הTESTPLAY

backdoorslam

New member
על מהותם של קלפי המיקוח

בואי נניח שלכל גזע ישנם יתרונות וחסרונות, הן מכמות משאביהם והן מסוג המשאבים. אם התרחישים היו יותר קונקרטים לגבי כלל הגזעים והיה רצף התרחשותי בין תרחיש לזה שאחריו, היה ניתן, בדיונים החופשיים, להטות דעה על ידי הבטחת קול או הבטחה בסיוע במשאבים. הארוע הזה אכן קרה ביני לבין הדרו (כבר סיפרתי עליו), שבו הדרו ביקש לדעת מהם מניעיי האמיתיים לרצוני במערה ובתמורה הוא הבטיח לי סיוע בקסם דרוי לטובתי. כמובן שהדבר לא יכל להתממש, משום שכל נושא המשאבים היה די קלוש. איך שאני רואה את זה, אם משאב, כקלף מיקוח, יוכל לשמש כאמצעי לשינו דעה ולהשפעה אין-פליי ("אתה תתן לי, אני אתן לך"), נקבל את תרומה גדולה בחזרה. אבל שוב, זו דעתי.

backdoorslam

New member
הא כן, ועוד משהו - סטריאוטיפים

אני ממליץ שבסוף כל תיאור גזע יבוא תיאור, בפסקה נפרדת שכותרתה מודגשת, על הסטריאוטיפים ההתנהגותיים של הדמות. כך השחקן לא יצטרך לדלות את האינפורמציה בין השורות, ויהיה לו יותר קל לממש את משחק ההתנהגות.

כמה דברים - שוב

על הקטע של קלפי המיקוח כבר דנו ודשנו. הכל רשום והעט עוד כותבת. המקודה היא שאכן, קלפי המיקוח ייכנסו לאין-פליי. ולכל גזע יהיה משהו אחר לתרום. השאלה היא מה בדיוק. אלפים - עץ גמדים - מתכות ואבנים טובות גובלינים - רעלים, המצאות חביבות ננסים - המצאות עוד יותר חביבות אורקים - בשר, כוח פיזי אלפים אפלים - קסמים, בעיקר (וצעצועי קסם). אופציה גם לאבנים יקרות. זוטונים - גידולים חקלאיים נמוכים אדם - גידולים חקלאיים גבוהים???

shadowfax

New member
אני חשבתי על משהו פשוט יותר

אוכל - אפשר לחלק ל2 בשר וצמחיה. כסף- אני לא צריך להסביר. קסמים- גם קסמים וגם המצאות יכולים לעבוד אותו הדבר . המצאות - הסכום של מספר ההמצאות שהשחקן יכול ליצור, השימוש בו נעשה ע"י המצאה של משהו (מיטה טלת פזית רב קומתית) כאשר עליך (כמנחה) לקבוע את עלות ההמצאות (לדוגמה המיטה = המצאה אחת, מיפוי 3 המצאות). אולי אפשר להוסיף עוד מדדים קטנים כמו שעות עבודה (למישהו),עצים,ריפויים וכו' שיכולים להימכר בעלות שונה (לפי ראית השחקן) כל גזע מקבל סכום שונה של דברים לדוג': ננסים : 7 המצאות, 4 כסף, 1 בשר ו1 עשב. דרו (ההופכי של הננס לפי ראיתי): 7 קסם, 4 כסף, 1 בשר ו1 עשב (או 2 בשר ו0 עשב). גובלינים: 3 המצאות, 5 כסף, 4 בשר, 1 עשב (והמון ילדים). גמדים: 1 המצאות (או בכלל לא) 7 כסף, 5 (6) בשר. וכו'

shadowfax

New member
סה"כ כאשר

מביטים על פוליטיקה מלמעלה זה אכן מסתכם בזה.

backdoorslam

New member
בדיוק! ככה תיהיה משמעות לאיחוד

למעשה, נראה שהמנחה (יו"ר) יצטרך לתרגם תמיד בין התרחיש לכמות המשאבים. הכמות היא קריטית בכל תרחיש שנבדוק: תרחיש המערה (המצאה), תרחיש אבק השריפה, תרחיש הקוסמים - במקרה הזה הייתי מוסיף אולי כוח צבאי... - ותרחיש האוכל.

אם כבר...

אם מנסים להפוך את הכל ליותר טוב, לא עדיף פשוט לרשום מראש אופציות אפשריות ומוכנות מראש ל"תרגום משאבים" קליל יחסית שייקח ממש ממש ממש קצת זמן? איך אני אמורה לעשות את זה?

backdoorslam

New member
ממש קשה לי לראות את זה קורה

כמובן שלגבי חלק מהמקרים בתרחיש, ניתן לתרגמם אל צורת משאבים מספרית. הבעיה היא שכל פיתרון שיתקבל על ידי חברי הועדה, צריך יהיה לתרגמו במקום - לא ניתן לעשות זאת מראש (נכון?).

shadowfax

New member
לדעתי יש להשתמש במספרים

רק כאשר יש ממש ממש צורך למשל: תרחיש המערות לא צריך (אבל יש להגביל את השחקן באילתור). תרחיש האבקה גם כן לא. תרחיש הענקים- כן יש לתת לכל גזע את הכמויות שהוא צריך מול הכמויות שיש לו. תרחיש הקוסמים מצריך כמות עץ לכל גזע (ורק כאשר העניין עולה את הצורך של הקוסמים. יש להשאיר את רב העניין (כולל תימחור) לשחקנים.

shadowfax

New member
היו לי עוד שניים על הננסים

ושלחתי לך הודעה, חוץ מזה זו אכן בעיה לחזות מראש את מהלך העניינים.

shadowfax

New member
איש למרות המוהק הבולט

שהסתיר לי את המראה ולמעשה את כל מה שהלך מאחורי האוטו (לא סתם ביקשתי לחגור
) שיעשעתה אותי מאוד קבל ח"ח

Sargon

New member
ח"ח?

תודה תודה לך, ח"ח. . . זה חומוס חיוני לא? גם שועשתי ממך כננס, היית חביב ביותר, בכלל לא חשדתי שיש לך מזימות להפיץ את הטכנולוגיה שלך. שודד המצאות! אני דיי מסכים העיניין של שימוש במשאבים צריך להיות אין-פליי.

shadowfax

New member
"חיזוק חיובי"

לכולם היו אי אילו מזימות, חלק דיברו בשירותים, חלק פיזרו פתקים...

הייתם ממש אחלה!

נורא נהניתי לראות את התככנות שוררת. כל פעם היה צמד שהשתנה לעיתים, שהלך לדבר מאחורי הכוך, שאף אחד לא יוכל לראות... היהיהי

backdoorslam

New member
לא הפחדת רק את שאדוראן

גם אני נבהלתי. ציפיתי גם שתראי יותר...ובכן..קטנה. תפקדת ממש כמו יו"ר בישיבה - אדישות, נוקשות והרבה שררה ופחד. אגב, בגלל שכולכם נכחתם לדעת שאינני Prince Charmy, מעכשיו אני נראה ככה: אחרי הפגישה, נפלתי לתרדמת עומק על הספה (לבוש בבגדי) עד שעות הבוקר המוקדמות... אח, איזה שבוע.

למעלה