וואי, איזה מעניין...

וואי, איזה מעניין...

בהמשך לדיונים המרתקים בענייני שיטות הוראה כאלה או אחרות, אני אבהיר נקודה כלשהי בענייני קאטות (פורמים). ובכן, לי כמדריך אין שמץ של מושג מהי הדרך הנכונה לעשות קאטה מסויימת, או פורם מסויים. מבחינתי הפורם הוא כלי עבודה שנועד לשפר את רמתו של התלמיד. אני לא יכול ללמד משהו שאינני יודע (הדרך "הנכונה" לבצע פורם מסויים). אני בהחלט יכול להשתמש בכלי זה כדי ללמד אותו כמה שיותר דברים, לרמה כמה שיותר גבוהה...
אז ניקח למשל את הראשונה מתוך "שבע הפורמות הבסיסיות" שאני מלמד (סדרה של תנועות שברובד השטחי שלהן, שהוא גם הראשון עליו עובדים, הן מפתחות "קואורדינציה של אמנות לחימה"). פורם קצר זה מורכב מ-5 תנועות שמבוצעות לשני הצדדים, כלומר מ-10 תנועות סה"כ. באמצעות הפורם הזה, בחודשים הראשונים, אני יכול לשפר את הקואורדינציה של התלמיד, לאפשר לו להתנסות בהדרכה, לאפשר לו לשפר את איכות התנועה שלו, לאפשר לו להתנסות בלקבל הדרכה ועוד ועוד ועוד... כן, אחת מהמטרות שלי - וזוהי מטרת ביניים בלבד, לא מטרה אמיתית - היא שבין היתר הוא יכיר את הגרסה "הכללית" (= הגרסה האחידה. זו שזהה אצל כולם) של הפורם הזה בצורה מדוייקת. כמובן, הגרסה הכללית איננה הגרסה הנכונה, כי אצל כל אחד הגרסה ה"נכונה" לובשת צורה מעט שונה, אבל הגרסה הכללית היא כלי-עבודה וללמידתה המדוייקת יש יתרונות נפלאים. כמובן שאפשר לשנות את הגרסה הכללית וללמד גרסה אחרת בצורה מדוייקת ולקרוא לה "הגרסה הכללית". היא עדיין תהיה "נכונה" מבחינתי באותה מידה... אני לא יודע "איך באמת צריך לבצע את הפורם הזה". מאיפה לי לדעת?
האם מישהו על פני האדמה הזאת מתיימר לדעת כזה דבר?
אני חושב (נדמה לי) שרכיב לימודי מסויים הוא "נכון" כאשר הוא מבצע את תפקידו בצורה מושלמת. ושהלימוד כולו נכון כאשר הוא מבצע את תפקידו בצורה מושלמת. ומעבר לכך, כפי שכתבה תמר, מה עוד אפשר לבקש?

שלום בן!../images/Emo13.gif + קישורים לדיוני שמבאלה

כדי לא להקפיץ שרשורים ענקיים, אני מקשר לכאן את תגובתו של בן על הדיון הארוך על שמבאלה, וכן את התגובה של יניב על אותו נושא. בהזדמנות זו, הרשו לי לברך את בן בברכת "ברוך השב הביתה!"
כי הרי כאן התחלת את דרכך בתפוז!
(רמז לא דק: מתגעגעים אליך כאן...)

אני תמיד כאן, כך או אחרת... ../images/Emo24.gif

וגם כתבתי כמה תגובות בשרשור שכבר עבר לעמוד הקודם... מי שרוצה להמשיך להתכתב איתי שם, אני אשתדל לענות. ואפשר גם כאן - בשרשור חדש וטרי. אגב, הפורום נראה נהדר. בכל פעם שאני נכנס לכאן, הוא פורח יותר ויותר ויותר ויותר ויותר ויותר ויותר ויותר..................... איזה כיף לקהיליית אמנויות הלחימה בארץ.................... יש לנו פורום מדהים. כל הכבוד למנהלי הפורום. אתם עושים עבודה מ-ו-פ-ל-א-ה!

kung fu

New member
אולי תצרפי את הכתבה בפורמט JPG?

