השאלה היא היכן מותחים את הגבול
בוא נצא מנקודת הנחה שהוא רק ליטף לה את הלחי וזה לא נורא. אבל קח מקרה שבו הוא נתן לה חיבוק אמיץ לעידוד והיא חשבה שהיא הרגישה זיקפה? או מצב בו הוא נתן לה נשיקה על הלחי שהיתה קצת צמודה לשפתיים, לא בכוונה. כדי למנוע מצבים כאלו אוסרים על מורים גברים לגעת בתלמידות, למה? כדי שהמצבים האפורים האלו ימנעו. מבחינתה הוא גבר זר שבקלות יכול להיות אבא שלה, שהתחשק לו ללטף אותה על הלחי. יש להניח שאם גבר זר היה ברחוב מלטף אותה על הלחי היא היתה מעיפה לו את היד בחוזקה ואף אחד לא היה מאשים אותה, אבל תודה שכאשר מדובר במורה ודמות סמכותית יש חשש לעשות דברים כאלה. אתה כנראה לא מבין את ההתחבטות של אישה, במיוחד בחורה צעירה, שלא בטוחה מתי ההתנהגות היא נורמלית ומתי היא לא, ומתי להזיז את היד ומתי להעיף סטירה ולברוח. הלא המטרה היא לא הליכה למשטרה, המטרה היא שפעולות כאלו ימנעו בכלל. כשהייתי חיילת במשרד הביטחון אחד הממונים עלי היה חרמן ידוע, והוא היה יכול לעשות לי מסאז' ולנהל איתי שיחות לא הולמות, ואני הייתי בחורה עם המון ביטחון עצמי והמון מודעות להטרדות מיניות, ולקח לי זמן עד שאמרתי לו "תעזוב אותי, לא נעים לי המגעים האלו" למרות ששידרתי את זה בשפת הגוף שלי הרבה לפני - ואז הוא שיחק נעלב ונפגע וגרם לי להרגיש שהגזמתי. לא הלכתי להתלונן, אבל יכולתי. זה הגוף שלה, הוא ביקש רשות לפני שהוא נגע בה? היה לו רצון להאמין שהיא רוצה את הניחומים שלו או את המגע שלו? ואם הוא לא צריך לבקש רשות ללטיפה למה הוא כן צריך? לחיבוק? לנשיקה, למגע יד בשדיים? חוץ מזה, אני משוכנעת שבבריטניה מורים גברים ממש אבל ממש לא נוגעים בתלמידות שלהם.