ווריטסרום

hollypop girl

New member
פאדג' מציג את דמבלדור

כזקן משוגע שתם זמנו שלא מבין כלום ולא יכול להבדיל בין מציאות לדמיונות של ילד בן 14.
זה פחות או יותר מציג אותו כאדם משוגע (הרי פאדג' לא מסביר בעיתונים שהוא מפחד מדמבלדור מסיבות כאלה ואחרות)
נגיד ובמצב כלשהו פאדג' ייתן לו וריטסרום ודמבלדור יהיה מחויב להגיד את "האמת"
וריטסרום מכריח להגיד את האמת, אבל אם אתה באמת מאמין בזה אז זאת האמת מבחינתך (ואם דמבלדור משוגע והוא באמת מאמין בזה אז הוא יגיד את האמת שלו, וזאת תהיה באמת האמת.)
נגיד דמבלדור אתאיסט ושואלים אותו "האם אלוהים קיים?" הוא יגיד לא וזאת תהיה "האמת" מבחינתו...
אז אם פאדג' יגיד שהוא נתן לו וריטסרום והוא ענה לו ש*-* אז האנשים שהוא שיכנע כבר שמדבלדור משוגע יגידו
לו "מה אתה מצפה ממנו? הוא משוגע, הוא באמת מאמין בזה אז זאת האמת מבחינתו"

GolanBerlin

New member
שאלה אחרונה

"הרי פאדג' לא מסביר בעיתונים שהוא מפחד מדמבלדור מסיבות כאלה ואחרות" - מה זאת אומרת?

hollypop girl

New member
הסיבה שבגללה פאדג' פירסם

את כל זה בעיתונות והדיח את דמבלדור מהתפקידים החשובים שלו זה כי הוא פחד שהוא מאיים על התפקיד
שלו במשרד. אבל הוא לא יסביר בעיתונות "אני מפחד ממנו וזה למה אנחנו הולכים לעשות ..." הוא הציג את
דמבלדור בתור משוגע שאין לסמוך עליו, זה לא רק הרס את התדמית של דמבלדור זה גם עזר לשלו.

גברת פיג סקיבית ולכן

פאדג' עם הדעות הגזעניות שלו לא ממש מחשיב אותה או את העדות שלה

לדעתי בגלל הדעות האלה הוא חשב שאף אחד אחר גם לא יתיחס ברצינות לעדות שלה וטעה.

יש סיכוי שזה סוג של פגיעה בזכויות הפרט

כשברטי קראוץ' שתה את השיקוי, הוא פשוט בירבר וסיפר את כל הסיפור בלי שכמעט יצטרכו לשאול אותו ולהוציא את זה בכוח. אז אי אפשר להכריח כל אחד לשתות וורסטירום. כשזה עניין קטן כמו שימוש בקסם על ידי קטין, אין סיבה להשתמש באמצעים נואשים. אצל ברטי זה כן היה חשוב. ובקשר לדמבלדור, פאדג' לא רצה להאמין שהלורד חזר, ובגלל זה הוא אפילו לא ניסה לבדוק אם זה נכון.
אפשר להגיד שזה כמו מכונת אמת אצלנו(למרות שכאן זה לא אמין במאה אחוז). לא משתמשים בזה בשביל כל דבר קטן אלא רק בדברים החשובים. ויכול להיות שיש איזו דרך לעקוף את זה (אולי שיקוי נגד או קסם), אבל זה לא משהו שאנחנו יכולים לדעת בלי רולינג. (או, בגישה שאומרת להפסיק לגלות פרטים, אין לנו דרך לדעת את זה בכלל).

HassiD

New member
לא גדול מספיק?

אמנם הדיון הספציפי היה האם הארי אשם או לו, אבל אם הנסיבות היו נכונות - זה כבר הופך את העניין לרציני הרבה יותר.
זה כמו שמישהו יגנוב 5 שקל, ויגיע למשפט, ויגיד שזה בגלל שרוצח שכיר רצח את כל המשפחה שלו, וחייב אותו לעשות את זה. אז ברור שגנבה של 5 שקל זה משהו זניח, אבל אם התירוץ שלו נכון - זה כבר הופך לדיון ברצח רציני. אז גם כאן, אמנם עשיית קסם ע"י קטין זה שולי, אבל אם התירוץ של הארי נכון - זה אומר שהסוהרסנים עושים כרצונם וזה כבר הרבה יותר רציני... מה גם שאנחנו רואים שפאדג' ניסה לגרום לזה להראות הכי חמור שבעולם, כי הרי הוא כינס מליאה מיוחדת והכל...

