוצאים לא מעט לוחמים בעלי שיעור קומה אשר משלבים לא מעט "שיטות לחימה/עבודה" ומתמקצעים בכולם כאילו היתה זאת שיטת האם מבחינתם . אין ספק כי מי שעוסק בתחום אחד במשך כל שנות חייו "יבין" את השיטה טוב יותר (אולי?) מזה ששילב אותה עם תחומים אחרים . אם יש לך את הזמן , הרצון והיכולת אין שום מניעה שתעסוק ביותר מתחום אחד ואני מאוד אבל מאוד מאוד חסיד של הגישה הזאת ודוגל בה כדרך עבודה. כך אני מנחיל את הגישה גם לתלמידיי . חיים

הינה = אינה כמו כן בסרטון על

אייקידו שראיתי דווקה השבוע באימונים של משטרת יפן , עסקו החניכים באימונים אינטנסיביים יום יומיים בני 8-10 שעות באייקידו שבסיומם הגיעו לדרגת דאן 1 מטעם הארגון העולמי לאייקידו אשר הסמיך אותם לכך . משמע בקצב כזה של אימונים עוד יכלו הנ"ל להיות דאן 5 אחרי 5 שנות עיסוק בתחום ועם הבנה ויכולות טכניות / קרביות מרשימות ביותר בתחום האם דומההדבר למי שעוסק בתחום במשך 3 שעות שבועיות ?( במקום 56 שעות שבועיות !!!! ) בודאי שלא . חיים

shlomym

New member
אהלן חיים,דרך הטקסט קשה יותר להבהיר

את כוונתי.מסכים אתך מאוד. שוב ושוב,אין לי בעיה עם שילובים,התפתחות וכו' נהפוך הוא. רק שיש שילובים שציינו לעיל,שמביחנת הרעיון הכללי של כל שיטה, שונים בצורה קיצונית. ובהקשר ספציפי : אני מצטט אותך "התפתחות של שיטה הינה נמדדת או נאמדת בגילו של אדם כזה או אחר , אין כל קשר בן תקופת עיסוקו של אדם בתחום מסויים לבן יכולותיו כולל פיתוח שיטה כזאת או אחרת . הדבר נכון בכל תחום בחיים , לאחד יקח משך זמן ארוך מאוד ( 50-60-70 שנה ) ולאחר אולי פחות מעשור להגיע לאותם הבנות ואולי אף להבנות טובות יותר במיוחד בכל הקשור להתאמת התחום אליו . איני סבור כי אדם העוסק בתחום אומנויות הלחימה העוסק בכך באופן אינטנסיבי כזה שכל חייו כרוכים בתחום ( אימונים/דיונים/סרטים מקצועיים/ספרות וכו'.. ) ידמה לאדם העוסק במשך 30-50 שנה במסגרת אימונים דו שבועית ( שעה פעמים בשבוע !!!" את הדברים האלה תפנה למר גוטמן,נראה לי שהוא עסוק יותר בהשוואות הללו. ושוב,חיים,יש לי בבית לא מעט ספרים וחומרים שאספתי על ברוס לי,כבודו במקומו מונח.בתור אדם שמטיל ספק בכל דבר,ולא הולך כעיוור ,שואל פוקח עיניים,חוקר (ואני בטוח שאתה מבין למה אני מתכוון),העמדתי בסה"כ דברים בפרופורציה,לפי השקפת עולמי כיום.ללא תהיות ושאלות,העלאת נושאים,דיונים וכו' אין סיכוי להתפתח,אצלי אין פרות קדושות. אני קופץ לאוטו,להביא לך מדברי פתיחה של ספר של ברוס לי ותבין יותר טוב שניה

