והנה משהו מזעזע.

joe2b

New member
שכחת...

שכחת את הרב פרץ מש"ס (מי מכיר, מי יודע, מי זוכר?) שאחרי אסון הרכבת במחסום הבונים שבו נהרגו הרבה ילדים והרבה אחרים נפצעו כשרכבת פגעה (אם אני זוכר נכון) באוטובוס שבו טיילו הילדים ושנתקע על הפסים, אמר שזה בגלל שהם והוריהם לא שמרו שבת. האירוניה - שאחרי כמה זמן (נדמה לי כמה חודשים בודדים) אמא שלו או של אשתו נפגעה קשה (אולי מתה) בתאונת דרכים. אז מה - גם היא לא שמרה שבת?

az ma

New member
קראתי שאילן רמון "התקרב ליהדות"

בשנים האחרונות. נדמה לי שגם באז אולדרין שנחת על הירח חזר בתשובה (כנוצרי). ממש לא מנסה להחזיר אותך בתשובה אבל למה לדעתך אי אפשר ללמוד פיסיקה ומתימטיקה במקביל לקבלה ותורה? אתה יודע כמה מדענים-דתיים עוסקים במחקר מדעי לכל דבר?

MicMik

New member
דוקא יש לי מושג

למדתי בבר אילן הבעיה עם אנשים מסוג נעמה הוא, שהם לא רואים את האופציה של שילוב בין קודש לחול. לדעתם הדרך הנכונה היא להקשיב לכל מיני באבאבובות, ושרלטנים שמגלים את העתיד בדיעבד. כמו שמישהו אמר, שיזהירו אותנו מראש או שישתקו. מגעיל אותי שרוקדים על דם של אנשים במטרה להחזיר בתשובה. אני לא מאמין שאנשים דתיים מלומדים יאמרו שטויות מאין אלה, ויתיימרו לדעת את הסיבה למותם של אחרים. בדיוק להפך, יסוד הענווה אוסר על היהודי להתיימר להיות שליחו ודוברו של אלוהים.

az ma

New member
מסכים. אני רק חושב שלפעמים

מה שמפריע לנו זה לא בהכרח מה ש"נעמה" אומרת אלא איך "היא" אומרת את זה. לדוגמא, יש כאן רב חב"ד שאני מכיר ושיוצא לי לפגוש אחת לכמה שנים. בשנה שעברה, משניתראנו, הוא שם לב לעובדה שאיבדתי משקל ושאל "אם הכל בסדר". סיפרתי לו שבמשך תקופה של כמה חודשים סבלתי מבעיות של מע' העיכול. תגובת הרב ,שנאמרה בצורה זהירה וענווה, היתה ש"אולי הייתי רוצה לבדוק/לשקול/לנסות לעבור לאכול מזון כשר". לא נפגעתי, לא "התרגזתי", לא חשבתי שהוא יומרני... אני נוטה לחשוב שגם אני (אתה?) הייתי נוהג כך עם השואלים בעצתי (בתחום שהייתי חושב "שאני מבין מספיק כדי להיות מסוכן")

פלינט1

New member
קול בנעמה - ערווה

כשגזרו שקול באישה - ערווה, בטוח חשבו על נעמה ושכמותה. גם הפיגוע במאה שערים היה כתוב בגימטריא של ספר הטלפונים של כפר קאסם עלית. חשבת על המזוזות שהיתנתקו ממשקוף המעבורת בזמן ההמראה?

oren*

New member
בטיסה הזו הייתה גם נציגה הודית

אולי העונש הגיע מהאלוהים שלה?

MicMik

New member
נכון איך לא חשבתי על זה

בטח היה כתוב על זה בבההא גוודיתה שמבללה

כולכם כ"כ חכמים אחרי האסונות..

אז או שתתנו התראה מוקדמת- או שתפסיקו עם השטויות האלה.. במבזקים של ווי נט אפשר למצוא יותר הגיון!

