"והדרת פני זקן" .

ben 911

New member
"והדרת פני זקן" .../images/Emo140.gif

"בפני שיבה תקום". אני משער שגם אתם חונכתם על בירכי הנ"ל.. תמיד כשנסעתי בתחבורה ציבורית ואישה או איש מבוגרים עלו לאוטובוס.. מיד עמדתי על רגליי לכבודם כדי לאפשר להם להמשיך את הנסיעה בנוחות מקסימלית.. וגם כאקט של כבוד כיאה לאדם מבוגר.. כבר תקופה מאד גדולה שאינני נוהג להשתמש בתחבורה ציבורית בגלל שאני מחזיק ברשותי מכונית וקטנוע.. והנה לאחרונה דוקא כן יצא לי לנסוע באוטובוס... ואז באחת התחנות עלה איש מבוגר...ואיך שראיתיו תיכף עמדתי התרחקתי מהכיסא בעודי מצביע לעבר המושב הפנוי כאומר לו: "בבקשה אדוני, תשב." האיש חייך והניד ראשו לאות תודה ואכן התיישב במקום שניתן לו.. לאחר דקה כשהאוטובוס דוהר ברחובות העיר... הסתכלתי על האיש שוב...ושמתי לב שבלי כל קשר לזה שהוא מבוגר... בעצם אני מבוגר ממנו.
מה אנו למדים מכך? דרך העיניים שלנו אנו חשים את עצמנו צעירים.. אנו גם מתנהגים צעירים.. שוכחים את הגיל הכרונולוגי וחשים אך ורק את הגיל המנטלי. גם כשאנו מסתכלים במראה אנו בדרך כלל מרוצים מהמראה.. מתי אנו שמים לב שמשהו "השתבש" אצלנו? למשל כשמישהו מצלם אותנו.. אני... בתמונות נראה כמו סבתא שלי.
נ.ב. (למצולם אין שום קשר אלי)

גאיה ק

New member
../images/Emo6.gif

תאר לך שהיית דומה לסבתא שלי.. גם אני תמיד המומה מזה שקמים לכבודי/ה בתחבורה ציבורית ואז אני המומה מזה שאני המומה..

../images/Emo6.gifגמני ניראת בתמונות כמו ג'ידי וסחבו,

אבל במציאות החיילים לא קמים לי ברכבת, הם מסתכלים ובטח חושבים נווו אם האשה הזו עם תיק גב ו עם אם פי עם אוזניות אז שתעמוד לה,, היום זה "ועדרת פני זקן" ואם יש מקום פנוי ליד הצעירים הם מצפים לאיזה חתיך(ה) ואני מתיישבת וללא מילים אני אומרת למאוכזבים בעיניי,, זה מה יש בחיוך קטן ובטח מרגיז,, בפעם אחרת יתמזל לכם,, ,אבל יש גם לפעמים דוקא ידודתיים שמתרצים במשך הנסיעה הארוכה ומדברים בחביבות,

צלליתה

New member
החיילים לא קמים ברכבת לאף אחד

פעם נסעתי ברכבת צפופה ביותר ולא חלמתי לשבת. לידי עמדה אישה בהריון מתקדם מאוד, הריון שלא ניתן להתעלם ממנו. אנחנו שעמדנו סביבה ניסינו לגרום לחיילים היושבים לקום, אבל הם לא שמעו לא ראו לא הגיבו. גם כאשר מישהו הרים את הקול. לבסוף אחד החיילים העומדים התקשר לחבר בקרון אחר, שהסכים לקום, והוא ליווה את ההריונית למקום ישיבה. כל הכבוד לצהל

ben 911

New member
צהל לא אשם, זה קשור לחינוך הרבה יותר מוקדם..

את יודעת מה?
אני גם לא בטוח שזה קשור לחינוך... זה יותר קטע של אנוכיות אגוצנטרית צינטרפוגלית.
גם לא פלא שכך הם פני הדברים, דוגמא קטנה.. פעם קראו לדברי המזון : קרעפלאך, קיינדלעך, בייגלעך.. (הכל לך)
כיום זה: ביסלי קרמלי כייפלי זובילי בג'יחרי. (הכל לי)

s h o o s h a

New member
לכל מטבע שני צדדים

אני רוצה דווקא לסנגר על הילדים האלו. מישהו פעם חשב, מאיפה חוזרים הילדים שלנו, ברכבת של יום חמישי שנוסעת מנהריה דרומה? מישהו פעם חשב שגם אם מדובר בילד בן 19, ייתכן, רק אולי, שהוא חוזר אחרי ששבועיים הוא לא ראה את הבית, שכב במארבים, תירגל לוחמה נגד מחבלים, היה ער במשך לילות שלמים בסיורי בט"ש??? וכשהוא עולה להרכבת, בדרכו הביתה, עם כל הכבוד להריונית ולקשישה בת ה 60, כל מה שמעניין אותו זה לעצום עיניים ולישון את הדרך עד למיטה חמה, נקיה ואוכל של אמא. אז בואו נזכור שלכל מטבע שני צדדים. ובואו לא נאשים באופן גורף את החיילים, הצבא, החינוך וכל היתר.

