ואולי???

• פותח הנושא p4s
  • פורסם בתאריך
שלום לך

האם אתה נותן לה הערכה על מה שהיא, על דברים שהיא עושה, על השתדלות שלה בכל מיני תחומים?

נשמע שהבטחון העצמי שלה מולך מאוד מאוד נמוך
ושהיא צריכה מילים טובות ממך, חום, חיבוק, הפתעות, חיזור....
ואולי גם ספייס בין לבין
תנסה גם להבין ממנה מה היא באמת צריכה ממך
איך התקשורת ביניכם?

p4s

New member
אם הייתי נשאל

אם הייתי נשאל אתמול - הייתי עונה לך "וודאי שאני נותן לה הערכה! אני תמיד אומר מילה טובה על הצלחה, מנסה לעודד כשצריך וכו'"....
תשובות של אנשים פה גורמות לי לחשוב האם אני יודע בכלל לתת הערכה? ואני לא כל כך בטוח בשניה זו....
אני בוודאות אומר מילים ומתכוון. אבל זה שאני יכול לחזור על מה אמרתי ומתי, אני מנסה לחשוב האם יכול להיות שזה "טכני מדי?" בסגנון של "איחלתי לחייל בהצלחה" קורה גם בחיים האישיים?
ואת זה אני לא מעביר טוב?
בקשר לתקשורת - איומה....... כמעט ואין יכולת לדבר על דברים שבינינו שלא יובילו לריב.
מתישהו בשיחה תושמע ביקורת ו/או תיאור מעליב שכל צד לא ידע להעביר / לקבל ולא להבליג / להיפגע...ואז התגובה....

המשך דעתי

יש לי שתי עצות עבורך:

1. לעשות הכל כדי להיות מסוגל להבין איך היא רואה את היחסים ביניכם ואת החיים המשותפים מהעיניים שלה. זה לא פשוט פתאום להחליף את המשקפיים. אבל אם תתקשר לה שמה שחשוב לך זה להבין אותה באמת!! ולדעת מה היא רוצה מרגישה וחושבת, עם המון סבלנות! אולי זה יתחיל להזיז משהו.

וכבר התחלת במה שכתבת לי כאן שאולי ביטויי ההערכה שלך לא נכנסים אליה פנימה. איך תדע אם לא תשאל אותה? :)

בשביל באמת לראות ולהבין את הצד שלה תצטרך ללמוד להקשיב, להיות סבלני, ולכבד כל דבר שהיא חושבת ומרגישה.
אני מניחה שאתה עלול לשמוע ממנה דברים קשים, ביקורת והאשמות כו, אבל רק משם תוכל לצמוח הבנה משותפת של שניכם האחד את השני. תהיה חייב לספוג ממנה הרבה אמירות לא נעימות, ולא להגרר לריב. אני מציעה לך פשוט להקשיב לה, בלי לומר דבר בחזרה, ואם זה נהיה קשה לך מידיי להגיד לה שאתה זקוק להפסקה בשיחה, וללכת להליכה בחוץ או משהו
ובזמן אחר להמשיך. בכל מקרה לא להגרר לריב והאשמות שלך כלפיה!!

2. במסגרת המאמץ לשיפור התקשורת ביניכם (שאני פשוט לא מאמינה שלא עבדו איתכם על זה בטיפולים!!) אני מציעה לכם לאמץ גישה של תקשורת שלא משתמשת במילה: אתה או את.
אלא במילה אני. לדוגמא במקום להגיד: את לא מקדישה לי זמן. אפשר להגיד: אני מרגיש לבד, חסר לי מאוד לבלות איתך זמן ביחד.
כשמדברים ב"אתה" זה יוצר האשמות הדדיות התקפות והתגוננויות, כשמדברים ב: "אני" זה יכול ליצור הבנה ואמפתיה

בהצלחה!!!
והפורום דורש עידכונים!!! :)

"הטיל הקודם שוגר מוצלח"?

