וגם זה תרבות עברית

דווקא לא

פסיכולוגים ופסיכואנליסטים מזיקים בפוטנציה הרבה יותר. המוטיבציה שלהם להזיק הרבה יותר גדולה משלה. הם צריכים לדאוג לפרנסה שלהם, ולשכנע את המטופל שעליו להמשיך לקבל את ה"טיפול" אצלם, וגם לשכנע את עצמם כמה הם חכמים ומדעיים. רבים מהם עובדים על פי כל מיני תאוריות "מדעיות" ומודלים מתוחכמים תלושים מהמציאות שספגו במהלך לימודיהם. התורה הפרוידיאנית שנתנה כיוון מעניין לפסיכולוגיה עברה עיוותים מעוררי-פלצות במקום שיפורים. (זה ששרלטן אחד, לאקאן, הפך להיות אורים ותומים בעולם הזה כבר אומר הרבה). אחת כמו ורדה, לעומת זאת, נטולת אינטרסים כמו של המטפלים למיניהם, וגם אינה מנסה להסתתר תחת כסות אקדמית תאורטית כלשהי. היא מדברת בשם השכל הישר ובשם הנסיון שלה, והשכלתה כפסיכולוגית משנית, אני מניח שגם בעיניה ובעיני המאזינים. לכן הנזק שלה קטן בהרבה משלהם, בלי להכנס לדיון בכלל עד כמה העצות שלה טובות והאם היא באמת בהמה כמו שהיא נשמעת לפעמים. עדיף להקשיב לה מאשר לבזבז שנים אצל איזה מטפל משכיל רק כדי לגלות שלא התרחקת מילימטר מנקודת ההתחלה.

גילגם

New member
סליחה רבה, עורבי.

למה לא תכניס קצת תכנים וידע לשפע מילות השבח והגנאי שאתה קושר סתמית באמצעות ניימדרופינג, עלק ידעני, של פרויד ולאקאן. הפסיכולוגיה היא בצרות אמיתיות. ההשתלחות הסתמית שלך לא מוסיפה ולא גורעת דבר מסאת צרותיה.

גילגם

New member
עוד סליחה.

תוריד את "עלק ידעני". ניימדרופינג מספיק לגמרי. ניסיתי לחשוב כאילו מוסקט נותנת לי ייעוץ וזה מה שיצא לי. טוב?

סלחתי

לא הבנתי מה סתמי במה שאמרתי. אבל אם כן, אולי כדאי שתשפוך קצת תוכן וידע אמיתיים כדי שנשכיל כולנו.

גילגם

New member
תראה,

וורדה וויזלטיר מוציאה ממני בדיוק את התוכן והידע האמיתיים שיצאו לעייל. דיון על פסיכולוגיה, פרויד, ממשיכי, משרכי ומסרחי דרכו זה עניין אחר. אבל תצטרך להניע אותי. מעצמי ממש לא בא לי על זה.

נץ666

New member
לא נעים לקלקל את תמונת ורדה היפה

אבל על פי העיתונות היא כבר הזמינה פונה אליה לטיפול פרטי, כך שאינטרסים קיימים ועוד איך. לגבי לאקאן - אני חושב שהוא מעניין הרבה יותר בתחום חקר התרבות ושורשי הפוסטמודרניזם מאשר כפסיכיאטר או פסיכותראפיסט, אבל, כן, יש לו הרבה מעריצים וזה נורא מוזר. יש גם גישה בפסיכותראפיה המבוססת על טיפול "קצר-מועד" [ לא כולם עוברים אנליזה של שלוש שנים, כיום לפי איזה מאמר שקראתי מרבית העוברים פסיכואנליזה הם פסיכולוגים המעדיפים את השיטה הפרוידיאנית]. בכלל טיפול פסיכולוגי עושה רושם כמיועד לעשירים-משועממים או לחולים או לפושעים, כל האחרים אולי יקבלו 12 פגישות בתוספת השתתפות עצמית של מאה וכמה שקלים. ודע לך שקל מאוד לזנוח מטפל. פשוט אומרים לו שלום, משלמים את החשבון ולא באים אליו יותר.

אל תגיד פוסטמודרניזם לידי!

