וואו. ראיתם את זה?

marsala

New member
ותודה לכולם על שרשור ענק

אמנם קצת גלש לפסים אישיים וכמה ביטויים צורמים ( כן כן ,גם אני בין ''יפי הנפש''..) אבל בסהכ בהחלט מעורר תגובות ומחשבות . מעניין איך חוץ מלילוש אף אחד לא באמצע, וכל אחד מגן על עמדתו בחריקת שיניים. אגב, מילה קטנה לגבי טיפים- כאן ,אפילו בבארים הכי נחשבים, הבארמן לא מצפה לטיפ . מי שרוצה להגיע לקדמת הבאר יעשה זאת גם מעבר לכתפו של זה שיושב שם כבר שעתיים עם כוס בירה( מסכן, אולי אשתו ברחה לו עם השכן?) שבוע נהדר לכולם מוש הרמיס- תודה על הפירגון.

hermis1

New member
"יפי נפש" זה ביטוי צורם?../images/Emo6.gif

זה רק הפן הציני של "bleeding hearts and artists", אבל על הבעיה שיש פה עם הבנת ההומור הסאטירי אפשר לפתוח שרשור חדש. בכל מקרה, התגובה על ההודעה הראשונה שלך באה כמענה מוקצן לתגובה קיצונית (או שמא אתה באמת מצטער שישראל לא בת 0). אני מחזק את ידיך בכל הקשור לפתיחת במה גם לנושאים מהמעגל הקרוב של האלכוהול (ברים, טיפים, שירות וכד'), ולא רק להתעסקות בנוזל עצמו. חזק ואמץ. יש כאלה שעיתים נפגעים מהצורה בא מנוסחות דעותיי, אבל למען האמת כבר התרגלתי. למיטב זכרוני גם התנצלתי למפרע על העלבויות עתידיות באחד הוויכוחים הראשונים שהייתי שותף בהם. בסיומו של יום, הכוונה היא לא לפגוע או להעליב אף אחד, הכוונה היא פשוט להציג את צידו השני של המטבע, בדיוק כמו הכוונה של גיסר בכתבתו. ברור שקל ונעים יותר לשמוע את הדעות שלך ממישהו אחר מאשר לשמוע דעה שונה לחלוטין מאותו אדם. אני לא "מטיף" לשום דרך עבודה כפי שנטען בשרשור, אני פשוט מספר לכם על המצב הקיים במקומות בהם אני עובד ועל הסיבה לצורת העבודה הזו. חג שמח הרמיס.

marsala

New member
אז יש לנו שנה שלמה לחשוב על חוק

מספר 57
Mosh

D r a m b u i e

New member
ואני מחכה שיוציאו

את "מאה הדיברות לברמן שחושב שהוא מרכז העולם (והבר)". משהו נוסח : 1. זכור שאתה עובד בבר לא הבר עובד אצליך. 2. גם דיאט קולה זה משקה. 3. גם אורגזמה זה קוקטייל. 4. גם חמישה שקלים זה טיפ. 5. גם מי שלא השאיר טיפ נדיב בפעם הקודמת זכאי ליחס טוב בפעם הבאה. 6. גם גברים מזדקנים ומכוערים זכאים לשירות, לא רק כוסיות. 7. אם אתה מעשן לי בפרצוף זה לא "קולי" זה מגעיל. 8. גם אם אני מזמין רק בירה (ועוד כולה טובורג!) מגיע לי זיתים. 9. לא מעניין אותי שהחברה שלך בגדה בך אתמול, אליי תחייך. 10. זכותי לקרוא את התפריט שמונה פעמים מכל צדדיו, אתה בוודאי תשמח להסביר כל שאלה. וכו', וכו'...

hermis1

New member
נו טוב, דתי אף פעם לא הייתי

1. הבר הוא עסק, לא מלכ"ר שנועד לספק את כל מאוויך 2. בקיוסק או ךיד דרינק, לא רק דיאט קולה 3. נכון. מה מהפואנטה? 4. על בירה אחת. 5. לא, הוא לא. 6. בהחלט! כל עוד הם שותים. 7. מי מעשן? אני עובד. 8. מגיע לך? איפה כתוב? מגיע לך מה ששילמת עליו. 9. אם תיתן לי סיבה, אחייך. אני לא ליצן בקרקס וזו לא ברירת מחדל. 10. זכותך. ע"ע סעיף 5.

