והפעם

Tנקר בל

New member
הוא! ולא רק בגלל הנגיעה

שמעתי אותו בראיון ברדיו, וריחמתי עליו, כי היה לי ברור שהוא באמת לא מבין מה לא בסדר במה שהוא עשה. הייתי שותפה בהליכים לחקיקת החוק למניעת הטרדה מינית. זה אחד החוקים שאני מרגישה הכי הרבה גאווה על שהייתה לי הזכות להיות שותפה לחיקוקם. היה לי ברור שייקח הרבה זמן עד שהפסיקה בארץ תעשה עם החוק מה שעושים בתי משפט במדינות אחרות (כמו ארה"ב למשל), אבל אני רואה בו חוק שישנה את הנורמות החברתיות, אולי לאט, אבל גם שינוי הדרגתי הוא טוב. עצוב לי, שאנשים לא מבינים עד היום מה זו הטרדה מינית. זה לא קשור למגע! לא מדובר במעשה מגונה! זו כבר קיימת בחוק מקדמת דנא. כדי לעבור על הטרדה מינית די באמירה, די ברמיזה, בתנועה. אפילו סביבת עבודה יכולה להיחשב כמטרידה מינית (בארה"ב זכתה בתביעה אשה שחברה לחדר בעבודה שם במחשב שומר מסך פורנוגרפי). הטרדה מינית היא עצם הפיכתו של אדם לאובייקט מיני. התלמידה הזו היא אדם. ההתייחסות של המורה אליה הייתה משפילה, כי הוא התייחס אליה כאל חפץ, התייחס רק לצד החיצוני שלה. האמירות שלו היו מיניות בעליל. בראיון הוא אמר שגם לתלמידה שלו הוא היה מתייחס כך. האם גם עם תלמיד שלו הוא היה נוהג בדרך דומה? התשובה ברורה לדעתי (לא. כי אנשים שמתייחסים כך לבחורות, הם מסוג האנשים שלא היו רוצים שיחשבו שהם הומוסקסואלים. זה ייפגע בגבריותם
). לצד הרחמים שלי עליו, אני שמחה מאוד על התלונה שלה, ועל הפומביות שניתנה לעניין. עוד חקירות כגון זו יובילו בסופו של דבר לשינוי המיוחל ביחס להטרדה מינית (כפי שהיום אף אחד כבר לא מעיז לומר "כשאת אומרת לא למה את מתכוונת" לרווחת אומרות ה"לא". בשלב מסויים לא יהיה צורך בשאלה מי הגזים כאן. המוטרדת, שסירבה לעבור לסדר היום על השפלתה והטרדתה, או המטריד)

צודקת במאה אחוז. איך תסבירי

ששופטות מקילות בעבירות מין ופרקליטות נוטות לסגור עסקות טיעון ביתר קלות. נושא מאוד מאוד מטריד לדעתי. צריך להתחיל לחנך את השופטים/ות מבראשית.

Tנקר בל

New member
אני לא בטוחה שהנתונים הללו נכונים

יש לך אסמכתא שאתה מתבסס עליה, או שמדובר בהתרשמות (שעלולה להיות מטעה)?

לא ערכתי את המחקר, אבל

ציטוט: 'ומילה על שופטות בישראל. לפני כעשור נערך מחקר שמצא כי שופטות נשים נוטות להקל בעונשם של עברייני מין יותר מאשר שופטים גברים. והנה בשנים האחרונות השתנתה מגמה זו, ושופטות נשים מעזות לבטא את תחושת הצדק שלהן, ולהביא לעולם המשפט את קולן השונה. זוהי עדות לכך שכשמספר השופטות הגיע לכ – 40% מכלל העוסקים בשיפוט בישראל, הן חשות בטוחות במעמדן, ואינן נדחפות להוכיח כי הן "יותר גברים מגברים". זוהי תופעה חיובית ומעודדת, שיש לקוות כי תמשך. (מעניין לציין כי אל"מ יהודית גריסרו, שישבה בהרכב שדן את עאטף זאהר, שיתפה פעולה על הכרעת הדין ועם גזר הדין המבישים שנכתבו, ככל הנראה, על ידי אב בית הדין, השופט אמנון סטרשנוב. יתכן שמה שהטה את הכף כאן הוא העובדה שגריסרו אינה שופטת, וכ"אישה הדיוטה" במערכת הצבאית היא לא העזה לחלוק על עמדתו המשפטית של אב בית הדין. דווקא השופט השלישי, אל"מ אבי לוי, לא הסס וכתב, ככל הנראה, את דעת המיעוט, שהיא נכונה וראויה לאין שיעור יותר מדעת הרוב, ויש לקוות שתאומץ בערעור).' תעשי חיפוש בגוגל: 'עבירות מין שופטות' תקבלי עוד מאמרים.

Tנקר בל

New member
אבל מהציטוט הזה משתמע ההיפך

כתוב שבעבר שופטות הקלו בעונשם של עברייני מין, והמצב השתנה.

בעלי אומר שהוא לא מדבר עם נשים

בעבודה אלא אם זה על העבודה נטו, כי הוא מפחד שהן יתלוננו על הטרדה. נכון מגזים?

Tנקר בל

New member
תלוי...

אם הוא מסוג האנשים שאינם מבינים מה רע במקרה כגון המקרה דנן, אולי באמת עדיף שישתוק
אם הוא יודע להבחין בין דיבור לגיטימי לכזה שאיננו לגיטימי - את צודקת, הוא מגזים

לדעתי במקרה שתואר הוא מבין שזה לא

בסדר (בלשון המעטה) היה מצד המורה. אבל הטענה שלו מוצדקת (של בעלי), כי אםם הייתי מורה בבית ספר של חטיבה או תיכון הייתי גם חוששת, כי לפעמים שמים יד על כתף של ילד או נער, והוא יכול לפרש את זב כהטרדה (אם כי לדעתי בחורות היו לוקחות את זה יותר ברצינות מאשר נערים). לא יודעת, זה באמת מבלבל, מה הגבולות, לא מקנאה במורים.

LEATHER REBEL

New member
בהחלט מגזים אבל יש לו על מה להתבסס

יש אנשים, משני המינים, שפשוט מחפשים את זה.

למעלה