(שגם שם אני לא מבין למה הוא לא העדיף לסגור את זה ביתר קלות, מול הארי אחד על אחד, כשרק הוא מחליט... וכינס את כולם, ככה שיש סיכוי שלא כולם יהיו בעדו...)

באמת שאלה טובה למה הוא לא עשה את זה...

אולי מאותה סיבה שהוא לא בדק את הנושא הזה אחר כך. גם אם יש חשד שיש בעיה עם הסוהרסנים (הארי יצא זכאי בסך הכל) צריך לבדוק את זה, במיוחד שמדובר בנושא גדול כמו הסוהרים של אזקבן. אבל פאדג' בכלל לא התכוון לבדוק את העניין הזה, והוא התעצבן כשדלבמדור אמר לו לעשות את זה. את העניין הגדול הוא עשה דווקא מהקסם עצמו כדי להפיל את הארי, כך שעדיף לו להישאר עם עדה לא אמינה מאשר עם עדה שאנחנו בטוחים שהיא אמינה.
עכשיו כשאני חושבת על זה, זה באמת מוזר שלא בדקו את זה. היו שם הרבה מאד אנשים, שאף אחד מהם לא חשב שזה מוזר שפאדג' ממשיך כל כך מהר עם המשפט הלאה אחרי שאומרים לו שסוהסנים הסתובבו חופשי.

אני לא חושבת שהוא יכל לעשות משפט של אחד על אחד, כי בכל זאת זה משפט וצריך כמה אנשים, עדים, הגנה וכו'. ואם הוא היה עושה משפט מצומצם יותר, הוא בטח לא היה נמצא כי זה השר, והוא לא אמור להתעסק עם דברים קטנים כאלה. בטח בחוק כתוב שהשר נוכח רק במליאה מיוחדת. אז פאדג' רצה שתהיה לו את האפשרות להשפיע, ויותר מזה, שהוא יוכל לעשות מזה עניין כמה שיותר גדול שיהיו לו הרבה הדים אחר כך.

HassiD

New member
בהתחלה רק מפלדה היתה אמורה להחליט

אבל אני חושב שהוא יכל לומר שהוא לוקח את זה על אחריותו, כמו שאם יש חקירה, אז מפקד המשטרה יכול להחליט שלמרות הכל, הוא לוקח את החקירה עליו, ולא משאיר אותה לבלש (לפחות נראה לי שהוא יכול). אז אם היא יכלה להחליט בעצמה הכל, רק על סמך העדות שלו - למה שהוא לא יוכל?
הדים אפש לעשות אח"כ בקלות, במיוחד כשהתקשורת גם ככה כבר מתנכלת להארי במידה מסויימת...

למה שהוא לא יוכל? בגלל שאז יתחילו שאלות

אין שום סיבה ששר הקסמים ישפוט ילד בן חמש עשרה בזמן שיש עיניינים דחופים וחשובים יותר על הראש (ובכל מה שקשור לממשלה, תמיד יש עיניינים חשובים יותר). הוא העדיף לעשות משפט כזה מאשר להחליף את מפלדה (למרות ששתי האפשרויות לא משהו...)

HassiD

New member
מה? זה הרבה יותר פומבי.

אם הוא היה עושה את זה ב"שושו", אף אחד לא היה יודע, ותמיד הם היו יכולים להמציא איזה תירוץ שהיא היתה חולה, או משהו, אבל עכשיו, הוא זימן את כל הקוסמים האלה, ככה שכבר כולם יודעים על זה, זה נראה לי סביר אפילו פחות...

מה גם, שזה בדיוק מה שהוא עשה, הוא שפט ילד בן 15, אז לא רק שהוא עדיין בזבז את זמנו, אלא גם את זמנם של עוד --- (לא זוכר כמה היו) קוסמים, ככה שזה נראה לי אפילו חמור יותר...

אני חושבת שהוא ניסה לעשות מזה הצגה

ולא חשב איך זה יראה בתקשורת משפט פלילי מלא לילד בן 15 שעשה פטרונוס
זה לא שהארי עשה איזה קסם אפל - בסך הכל פטרונוס
פאדג' פשוט נלחץ ואיבד עשתונות וברגע שהפך את זה למשפט גדול כבר לא יכול היה לחזור בו ולהגיד "אופס טעיתי" שזה מה שהיה צריך לעשות למעשה מההתחלה עוד לפני שדמבי התערב, זה היה מוציא אותו הרבה יותר טוב.

היתרון היחיד של פאדג' זה שהנביא היומי בכיס שלו, אבל אני בהחלט יכולה לראות את ריטה סקיטר מחליטה שנמאס לה מהשטויות ומפוצצת את זה.

למעלה