אני לא רוצה להירשם לאתר או משהו כזה, וזה מבקש ממני להירשם.

WaveGal

New member
מצרף הקובץ

ב- html (מקוה שיעבוד... הקובץ ינסה להדפיס מיד כשיפתח. אם לא רוצים להדפיס-לא להבהל, רק ללחוץ cancel). מטריצה, דווקא את. ש"נהרגת" על זכותך להטיל ספק!! (וטוב, לדעתי, עשית שהיטלת ספק. אפשר היה ללמוד משהו מהדיון שהתפתח. ובכלל הטלות מסוגים שונים הם חלק מנושאי הפורום) קודם טענת שבן (אותו (ואותך) אינני מכיר) הוא אולי מנהיג "כת" (ולכן מנפק אמיתות לא מעורערות) ועכשיו הספק, שהוא מטיל בייתכנות של איזושהיא אמת, גם הוא בעייתי? (הכף הזו, שאינה קיימת, מבלבלת קצת את כולנו. לא?) או שאולי לא הבנתי מה רצית להגיד (ואז, התנצלותי הכנה). המסקנה המתבקשת מהמאמר (בענייננו) היא שבן יותר פילוסוף מפוליטיקאי. על זה מעטים כנראה יתווכחו. ובכלל, אשמח ביום בו ישוו אותי לסוקראטס! בברכת בזכות המבוכה ובגנות הטיח!!

אוי ואבוי - אני לא מצליחה.....

אינני מכירה את בן, ולכן אינני טוענת (ולא יכולה לטעון) שהוא מנהיג משהו, כל שכן כת! אני ניסית (בחוסר הצלחה מובהק, יש להודות) להצביע על מלכודות האורבות בדרך. הטלת ספק (לאוו דווקא בבחינת הכל "אחלה") יכולה להוביל אותנו להצלחות, אך גם לכשלונות. ולגבי השוואות, הן תמיד מלאות חורים.

WaveGal

New member
זה המקום

להשתמש בהתנצלותי הכנה אותה צירפתי להודעה הקודמת. הבנתי כנראה בדבריך את מה שאפשר לי לחשוב את מחשבותי שלי (ואולי בשביל זה כולנו (או לפחות אני) כאן- לקבל מצע גדילה וגרעיני התעבות למחשבותינו שלנו) אין צורך ל"אוי ואבוי", את לא מצליחה פחות (או יותר) מאף אחד אחר כאן.

אולי בגלל ש...

בכל המקומות בהם תיארת במלים כאלה או אחרות את הבעיה שראית וקיבלת בתגובה בקשות שונות להבהרה, לא ענית עליהן: alon_o מנסה להבין... Talia E מנסה להבין... arcidea מבקשת עדכון... וגם לי לא המשכת וענית במסרים - כלומר אותו דפוס הפעלת גם בשיחה הפרטית איתי במסרים, שבתחילת הדיון פשוט הפסקת להגיב (מן הסתם לי זה היה הרבה יותר חשוב הדיון הזה מאשר לאחרים כאן, אפילו אם גם להם הוא מאוד חשוב...). מהרושם הכולל שהתקבל אצלי (והוא עשוי להיות שגוי כמובן) נראה לי שאת פשוט מתייאשת כבר בהתחלה מהנסיון להסביר משהו, כאילו ברגע שמישהו אומר שהוא לא הבין ושואל שאלת-הבהרה נגמר לך האוויר (נו, טוב, למה אפשר לצפות ממדריך לאמנות הלחימה, אם לא לביטויים רבי-משמעות?
) רעיון: אולי במקום לפתוח כל פעם הודעה חדשה בנושא, נסי להמשיך את הדיון וההסברים מאותה נקודה? (המשכיות
) לא תמיד מבינים אותנו מיד, אולי לפעמים כדאי להמשיך ולהגיד עוד מלה או שתיים... או לענות לשאלות הבהרה. זהו.

pzirpim

New member
מי מתאים להיות מורה נבוכים? ומדוע?

