ווריטסרום

HassiD

New member
ווריטסרום

יש דרך להתנגד לווריטסרום?

כי מצד אחד, אנחנו ורואים בטחון גמור בשימוש בו כאשר יש בו שימוש (עם קראוץ', או באימוים שונים של סנייפ וכדו'), אבל מצד שני, למה פאדג' לא ביקש פשוט מדמבלדור לשתות ווריטסרום ואז לחקור אותו לגבי הלורד/נסיונות ההשתלטות שלו על המשרד? ולמה לא לחקור את גברת פיג כדי לוודא אם היא אמרה אמת בנוגע לסוהרסנים?

GolanBerlin

New member
דעתי

1. צריך לבודק בה"פ וויקי כדי לקבל תשובה רשמית, אבל הבנתי שאתה שונא את הדברים האלה, אז אני אגיד את מה שאני חושב, עוד לפני שבדקתי.

2. יש מצב שאפשר להתנגד לזה, אבל צריך להיות ממש מומחים בשביל זה, כמו דמבלדור. זה כנראה למה לא עשו את זה על דמבלדור.

3. בנוגע לגברת פיג - אני מניח שבגלל שזה בית משפט, יש את כל הקטע של אמונה לדבריהם של העדים, ולא משתמשים בכל מיני טריקים מלוכלכים.

HassiD

New member
אז מה עם קראוץ' הצעיר?

הוא אחד הקוסמים החזקים, הרי הוא גם הצליח לנצח את מודי, שעם כל הפארנויה שלו, אנחנו רואים מהיחס אליו אח"כ שהוא אחד ההילאים החזקים יותר, וגם הצליח ליצור כישוף ש"יעבוד" על גביע-האש, למה אצלו היה ברור להם שזה יעבוד?

ולא חייבים לעשות את זה על דמבלדור, אפשר על הארי, הוא בטוח לא מומחה...

hollypop girl

New member
אני לא בטוחה שזה חוקי.... זה שדמבלדור

עשה את זה בשטח שלו ובחקירה הפרטית שלו זה בסדר ואם הוא יודה שהוא עשה את זה אף אחד
לא יגיד לו שהוא לא בסדר כי זה בניגוד לחוק (טוב, כי זה דמבללדור
)
אני חושבת שסנייפ כנראה ידע מה הוא עושה, הוא נתן לו את השיקוי הכי חזק אם אני לא טועה (?) והם גם
דיי נתנו לו את זה בהפתעה, לא באמת היה לקראוץ' זמן להתכונן לזה (כמו שנגיד הארי התכונן לפני שסנייפ עשה
לו הלטת הכרה) - הם קודם נתנו לו את השיקוי ורק אז העירו אותו...

GolanBerlin

New member
העירו אותו?

הם עשו עליו "שתק", לא?

מה באמת "שתק" עושה? הופך אותך למחוסר הכרה? כלומר, מעולף?

hollypop girl

New member
אממ...נראה לי ששתק סוג

של מעלף אותך ובקללת נעילת גוף אתה נשאר בהכרה (כמו נוויל בראשון) ואתה מסוגל לחשוב
(או לאמץ את המוח שלך להתנגד לוריטסרום אם אתה יודע שייתנו לך אותו) אבל לא לזוז...

אם ההגדרה שלי נכונה (ואני לא בטוחה שהיא אכן כזאת) אז במגדל האסטרונומיה הארי היה תחת קללת נעילת
גוף אבל משום מה אני בטוחה שהוא הזכיר את המילה "שיתוק" ...

לדעתי כן

כמו קללות שמשפיעות על המוח - אימפריוס למשל
או ביאור הכרה שחודר למחשבות שלך
או אפילו השפעה של סוהרסנים שמדכאים אותך

ברגע שיש לאדם מוח מספיק חזק ויכולת לזהות את ההתקפה הוא יצליח לשחרר את עצמו מהשפעות מנטליות - למשל יתנער מאימפריוס, יעשה הלטת הכרה ולדעתי גם ינטרל איכשהו מחשבתית את ההשפעה של הוריטסרום, אולי הוא לא יצליח לשקר אבל לפחות יצליח לא לשתף פעולה עם מי שחוקר אותו.

לגבי גברת פיג אני בטוחה שפאדג' חשב שבגלל שהיא סקיבית אף אחד לא יאמין לעדות שלה, זה מאוד מתאים לאופי שלו לחשוב ככה
לגבי דמבלדור, כמו שדמבי עצמו אמר - קודם יצטרכו לתפוס אותו...

HassiD

New member
אבל דמבלדור בהתחלה כן שיתף פעולה

רק אח"כ כשרצו לתפוס אותו, הוא בר, אבל בהתחלה הוא כן רצה לשתף איתם פעולה, בטוח שהוא היה מסכים, והיה אפשר גם לתת להארי שבטח היה מסכים, ולא מספיק חזק כדי להתנגד...

