וואו. זה... אין לי מלים

• פותח הנושא cwen
  • פורסם בתאריך

cwen

New member
וואו. זה... אין לי מלים

בעקבות תמונה שהופצה בפייסבוק הגעתי לזה... http://www.pashkevil.co.il/23741/בראשית-מציגים-אפוקליפסה

בייחוד שימו לב למודעה עם הכותרת "אוקלידס". אבל יש שם עוד פנינים.

מודעות פרסום אמיתיות שאמורות לשכנע אנשים להצביע להם. אמיתי!

אני נחרדת מהמחשבה על האנשים שזה משכנע אותם.

אסננוש15

New member
ביום שישי האחרון

ראיתי את העלון שהם הפיצו. באתי להעלות לפה אחרי שסרקתי , אבל זה לא נתן בגלל שהקובץ היה גדול מידיי.

יש להם בעלון עוד הרבה פנינים. באמת, הגזימו הם וש"ס. סתם מחפשים לשסות את העם הזה, המפולג ממילא. האידאולוגיה ברורה : כדי לזכות בעוד קולות הם פשוט מסיתים ומשסים את הציבור החרדי בחילוני.

תכלס? אם תבחנו את המצע שלהם (גם של ש"ס) אחד לאחד.. אין להם מה להציע חוץ משינאה ופילוג.

אסננוש15

New member
ועוד משהו

ש"ס קיבלה בפעם האחרונה את תיק הבינוי והשיכון.. נו, ומה היא עשתה עם זה? גורנישט. סתם מבלבים את המוח. לא ראיתי אף לא הטבה אחת לציבור הבוחרים שלהם, שנישא בהמוניו בכל שנה ומקומות הדיור עולים רצח. רחמיי על הזוגות הצעירים שעוד אין להם דירה. ולאף אחד לא באמת איכפת..

אסננוש15

New member
ועוד משהו על אוקלידס (גם לזוהר)

ואם זה היה שם של תרופה שהבן שלהם ילמד עליה בפקולטה לרפואה זה היה בסדר ?

וואי הדברים האלו מרתיחים לי את הדם.. תסלחו לי על ההתפרצות...

ולממשלה הזו , זוהר, אתה נותן יד... ממשלת ביבי ...

cwen

New member
זהו, שהבן שלהם גם לא יגיע ללמוד בפקולטה

לרפואה. כי מה לעשות, עם כל הכבוד למשניות, לא על זה הם בוחנים בכניסה לפקולטה.

אבל תגידי לי, בתור מישהי מבפנים (בטוח יותר בפנים ממני), מי האנשים שבאמת יזדעזעו למחשבה על כך שהבן שלהם ילמד על מתימטיקאי יווני, אחד מהחשובים ביותר שהיו, ושעקרונות ההנדסה שהוא פיתח הם הבסיס לכל מדע ההנדסה?
(כן, זה לא מדויק בקנה מידה קוסמי, וההנדסה מאוד התפתחה מאז, אבל עדיין...)

אסננוש15

New member
תגובה

את שואלת מי האנשים האלו...

האנשים האלו הם לא באמת רוב גדול בציבור החרדי האשכנזי. אלא של ג' אין מצע אמיתי (או שהמצע הזה כבר אמור להשתנות בהתאם לרוח התקופה והוא לא משתנה אז הם עברו לטקטיקה קיצונית יותר) , אז הם פשוט מנסים להפחיד, וכמה שיותר, אלא שזו טקטיקה שכבר לא ממש עובדת כיום על הרבה מהם.... ולכן דווקא אני יכולה לומר לך שהרבה חרדים כן היום שואפים לצאת ללמוד רפואה וההורים דווקא תומכים, (או אפילו סתם לעשות תואר ראשון אקדמי במשהו) הציבור החרדי פשוט עובר מהפכה שקטה אבל עקבית.

כך שהתשובה לשאלתך היא, שזה לא באמת יפריע.. אבל ג' חייבת להמשיך "להצטייר" כמפלגה חרדית שמרנית (קיצונית) המתיימרת לשמור על הדת, גם במחיר שמעלה גיחוך, כמו העלון הדבילי שהם הוציאו. שימי לב מה המוטיב שלהם לאורך כל הדרך...

אחרת? לא יהיה להם מה להציע לבוחרים שלהם...

deathcaster

New member
תגובה

גם את כמו אילן מרשה לעצמך להניח הנחות מופרזות מדי לגביי...
היכן רשמתי במערכת הבחירות האחרונה שאני תומך בלב שלם בליכוד?

מה שעשיתי זה רק לציין את הדברים החיוביים שהממשלה הנוכחית עשתה. ושאני נגד מגיפת הביביפוביה.