אתה רציני? שנים של ריבים וכעסים, אין יחסי מין, אשתך מבקשת להתגרש ואתה עדיין מתאר את הנישואין הנוכחיים שלך כמוצלחים?

ובדיוק לזה התכוונתי - שכמו שהפכת את הכישלון המהדהד הזה להצלחה, ככה תדע להגדיר כהצלחה כל כשלון נוסף, כזה או אחר, בעתיד - סומך עלייך
.

גארוטה

New member
מכל מה שכתבת

ניתקע לי בראש רק משפט אחד (פיסקה ליתר דיוק)

את "המפה" קראנו שנינו כבר מתחילת הקשר.. בהיכרות - אני נדלקתי על איך שהיא ניראית - והיא נדלקה על זה שבמפגש הראשון קרו שני דברים: "לראשונה היא בחרה את הגבר" ולא הוא אותה, ובנוסף גרמתי לה "לרדוף אחרי" קצת... זה היה לה קסום ומושך והקשר פרח.

ובעצם שום דבר לא השתנה מאז למרות כל השנים.
אתה ממשיך לראות בה את האשה היפה שנראית טוב ושמתאימה בדיוק לטיפוס שאתה
והיא, היא עדיין ממשיכה "לרדוף אחריך" רק שהקסם כבר פג ביום שהיא הבינה שכנראה היא אף פעם לא תשיג אותך...

p4s

New member
גארוטה יקרה

אני המום ממה שכתבת.... לא חשבתי להסתכל על הנושא מזווית ראיה כזאת.
תודה על שנתת לי זווית נוספת ומידע נוסף לחשוב עליו!

אתה בטח לא תיקח שקל ממה שאתן לך,

כי כשיש אוסף של תגובות אז לא בוחרים את התגובה הקשה.
ובכל זאת אכתוב, כדי שגם אם לא תאמין לי אולי משהו ממה שאגיד יהדהד בראשך.

כמה דברים קשים לי בתיאור שלך:

דבר ראשון, בכלל לא נראה שאכפת לך מהזוגיות שלך או מאשתך, אלא אתה פשוט לא רוצה להיות גרוש כי זה לא מתאים לך לסטטוס. אתה מתכנן להיות להסתכל על החיים שלך בגיל ארבעים ולראות גבר בריא, אמיד, מתוקתק, לפי הספר. הרשה לי גם לשער: אשכנזי, מצביע עבודה או ליכוד. אבל זה כבר פחות רלוונטי. והעניין הזה, שבו אשתך אומרת לך שרע לה בחיים המזוייפים
שאתה בונה לעצמך, פשוט לא מתאים לך.

דבר שני, נראה שאתה איש שמאד קשה לחיות לצדו. למעשה, לו הייתי מכירה אתכם, כנראה שהייתי מייעצת לאשתך לעזוב אותך. "פוץ מתנשא" זה אולי ביטוי קצת מוגזם, אבל אתה בהחלט על הסקאלה הזו. אתה גם שתלטן, גם נרקיסיסט וגם מאד מזלזל באשתך (ואולי בכל הסובבים אותך). תגיד לי, אתם לא מנהלים חשבון משותף? אחרי 10 שנות נישואים אתם מנהלים חשבון נפרד? ואם הוא משותף, אז איך אתה יודע שדווקא מהכסף שלך חיים ואת הכסף שלה סתם חוסכים? איך אתה יודע שרק הפרנסה שלך נחשבת ושלה לא?