Flying Camel

New member
ma kore tomer?? ze ani

tomer ahi ze ani shaike !! az hine hegati laforum!! ani mamlits bechom laavor leforum israelim bechul shel Walla.co.il

eli21us

New member
בתור החרדי (כביכול) הראשון בפורום

בתור החרדי (כביכול) הראשון בפורום אני רוצה להגיב יש הרבה אנשים שבאים סתם כדיי להרגיז בלי קשר להבין בעצמם מה הם כותבים ומה המשתמע לשני מכך דבר אחד גדול שאילן עשה ..... הוא קדש שם שמיים ברבים ע''י זה שהוא יהודי הוא לקח איתו אוכל כשר הוא לקח איתו כוס לקידוש הוא לקח איתו תמונה של ילד מהשואה והגדול מכולם הוא קרא שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד זה קריאה שכל יהודי לפני מותו מאחל שיהיה לו את הזכות לאילן היה את הזכות להפטר מהעולם כקדוש בלי קשר אם הוא היה דתי או לא ולאף אחד אין זכות להחליט מה היתה הסיבה למותו, זה דרך העולם קורה שיש תאונות ואנשים נהרגים אני מצדיע לך אילן בעצם זה שאתה גורם לי לצמרמורת כל פעם שאני רואה תמונתך מחדש התשמע קולי רחוקי שלי התשמע קולי באשר הנך

קשקה

New member
רונה רמון,כתבה לאילן ,בעלה

מייל בזמן שהיה בחלל עם מילות השיר "התשמע קולי" של רחל. הדבר מצמרר במיוחד כשקוראים את המילים של הבית האחרון של השיר: אחרון ימי-כבר קרוב אולי כבר קרוב היום לדמעות פרידה אחכה לך עד יכבו חיי כחכות רחל לדודה בארץ,הפך השיר לשיר זכרון לזכרו של האיש המופלא הזה... קשקה

az ma

New member
אכן מצמרר אבל...

כמי שמאמין שאנחנו חיים במימד של "תיאטרון בובות" ושחיינו כאן "מנוהלים" ע"י "כוחות" ממימד אחר, אני לא ממש מופתע מדברי הבת. נראה לי שארועים ברמה הזו לא קורים ברמה של "פלוק" או "סתם" תאונה אקראית. אני גם לא חושב שזה "פלוק" שביתו של אילן נולדה כביתו. מזכיר לי את הספר "מסע של נשמות" (נדמה לי שזה שם הספר בעברית). באנגלית (מקור) הספר נקרא "Journey of Souls" ונכתב ע"י Mihchel Newton. מישהו כאן קרא ת'ספר? תגובות?

לא קראתי את הספר הזה,

אבל בדקתי באמזון על מה הוא מדבר, וקראתי ספר אחר באותו נושא שנקרא After life. בספר כתבו את התיאורים שסיפרו כאלו שמתו מוות קליני ושבו לחיים (ע"י שוק חשמלי וכו'). היה מאוד מעניין. רובם דיווחו שהם עברו דרך מנהרה שבסופה היה אור גדול, ושהם ריחפו מעל הגוף שלהם. אני באופן אישי לא מאמינה בחיים לאחר המוות, גם לא בגן עדן וגיהנום, לדעתי אלו הם מושגים שאנשים ממציאים על מנת לא להתמודד עם העובדה הקשה שלאחר שנתמות לא ישאר לנו זכר.

az ma

New member
יכול בהחלט שכל עניין החיים

שלאחר המוות זה BS אחד גדול... אני עצמי נוטה לקבל שיש לפחות איזשהו גרעין אמת בכל "הסיפור" הזה. הנושאים האלה אפילו נחקרים בכמה אוניברסיטות על בסיס מדעי טהור. אני ממליץ על הספר מהפוסט הקודם (שמתמקד במה שקורה לנשמה בין גלגולים. אני גם מאד ממליץ על Hyperspace, by Michio Kaku (multidimensional universe…) מדען לכל דבר... נראה לי שיהיה מעניין לדסכס את הנושא בשרשור נפרד.

למעלה