Sophalin

New member
התייחסות

אני רק רוצה לציין שאין לי שום דבר נגד הליכוד ואם ביבי לא היה עומד בראשה יש מצב שהייתי מצביע ליכוד (לא סיכוי גדול אבל בהחלט היה נכנס למערכת השיקולים שלי)

אז להגיד שזו סתם מגפת ביביפוביה זה גם לא במקום. ביבי הוא המנהיג וכמו שכבר אמרתי לך הוא לא מנהיג. הוא מסית את האש שמכוונת נגדו בצורה מרושעת בצורה אנוכית ואופורטוניסטית כיאה לפוליטיקאי מיומן.
אז כן - הוא פוליטיקאי מצוין אבל הוא חרא של מנהיג וגם חרא של בן אדם...

deathcaster

New member
תגובה

חרא של בן אדם? מאיפה אתה יודע?

זו בדיוק המגיפה שאני מדבר עליה.

פוליטיקאי מצוין? כן

חרא של מנהיג? יש בינינו אי הסכמה לכך. לו הוא היה חרא של מנהיג, הוא כבר היה מודח מזמן הן מראשות הליכוד והן מראשות הממשלה.

אבל יש הבדל בין פוליטיקאי ובין מדינאי..

אני לא חושב שיש אחד בבית הנבחרים שלנו שראוי להיקרא מדינאי כיום.

"הוא מסית את האש שמכוונת נגדו בצורה מרושעת בצורה אנוכית ואופורטוניסטית "- כשם שהאש נגדו לרוב היא מרושעת, אנוכית ואופורטוניסטית.

תראה את התשדירים של מרצ.... חוץ מ"נגד ביבי" לא שמתי לב למסר כלשהו שהם רוצים להעביר.

Sophalin

New member
תגובה

הוא מסית את האש שמכוונת נגדו בצורה מרושעת בצורה אנוכית ואופורטוניסטית "- כשם שהאש נגדו לרוב היא מרושעת, אנוכית ואופורטוניסטית.
באמת? אז תסביר לי בדיוק את סיפור שחרור גלעד שליט?
תסביר לי בדיוק איך שלושה חודשים לפני הבחירות נכנסים בעזה?
תסביר לי בדיוק איך זה כשאנשים זועקים לעזרה כי אין להם איך לסיים ת'חודש הוא חוזר וצועק "איראן איראן"?

deathcaster

New member
תגובה

"אז תסביר לי בדיוק את סיפור שחרור גלעד שליט?"- למה... אתה לא מכיר? אתה שוכח שגלעד שליט היה רוב הזמן בשבי כשביבי לא היה רה"מ ולא הליכוד היה בשלטון.

"תסביר לי בדיוק איך שלושה חודשים לפני הבחירות נכנסים בעזה?"- כי רה"מ מקבל את המלצות מערכת הבטחון שהמליצה לו לעשות זאת, כפי שהיא עושה לכל רה"מ.

"תסביר לי בדיוק איך זה כשאנשים זועקים לעזרה כי אין להם איך לסיים ת'חודש הוא חוזר וצועק "איראן איראן"?"- לא יודע מה להגיד לך...
לי יש איך לסיים את החודש, בכל מעצמות העולם יש אנשים שלא מסוגלים לגמור ת'חודש...
לי אין אובר דראפט, אולי אני יודע לנהל את ההוצאות מול ההכנסות שלי יותר טוב מאחרים?!
ו"איראן איראן" זה טוב ליחסי הציבור של ישראל עם כל העולם.... לפני כמה שנים זה לא ממש הזיז לאף מדינה החימוש הגרעיני של איראן, כיום ורק בזכות ישראל.... כל העולם לוקח את זה ברצינות .... וזה חשוב.

Sophalin

New member
תשובות

אתה שוכח שגלעד שליט היה רוב הזמן בשבי כשביבי לא היה רה"מ ולא הליכוד היה בשלטון - אז מה? בתקופתו של ביבי היו הרבה מאוד הצעות לעסקאות לשחרור שליט. אתה חושב שסתם במקרה זה קרה בשיא המחאה החברתית - בשיא ההפגנות?
העסקה שנחתמה הייתה הגרועה ביותר מבינהן! זה פשוט היה קלף שהוא שלף מהשרוול! בכלל לא היה איכפת לו מגורלו של שליט.
זה מראה לך שה"מנהיג" הזה - במקום להתמודד עם הבעיות מעדיף להצביע לכיוון אחר. אבל למה? הוא הרי זה שאמור לטפל בבעיות במדינה.