אתה טוען שהעובדה שהדברים סובבים סביבך היא לא מכוונת, אבל לי היא דווקא נראית מכוונת מאד. היא רוצה לעזוב, אבל אתה לא מוכן לוותר. כאילו שזה מעניין מישהו על מה אתה מוכן או לא מוכן לוותר. מה זה לא מוכן? מה, תחזיק אותה עגונה? תחטוף את הבנות? מה? האישה לא רוצה אותך! תקלוט, ל-א ר-ו-צ-ה. אבל אתה מתייחס לזה כאל עוד גחמה... אני מופתעת שהיא לא הרגה מישהו מרוב תסכול, תאמין לי.
קצת פחות זלזול באשתך וקצת פחות נרקיסיזם יובילו אותך למחוזות נפלאים.

p4s

New member
דווקא ממך הייתי לוקח 100

זה שאת כתבת דברים קשים ולא נעימים - אני מקווה שאולי כך אוכל לראות ולהבין את המצב מנקודת ראות שונה משלי.
וזאת לא משימה קלה עבורי. אני אלוף בליצור אפשרויות שונות. אבל קשה לי לקבל ביקורת על אפשרויות שאני מייצר.
אני מבין מאיפה ולמה את רשמת את הדברים. כן. לפעמים דברים שאני אומר (או במקרה פה - רושם) בהחלט יכולים ליצור את הרושם
של מה שרשמת לי.
אני שמח שהחלטתי לרשום "מה שעובר בראש" ולא לרשום ולשנות - ככה מתאפשר לי דרככם פה בפורום לקבל תשובות אמיתיות

אז מאחר שאתה מגיב לא רע לשיקוף

עוד קצת ממנו. מאוד מחזקת את הנקודה של מקיאטו על ההסתכלות שלך עליה כ'עזרה' לא נחוצה. למעשה, מרוב אפשרויות שונות שאתה מייצר, האפשרויות שהיא מייצרת באמת לא נחוצות, כי היי, אתה מסתדר לבד מעולה. ובכלל באופן כללי היא סטטיסטית מאוד יפה ומוצלחת בשופוני מול הגברים האחרים, ואילו רק גם הייתה נותנת אז בכלל!!!
שלך היה הכי גדול! והכי מושלם בעולם כולו!!!!!

4 טיפולים זוגיים לא הצליחו להזיז אותך מהמקום ההרסני הזה של לא לראות בה בת זוג, וכנראה שזה פשוט דפוס מוביל אצלך שלא ניתן 'לכיפוף'.
אתה לא רק דוד הכי טוב
שאחרי שגמר בחוץ על כל היריבים וניצח את כולם כולל את השיטה עבר לאכול את סביבתו מבפנים <הרי את אישתך דרסת לגמרי
>.
אתה בעיקר ס ו ל י ס ט.

וזה העקב עכילס שלך, עיוני - אתה המוצלח, היפה, המדהים באנליסטים והבן זונה הכלכלי שהעולם לא ראה כמותו פשוט לא בנוי לעבודת צוות. וזוגיות טובה, אמיתית, מזינה ומפרה היא וואחד עבודת צוות. כלים שלובים. סינרגיה. ושום דבר לא יביא אותך לשם אינסטנט. לא איבוד שליטה, ולא וויתור על הובלה ולא הובלה מניפולטיבית תוך האכלה בסיפורי פוצי מוצי שעדיין משאירים אותה סקנד בסט אחרי זה שידע הכי טוב להבין את גודל הארוע.
מכל מליון האפשרויות שאתה מריץ בראש זה אף פעם לא עלה אצלך. לראות בה פרטנרית. כי אתה חייב את הגביע רק לעצמך. לכן כדי לשקם את הזוגיות מהמקום המחוק הזה תצטרך לעשות לא פחות משינוי באישיות
. נראה לך ריאלי?

Aski7

New member
אני מצטרפת למה שרשמו לך כאן וגם..

