הTESTPLAY

ננסק

New member
לא מסכים.

חלק מהבעיה היתה "באשמתך" גם. מי אמר שאתה צריך לעשות איזה הסכם עם הגובלינים? זה שהיית כל כך נחמד, אדיב והומניטרי (כמו כל שאר הגזעים לכל אורך המשחק, אגב), זאת "בעיה" שלך, למעשה. ניסינו לדרבן אתכם להיות יותר פאנאטים ואינדיוידואליסטים, שמרוכזים באינטרסים של עצמם בלבד. התקלה שלנו היתה שזה לא הלך. כנראה בעיית ניסוח. אני מקווה לשפר את זה כך שגם הננסים וגם הגובלינים יהיו מוכנים לרצוח ורק לא לתת לגזע השני שיהיה בעל זכויות כלשהן על ההמצאה המדעית הגדולה ביותר שנוצרה מעולם. (אם התרחיש הזה ימשיך, כמובן. כרגע נראה שלא).

shadowfax

New member
רק לשם העניין מי היה במציאות

ננסק? אני ממש לא מצאתי לפחות לפי הבנתי את הטקסט סיבה למה לננסים שאינם כוח לחימה חזק ואינם רבים כשפני הסלע המכונים גובלינים להיכנס לעימות במועצה עצמה ולחשוף את האבקה ולהיסתכן בעיבוד שליטה על יכולות הסחר בחומר (קרי ועדה לפיקוח על נשק גרעיני, אה אבקתי סליחה) וכך גם הגובלנים... דבר שני לא הייתי הומניטרי (האלפים היו) המטרה הראשית של סיריון היתה להשיג הכרה בטכנולוגיה ככלי חשוב שיכולל לספק שלל פתרונות, מה שאכן קרה "שלך לחמך על פני המיים..." כמו שאמרתי. ד"א אני השגתי את מבוקשי באותה מועצה (הננסים היו היצרנים היחידים של האבקה) ואף היה בכוונתי למכור לכל העולם את האבקה (למרות הסכמים שחתמתי).

ננסק

New member
ארר, בדיוק.

הבהרות ודברים: 1. הגובלינים הם אלו שמעלים את הנושא לדיון בפני המועצה. זאת טענה כנגד הננסים, הם אומרים שהם המציאו את החומר בעצמם. 2. אם זאת היתה המטרה הראשית שלך, הרי שמה שאמרתי נכון בדיוק: הגדרנו לך מטרות לא מוצלחות, ואנחנו צריכים להגדיר אותך מראש כתככן אינדוידואליסטי יותר. 3. הייתי זה שישב ליד ביצה וניסה לתת לה עצות מועילות וידע חכם ועתיק.

shadowfax

New member
אההה

אני לא חושב שהיתה בעיה כל שהיא בננס, הנושאים שלו היו הגיוניים ואף התאימו לרעיון הגזע המקובל והסתדרו לי מצויין (נכנסתי לדמות מהר יותר ממה שחשבתי), הרעיון של זכויות יוצרים הוא היה הבעיתי (שוב ציינתי את זה מראש) ולכן הפנתי את הדיון לרעיון שהיה נכון יותר לדעתי (כרי זכויות יצור) ומכירה, הייתם יכולים לקחת את הנושא הלאה בתרחיש נוסף ע"י יצירת חשדות להפרת הזכויות (יצור או יוצרים) ואז הייתם רואים ננס מאיים (ולא תככן) למעשה אתם יכולים לבנות תרחיש כזה (זה יהיה משעשע לראות). סה"כ גם בעולמנו אנו כאשר מישהו בונה משהו לא לוקח זמן עד שמעתיקים את הרעיון ומיצאים אותו תחת שם אחר אך הכרה כלל עולמית בזכויות יצור בלעדיות זה כבר מונפול גרידה (כסף, המון כסף, המון המון כסף), אז מתח רווחים נמוך (50/50 ברווח עם הגובלינים אם הם ידעו על המחירה) הוא מחיר קטן בלבד (תרתי משמע).

המממ... מעניין...

אתה יכול לשלוח לי מסר על הדבר הזה? משהו קצת יותר מפורט עם רעיונות והרחבה קלה? זה נשמע מ-א-ו-ד נחמד.