[האים מאמר זה הוא פילוסופי או פוליטי?] (האם זו אמת בלתי נתנת לערעור שאין אמת.) בברכת ממשיכים לתהות.

pzirpimsghost

New member
Poetics

"Hence poetry is something more philosophic and of graver import than history, since its statements are of the nature rather of universals, wheras those of history are singular." בברכה

bizhar

New member
תודה על המאמר.

רק ההבנה שלי שונה: הפילוסוף חותר לאמת ואינו טוען בדבר אי הרלוונטיות או היחסיות שלה. סוקרטס "חטא" בכך שהפר את הכלל בו על הפילוסוף לחקור את האמת ללא משוא פנים ובשל כך עליו להנזר מפוליטיקה.. איפה שנכתב ממוקמת החשיבה הפוסט מודרניסטית? אצל הצעירים אולי? בוודאי שאינה מנת חלקם של הפילוסופים דאז.

arcidea

New member
אני טקסט פוליטי? yeahhhhhh

יש לי חבורת חברים מוכשרים ומוצלחים מאוד שאני אוהבת מאוד, לפני עשור בערך הייתה להם להקה די מצליחה שנקראה "נושאי המגבעת". הלהיט הגדול שלהם היה שיר בשם "אני טקסט פוליטי". יזהר- שאלת לגבי הפוסט אמו אמו שיט? הוא יצא מירושליים והגיע לרוקסן, השחית את הנוער לכמה שנים, והתפרק בהופעה דרמטית וכואבת למשהו כמו 30 אנשים- תחת הכותרת "הבא בתור הוא כלום". במשך שעה חזר על עצמו הסימפול המיתולוגי של אניו מוריקונה (נדמה לי שמתוך "הטוב, הרע והמכוער"). יש לי את הוידאו של ההופעה הזו, ופעם בכמה שנים יוצא לי לראות אותו יחד עם אחד או יותר מחברי ההרכב ולראות אותם רועדים מהאינטינסיביות של הרגע ההוא. או מהמרחק. בזמנו הם התקבלו כנושאי דגל הפוסט מודרניזם, האשימו אותם בריקנות, פלצנות, זכיכות, אטימות, ובעיקר בחוסר תכליתיות. נראה לי שהקהל טעה קצת בפרשנות. היום- אחד חזר בתשובה, אחד חי בניויורק ועושה היפהופ מסחרי, אחד ממשיך בקריירה מוסיקלית מקומית תוך התעלמות גמורה ממצב השוק, אחד הקים משפחה ובית במושב עם חצר ותרנגולות ולומד חינוך אנתרופוסופי ואחד נהיה אמן רקדן וכיאוגרף. פישוף, כמובן. הפילוסוף. לא נותר כלום מכל הפוסט פוסט אמו שיט שלהם,חוצמצ´קים של אקום- וגם הם not something to write home about. כילדים זועמים וכריזמטיים, נושאי המגבעת היו תמונה של תסכול מתפרץ, חוסר אונים, דיסוננס תרבותי. אני אוהבת הרבה יותר את התמונות שהם עכשיו- מבוגרים ומבולבלים כיאות. היום, רק אחד מהם חבר אמיתי שלי, המושבניק. הוא לא מעז לדבר על אמת. אני יודעת שהוא עסוק בלחפש אותה, אבל הוא עושה את עצמו כאילו הוא מחכה שהיא תמצא אותו. במקום להתעצבן הוא מחייך אל חמקמקותה, אל הידיעה שלעולם לא יאחוז בה. הוא לא פילוסוף ולא פוליטיקאי, הוא סתם בן אדם שמנסה לחיות את חייו, נהנה לשבת עם התינוקת שלו בחצר ולעשות קצת מוסיקה בבית, בקושי סוגר את החודש על משכורת מינמום ומשתדל לא לקבל אולקוס מהחדשות. יש לו גישה מאוד כנועה אל האמת. אי אפשר להוציא ממנו הודאה חד משמעית לגבי האמונה שלו בהתקיימותה או אי התקיימותה. ואני מאמינה לו. באמת. כל חברי נושאי המגבעת נבוכים היום קצת מהלהיט הזה שלהם, טקסט פוליטי. אולי כי הם יודעים את מה שהקהל פיספס, וכמה קצת באמת משתנה עם הזמן. כמו שפישוף ענה על השאלה אז הוא חייב לענות גם היום- yeahhhh רק שהיום יותר הגיוני שהוא ירביץ פירואט בתגובה לשאלה כזו. בכל מקרה. הוא כבר לא כלכך כועס ולא כלכך מתוסכל. עדיין מבולבל. אני טקסט פוליטי? yeahhhh כנראה שאני גר בחלק הטוב שונא את החלק הרע החיים לא קלים בכפר החיים קשים בכפר להתעורר בבוקר, להוציא את הבקר לחזור בערב, לגלות שקר כי החיים לא קלים בכפר זה כוכבים קטנים על הז´קט של ראש העיר עכבישים גדולים שיזכירו לי שנמאס מילדים ונמאס מיחסים נמאס לי מחיות שיזכירו לי שאני טקסט פוליטי זו פרה שמנה למרחקים ארוכים שקשור במוט לחבורה של ממתקים שקשורה במוט לדגל דכאוני שקשור בחבל לשם שלי אולי מחר יגמרו המלחמות קופים עם חצוצרות ינקו את הרחובות כוכבים קטנים על הז´קט של ראש הכפר שילווה עכבישים לשער אוהד פישוף לא חברה כי אוהד פישוף לא משחקת (...x שמות כל חברי ההרכב)