ארצה להתמקד בדברים ספציפיים ואשתמש בדוגמאות מהחיים שלי:
יש לי עסק ויש לי עשרה עובדים, אנחנו אנשי מכירות מדהימים. אני מוכרת הכי טובה! כשאני נותנת מחמאה לעובד שלי ״עבודה טובה כל הכבוד״ זה עדין אומר ״עבודה טובה אבל זה ברור שאני הכי טובה כי אני גם הבוסית שלך ואני מחליטה אם זה טוב או לא״ לא משנה כמה עבודה טובה הם יעשו אני תמיד אהיה הבוסית שלהם מעליהם וניתנת להם אישור לעבודה שלהם! ועל שלי אין עוררין! והם אומרים תודה על כל מילה טובה ומקבלים את זה בלי בעיה קוראים לזה הררכיה בלי קשר להיותנו חברים.
ככה זה מרגיש אצלך בזוגיות, אתה רשמת שאתה נותן לה פידבקים ותשבחות אבל זה נשמע כאילו זה מגיע ממרומי כס המלכות שלך לשפחה שלך.
חבר שלי סופר לוקח כרדיט על הכל וממש אוהב להשוויץ ומוצלח ושנינו יכולים להרשות לעצמינו לקנות בית, יש לנו הרבה חסרונות אחרים (אבל לנו יש סקס כל יום!!!) הוא אוהב שהכל סביבו וזה הוא והוא, דבר אחד אני יכולה להגיד כי אני תחרותית ובעלת אגו לא פחות משלו הוא שמראה לי הערצה ומעיד על בורותו או על חוכמתי בלי התנשאות!!
אלא גאווה ונותן לי להרגיש שהוא לומד ממני! בהחלטה על דרך הוא נותן לי בדיוק אותו משקל ומסב את תשומת ליבי כשזה הצליח! וכשלא מוסיף גורמים אחרים שאשמים בדבר ושהדרך דווקא ממש טובה..
אני מעולם לא הרגשתי פחות ממנו ועם הביטחון בי הרגשתי שאני בין המנצחים ורק בזכות זה אני דואגת לטפח את האגו והצלחתו כי זה חשוב מול כול העולם כי הוא הבוס מול כל העולם אבל איתי שותף שווה שבאמת מאמין שאני יכולה ללמד אותו הרבה, לא רק אני נצמדת אליו כי יש לי קלף מנצח אלא הוא נצמד אלי מאותה הסיבה ואני מרגישה את זה, לא משנה כמה אהבה אף אחד לא רוצה להרגיש לא מספיק ומתנצל שהוא אינו יותר.
התחושה שאכפת לך שיהיה לך אותה בשבילך והצרכים שלך לא כי אכפת לך מגישתך כפרט שלא תלוי בך ובעל החלטות שווה לך. אתה לא בצבא!

דבר שני הוא האופי והנרקיסטיות אני בטוחה שאתה באמת נרקיסיסט אבל שאתה גם באמת רוצה את אישתך.
לכן כמו שמישהו אמר לפעמים פשוט תרגיש!!! אישתך טובה ממך במשהו שהכי חשוב בחיים וזה היכולת להרגיש באמת. חייבים לשלב! כי אחרת חיים חולפים. והרגש מזכיר לך שאתה חי.

סקס? זה מאסט!! כל יום ולפעמים גם פעמיים.
יאמר לזכותו של חבר שלי (ואני בכוונה מביאה דוגמאות מהחיים) שאני שומעת הרבה יחסית משפטים כמו ״בייבי יש לנו כמה דקות בואי נפנק אותך קצת..אני רוצה לגרום לך להרגיש טוב.) וזהו!
ואולי בגלל זה יש לנו סקס כל יום כי הוא בדרכו פיתח אצלי שזה אחריות הדדית והראה שהוא דואג לי בנושא. ואנחנו עובדים 12 שעות ביום 5 ימים בשבוע, יש לנו כלב גור שמחרבן כל שעה ודורש צומי כמו ילד וגם בימי חופש אנחנו עובדים כי זה עסק.