HassiD

New member
כשפאדג' היה נגדו

אני לא מתכוון שהוא שיתף פעולה עם פאדג', אלא שהוא לא ברח, וניסה בעצם לשכנע את פאדג', ככה שאם פאדג' היה מציע לו: "אתה רוצה להוכיח לי? תשתה ווריטסרום!" אז הוא היה מסכים, כי הוא בעצם מנסה לשכנע אותו.
ובדיוק אותו דבר עם הארי, אני בטוח שהוא היה מסכים לשתות ווריטסרום כדי להגיד מה קרה בדיוק בלילה בו חזר הלורד, וזה היה יכול להיות מספיק אמין...

HassiD

New member
אפילו ברוב החמישי

פאדג' אמנם מתנגל לדמבלדור, אולם דמבלדור עדיין ניסה להמשיך ולפנות אליו ולשכנע אותו בדרכי שלום, ורק ברגע שהחליטו "להפליל" אותו ב"צבא דמבלדור" (או ליתר דיוק, הוא החליט "להתוודות") אז הוא כבר התחיל לפעול באופן מחתרתי לגמרי... אבל עד אז - הוא ניסה לעשות כל שביכולתו כדי לשכנע את פאדג' (כמובן, מבלי לגרום סכנה למישהו או משהו כזה...)

HassiD

New member
בעקרון זה לא אמור לקרות

אבל התכוונתי שהוא נגיד לא היה שולח אחרים לשכנע את פאדג', כי אז פאדג' היה מפטר אותם או מתחיל לעשות להם בלאגן.
אז הוא עשה כל שביכולתו לשכנע, אבל הקפיד שרק הוא "יחשף" בתור בעל הדיעה ה"מוזרה" ולא שאר המסדר גם וכדו'

GolanBerlin

New member
רגע

1. את מי דמבלדור לא היה שולח? מה זאת אומרת פאדג' היה מפטר "אותם"? מי זה הם?

2. בנוגע למסדר - מסדר עוף החול זה לא משהו ממשלתי... למה שפאדג' יפטר מישהו ממסדר עוף החול? חחחחח. מסדר עוף החול זה לא משהו שמפטרים אנשים ממנו, זה לא איזה משרד ממשלתי.

HassiD

New member
התכוונתי לעובדים שלו

ז"א אנשים ממשרד הקסמים, כמו קינגסלי, וויזלי. הם אמרו שאסור להם לדבר על המסדר או על וולדמורט במשרד הקסמים, כי אז הם יפוטרו, כי לכל עובדי משרד הקסמים אסור להאמין רשמית לדמבלדור.
אז מר וויזלי כבר היה בסיכון מסום, כי ידעו שהוא "בצד של דמבלדור", אבל מכיוון שרשמית הוא לא הצהיא על זה - לא עשו לו כלום. וקינגסלי עד כמה שזכור לי תפקד כסמוי של המסדר במשרד. אבל הם אמרו שאם מישהו ממשרד הקסמים היה מצדד בדמבלדור - היו מפטרים אותו. אז דמבלדור לא יכל לנסות ולשכנע אנשים ממשרד הקסמים, ואז להפעיל לחצים על פאדג', כי אנשיפ פחדו שיפטרו אותם, ולכן לא הקשיבו לו, ומי שכן האמין לו - דמבלדור לא רצה שיפוטר.

(וכמובן התכוונתי פיטורים ממשרד הקסמים, ולא ממסדר עוף החול...
)

GolanBerlin

New member
אבל משהו שאני לא מבין

הרי מסדר עוף החול זה לא משהו סודי שמסתירים אותו, לא? כולם מכירים את זה, לא?

1. מה זאת אומרת שאסור להם לדבר על המסדר במשרד הקסמים? למה אסור לדבר על המסדר? זה לא בהכרח קשור לוולדמורט...

2. פאדג' לא יודע שוויזלי וקינגסלי נמצאים במסדר? הוא הרי יודע, לא?

3. מה זה "תפקד כסמוי של המשרד"?

תודה וסליחה על החפירה...

HassiD

New member
בכיף

מסדר עוף החול היה קיים כשהלורד עלה לשלטון והוקם במטרה להילחם בלורד, ולאחר "מותו" הופסק. כאשר גילו שהלורד חזר, אז החליטו להקים שוב את המסדר. הבעיה היא שפאדג' לא האמין לאלבוס שהלורד חזר, ונלחם קשות כנגד כל מי שהסכים עם אלבוס, במיוחד מפני שחשב שאלבוס מנסה לתפוס את מקומו. חלק מהאמצעים שננקטו הייתה התנכלות לאותם אנשים שמסכימים עם דמבלדור, ופיטורם ממשרד הקסמים (אמנם לא ידוע לנו על מישהו שזה קרה לו, אבל זאת הייתה הגישה). מהסיבה הזאת, המסדר הוקם באופן חשאי, ובעצם רק חברי המסדר ידעו עליו (וכידוע לנו, רק הם ידעו גם איפה המפקדה). לחלק מחברי המסדר זה לא באמת הפריע, סריוס כבר מוגדר כרוצח, לופין הוא איש זאב, אלבוס כבר נגדם, מודי מובטל, סוורוס מורה מולי עקרת בית, ככה שעובדי משרד הקסמים היחידים שהיו הם בעצם ארתור וקינגסלי.
על ארתור היה ידוע שהוא "חסיד" של אלבוס, ולכן שמו עליו עין, והוא נאלץ לשמור את צעדיו, אולם על קינגסלי לא ידעו שהוא מאמין לאלבוס (וכמובן גם לא שהוא במסדר, כי בכלל לא ידעו שהמסדר חזר לעבודה), ולכן הוא יכל "לרגל" במשרד הקסמים, ולהביא להם מידע לגבי כל מיני תכנונים והתנכלויות מתוכננות של פאדג'.