arcidea

New member
אני עונה לעצמי בייבי../images/Emo13.gif

ולגבי פורום פומו- עקבתי אחריו כמה זמן, חבורת קשקשנים כזו לא ראיתי כבר הרבההההה הרבה זמן איזה שעמוםםםםם אתה מכיר את הפורום? נאו, אלי ונוסעת, שלושה בסירה טובעת.

bizhar

New member
עקבתי מיום היווסדו למשך

שלושה ימים תמימים ונשברתי. לא היה לי כוח אפילו לכתוב משהו. בכל אופן כושר ההישרדות שלו מדהים. לדבר על לא כלום ולהחליף דעות על לא כלום במשך זמן כ"כ רב דורש יכולת גרפומנית מרשימה! בקושי מצאתי את המיקום שלו בתפוז. בזבוז משווע של חבורת אינטילגנטים שהלכו לאיבוד. זהו. סוף סוף רכשתי לי אויבים. עכשיו נראה איך אומן הלחימה שבי גורם להם לאהוב אותי מחדש.

arcidea

New member
כנראה שהשתנו שם כמה דברים

כי זה שירשור פומואי למהדרין כשאני הצצתי מהצללים היתה אותה התחכמות פחדנית ריקה אבל אף אחד לא טרח אפילו להביא רפרנס כמו לאקאן שיהווה עלה תאנה למהתלה. רק אלי נאו ונוסעת- שלושה בסירה טובעת ומשעממת עד מאוד. לתפארת המדינה, מוסררה, למה לא. ועל זה נאמר- שיהיה בכיף כייף..

haleth

New member
..ארכידאה (האלת´ לוחשת בחרדת קודש)

....אני סוגדת לך! ....את מכירה אותם! <יוצאת החוצה לנשום> הלהקה הזאת היתה אחד הדברים הכי טובים שיצאו מירושלים (אל תסתכלו עלי, אני לא יוצאת מירושלים). אז תעני לי בבקשה - מי רצח את אגנתה, לעזאזל?!

למעלה