שיהיה לך בהצלחה!

p4s

New member
לאחר מחשבה - ואולי?? מנסח מחדש

(לאחר קריאה של מה שכתבתי מול מה שענו לי)
אני 37. היא 34.
קצת יותר מ12 שנים יחד.
קצת יותר מ 10 שנים נשואים.
2 ילדות מושלמות.
אין בעיות כלכליות.
...........
אני אוהב אותה !!!!!! רוצה אותה !!!! רוצה שיהיה לה ולי ולילדות המדהימות שלנו רק טוב - כמו בכל תחום אחר.....
.........
.........
שנים של ריבים וכעסים..... 4 (!!) טיפולי זוגיות שונים... יחסי מין כמעט ואין.... האשמות הדדיות....
........................
אני טיפוס מאוד שתלטן, נרקסיסטי, דומיננטי בטבעי... בד"כ דברים סובבים סביבי. לא רוצה להיות כזה. צריך ללמוד לתת לה הערכה, מקום וביטוי. הכוונות שלי טובות ואני אוהב.
היא מאוד דומיננטית גם כן... אבל קצת פחות ממני... זה מתסכל אותה כל כך!!!
היא אמרה לי אתמול שזהו זה... היא לא יכולה יותר....
מצד אחד אני יכול להבין. המצב באמת מתסכל וקשה. רוצה חיים יותר טובים עבורה. היא ראויה לזה יותר מכל אדם שאני מכיר!
מצד שני - לא מוכן לוותר עליה ועל האפשרות שניתן לשפר (תמיד היה לי את האומץ לפעול כנגד כל הסיכויים - בכל תחום... עם עבודה קשה זה הצליח.... איתה - לא.... לא יודע מה עוד לעשות???)
התכונות האלו שלי הובילו אותי שאצליח להתמודד עם מצבים לא פשוטים בחיים (מוות וקשיים אחרים). התכונות האלו שלי הובילו להצלחה שאני מרגיש בחיים בתחומים מסויימים.
התכונות האלו שלי הובילו שהיא אמרה לי אתמול שזהו זה... היא לא יכולה יותר...
אני יודע שזה לא רק אני (זוגיות יש שניים). אבל אני קיבלתי מכם זווית ראיה שיש לי מה לחשוב עליה.
זווית ששמה אותי במקום אחר ממה שחשבתי. זווית שנותנת לי קרקע פוריה לשינוי. לבקשת סליחה.
זווית ששמה אותה במקום בו אני רואה איך דחקתי אותה אליו והיא באהבתה אלי חיכתה שנים עד שכבר לא יכלה ולקחה עמדה.
תודה לכם מקרב לב, מדהים מה אפשר להשיג בכלום זמן בפורום אנונימי ומעט פתיחות.
מקווה שלא מאוחר מדי וניתן יהיה לצמצם את הפער (מעל 10 שנים של צבירת "חובות" לא הולך להיות פשוט לתיקון....) בכל מקרה עבודה עצמית רבה לפני...

nowonder

New member
האמת, צחקתי.

כי לא הבנת כלום ממה שאמרו לך פה. אתה עדיין מדמיין שיש לך שליטה.

אני חושבת, שיש מצב שאישתך רוצה להתגרש, בלי שום קשר אליך. זה מין גיל כזה, שבו לפעמים נשים מגלות, שזין אחד זה לא מספיק.

p4s

New member
זה לא העניין...

במקרה ודברים לא תלויים בי (כמו במקרה שהצגת) אז זה כבר סיפור אחר.
אם זה כך אז באמת אין לי מה לעשות רק לאחל לה חיים מאושרים, להתגבר ולהמשיך הלאה. אבל זה המקרה ה"טריוויאלי" (כמו כל אפשרות אחרת בה אין לי מה לעשות כי היא לא תלויה בי).
אני לא חושב שזה כך (היא לא אמרה שום דבר שמצביע על האפשרות שהעלית). אם הבנתי או לא הבנתי מה שאנשים ניסו לומר לי פה - אני לא יודע.
אני כן יודע שלפחות יש לי על מה לחשוב עליו. משהו שלא חשבתי עליו מזווית כזו. אני לא יודע אם זה יעזור.
אני יודע לנסות, אני יודע להצליח. אני גם יודע לוותר ולהיכשל. אבל אני שואף לא לוותר לפני שעשיתי כל מה שביכולתי לעשות ברגע נתון. ואם אני נכשל - אני משתדל להבין במה ולמה. לפעמים אני מגלה שטעיתי. לפעמים אני מגלה כמו שציינת שזה בכלל לא קשור אלי. יש דברים שאני עדיין לא יודע למה....

nowonder

New member
וואי. כמה פעמים כתבת

"אני" בתוך ההודעה הזו.