Javelin

New member
אתה שוכח את הדבר הכי חשוב,

אתה בחרת לעבוד שם, אתה יכול להפסיק בכל רגע נתון. אם הלקוחות אינם טובים מספיק בשבילך טול רגליך ולך לך. זכור עבודה זה עבודה, את לא עושה שם עבודה התנדבותית,(כן גם אתה לא מלכ"ר). אתה רוצה טיפ, תהיה טוב, ולא רק בלהכין משקאות, כל עבודה שכרוכה בשירות לקוחות (מכל סוג, וכן גם ברמן משרת לקוחות), מצריכה ממך סבלנות, סבלנות, גם כאשר הלקוח הוא לא הטיפוס הכי סימפטי בעולם. בסופו של דבר הטיפ שלך נקבע יחסית לכמה אתה נותן שירות טוב, כך שאם אתה לא רוצה טיפ, אין בעיה. אתה רוצה להתלונן, אין בעיה, אבל תזכור אתה תמיד יכול להחליף מקצוע. אני עובד כמתרגל באוניברסיטה, גם זאת משרת שירות לקוחות, אני יכול להיות חרא לסטודנטים שלי, אבל אז אני לא אעשה את העבודה שלי. ואני בניגוד אליך לא מקבל טיפים, ובכל זאת אני נחמד לסטודנטים שלי, למה ? כי אני בן-אדם.

hermis1

New member
ואם היית מקבל כסף מכל סטודנט

והיית יכול להחליף סטודנט שבוחר לשלם קצת באחד שרוצה לשלם הרבה, לא היית מחליף? כולם מקבלים שירות טוב, יש כאלה שמקבלים שירות יותר טוב.

D r a m b u i e

New member
זה בדיוק מהש אתה לא מבין

כולם משלמים בבר! לא לך, לבר. זה הא' ב', לא הטיפ בשבילך. לכן, לא, אתה לא יכול להחליף, ולא יכול להיות סלקטור. אתה צריך להתייחס בצורה מושלמת לכולם, כל עוד הם משלמים את המחיר של המשקה, שזה הדבר היחיד שהם צריכים לשלם. כל עוד שילמו את זה, הם לקוחות לכל דבר וכך צריך לנהוג בהם. זו בדיוק הטעות שלך שאתה חושב שאתה יכול להחליף לקוח "רע" בלקוח "טוב". לקוח שלא משלם לך טיפ הוא לא לקוח רע, ויותר מזה, דווקא הוא לקוח שאתה צריך לעבוד עליו יותר. גם הלקוח ששותה רק בירה אחת (שזו זכותו המלאה) הוא לא לקוח רע, ואין לך שום זכות לנסות להחליף אותו במישהו שאתה יודע שישתה יותר וישאיר לך יותר טיפ. כבר אמרנו לא פעם, הטיפים שלך הם לא המטרה של הבר. המטרה היא לעשות כסף לבעל הבית ולגרום ללקוחות להינות, אתה, ידידי, שולי בעניין ובצדק.

forestdevil

New member
הקבלה דיי מיותרת...

כי הוא לא יכול... וגם לא אתה. אם אתה יכול להחליף לקוח שלא מוצא חן בעינייך מבחינת הזרמת כספים זה חבל. חבל לאוכלוסיה המבלה כמובן, בשבילך זה אחלה. לכן לדעתי צריכה להיות איזושהי הפרדה, ברמן שימזוג, ואחמ"ש או מנהל שתפקידו לנהל ולעשות סדר עם לקוחות בעייתיים. ברמן שמקבל יותר מידי "אחריות" או "כח" לידיים מתחיל להתנהג כמו הדמות שאתה מציג. בכל אופן, אם לקוח שלא מזמין "מספיק" נחשב ללקוח בעייתי אצלך, אני מקנא. (אגב, עדיין לא יהיה נכון "לחפף" אותו מהבר, גם הזמנת שתי בירות בשעה עושות אותו ל"לקוח". ומקום שיכול להרשות לעצמו להעיף כאלה חבר'ה שלא מזמינים "מספיק" הוא מקום אוטופי, עם זאת... זה מקום מגעיל.)