התמונה של ורדה לא אמורה להיות יפה. אצלה פשוט, להבדיל מכל המתפלצנים והנברנים, הדברים ישירים ותחומים, ואתה יודע מאיין באת ולאן אתה אמור ללכת - תסכים או לא תסכים. גם האינטרסים הכלכליים שלה הם על השולחן, ולא מעורבבים עם העצות המקצועיות שלה. מטפלים יאמרו לך "אתה עוד לא מוכן לסיום הטיפול" או "אתה צריך לבוא פעמיים בשבוע" כביכול משיקולים מקצועיים, שאין לי ספק שמתערבבים אצלם עם שיקולים כלכליים. וכל זה לא בא לשפוט את האיכות של מה שהיא עושה, אלא רק לתת לגיטימציה לפורמט.

גילגם

New member
וואי, וואי, נפגע קרב אמיתי אתה.

ובכל זאת עם כל הצער על כאבך, אתה קצת מבלבל בין ישרות לבוטות מניפולטיבית. הדבר האחרון שוורדה יכולה להיות בתכניתה הוא ישרה או גלויה. הפורמט, אשר לו אתה מנסה לתת לגיטימצייה, כופה עליה רעש וצילצולים שאין בינם לבין ישרות ולא כלום. במקרה של וורדה היא גם לא צריכה להתאים את עצמה יותר מדי למסגרת הכופה. אופייה והפורמט עולים יפה באותו קנה. ברור שרעש וצילצולים יכולים להיות אפקטיביים מאד. לרוב רק כבידור זול, אך לעתים גם בהשפעה על פונים חלשים, פגיעים למניפולציות מסוג זה. אך לא לשכוח. היא לא היחידה. הפורמט הוא לא של רשת 'זהבי עצבני'. האוויר היבשה והים שורצים מניפולטורים כאלה. מרון האבארד הזכור לרע, דרך אסט, איי אם, פורום למיניהו ועד לבאבות, ליועצים, למתקשרים, לרוחננים וכל הערב רב המטפל על מיגוונו האינסופי. כולם עושים בדיוק, אבל בדיוק מה שכל פסיכותרפיסט מוסמך עושה בד' אמות קליניקתו.

לא קרב ולא סנדלים ולא כאב

נסה (קשה, אני יודע) להתייחס עניינית. אולי תנסה להבין ולהבחין בצורה קצת יותר רצינית. יש כמה סוגים, כל אחד עם אפיוניו: יש פסיכולוגיים קליניים, עם הבעיות שלהם שכבר פירטתי. יש אסטים ואיי אם שעושים מניפולציות פסיכולוגיות מכוונות להביא את קורבנותיהם למצב נפשי שיחבר אותם למשאבות הכסף שלהם לזמן ארוך. יש את הבאבות והמתקשרים שמשתמשים בסמכויות חיצוניות שאי אפשר לערער עליהן להשגת אותן מטרות. ויש את הוורדות. בטח שלא כולם עושים את מה שפסיכותרפיסט מוסמך (אם בכלל אפשר להכליל את אלו) בקליניקה שלו.

גילגם

New member
מדריך הפסיכותרפיסט המוסמך

התכוונתי ברצינות הכי גמורה שהם עושים בדיוק אותו דבר. הם יושבים מולך ומחטטים בנפשך, מאבחנים, מייעצים, משתמשים באותו ז'רגון. כבר למעלה מ-20 שנה אני ממליץ לנוער לא ללכת למגמות הקליניות של פסיכולוגיה, אלא ללמוד עבודה סוציאלית. למה צריכים צעיר או צעירה בני 25 להתחיל ללמוד מקצוע שבמקרה הטוב יוכלו לעסוק בו חוקית ועצמאית בהיותם בני 35? איך? פשוט: תואר ראשון 3-4 שנים תואר שני 3 שנים (עם או בלי תיזה) 4 שנות התמחות עם מאות שעות הדרכה מוכתבות חוק. בחינת התמחות קשה וקובעת שלא לומר מילה על מסלול שוחק, שתחרותיותו הסלקטיביות-דורסנית ב-4 השנים הראשונות נודעת לשימצה. ותזכרו שכל זה במקרה הטוב, כשהמסלול כמעט חלק. בשביל מה כל זה, אם בעד שליש הכסף, המאמץ וההשקעה הנפשית אתה יכול לעשות אחרי תואר ראשון בעבודה סוציאלית בדיוק, אבל בדיוק מה שעושה כל פסיכולוג קליני עצמאי חוקי ומדופלם בתום מסלולו הארוך? ואל תצעקו הסוציאלים בבקשה. אני יודע שהיום מצבכם "הורע". יש התמחויות, יש שעות סופריז'ן, צריך לפעמים תואר שני. הכל נכון. אבל גם היום עדיף "מעשית" המסלול הזה, שלא לומר לפני 10 או 15 שנים. ואתם יודעים מה, עד שיוחק חוק הפסיכותרפייה, והוא לא יוחק כי העו"סים לא יאפשרו זאת, והם גוף הרבה יותר חזק מכל הקליניים גם יחד, גם אתם כבר פסה. לא צריך גם ללמוד עבודה סוציאלית לצורך עיסוק בפסיכותרפיה. לכו תעסקו בפסיכותרפייה. שוק היעוץ פרוץ. אם אתם גם משקיענים, מכסימום תשתלמו ברייקי, נומרולגיה, קלפי תרות, טיפות בך, אבקות ברהמס, וניחוחות מוצרט. אז מה נשאר לדעתך מן הפסיכותרפיסט המוסמך שלך מלבד מבחן התוצאה?

