ווריטסרום

hollypop girl

New member
למה לו לחקור את זה? הוא העלים עין

מהראיות שוולדמורט חזר ועכשיו ניתנה לו האפשרות להשמיץ את הארי\דמבלדור עוד יותר, ברור שהוא
התרכז בזה ולא בדברים שוליים כמו בריחת סוהרסנים (מי יודע? אולי אמברידג' אפילו רמזה לו שהיא עשתה את זה
ועכשיו הוא יכול לנצל את המקרה הזה עוד יותר מאם הסוהרסנים היו "סתם" משתיקים את הארי כמו שהיא התכוונה...)

hollypop girl

New member
יש שיקוי נגד (דמבלדור אמר שהוא דיי בטוח

שסלאאגהורן מסתובב עם אחד כזה בזמן האחרון)
אבל לדעתי אפשר להתנגד לזה באמצעות מחשבה וריכוז (כמו הארי בשיעורי הלטת הכרה או בשיעורי
האימפריוס של מודי-מישהו כבר נתן את הדוגמה הזאת...)

timetraveler900

New member
לפני שאני קוראת תגובות אחרות

אני חושבת שהשימוש בווריטסרום הוא לא כל כך אמין... למשל, אם היו חוקרים את גברת פיג על הסוהרסנים בהשפעת הווריטסרום אז היא הייתה אומרת שהיא כן ראתה אותם, אבל יש בסיס לחשוב שזה לא נכון כי יכול להיות שהיא מאמינה שהיא ראתה אותם ומבחינתה זה היה 100% הסוהרסנים, אבל יש מצב שזה לא מה שזה אלא משהו אחר. זה כמו סוג של מכונת אמת; אם אתה מאמין לדברים שלך בכל כולך אז מבחינתך אתה דובר אמת, אבל המציאות יכולה להיות לעיתים שונה במקצת..

HassiD

New member
אני מסכים איתך

אבל אז מגיע התפקיד של חקירה כמו שצריך. אם אתה לא מצליח לראות שעבדו על מי שמולך - זה נכון. בדיוק כמו כל דבר אחר. אם מישהו אומר לך משהו, אז בדר"כ לא מתחילים לחשוב "אולי עבדו עליך" אלא "אולי אתה משקר", כי אם עבדו עליך - זה דבר שלא ניתן לחקור אותך עליו, אלא רק להסיק מדבריך, ומשאר הממצאים...

timetraveler900

New member
נכון

לכן הווריטסרום הוא לא פתרון פלאים, אלא רק בנסיבות מסוימות ומקרים מסוימים (לאו דווקא לא קטין או אירועים שוליים, אלא טבע המקרה עצמו והקשר של הבן אדם לקייס) יעיל להשתמש בו.

למעלה