וגם זה תרבות עברית

מה שדוב לדעת על ורדה ושאר יועצי

האינסטנט (דוב לדעת לא שגיאת כתיב) הוא שאני, אתה ואת וכל אחד אחר יכולנו לתת אותן עצות בדיוק- בלי ללמוד פסיכולוגיה כמו ורדה או כלכלה כמו הפנדה של דה- מרקר. ברוב המקרים גם היינו צודקים, מפני שזה מה שאומר השכל הישר. למי שלא זוכר, לדניאלה שמי היה פעם מדור עצות בשם "דניאלה היקרה" בו יעצה עצות- בלי להתיימר להיות בעלת ידע מיוחד כלשהו. כעת רק נשאלת השאלה למה מישהי צריכה יעוץ של פסיכולוגית רדיו בשביל לדעת שמבעל מכה כדי להתגרש, למה מי שרוצה להשקיע בבורסה צריך יעוץ של דוב פנדה בטלויזיה כדי לדעת שהכי בטוח לא להשקיע במניה אחת את כל הכסף, ולמה צריך לשאול את דניאלה האם להפסיק את המנוי על מפעל הפיס או לא.

גנגי

New member
היא מטומטמת עד מסוכנת

(יש אנשים שבאמת רואים בה סמכות מוסרית או רפואית) והפופוליזם הזה מרגיז. כשיום אחד יתבעו אותה על נזק לחיים של בנאדם נראה אותה ממשיכה הלאה עם הטמטום שלה.

טופז2

New member
חולקים גם

על סמכותה המקצועית = עפ"י הרישומים היא אינה מוסמכת לטפל בפציינטים

Sea Urchin

New member
רגע, האם מתן עצה ברדיו הוא טיפול?

עד כמה שזכור לי היא גם מזכירה נקודה זו בתחילת השידור, כמו שבפורומים רפואיים באינטרטט כתובה אזהרה שהפניה לפורום אינה מהווה תחליף לטיפול רפואי.

טופז2

New member
יעוץ

הבאתי עוד פשוט לתשומת לב מדוע ההסתיגות כלפיה ואגב כן, קראתי שהיא עוסקת במתן יעוץ פסיכולוגי פרטי עם הכל.

אמנה את עצמי ליועץ על פופוליסטי

ואציע את ההצעה האולטימטיבית: חשבו לפני שאתם מקבלים את עצתו של מישהו. אחרת תוכלו להאשים רק את עצמכם. אם ייגרם נזק כלשהו למישהו שנשמע לעצותיה של ור"ז הוא יכול לדעתי להאשים רק את עצמו, מפני שבמקום לחשוב בעצמו קיבל את עצתה של פסיכולוגית פופ מהרדיו. שתי הערות לגבי ההודעה של עצמי: 1) המשפט הראשון מכיל מספיק מילים זרות כדי להשתוות לפרובינתיאליות של המשקוף הצבעוני. 2) הצעתי לחשוב לפני שמקבלים את עצתו של מישהו- אז אם תחשוב לפני שתשמע לעצתי הרי שקיבלת אותה בלי לחשוב קודם.

גנגי

New member
הצחקת, לגבי פלח גדול מהאוכלוסייה

עצםפ העובדה שאדם מקבל שעת שידור קבועה ברדיו הופכת אותו לבר-סמכא. נראה לי שלא אגזים אם אגיד שאנחנו לא מאפיינים את אלה שמקבלים את עצותיה.

mucool2

New member
מה עדיף? עצות מ"מקובל"?

זה מה יש. לדעתי ור"ז היא הרע במיעוטו, כי עצותיה מושמעות ברדיו. זה קצת מגביל את החופש לתת עצות לא-מוסריות באמת (לא הרבה, אבל בכל זאת).

האנשים האלה היו אחראים מספיק כדי

להתחתן? להוליד ילדים? למצוא עבודה שמרויחים בה מספיק כדי לקנות רדיו? אז הם גם אחראים מספיק כדי להבין שלא צריך לשמוע לכל אחד. היה לי ויכוח דומה בפורום טיולים וידיעת הארץ פעם לגבי מורה דרך מסוים הידוע בתור אדם חסר אחריות, המדריך טיולים למטיבי לכת. חלק מהמשתתפים באותו ויכוח טענו שהוא מסכן את המטיילים שלו, אני טענתי שמטיבי לכת צריכים לדעת ללכת.

mucool2

New member
המקרה של המדריך דווקא שונה

כי הוא יכול להוביל את מיטיבי הלכת שלו למקומות מסוכנים ללא ידיעתם. מהרגע שהם איתו הם באחריותו, וגם אם הם יודעים ללכת לא תמיד יש לאן. אותו דבר לגבי "מורה רוחני", אבל לא כך לגבי ור"ז, שהיא לא גורו אלא שייכת יותר לתחום הבידור הקל.

mucool2

New member
איך, אבל לא תמיד לאן

ביחוד כשיש מדריך ש"אפשר לסמוך עליו".

מטיבי לכת צריכים לסמוך על עצמם

במידה מסויימת- אחרת הם לא מטיבי לכת. באותה מידה אנשים בוגרים צריכים לדעת לשקול עצות הניתנות להם- אחרת, ולא משנה מה גילם, הם לא אנשים בוגרים.

mucool2

New member
נכון. אבל לפי ההגיון הזה

מיטיבי לכת בכלל לא צריכים מדריכים, לפחות בעולם המושלם שאתה מנסה ליצור בהגדרות הקשיחות שלך. אבל מי אמר שכל מי שמטייל בטיולים למיטיבי לכת הוא באמת כזה? יש לא מעט "מיטיבי לכת לייט", ואותם המדריך הזה עלול לסכן. אני מסכים איתך שאנשים שלא שוקלים עצות לא ממש מפגינים בגרות נפשית, אבל מה לעשות, יש לא מעט כאלה.

יש לך רשיון נהיגה?

אם כן, אתה צריך שלט גדול לפני כל צומת מרומזר שכתוב עליו שאסור לעבור את הצומת כאשר האור ברמזור אדום?

למעלה