כי רה"מ מקבל את המלצות מערכת הבטחון שהמליצה לו לעשות זאת, כפי שהיא עושה לכל רה"מ
הלאה התמימות. אתה ראית מתי ישראל תוקפת את עזה? משום מה זה קורה כל פעם חודשיים או שלושה לפני הבחירות. אז אל תזבל לי ת'שכל על המלצות מערכת הבטחון. אין אדם אחד שממליץ - ממליצים לו הרבה מאוד אנשים - חלקם ממליצים לכיוון אחד וחלקם לכיוון האחר.
ביבי (ואני די סמוך ובטוח שהוא לא היחיד) פשוט מחליט לקחת את ההמלצות שיקדמו את האג'נדה שתוביל אותו לעמדת כוח. לא למצב בו לתושבי ישראל יהיה טוב יותר (ראה למשל תגובתו למה שהפלסטינים עשו במועצת האו"מ - התנהגות ילדותית לחלוטין!)

לי יש איך לסיים את החודש, בכל מעצמות העולם יש אנשים שלא מסוגלים לגמור ת'חודש...
נו עכשיו אתה כבר מדבר מנקודת מבט ממש מתנשאת - אני מסכים איתך שבהרבה מדינות לא כולם מסוגלים לגמור ת'חודש - אבל ברוב מדינות העולם, אדם משכיל, למשל רופא, יכול להרשות לעצמו לרכוש דירה ולכלכל עצמו בכבוד. פה לא.

לי אין אובר דראפט, אולי אני יודע לנהל את ההוצאות מול ההכנסות שלי יותר טוב מאחרים?!
אולי. אני מקבל את זה שיש כאלה שיודעים יותר טוב כיצד לנהל את עצמם. אבל כשאתה מגיע למצב שבו לאחוז ככך ניכר מהאוכלוסיה אין את היכולת הזו אז אולי משהו דפוק בניהול של המדינה ולא של האנשים.
לא'דע - אולי תקרא לזה חינוך עקום (אני בהחלט חושב שזה מתחיל בחינוך) - כך או כך, בבעיות המדינה (הגדולות בכל אופן) רוה"מ צריך לטפל.

לפני כמה שנים זה לא ממש הזיז לאף מדינה החימוש הגרעיני של איראן, כיום ורק בזכות ישראל.... כל העולם לוקח את זה ברצינות .... וזה חשוב
לומר את האמת? לא נראה לי שזה באמת חשוב...

deathcaster

New member
תגובה

"בתקופתו של ביבי היו הרבה מאוד הצעות לעסקאות לשחרור שליט. אתה חושב שסתם במקרה זה קרה בשיא המחאה החברתית - בשיא ההפגנות?" לא, אני חושב שזה קרה בהתאם להחלטות והמלצות מערכת הביטחון והלחץ של ארה"ב לקבל את העסקה.

"העסקה שנחתמה הייתה הגרועה ביותר מביניהן! זה פשוט היה קלף שהוא שלף מהשרוול! בכלל לא היה איכפת לו מגורלו של שליט."- זכותך לדעתך.

"זה מראה לך שה"מנהיג" הזה - במקום להתמודד עם הבעיות מעדיף להצביע לכיוון אחר. אבל למה? הוא הרי זה שאמור לטפל בבעיות במדינה"- לא, זה לא מראה לי את זה ואם לא הייתה לך שנאה עיוורת כלפיו גם לך זה לא היה נראה.

"אתה ראית מתי ישראל תוקפת את עזה? משום מה זה קורה כל פעם חודשיים או שלושה לפני הבחירות."- באמת? אתה יכול לעמוד מאחורי הטענה הזו ולגבותה?

"ביבי (ואני די סמוך ובטוח שהוא לא היחיד) פשוט מחליט לקחת את ההמלצות שיקדמו את האג'נדה שתוביל אותו לעמדת כוח. לא למצב בו לתושבי ישראל יהיה טוב יותר "- שוב, זכותך לדעתך.

"נו עכשיו אתה כבר מדבר מנקודת מבט ממש מתנשאת"- לא, אני מציין עובדות והעובדות הן שהרבה אנשים לא יכולים לגמור את החודש בגלל שהם לא מסוגלים לנהל את עצמם ולהתנהל עם עצמם, בגלל זה נוצרות לך תוכניות עלובות כמו התוכנית של אלון גל.
"אבל ברוב מדינות העולם, אדם משכיל, למשל רופא, יכול להרשות לעצמו לרכוש דירה ולכלכל עצמו בכבוד. פה לא."- הבנתי.. וביבי אשם?