gezercatom

New member
אולי זה ירגיע אותך

גרסת הלקוח 56 חוקים של הלקוחות (הכל בחיוך, מתוך האהבה למקצוע ולרב העוסקים בו) 1אנחנו אוהבים לשתות גם משקאות נקיים. אז את האצבעות תשאירו בחוץ אה ?. 2. אם הזמנו משקה עם קרח אנחנו רוצים סטירר (או בוחשן). אנחנו לא רוצים לדחוף את האצבעות שלנו (ע"ע סעיף קודם לכוס) וגם לא להצטנן. 3. לא יכול להיות שאין לכם רוסי שחור אם יש לכם רוסי לבן. 4. מה ההגיון בלדרוש על וודקה תפוזים X ₪ ועל סקרו דרייבר X + 7 ? מה כי הכנתם קוקטייל ? וואו ! 5. מתי תעשו משענת לכפות הרגליים ליד הבר ? 6. ומתלים מתי ? (עוד מעט חורף...) 7. אנחנו מאוד נודה לכם אם תפסיקו לעשות עיניים לחברה שלנו שבאה לפנינו על מנת לתפוס מקום על הבר. 8. אם אנחנו שואלים אם קוטייל כזה או אחר טעים או כמה זמן המקום פתוח או מה אתה יודע על משקה כזה או אחר זה לא אומר שאנחנו רוצים לקבל קורס ברמנים על רגל אחת. תודה. 9. למה לטולימור דיו קוראים כך אתה יודע ? 10. .די לדחוף ג'יימסון. יש עוד ויסקי בעולם שמקורו באירלנד. 11. אם אפשר – תמדוד. שנרגיש טוב ובטוח שלא בעל הבית נדפק ולא הלקוח. 12. אגב דפיקת לקוחות – יש חוק נגד זה, אם מדובר במתחת לגיל מסויים לא ? 13. זה נחמד לחייך. תנסו פעם. לא צריך להיות חמורי סבר / קשוחים / הבעה קשוחה בכוח. יחס (כמו שכבר נאמר בצה"ל) – גורר יחס. 14. אנחנו יודעים שראיתם אותנו כאן בכמה דייטים כבר אז אולי תפנקו פעם בשארית של קוקטייל מהבלנדר ? 15. אם השארנו שטר של 200 על בקבוק גולדסטאר והלכנו, תהיו פיירים וחפשו אותנו. 16. אם גבר מבקש קוטייל שמנת, אל תעקמו פרצוף. 17. גם אם זה קורונה טוב ? 18. חוץ מלהשעין את הרגל הבר יש עוד תנוחות שאתה מכיר ? 19. שיהיה ברור – אנחו רוצים להוציא את הכסף שלנו, ועוד בבר שלך ! אז תעשה מקום על הבר וגם אם יש שם איזו כוסית ששותה דיאט קולה וסביבה ערימת זבובים (אה.. גברים), תעיף אותה... זה ישתלם אחול ישתלם. 20. יהיה נורא נחמד אם, כמו באייטיז, תתנו איזה מזט (זיתים, בייגלה) קטן עם הבירה או הויסקי, לא למי ששותה דיאט קולה (למרות המחשוף הנדיב). ולא כל ישראלי יגמור לכם את הצלוחית ויבקש עוד. אה, כן, זה לא עולה 5 ₪ זה OTH ! 21.אם אנחנו עומדים מאחורי מחשוף, זו לא אשמתנו שלא נוצר קשר עין. תרימו אותן קצת, עוד, עוד – זהו. תודה. ½ גינס וטולימור דיו עם קרח תודה ! 22. לא הגיע הזמן לגוון ? תפתיע בקוקטייל.. לא תמיד אותה מנטרה של משהו סאוור ! 23. מנת הבית צריכה להיות 60 CC לא טיפה פחות. 24. אם אנחנו רוצים שתמליצו על משהו זה לא חייב להיות הארמניאק הכי מיושן או הסקוטש הכי מסריח. 25. קרח... לא חובה. קודם תשאל ואז תקבל תשובה. מפורטת. 26. לא חייבים לנקות מאפרה אחרי כל סיגריה. זה נותן לנו מדד כמה זמן אנחנו יושבים ובכמה חרגנו. 27. אם כבר הזמנו קולה זה לא עושה אותנו אוייבים. כי אנחנו נוהגים הביתה ובאו איתנו עוד שני חברים שכל אחד מפרק משקאות בשווי של מאתיים ₪. אז שקט... בבקשה ! 28. מבחינתו, אנו מעדיפים לשבת על הבר מאשר לחכות לקשר עין עם המלצרית בכל פעם שאנחנו רוצים קש או קרח. 29. ככה גם יש עם מי לדבר. זוכרים את זה ? שהייתה תקשורת ? 30. בר זה עסק יקר. אבל משקאות לא ! יש מספיק בארים שמתמחרים את המשקאות בצורה נורמלית. אז תלחצו על בעל הבית או שהוא יפתח בית קפה. 31. תודה על האזהרה בקשר למים. 32. להגיד שעבדת במדינה אחרת לא עושה עלינו רושם. ככה – לא – מוזגים – גינס ! 33. זה שאתה מוזג מתחת לבר לא מעלה את רמת האמינות שלך ! 