hollypop girl

New member
->

המסדר זה כן משהו סודי, זה ארגון שדמבלדור אירגן כדי להילחם בוולדמורט כי נראה שמשרד
הקסמים לא בדיוק מסתדר עם זה... (או בתור אירגון כלשהו שייעשה את זה כמו שדמבלדור אומר ולא כמו
ש"נהוג" מבשרד הקסמים)
כמו שאייל כבר הסביר, אחרי שוולדמורט חזר המסדר הוקם שנית והצטרפו אליו אנשים חדשים (כמו טונקס למשל)
אבל בגלל שפאדג' היה כלכך אנטי-דמבלדור באותה תק' לדבר על זה שאתה מקבל ממנו פקודות\נמצא באיזה ארגון
סודי שלו זה לא חכם במיוחד...
יש אנשים שדי ברור שהם חברי מסדר (למשל מודי, שהוא חבר מקורב של דמבלדור) אבל תמיד עדיף לשמור על חשאיות
(אם כולם היו יודעים מי נלחם באוכלי המוות בשם דמבלדור, אוכלי המוות כבר מזמן היו תופסים אותו באיזה פינה חשוכה והורגים
אותו\מטילים עליו לרגל במסדר)
נראה שאנשים מודעים לקיומו של המסדר אבל לא באמת יודעים מה קורה שם (למשל, אנחנו יודעים שיש ארגון שמרגל
לטובתינו במדינות אחרות אבל אנחנו לא באמת יודעים מי משתתף בו\מה הם עושים...)

לפאדג' לא הייתה בעיה עם וולדמורט (הוא פשוט הכחיש את חזרתו), כמובן לא כדאי להצהיר במשרד שאתה תומך
בוולדמורט אבל אם תגיד את זה על דמבלדור...טוב, דמבלדור הוא "סכנה" קרובה יותר ולפי כך מסוכנת יותר...

פאדג' חשד בוויזלים שהם תומכים בדמבלדור בגלל שהם לא בדיוק הסתירו במהלך השנים במה הם מאמינים...(כמו הארי
למשל)
אבל בקינגסלי לעומת זאת אין סיבה לחשוד...
אם פאדג' היה חושב שיש לו קשר לדמבלדור הוא לא היה לוקח דווקא את ההילאי הזה להוגוורטס ביום שבו
דמבלדור ברח (הוא אמר שהוא בא לסלק את פוטר, אבל הארי ודמבלדור זה בעצם אותו צד. ברור שאם הוא תומך
בדמבלדור הוא לא יסכים לעצור את הארי)

תפקד כסמוי-כלומר ריגל בשביל דמבלדור (לאו דווקא אחרי פאדג', הוא לא עשה הרבה באותה תק'.... נראה
שהוא בעיקר בדק מה קורה אם המרגלים של וולדמורט שנמצאים במשרד)
ארתור למשל לא יכול לרגל אחרי שיחה בין פאדג' ללוציוס (למשל) גם כי המעמד שלו במשרד לא מאפשר את זה
וגם כי לכולם ברור שהוא בצד של דמבלדור, לעומת זאת הילאי בכיר שנאמן למשרד יכול להימצא באזור....

מקווה שהסברתי טוב ושתבין את הניסוח שלי

GolanBerlin

New member
הבנתי, אבל...

"לפאדג' לא הייתה בעיה עם וולדמורט (הוא פשוט הכחיש את חזרתו), כמובן לא כדאי להצהיר במשרד שאתה תומך
בוולדמורט אבל אם תגיד את זה על דמבלדור...טוב, דמבלדור הוא "סכנה" קרובה יותר ולפי כך מסוכנת יותר..."

מה???? חחחחחח, לא הבנתי כל כך...

1. מה זאת אומרת שלפאדג' אין בעיה עם וולדמורט?

2. למה שמישהו ממשרד הקסמים יגיד שהוא תומך בוולדמורט?

3. בנוגע לזה שדמבלדור הוא סכנה קרובה יותר ומסוכנת יותר - זה בציניות, כן? חחחח.

ובנוגע לסודיות של המסדר: אני די בטוח שהוא לא כזה סודי, כי אנשים מדברים על זה חופשי. גם מי שלא נמצא במסדר, מדבר על זה הרבה.

למעלה