"אבל כשאתה מגיע למצב שבו לאחוז ככך ניכר מהאוכלוסיה אין את היכולת הזו אז אולי משהו דפוק בניהול של המדינה ולא של האנשים. לא'דע - אולי תקרא לזה חינוך עקום (אני בהחלט חושב שזה מתחיל בחינוך) - כך או כך, בבעיות המדינה (הגדולות בכל אופן) רוה"מ צריך לטפל" - (זה רה"מ ולא רוה"מ) אני מסכים שביבי כרה"מ אינו אידיאלי ושוב אני מנגן על הקטע שאני לא רואה כרגע במפה הפוליטית מישהו טוב יותר. אני גם מסכים כי החינוך כאן גרוע, מערכת הבריאות במצב איום. זה רק אומר שיש כאן עוד הרבה דברים לעשות ולשפר וברגע שאני אמצא מועמד ראוי יותר, אני אתמוך בו... ורק בגלל שאני חושב שביבי אינו רה"מ אידיאלי, אני כלל איני בטוח שאני גם אטריח את עצמי לבחור ביום ג' הבא... אני מעדיף ללכת לטיול במנהרות הכותל עם אשתי
(ארגנה לנו טיול של 3 שעות).

"לומר את האמת? לא נראה לי שזה באמת חשוב..."- חשוב לך בחיי היום יום שלך? בוודאי שלא. חשוב למאזן האימה במזה"ת וריסון ההתעצמות הגרעינית העולמית? בוודאי, אחרת אנשי סבא"א לא הייתה טורחת לקום מכורסאות העור שלהם.

Sophalin

New member
תשובות

לא, אני חושב שזה קרה בהתאם להחלטות והמלצות מערכת הביטחון והלחץ של ארה"ב לקבל את העסקה. - בסדר. כמו שאמרתי, הלאה התמימות. כנראה שבמקרה לי יש יותר ידע בנושא הספציפי הה.

באמת? אתה יכול לעמוד מאחורי הטענה הזו ולגבותה? כן אני יכול.

"אבל ברוב מדינות העולם, אדם משכיל, למשל רופא, יכול להרשות לעצמו לרכוש דירה ולכלכל עצמו בכבוד. פה לא. הבנתי.. וביבי אשם? כן. הוא לא היחיד. אבל שוב, הוא המנהיג. הוא אמור להוביל את המדינה אל המצב שבו רופא כן יוכל לכלכל את עצמו בכבוד.
הוא צריך להוביל את המדינה למצב שבו הפשע לא משתלם וכו'.
שים לב למשל שלמרות הנזקים הכבדים של ש"ס לכלכלה - הוא בכל זאת נכנע (בניגוד לליבני למשל) לחרדים והכניס אותם לקואליציה. שוב - זו לא התנהגות של מהיג חזק כפי שהוא מצייר את עצמו.

ורק בגלל שאני חושב שביבי אינו רה"מ אידיאלי, אני כלל איני בטוח שאני גם אטריח את עצמי לבחור ביום ג' הבא... אני מעדיף ללכת לטיול במנהרות הכותל עם אשתי (ארגנה לנו טיול של 3 שעות).
אוקיי אתה טוען שאתה לא מוצא מועמד טוב יותר מביבי? כלומר שאתה חושב שהמצב הכלכלי והחברתי של ישראל יכול רק להתדרדר אם הוא לא יבחר?

חשוב למאזן האימה במזה"ת וריסון ההתעצמות הגרעינית העולמית? בוודאי, אחרת אנשי סבא"א לא הייתה טורחת לקום מכורסאות העור שלהם. אולי. איכשהו לי זה נשמע כמו "זאב, זאב".

deathcaster

New member
תגובה

"בסדר. כמו שאמרתי, הלאה התמימות. כנראה שבמקרה לי יש יותר ידע בנושא הספציפי הזה." - אז מי מתנשא? יש לך ידע? שתף ונראה מה הוא שווה

"כן אני יכול."- אני ממתין, תתחיל מדוגמאות של תאריכי מבצעים משמעותיים בעזה וסמיכותם לתאריכי בחירות.

"כן. הוא לא היחיד. אבל שוב, הוא המנהיג. הוא אמור להוביל את המדינה אל המצב שבו רופא כן יוכל לכלכל את עצמו בכבוד."- אני מסכים ולכן עם מחאת הרופאים שהייתה כשלון מדהים, אני לא מסכים. רק חשוב שאתה מודה שהוא לא האשם היחיד... גם הם אשמים. עם כל הכאב הכרוך בכך, הרופאים היו צריכים להצביע ברגליים, הרי שנינו יודעים שעם שלי בדרך נס כלשהי תיבחר לרה"מ- למחרת משכורתו של כל רופא לא תעלה פי 3. ולהזכירך שיאני השכר בכל שנה הם דווקא הרופאים ואני סובר שיש לקצץ בשכרם (של הרופאים הציבוריים כמובן).