בוקר טוב שלומי , בדבריי לא כיוונתי

להגן על ברוס לי באופן אישי אלה על הרעיון של " בחור צעיר " שפיתח שיטה . ובכ"ז אני סבור שרעיון הגיטקון דו שאותו פיתח על התפיסה המעניינת שבו הקדים את זמנו אז ( כפי שכתב בשו"ת דר' דניס הנובר מייסד הישרדות "הקדמתי את ה - BJJ ... " ) . שילוב התחומים גם אם נראו לא מאוד "קשורים" מהווים את אחת השיטות המעניינות יותר בכל הקשור להתגוננות / הגנה עצמית . חיים

shlomym

New member
בוקר טוב,אין פה ויכוח.אני אגיד לך,

הבעיה היא בפרספקטיבה ולכן ההמולה
אני אסביר: יש שמגדירים שילוב כביצוע ברמת האלמנטים,או טכניקה מסויימת ,ספציפית נקודתית. ויש שמגדירים(כמותי) שילוב,כביצוע ושילוב של רעיונו עיקריים עמודי התווך של השיטות,מה שנקרא קונספט ולא ברמה של הנגזרות שלהם כמו טכניקה למשל. וכמו תמיד,טרמינולוגיה לא ברורה ,יוצרת ויכוחי סרק וחבל .
אני מקווה שעכשיו אני מובן יותר

Tonjin

New member
here we go again

ושוב כבודו מטיל ספק פומבי בשיטות ומדריכים מוכרים ומכובדים שהרזומה והניסיון שלהם "שקוף" וניתן לבדיקה ושוב "לא מבינים אותך", עושים "מהומה רבה על לא מהומה" ושואלים שאלות ב"טונים וקונטקסט" שאתה לא אוהב ולכן מבינים אותך.. האמת, אם אתה יודע להתפתל ולהתחמק במציאות כפי שאתה מתחמק משאלות בסיסיות כאן, מן הסתם אולי יש מה ללמוד ממך בתחום אומניות הלחימה..

Tonjin

New member
כפי שעניתי לך יותר מפעם אחת בעבר

אני לא גר בארץ והזמנות לפארק הירקון לא רלוונטיות בשבילי, אני גם מעדיף שלא להתקשר למספרים סלולריים בחו"ל כדי לקבל תשובות לשאלות שניתן לענות עליהן בקצרה כאן בפורום. יש לי הרושם שאני לא היחידי שמתעניין בתשובה.

chinabird

New member
תשמע, שלומי

בשורה התחתונה, מה שקורה הוא כזה: מישהו שאל שאלה על השיטה שאני מתאמן בה. עניתי בקיצור (יחסי), עם כמה התייחסויות למקורות של טכניקות ושל עקרונות שהוטמעו בשיטה. מה שהתקבל מצדך היה, בעצם, הטלת ספק גורפת מאוד (בלשון עדינה) במקצועיות ובאמינות של המורה שלי ושל המורה שלו. זה לא עניין פשוט של אי-הבנה או של אי-תאימות במושגים. אם משהו נראה לך לא סביר, אתה תמיד מוזמן לשאול ואני תמיד נשמח לענות, או להביא את תשובתו של מישהו מוסמך ומשכיל ממני. לא זה מה שנעשה: במקום להניח שאנשים שמתאמנים ומאמנים כבר כמה עשרות שנים, וכבר העמידו כמה דורות של תלמידים, יודעים אולי מה הם עושים, מיהרת להשמיץ. אולי במקום להסביר שלא הבינו אותך וכו', נסתפק בהתנצלות פשוטה - ובעיקר בניסיון לא לחזור על הפיאסקו הזה?

מבין שאתה לומד אצל אייל קורן

את אייל אני מכיר כמעט שלושה עשורים (!!!) , אייל מאמן מקצועי ומעולה שמשקיע את מרצו ואת אהבתו למקצוע באופן מוחלט . מאמן שלא חסך דבר ללמוד , להעמיק את הידע המקצועי שלו בתחום הקונג פו בכלל . כך מתייחס אייל אל העיסוק בהוראת הקונג פו באופן רציני המתבטא בתוצאות חניכיו . מהכרות עם מדריכים בשיטתו , גם הם מאמנים מקצועיים המבינים את התחום ומדריכים בצורה מקצועית ביותר. מסור ד"ש ממני אליו . חיים

shlomym

New member
לא הייתה שום כוונה להשמיץ,או

לזלזל בשום אדם,ואם נשמעתי כך אז אני מתנצל. חבר כבר אמר לי,מנסיונו האישי כמובן,שדברים עוברים ונבחנים דרך המדיה הזאת בצורה שונה מאד מה"מציאות",לכן צריך להיות זהירים יותר,קבלתי. מה שכן,צריך להבין,שגם ברמות הגבוהות מאד של עולם הא"ל יש חילוקי דיעות,הסכמה לא מחייבת. chinabird בהצלחה ותהנה

למעלה