להחליף את הוריך ולפצות על הכשל החינוכי שנגרם לך אשר בגינו נשארת באותה רמה התפתחותית מבחינת מוסר של ילד בן שלוש נכון? דע לך, שלו עניינת אותי וחשבתי שזה משמעותי ייתכן והייתי עושה זאת, אבל ברגע שהפכת לזומבי, אתה כבר לא ממש מעניין אותי...
שהרי, מעניין אותי מה את יכולה לתרום במקום בו גדולי אנשי הרוח נכשלו. אז הנה, אני מצפה. אנא, שתפי אותי בחוכמתך. אחרי הכל, יש בכם הרבה אהבת אנוש ומוסריות לשפוך.
או איך שאומרים בעברית עממית, אתה מוזמן לחכות למשיח... אני לא אמא שלך, לא המחנכת שלך וגם לא הרב שלך - עניין החינוך שלך אינו עלי. וכדאי שתחזור למילון. אנשי רוח לא מתפרש כ"אנשים שעושים הרבה רוח". אתה, פאטתי חביב שלי, אינך איש רוח...
מימי סוקראטס ועד לקאמי. אולי הספרים האלו קצת גדולים עליך, אבל לכשתמצאי זמן לעיין בהם, הודיעי לי בבקשה אם תמצאי שם תורת מוסר אתאיסטית. באשר לאי-תשובתך - אני אסמן את זה כ"אין לי תשובה". מעניין. אתם נורא טובים בלהגיד "זה הרי ברור מאיליו", למרותש אין לכם הוכחה. ואתם קוראים לעצמכם אנשים חושבים?
הבנת הנקרא אליך. הרי את יכולה להוכיח אותו אצלי כמו שאני יכול אצלך. ועכשיו, אחרי שגמרנו לזרוק בוץ אחד על השני כמו שאת אוהבת, יש לך גם תשובה של אדם חושב, או שאת שוב רוצה להתנהג כמו ילדה קטנה ולזרוק על כולם את הצעצועים שלך כי אין תשובה טובה יותר?
לך, בדיוק כפי שמעולם לא עייפתי מלנסות לחנך את הילדים הימנים-גזענים ברוטר בכל תקופת שהייתי שם. אבל מאחר ואתה חוזר בתשובה, אתה מבחינתי לא רלוונטי... אתה לא הילד שלי ולא הילד של החברה שלי, אתה הילד של הרב שלך...
בשעות הקטנות של הלילה... זה הפך משעשע אתן לך רמז קל. לכל מצווה יש טעם, אבל קיימות מצוות רבות שטעמן לא ידוע לעמך. אני מאמינה ש"לא תרצח" ו"לא תגנוב" לא נמנות עליהן...
באין מענה ישר להתקיף את השואל!! כל כך קשה לך לענות לילד בן שלוש? מה תעשי כשיהיו לך ילדים? תפסיקי להתייחס אליהם מגיל שלוש?! אתם מזכירים לי את אותו אקדוחן (מערבונים) שמיד נדרך ושולף מיידית את אקדחו למול אותו מלצר ששאל אותו עם איזה בקבוק יין להגיש לו את הארוחה? וכל זאת מפני שהאקדוחן לא ידע להשיב והרגיש נבוך מול יושבי הבאר. מיישמת בקפדנות את הדיבר השישי. ראוי להערצה.
שאלו האנשים החושבים! האנשים עם ההגיון, עמוסי תצפיות וחישובים מדעים! האנשים שחושבים על כל פעולה שלהם, החופשים, הנאורים. האנשים שכבר חודשים לא מסוגלים לתת תשובה פשוטה, לשאלה "איזה חוק עליון מונע ממך לרצוח, כשרצח הינו דבר מועיל?"