הוא צריך להוביל את המדינה למצב שבו הפשע לא משתלם וכו'."- מוזר, אני דווקא יודע שנתוני הפשיעה בירידה. כך לפחות המשטרה מדווחת. מי משקר?

"שים לב למשל שלמרות הנזקים הכבדים של ש"ס לכלכלה - הוא בכל זאת נכנע (בניגוד לליבני למשל) לחרדים והכניס אותם לקואליציה"- בניגוד ללבני?! ומה רצית שהוא יעשה? לא ירכיב ממשלה? מה היית עושה במקומו? להזכירך משימת הרכבת הממשלה הייתה צריכה להיות של לבני בבחירות האחרונות, היא נכשלה להשיג את הסכמת רוב הסיעות בכנסת להרכבת ממשלה. היא גם סירבה בכל תוקף לשבת בממשלת אחדות עם ביבי כשהוא לא רצה בהתחלה את החרדים בממשלה... היא לא רצתה להתפשר בגלל משחקי אגו ושיגעון גדלות ואתה יודע את זה... אז שוב... מה ציפית שביבי לא ירכיב ממשלה ויתפשר עם שותפין לקואליציה? אם כן... אתה תמים מכפי שחשבתי.

"אוקיי אתה טוען שאתה לא מוצא מועמד טוב יותר מביבי? כלומר שאתה חושב שהמצב הכלכלי והחברתי של ישראל יכול רק להתדרדר אם הוא לא יבחר?"- לצערי הרב, האג'נדה הכלכלית של הליכוד היא היחידה בעד כלכלה חופשית ומדיניות הפרטה שלמרות כל הביקורת עושה רק טוב למדינה (אולי לא תמיד לאזרח הקטן בטווח הקצר).... אז כן...אני חושב שהמצב יתדרדר.

"אולי. איכשהו לי זה נשמע כמו "זאב, זאב"."- זה בהחלט זאב זאב, לפחות בהתחלה, אבל זה היה תרגיל פוליטי מבריק להסחת העין העולמית מישראל, איזון מאזן האימה ובמקום מסוים... ההיסטוריה מלמדת אותנו שאסור לנו להיות שאננים, בטח שלא כלפי מדינה שקוראת להשמדת מדינתנו קבל עם ועדה בשעה שהיא מפתחת יכולות ייצור לנשק המסוכן בעולם כיום.... 2014 זה נשמע רחוק? זה לא.

Sophalin

New member
מאחר ואני קצת לחוץ בזמן

אתייחס רק לסעיף אחד
רק חשוב שאתה מודה שהוא לא האשם היחיד... גם הם אשמים.
מעולם לא אמרתי שביבי הוא האשם היחידי במצב האומה. אבל הוא המנהיג.
יודע מה? בוא נוציא את המונח "אשם" מהלקסיקון ונגיד שהוא האחראי למצב. יותר טוב לך?

Sophalin

New member
ברור כי

אם נניח בנק מזרחי יפסיד חצי מיליארד דולאר - יאשימו את העובד הקטן נכון? לא את המנכ"ל חלילה...

אסננוש15

New member
התייחסותי למחאת הרופאים

אם הרופאים הטובים לא יקבלו משכורות גבוהות, אתה לא תמצא יותר רופאים טובים באמת ומומחים בקנה מידה, במערכת הבריאות הציבורית. ואם חלילה תצטרך טיפול איזשהו דחוף לקבל מידי מומחה תצטרך לשלם עליו פרטי. אתה מוכן? אתה רוצה את זה?

שלא לדבר שאיכות הרפואה הציבורית תרד פלאים בו ביום שיקצצו משכרם של מנהלי המחלקות המומחים... הם פשוט יפנו לרפואה הפרטית וזהו. צריך עוד לשמוח שיש כמה שיאני שכר שמוכנים לעבוד ברפואה הציבורית כשיכלו ברפואה הפרטית לעשות כסף פי 5...

Sophalin

New member
יש עוד דרכים לפתור את הבעיה

את יכולה להתנות רשיון רופא בתורנות בבית חולים/קופת חולים. וזה אומר שרופא שירצה לעבור לרפואה פרטית יוכל לעשות זאת כל עוד הוא תורם לרפואה הציבורית - הוא כמובן יקבל על כך שכר אבל שכר שהולם עבודה ציבורית (ולא אני לא מתכוון לשכר של פקיד באיזשהו משרד או משו כזה).

למעלה