תגיד, שאלת את עצמך למה אתם לא מקיימים יחסי מין?

p4s

New member
חחחחח :)

אין עליך! אין ספק שאם מישהו ישאל אמליץ על הפורום הזה בחום! 4 טיפולים זוגיים דוחפים לך בראש "תגידו רק "אני" ואל תגידו "אתה"/"את"! מסכים שגם את זה צריך לנקות מהראש כשמתרכזים בנושא :))))

אין ספק

שעשית מהחיים שלך סלט אחד גדול.

מתכוון לא' ויוצא לך ד'
חושב במושגים של אני ומדבר במושגים של אני ומשנה למושגים של היא/את (כי אמרו לי, לא כי אני באמת חושב ככה)
חושב עליה (ורק עליה) אבל רק בהקשר שלך (ורק שלך)
כמהה לבפנים נעים ורגוע אבל מכוון לבחוץ הישגי וחומרי

תראה, כל כך הרבה שנים העסק שלכם חורק וזה באמת מתיש לנסוע כזאת דרך ארוכה על פנצ'ר. אולי גם היא לא איזה טיפוס קליל, זורם, גמיש וממש רגיש אבל איכשהו היא הגיעה לקצה נסבלותך. את זה אתה צריך לראות.

מעומק לבי אני מציעה לך לחטט קצת יותר בעצמך ובאופן שבו אתה "מגיש" את עצמך לעולם ולסובבים אותך. זה שם. לא בה ולא באף אחד אחר (אם לא היא תהיה אחרת). אתה יכול להתנהג אליה ככה או ככה וגם ככה, זה בכלל לא העניין. העניין הוא בפוזיציה שאתה מעמיד עצמך כלפי החיים בכלל (תפיסה עצמית, ערכים, אמונות וכל הבלה בלה הזה).

יופי ועכשיו אחרי שגמרת לדקלם את המניפסט

המושלם של איך צריך להתנהל בחיים, מה שאתה צריך זה להרגיש, אבל על באמת, את הכישלון, את הבוקס בבטן, את הדחייה, את ההשפלה, את חוסר האונים.
למרבה הצער, כל הטיפולים שבעולם לא ילמדו אותך את זה, ככה שכמה שאישתך היא חיית מחמד חביבה ותו לא (איך אמרנו, היא "עוזרת" ממש נחמד בהורות/תחזוקת הבית/ פרנסה, באמת כלהכבוד לה על ההשתדלות...) היום יש לה תפקיד חשוב בחיים שלך (סופסוף) וזה לגרום לך להרגיש שהקרקע נשמטת לך תחת הרגליים - רק זה ישנה לך את האישיות במידה מספקת כדי שתהפוך לבן זוג נסבל עבור אשה אנטליגנטית.

אין בעיות כלכליות

אין בעיות עם הילדים, יש פוטנציאל לסקס טוב, עברתם 4 טיפולי זוגיות ועדיין לא מסתדרים... אולי הבעיה שלכם היא שאתם צריכים אתגרים.
אני ממליצה לכם לקחת 3 חודשים חופש ולצאת למסע משפחתי (קראוון באוסטרליה, יאכטה בקריביים, סתם לחצות את ארה"ב ברכב שכור ומוטלים... מה שבא לכם): או שתמצאו שם אחד/אחת את השני/ה או שתחזרו בידיעה שאין תקנה.

למעלה