תגובה
"בתקופתו של ביבי היו הרבה מאוד הצעות לעסקאות לשחרור שליט. אתה חושב שסתם במקרה זה קרה בשיא המחאה החברתית - בשיא ההפגנות?" לא, אני חושב שזה קרה בהתאם להחלטות והמלצות מערכת הביטחון והלחץ של ארה"ב לקבל את העסקה.
"העסקה שנחתמה הייתה הגרועה ביותר מביניהן! זה פשוט היה קלף שהוא שלף מהשרוול! בכלל לא היה איכפת לו מגורלו של שליט."- זכותך לדעתך.
"זה מראה לך שה"מנהיג" הזה - במקום להתמודד עם הבעיות מעדיף להצביע לכיוון אחר. אבל למה? הוא הרי זה שאמור לטפל בבעיות במדינה"- לא, זה לא מראה לי את זה ואם לא הייתה לך שנאה עיוורת כלפיו גם לך זה לא היה נראה.
"אתה ראית מתי ישראל תוקפת את עזה? משום מה זה קורה כל פעם חודשיים או שלושה לפני הבחירות."- באמת? אתה יכול לעמוד מאחורי הטענה הזו ולגבותה?
"ביבי (ואני די סמוך ובטוח שהוא לא היחיד) פשוט מחליט לקחת את ההמלצות שיקדמו את האג'נדה שתוביל אותו לעמדת כוח. לא למצב בו לתושבי ישראל יהיה טוב יותר "- שוב, זכותך לדעתך.
"נו עכשיו אתה כבר מדבר מנקודת מבט ממש מתנשאת"- לא, אני מציין עובדות והעובדות הן שהרבה אנשים לא יכולים לגמור את החודש בגלל שהם לא מסוגלים לנהל את עצמם ולהתנהל עם עצמם, בגלל זה נוצרות לך תוכניות עלובות כמו התוכנית של אלון גל.
"אבל ברוב מדינות העולם, אדם משכיל, למשל רופא, יכול להרשות לעצמו לרכוש דירה ולכלכל עצמו בכבוד. פה לא."- הבנתי.. וביבי אשם?
"אבל כשאתה מגיע למצב שבו לאחוז ככך ניכר מהאוכלוסיה אין את היכולת הזו אז אולי משהו דפוק בניהול של המדינה ולא של האנשים. לא'דע - אולי תקרא לזה חינוך עקום (אני בהחלט חושב שזה מתחיל בחינוך) - כך או כך, בבעיות המדינה (הגדולות בכל אופן) רוה"מ צריך לטפל" - (זה רה"מ ולא רוה"מ) אני מסכים שביבי כרה"מ אינו אידיאלי ושוב אני מנגן על הקטע שאני לא רואה כרגע במפה הפוליטית מישהו טוב יותר. אני גם מסכים כי החינוך כאן גרוע, מערכת הבריאות במצב איום. זה רק אומר שיש כאן עוד הרבה דברים לעשות ולשפר וברגע שאני אמצא מועמד ראוי יותר, אני אתמוך בו... ורק בגלל שאני חושב שביבי אינו רה"מ אידיאלי, אני כלל איני בטוח שאני גם אטריח את עצמי לבחור ביום ג' הבא... אני מעדיף ללכת לטיול במנהרות הכותל עם אשתי
(ארגנה לנו טיול של 3 שעות).
"לומר את האמת? לא נראה לי שזה באמת חשוב..."- חשוב לך בחיי היום יום שלך? בוודאי שלא. חשוב למאזן האימה במזה"ת וריסון ההתעצמות הגרעינית העולמית? בוודאי, אחרת אנשי סבא"א לא הייתה טורחת לקום מכורסאות העור שלהם.