34. למען הסר ספק – ג'וני ווקר בלק לייבל הוא סקוטש פרימיום המיוצר אך ורק בסקוטלנד ולא (לא) באיזה חדר אחורי עם מרכיבים סודיים). 35. אמרנו משהו לא במקום ? זה בטח האלכוהול. 36. אל תביא ת'חברה ש'ך לשבת על הבר. 37. א' יש סיכוי שנתחיל איתה. לא בגלל שזו החברה שלך אלא כי... היא בחורה. 38. ב' נמאס לנו להסתכל עליכם מז..מתמזמזים על הבר. אנחנו מחכים לאוכל, שאתה תיגע בו עם האצבעות שלך (אני עוצר כאן כי זה אתר PG). 39. טיפים – זה לשיקולנו. זו לא חובה. אבל אנחנו הופכים את זה לכזו. גם אם חבר שלנו לא רוצה אנחנו מחפים עליו. אז זה מה יש. לרוב אנחנו טיפיונרים לא רעים בכלל ולפעמים ירדנו לשתות בירה ולא הוצאנו כסף. ובסה"כ שתינו בירה בעמידה מאחור. אז תשמור את העודף, אבל אל תעשה פרצוף, כי בפעם הבאה שיבוא לנו טולימור דיו עם קרח זה לא יהיה פה. 40. אם אנחנו רוצים חשבון, אז אנחנו רוצים אותו כמה שיותר מהר. כן, ההפך מלאט ! יש פה בחורה אחת שבאה איתנו הביתה עכשיו !!! 41. מה בסה"כ ביקשנו ? שתמזוג לה דרינק ? עלינו ! אין בעיה ! רק תגיד שזה ממני, בקצה הבר. 42. אה, ותן לה ת'מספר שלי 43. אם אנחנו כבר מספרים לכם משהו – אישי. אז החיוכים של כל המשמרת בפעם הבאה שאנחנו באים פוגמים באמון שנוצר בינינו. 44. אם אתה לא יודע משהו על משקה מסויים אז אל תתיימר. אנחנו מאוד נעריך אם תבדוק ותגלה לנו בפעם הבאה 45. משמרת ראשונה ? מזל טוב. בטח מסנג'רים אותך ובסוף הערב לא משלמים לך. כולם עברו את זה. אבל אל תאבד את החיוך. הביטחון שלך ישתפר, תלמד להכיר אותנו ותזכור – טולימור דיו עם קרח. לא כוס מלאה אלא 3 – 4 קוביות. עם סטירר. נכון. תודה ! תהיה שונה קצת ! 46. אם מצאת חן בעינינו (בעיני ובעיני האישה כלומר) מה אכפת לך אם נגיד את זה ? (בקול רם ורק לך) אם מתאים לך את מוזמנת ואם לא אין סיבה להסמיק. 47. אם מצאת חן בעינינו (בעיני ובעיני האישה כלומר) מה אכפת לך אם נגיד את זה ? (בקול רם ורק לך) אותך לא נזמין כי אנחנו לא בקטע של עוד גבר. 48. גם להומואים יש רגשות (ככה סיפרו לי). אז תחייכו, תגידו שאתם לא בעניין וזהו. אל תעשו צחוק מהם. 49. אם אתם עובדים במקום שמוציא קפה וקולה כמו בקיוסק ואתם חושבים שאתם עובדים באיזה מגה – בר אז אולי גם אתם צריכים להתחיל לקחת תרופות. זה שבאנו למקום כזה ואנחנו רוצים אלכוהול לא אומר שצריך לפרוש שטיח אדום. רק למזוג, לא לשכוח סטירר וקרח. אחלה. 50. את העודף אחנו רוצים בחזרה. אל תשחקו איתו מעל לכוס עם שקלים שנפלו לכם קודם מהיד. כי אם ייפול שקל אחד משקלנו לשם, אנחנו נרצה אותו בחזרה. לא משנה מה תעשו עם הראש או כל איבר אחד שיש לכם לשחק איתו. זה הכסף שלנו ואנו נחליט מה לעשות איתו. אולי נחזיר ת'ג'וקים לארנק ונוציא שטר ? 51. זה שבעל הבית מקלל וצועק לא צריך לגרום לך לפגוע בנו- לא לירוק למשקאות שלנו ולא לעכב אותנו בכוונה עם הבחורה שרוצה לבוא אלינו הביתה עכשיו ! 52. אם אנחנו מבקשים פריטה של 50 או 100, אז אל תחזיר הכל במטבעות של שקל. אין רוח בחוץ ואנחו לא צריכים משקולות. 53. היית בשירותים ? שטוף ידיים ! 54. אם אתם קולטים שאנחנו עומדים לעשות טעות (עם הבחורה הזו למשל) אז תבואו תגידו. 55. תפסיקו לקחת מציתים מהבר. זה שלא באתם עם אחת לא נותן לכם זכות להדליק לבחורה בקצה השני של הבר את הסיגריה ולהחליק באלגנטיות את המצית שלנו לכיס שלכם. (כשל לוגי). 56. זכרו: אנחנו באנו לבלות, אז את הצרות שלכם תשמרו לעצמכם – תעלו חיוך תלחצו יד (אחרי ששטפתם) וניפגש אה ? 57. רוצים לנסח אמנה משותפת ? נראה לכם שהיא תחזיק ? לא ממש.

