אוי ואבוי! ../images/Emo5.gif
עמית, שני נושאים בהודעתך: 1. חוסר ההבנה בין קז"א ל- e-magine , שכבר הובהר והובאר ונערכו אפילו שתי סולחות. ממש חבל שהעלית את זה באוב. קז"א גולש חדש בפורום הזה, לא מכיר את e-magine ואת דרך התנהלותו, e-magine לא מכיר את קז"א וכו'. הכל בגדר הסביר והנורמלי, ושניהם היו מספיק גדולים כדי לא לנפח חוסר הבנה רגעי ומקומי לכדי מאבק "הורדת ידיים" וירטואלית. ואם יורשה לי להתנבא, הם עוד יהיו חברים טובים...
2. הפוסט. אני מבינה שהפוסט הרגיז אותך. אני משערת, שהוא הרגיז הרבה גולשים, במיוחד כאלה שאוהבים לכתוב ולפרסם ברשת. לגבי כותב הפוסט: איך אמרה סרפד, אם אפשר להוסיף עדות אופי לחומר הראיות? - אני מכירה את כותב הפוסט. נכון, שהבלוג עצמו דיי חדש. אבל כותב הפוסט עוסק, בחומרים עליהם כתב, במשך שנים, ובאופן מקצועי. שים לב, לנאמר בפיסקה השנייה של הפוסט: "קצת התיאשתי לאחר כמה שנים טובות של קריאת שירה ברשת, מהיכולת של הרשת ליַצֵּר שירה טובה". ולשאלתך: "מי שמו למבקר אולטימטיבי ומבין מוחלט בהלכות אמנות?" אני יכולה לענות לך: אותם כותבים עצמם. בפורמים השונים, של כתיבה יצירתית, כותב הפוסט הוא דמות מוערכת והוא מוזמן ומחוזר על ידם תדיר. נכון, שרבים אינם מוכנים ואינם מסוגלים לקבל ביקורת אמת, ועל כך הוא כתב בפוסט; אך מי שמוכן לכך - יוצא נשכר, לומד ומתפתח. כמו שכבר אמרו לקשמי ו e-magine : לכל אדם יש זכות להביע את עצמו. אף אחד אינו כופר בכך. לא ראיתי שכותב הפוסט מדבר על כך בכלל. כותב הפוסט מדבר על אותם אלה, שלא מסתפקים בכתיבה עצמה, אלא דורשים לעצמם את הילת האמן. ולא רק זאת, הם דורשים לעצמם את הילת האמן, אך אינם מוכנים לקבל ביקורת, כפי שכל אמן, המפרסם יצירה - מקבל. גם משוררים ידועים, המפרסמים את יצירתם בספרים, נחשפים לביקורת, ואפילו כפולה או משולשת: בפעם הראשונה - כאשר כתב היד עובר אצל עורך ספרותי, המחליט מה יפורסם, מה לא, מה דורש עריכה ותיקונים, וכד'. בפעם השנייה - כאשר מבקרי ספרות מקצועיים מבקרים את היצירה בעיתונים, בכתבי עת ספרותיים, וכד'. ובפעם השלישית - ע"י קהל הקוראים, המחליט אם לקנות את הספר או לא. כותב הפוסט מדבר על הקלות הבלתי נסבלת, בה כל אחד יכול לפרסם שירה ברשת, לקרוא לעצמו משורר, אך לריב עם המבקר המקצועי ולנסות להנמיך את דמותו. מכיוון שהפוסט הזה הרגיז הרבה אנשים, שאוהבים לכתוב ברשת, אני רוצה להדגיש שוב נקודה חשובה: כותב הפוסט מתייחס אך ורק לאותם כותבים, שאינם מסתפקים בכתיבה לשם הנאה, אלא דורשים לעצמם את הילת האמן.