בעיקר לנוסעת ולקא זו או
ניתוח התקרית המצערת וגם כמה הרהורים על תקשורת בפורומים.
השתלשלות העניינים: בשבת בבוקר, קא זו או רשם הודעה ראשית על ההודעה הזאת, היו משורשרות, עד כמה שאני רואה, תגובות של צלליתה ושל לקשמי. קראתי את ההודעה ומייד אחריה את התגובות של צלליתה ולקשמי. היה לי ברור כבר בשלב זה, שאני מאד רוצה להגיב ללקשמי על הודעתה, מכיוון שמה שהיא כתבה, ולמעשה, מה שהיא כתבה, (לדעתי יכול לעמוד בזכות עצמו ולא חייב בלל להיות תגובה לקא זו או, אם כי לא עוסק באנשים ואינטרנט) זה משהו שאני רוצה להגיב לו. אין לרצון שלי להגיב ללקשמי ולא כלום עם ההודעה של קא זו או ולא עם היותי מנהל בפורום זה. היה לי די ברור שיש לי מה להגיב, גם לקא זו או וגם לצלליתה. אך היו לי מספר סיבות לא להגיב באותו השלב. אחת הסיבות היתה כי לא היה לי זמן ואפשר לראות שאפילו את התגובה שהתחלתי לכתוב ללקשמי, הפסקתי באמצע. לאחר זמן קצר מהצפוי, הצלחתי להשתחרר ממה שהייתי חייב לעשות וחזרתי למחשב. אפשר לראות שרק 6 דקות לאחר כתיבת החלק הראשון של תגובתי ללקשמי, כבר העלה לי קא זו או תגובה מופנית אלי, ואומרת לי שאני מתעלם מטענות הכלולות בפוסט שהוא צירף. ההערה הזאת היתה לי קצת מוזרה, משתי סיבות הראשונה כי לא כתבתי בכלל לקא זו או, אלא ללקשמי. אם הייתי רוצה להגיב לך אז, קא זו או, הייתי משרשר על ההודעה שלך ולא על התגובה של לקשמי. ואם הייתי רוצה לכתוב תגובה לשניהם, הייתי מציין זאת באיזושהי דרך בתוך תגובתי, למשל ע"י פניה אליך בשמך, כמו שאני עושה עכשיו. לא היה לי שום עניין לפנות אליך בדרך פתלתלה או מרומזת. השניה היתה כי אתה, קא זו או, השתמשת במילה מתעלם וזאת בקשר לשתי אענות שבפוסט המדובר. אני למעשה, לעולם איני מתעלם משום דבר שקורא בפורום הזה. זה נכון לכל רגע בו אני נמצא מול המחשב ומקוון. אני מבין שמאחר ולקשמי הגיבה לך, ראית בהזדהות שלי לדבריה, שכאמור, בעיניי עומדים בפני עצמם, גם איזו תשובה אליך ולא היא. כפי שציינתי קודם, היו לי מספר סיבות שלא הגבתי אז להודעתך, ומעבר לחוסר הזמן, היו לי שיקולים נוספים: א' אינני רואה עצמי כמי שיכול לקבוע מהי איכות בתחום הספרות. ב' הפוסט שצירפת, הביא אותי לחשוב על כמה דברים נוספים. מדובר בכיוונים לגמרי שונים מהכיוון שרצית לדעתי להעלות לדיון. כיוונים אלה, שהם נושאי דיון לגיטימיים כשלעצמם (האינטרנט ככלי מסחר, טקסטים כסחורה וירטואלית בהשוואה לסחורות וירטואליות אחרות וגם הנושא של כמות מול איכות בהשקפתו של הצייר אורי ליפשיץ) היו לדעתי חוטפים את הדיון בשלב מוקדם מידי והיה נוצר מצב של חטיפת שרשור, דבר שלא רציתי בו למרות שהרבה מנהלי פורומים עושים זאת. אני דווקא חשבתי שהתגובה ללקשמי לא תביא לחתיפת שרשור ויתכן וכאן טעיתי. למעשה, ההודעה שלי לשאלתך, בדבר התעלמותי, כביכול, מהטענות העיקריות בפוסט, היתה הודעה מוקדמת מידי, שכן היא נכתבה כאמור, כאשא עודני הייתי בפורום בשרשור זה ממש. בשלב זה, ורק כ 10 דקות אחרי הודעתך בדבר התעלמותי, כביכול, הגבתי לך בהודעה בזו הלשון: "עדיין לא התייחסתי לפוסט <זו הכותרת> התייחסתי להודעה של לקשמי, ככה שאתה יכול להגיד שנכון לעכשיו, אני מתעלם מכל הפוסט ולא רק משני דברים בו." היכן הדגש באמירה זאת? מבחינתי, על המילה עדיין. שים לב, לא אמרתי שאני מתעלם מהפוסט ולא ממך. אמרתי קודם כל, שעדיין לא התייחסתי. יש בזה רמז שאתייחס בהמשך. לאחר מכן, אמרתי שהתייחסתי להודעה של לקשמי. פה יתכן ויש טעות, שכן אני מבין שמבחינתך, ההודעה שלה אינה עומדת בזכות עצמה, אלא היא תשובה להודעתך. הדבר השלישי שאמרתי, הוא שאתה יכול להגיד שנכון לעכשיו, אני מתעלם מהפוסט ולא רק משני דברים בו. לאחר מכן הוספתי חייכן עם משקפי שמש. כדי יהיה ברור שאני כותב בחיוך. כי המילה מתעלם לא נראית לי בכלל ובפרט לא בהקשר לדברים שקוראים בפורום הזה. אני מציין שגם כאן, המילים "נכון לעכשיו", לדעתי מרמזות על כך שהמצב הוא זמני. באשר לסוף, האמירה ש"אני מתעלם מכל הפוסט", נכתבה אמנם בהקשר שציינתי, כלומר שלמצב זמני,אך כנראה מתוך תחושת אי נוחות שנגרמה לי, למשמע דבריך, שאני מתעלם. כי כאמור, לצערי, לעולם איני מתעלם. בדיעבר אני חושב שלא הייתי צריך בכלל להגיב באותו שלב ולתת לשרשור מנוחה, עד הרגע בו אוכל להתרכז ולענות להודעתך הראשית. באשר להמשך השרשור, עדיף לדעתי מכל בחינה, לא להיכנס לזה. בוודאי שלא רציתי לגרש אותך מהפורום, ואתה יכול לראות גם שפחות או יותר באותן דקות, הגבתי לך עניינית בשרשור הישרא. אין לי שום סיבה ושום רצון להבריח אותך מהפורום. כאשר אני כן רוצה להרחיק מישהו מהפורום, אני עושה את זה בדרכים ישירות והדבר ידוע ומוכח. לא רק שאני לא רוצה שתעזוב, אלא אני אשצח מאד אם תמשיך להשתתף.
מבחינת התקשורת בפורום, שוב הוכח שהתקשורת המילולית הכתובה בפורום היא לפעמים מאד לא מועילה, במיוחד כאשר מנסים לקצר ולתמצת. יש צורך להדגיש יותר את המילים החשובות בהודעות וזה לא תעמיד נעשה, אולי שוב, בגלל חוסר זמן או חוסר מודעות להשלכות. יחד עם זאת, אני מאמין גדול בהדברות ובבירור ובליבון. הדברים יכולים להיעשות לפעמים בפורום ולפעמים בערוצים פרטיים אך לא תמיד אנחנו זוכרים זאת.