forestdevil

New member
אדוני ../images/Emo151.gif??

למה לך סטירר כשאין מה לערבב?! אצלי לא ייצא סטירר כברירת מחדל בתוך כוס וויסקי עם קרח, צר לי. לי זה נראה כמו זלזול באינטיליגנציה של הלקוח. רוצה להרגיש "מאאאגניב"? תזמין משהו "מאאאאאאגניב" שדורש סטירר. אגב, אם בכל זאת תבקש סטירר, תקבל. (אבל אל תבוא בטענות שפעם הבאה כל המשמרת תתפוצץ מצחוק)

gezercatom

New member
סטירר

אם קיבלת משקה עם (עם - כלומר יחד WITH באנגלית) קרח (ICE) אז יש להוציא איתו סטירר. כך אני נוהג ב 9 שנים האחרונות כברמן, כך אני מלמד את התלמידים בקורס ברמנים וכך דורש הסטנדרט המקצועי אליו אני שואף. שלא יערבב לקוח עם אצבע. ואם אתה סתם רוצה סטירר כי אתה חושב שאתה מגניב, אני כברמן מכבד את זה ולא מפתח על זה 'צחוקים' עם הצוות. ברמן נדרש גם לבגרות ואיפוק.

forestdevil

New member
ואו, כל הכבוד! איזו בגרות.

אני ממש מוריד את הכובע. ברמן שמערבב משקה עם האצבע הוא לא ברמן גרוע, אלא אידיוט. בחיים לא ראיתי את זה, אבל כנראה שזה קיים אם הזכירו את זה. זה שככה אתה אוהב, זו זכותך, אבל ללמד דור שלם של ברמנים להוציא סטירר בכוס עם משקה נקי+ קרח זה כבר ממש טפשי, סליחה. סטירר שמים בכוס שיש בה מה לערבב. קרח= סטירר? אני אשמח לדעת איפה אתה מלמד, זה מספיק לדעתי כדי להגדיר מקום כ"לא רציני".

למעלה