צלליתה

New member
אין לי בעיה שחיל או כל אחד אחר לא קם בשבילי

אבל כאשר גבר צעיר, או מבוגר, או לצורך הענין אישה בכל גיל לא קמה לאישה בהריון אני חושבת שההגזמה היא מוגזמת. ובכלל לא מענין אותי אם הוא שכב במארבים או מתגעגע לאוכל של אמא. בשביל אישה בהריון מתקדם לעמוד ברכבת נוסעת זו סכנה, לה ולעובר. שיווי המשקל שלה מתערער וקשה לה לייצב את עצמה. באותה רכבת מופלאה רוב החיילים ירדו בתחנה באמצע הדרך, והתפנו מקומות. כל העומדים התישבו. בספסל מולי התישבה גברת, מן הסתם מבוגרת בלפחות עשור ממני. החיל שלידה הניח עליה, ואין לי מילים אחרות למעט הניח עליה, את התיק, תרמיל ונשק שלו. הגברת ביקשה, מאוד בנמוס ובעדינות שיוריד את הדברים. החייל הסביר לה, בגסות ובבוטות שהוא שכב במארבים, עייף ,וכו. אני מסכימה שלכל מטבע יש כמה צדדים, אני לא חושבת שגסות רוח צריכה להיות אחד מהם.

ובעניין החיילים.אתמול שכן גדוד שכנראה כעת

בניווטים סמוך למרפאה [רק בסוף הים ראיתי אותם] ממש נרדמו על האדמה לאחד מהם היה סק,ש לשאר לא..פשוט ככה כמו שהם נרדמו בקור הזה על האדמה ...כל כך ריחמתי עליהם....כנראה שהיו כה מתשים שאפילו הקור והאבנים מתחתם לא הפריע להם... לעומתם בנסיעותי הרבות לפשושוים אני נתקלבת באותם חיילים שמשרתים למשל בפיקוד רובם בעבודה משרדית וכל יום בבית..וגם לא טורחים לקום למבוגרים ולנשים הרות....

s h o o s h a

New member
הבהרה

רק לשם הבהרה- אני אתך בענין נשים הריוניות בשלבים מתקדמים בדיוק כשם שאני עם אנשים מאד מאד מבוגרים שאכן יש לכבדם ולו בשל גילם המתקדם. התגובה שלי היתה קיצונית להפליא ובכוונה תחילה כדי לנסות ולהבהיר נקודה. כשם שישנן אינספור דוגמאות להתנהגות בוטה ומכוערת בחברה שלנו בכלל [לשני הכיוונים, אגב], כך יש אינספור סיפורים יפים ואנושיים ואך ראוי שמישהו יזכיר אותם וייתן למי שמגיע לו את הקרדיט. חיילים צעירים- קל מאד לבוא אליהם בתלונות ולהאשימם, כי הם צעירים, בריאים ולא בהריון. אבל החיילים הצעירים הללו סוחבים על גבם משא שספק אם מישהו מבוגר מהם יכול היה לשאת.

בכל זאת זה לא פוטר אותם מלהיות

יותר רגישים לזולת....לדעתי דווקא אלו הקרביים ,קצינים, מה שנקרא לח הארץ יותר רגישים....וכמובן לא לשכוח..החינוך מהבית...

ben 911

New member
פרסיליה, אני מבין שאת עדיין בשלב ההתכחשות../images/Emo3.gif

עובדה...את עדיין מסתובבת עם תיק גב ו-MP3 עם אוזניות.
אפרופו התכחשות... אני מקווה שאינך מתכחשת לזה שאלביסנו ירום הודו ביום הזה ממש.. בן 73. למרות שהוא מאד ז"ל (שאגב, יש חילוקי דיעות על כך) עדיין חוגגים לו יומולדת ועדיין העו"ש שלו תופח.

ב וק ר ט ו ב...חמודים שלי [נא לקרוא בהיגוי

של גננת]..ומי פתח היום את שערי הגן???יפה...בנילה...צליתוש..ופרסלי...אתם זקנים. ???מה לנו ו"להדרת פני זקן"? זה אנו שמהדרים את פני הזקנים...אז אנו עדיין צעירים ,כוחנו במותינו [ולמטה יותר] ובנפשינו....יום נהדר וחמים לכולם...

ודרך אגב: נסיכתינו מאושפזת...

אז נשלח לה גם מכאן המון איולים להחלמה מהירה....ובשורות טובות...[אולי היום תשתחרר הבייתה]

ben 911

New member
נסיכה, איזה יופי שאת כבר בבית.../images/Emo140.gif

תשמעי לעצתי, אל תתקרבי יותר לבתי חולים.
תשאירי את זה לחולים.

לא הייתי אמורה להשאר

סתפ הסתבך לי הענין בגלל שאני מתוקה אמתית ופחדו לעות הרדמה רגילה בן 5 גברים בכדי להעביר אותי מיטה למיטה בגלל ההרדמה חצי גוף לא הרגשתי את הרגלים עד 8 בערב

ערדי,,גננת טובה שלנו,,

אם נהיה פה בע"ה תמיד ביחד ,, אזכה להישאר צעירה לנצח בזכותך,

למעלה