ובכן, שאלה

genghis

New member
ובכן, שאלה

קראתי את התכנים של האתר של הארגון, וניסיתי למצוא נתון אחד פשוט שלא קיים. והוא השאלה - מדוע להיות חבר בו בכלל? מה היתרונות? אילו פעילויות הוא מקיים מעבר למפגשים - שבהם בכלל לא ברור במה דנים או עוסקים. האם הרעיון הוא להפגיש את בעלי היכולת על מנת לנצל את יכולתם לקדם משהו או שאולי זו רק שיטה לפרנס מישהו באמת יצירתי שחשב כמה פשוט למצוץ כסף מאנשים כל זמן שהאגו שלהם הוא העניין כאן. - מצטער אם המשפט האחרון נשמע חריף יכול מאד להיות שהוא באמת לא מנוסח טוב, אבל אני באמת מנסה לדעת מה הסיפור ובמיוחד מה הסיפור של האנשים שמשתוקקים להתקבל אליו (מעבר ליוקרה החברתית , כמובן). איתי

genghis

New member
וכן,

קראתי גם את המטרות בגיליונות הדמו של "עילוי", והן לא מספקות מהסיבה הפשוטה שעדיין לא הבנתי כיצד הן באות מתממשות בפועל ("מחקר"?, "יישום לטובת האנושות"?, "אספקת סביבה חברתית"?..?) אז אנא המנעו מלצטט משם איתי.

genghis

New member
האפשרות של...

ייפוי קוה"ח נראה לי הכי סביר מהסיבה הפשוטה שאדם בעל יכולות אמיתיות לעולם לא ימצא עצמו "משועמם" או ש"אין לי עם מי לדבר" על אחת כמה וכמה כיום בזמן שמאגרי המידע פתוחים לכל ולכל אחד ניתנת האפשרות להביע דעתו בפומבי על גביח הרשת לשתף ברעיונות ולהתייעץ. ומי שחולק שיקום. :) איתי.

E s t e b a n

New member
מסכים מאוד.

ובנוסף, לא הייתי מעסיק אדם שהיה רושם זאת בקורות החיים שלו. יהללך זר ולא פיך -- לאדם שמפרסם את עצמו בתור "גאון" יש בסבירות גבוה בעיה של הערכה עצמית, והנגזרות של הבעיה הזו עשויות לגרום בעיות רציניות בכל מקום עבודה שהדגש בו הוא על יכולות שכליות. בעבר שאלתי בדיוק את אותה השאלה, רק בצורה קצת יותר "פסיכולוגית" -- לא שאלתי "מה נותן" אלא שאלתי "מה המניעים", ולצערי לא זכיתי לתשובות רציניות.

genghis

New member
ואם...

פעולות הארגון כה "נעלות" "וקדושות" כמו תרומה לציבור או יצירת תשתית להפריית רעיונות הדדית מדוע גובים כסף דווקא מחברי הארגון ולא מאלו הזקוקים ליכולותיו ולשירותיו?? איתי.

neko

New member
כל ארגון שלא למטרת רווח עובד באותה

שיטה של לקיחת דמי חבר שנתיים מהחברים, שמפעילים את הארגון (בכ"ז, דברים עולים כסף - כנסים, הוצאת עיתון, שכירת שירותים של רו"ח ועו"ד במקרי הצורך, וכו'). אם ארגון מגיע למצב בו הוא מסוגל לגבות כסף מגורם אחר הנהנה משרותי הארגון - טוב מאד. אבל זה לא קל להגיע למצב כזה...

למעלה