צימעס

New member
עו"ס לא כ"כ יכול להחזיק

קליניקה פרטית ולגבות - כמה זה? - המון כסף על פגישה.

טיירינקע, כל אחד יכול. לא רק עו"ס.

היחיד שלא יכול זה פסיכולוג שסיים מגמה קלינית באוניברסיטה, ונמצא בתהליך התמחות. אם הוא יפתח קליניקה פרטית הוא מסתכן במאסר וקנסות.

בואנה

אני מסכים כמעט עם כל מה שאמרת. ראית? זה מסביר את הדרישה הגדולה לחוג לעו"ס באוניברסיטה, למרות שעו"ס שעובד בעבודה סוציאלית ממש מקבל משכורת אפסית.

תנסה להיות מתמחה בפסיכולוגיה קלינית

שמקבל משכורת במקרה הטוב (היום כבר אסור התנדבות לפני שנים לא רבות היו כאלה בשפע) מקרן מחקרים, או פסיכולוג אחראי עם וותק של 20 שנה בשיא דרגתו במחלקת בית חולים, שמרוויח כ-3000 ש"ח לחודש לחצי מישרה. לא, אין אוטו, אין משכורת 13, אין חופש גדול, כלום. אתה עדיין חושב שעו"סים עשו מיקח טעות? יתכן. אבל עיני לא צרה בהם. תמיד הם היו בעמדת כוח יחסית לקלינים ובכלל. כשהקלינים שבתו לפני שנים למשך שבועות רצופים לאף אחד לא זזה ביצה. אמיר פרץ בא פעם פעמיים והצטווח כדרכו ככרוכיה. ומה יצא? ראשות העבודה בעיניים. כשהעו"סים שבתו יצאו חלכאים ונדכאים להפגין ברחובות ושרפו דברים.

לא הבנת אותי

אמרתי שעו"ס שעושה עבודה סוציאלית ממש במובנה הרגיל, מקבל משכורת נמוכה. מה שאמרתי זה שהדרישה למקצוע נובעת כנראה מהמסלול הקל לפרקטיקה לוקרטיבית בפסיכותרפיה.

../images/Emo45.gif וחוץ מזה מה אתה כל כך נפעם מזה

שאתה מסכים אתי. גם אני מסכים איתך לעתים די קרובות ולא עושה מזה סיפור

וחוץ מזה מה אתה כל כך נפעם מזה

שאתה מסכים אתי. גם אני מסכים איתך לעתים די קרובות ולא עושה מזה סיפור

סליחה רבה

אבל מה קשור פה חרדי או לא חרדי והאם ההורים שלה שמחו או התעצבו מזה שהבת שלהם מתחתנת עם חרדי? הרי החוכמה המקובלת אומרת שגבר מכה נשאר גבר מכה והרבה אנשים, בין פסיכולוגים ובין סתם אנשים עם הגיון בריא, יגידו לאשה שנמצאת בקשר עם גבר מתעלל שתברח משם כל עוד רוחה בה. שאם הוא הרים עליה יד בפעם השנייה אז גם תהיה פעם שלישית ופעם חמש עשרה. אז מה הבעייה עם השליפה של ורדה? ועצה היא לגיטימית גם אם יודעים שהיא לא תישמע. לפחות במובן הזה שהבנאדם לא יוכל להגיד שהוא לא ידע. לדעתי 85% מספרי נביאים מדברים על דברים שהיה צפוי שאנשים לא יקיימו. אבל יש צורך שמישהו ישים מראה מול הבנאדם. יש לזה משמעות בפני עצמו.

למעלה