backdoorslam

New member
התייחסות לנקודות P

נראה שכל עניין המשחק מקבל תפנית די חדה. אני מציע לבחון שוב את נושא הP, בעיקר לאחר שהחלטתם להכניס את מאפיין המשאבים. לדעתי הP אינן דרושות כלל, מאחר וניתן להשתמש במשאבים במקומן ועוד בצורה של אין-פליי. דוגמא: כדי לשכנע את הדרו לתמוך בהחלטת האלפים לזכות הגנה עצמית, הייתי יכול להתמקח באמצעות משאביי, אם היו לי כאלה, ואז בתרחיש המזון הייתי מחוייב להתחלק במאגרי המזון שלי עם הדרוז. נושא השיכנוע מקבל פן דיפלומטי ותככני כאשר באמת אפשר להבטיח השקעת משאבים בטריטוריות זרות. מה שצריך לחשוב עליו זה "מנגנון המרה למשאבים". הננסים מעוניינים לבנות מכונה שתמפה את מחילות הגמדים? אין בעיה, זה יעלה להם 5 נקודות משאב. הדרוז רוצים לפתור את בעיית המזון באמצעות קסם? זה יעלה להם 20(!) נקודות משאב - תחשבו שוב. שימו לב מה קורה בעולמנו- טורקיה עמדה בפני החלטה קשה בעניין מתן רשות לאר"הב להתמקם בה, והופעלו עליה לחצים רבים מכל הכיוונים. ארה"ב, כמעצמה משתמשת במשאב החזק שלה: כסף. מצד שני, מדינות אירופה מעוניינות גם הן בקידום כלכלתן, ולכן הן מנסות לשמור על "שקט" בעולם. רוסיה (בעלת מערכת מסועפת של קבלת החלטות), מעוניינת לקדם את כלכלתה באמצעים "מלוכלכים": עיסקאות מדעיות-צבאיות עם ארצות ערב, פיתוח נשק, וקניית נפט ממדינות שהוטל עליהם אמברגו.

הצעה קצת שונה בעניין ה-P

אפשר שבמקום P, הגזעים שיצליחו להטות את הסנריו לטובת, יקבלו לא P, אלא משאבים נוספים. זה עשוי להפוך את כל המשחק להרבה יותר מעניין, לדעתי. מי שיצליח יותר, יקבל יותר, בהתאם. מה אומרים?

backdoorslam

New member
בדיוק!

זה הולך גם בד בבד עם האינטרסים של כל גזע. האינטרסים יובילו להקמת בריתות והכרזת מלחמות באופן טבעי- מעצם קיומם. משאבים נוספים, משמעם עוצמה רבה יותר ולכן גם השפעה גדולה יותר בדיונים שיערכו בעתיד.

backdoorslam

New member
קואליציה, אופוזיציה מנצחים ומפסידים

נקודה נוספת. מהי מטרתו של המשחק? האם המטרה היא להרוויח כמה שיותר נקודות P? האם מטרת המשחק היא ניסוח אמנות והקמת ועדות משנה? מטרת המשחק, לדעתי, אמורה להיות צבירת משאבים והצובר הגדול ביותר יוכתר ככוח החזק ביותר באיזור. האם "ויתור" המערה שלי לגובלינים, אך קבלת משאב אחר מהם מגביר את עוצמתי או מקטין אותה? אם היינו מביעים את האינטרסים בנקודות משאב, היינו יכולים לענות ל שאלה זאת ביתר קלות. שימוש במשאבים יצור חלוקה (בריאה וחיונית לעומק המשחק) לכמה מחנות שיאחדו כוחות לטובת מטרותם. אני שוב ממליץ לשנות את שיטת התרחישים: 1- כל תרחיש יצור אינטרסים ברורים לכלל הגזעים. במשחק הניסוי, האינטרסים היו מאוד קלושים, ולא תמיד חייבו השתתפות פעילה בדיונים, אלא הצבעה שולית בלבד. 2- לכל תרחיש יהיו השפעות. אפשר להשתמש בהמצאה המדהימה שנקראת "תרשים זרימה" שישתלשל מטה תוך כדי התרחבות. 3- אילתור, אליתור ואילתור (משלש בכוונה). לעיתים השחקנים יפתרו את בעיותיהם בצורות יצירתיות שלא חשב עליהם כלל בעת הכנת התרחישים. תרשים הזרימה שהצעתי צריך להיות מספיק כללי כדי שיכלי מקום לתוספות ואילתורים. 4- תירגום משאבים. כל תרחיש יכי תרגום אינטרסים לצורה מספרית של משאבים. כמה מזון יש לגמדים? אם יש להם 19 יחידות מזון, וכל גזע דורש רק 2 יחידות לשנה, אז אין בעיה לחלוק את המזון איתם - בטח אם הגמדים דורשים משהו אחר בתמורה (קסם דרוי, טכנולוגיה ננסית, כלי-נשק אורקים, חפצים קסומים אלפים, וכו').

המשחק עצמו - מטרה וכו'

בעיקרון, המטרה המרכזית של המשחק, כפי שצויין גם בדפי ה"נציג יקר" שחילקתי לכם בתחילתו, היא השמירה על השלום ואי-הידרדרות למלחמת-עולם (כביכול) נוספת. הגזעים הותיקים, אלה שחיים יותר זמן, זוכרים את המלחמה וכל שאר הנציגים, הצעירים יותר, יודעים על המלחמה מהספרים ומההורים. זה עולם שעבר לפני לא-הרבה זמן (300 שנים זה לא ממש הרבה זמן במונחים של גזעים שחיים 600+ שנים) מלחמה עצבנית, ולא ממש רוצה לחזור למצב שבו כולם נגד כולם. אז נכון שיש קצת מה לפתח פה מבחינת האינטרסים, אבל המטרה העיקרית של המועצה עצמה, היא לשמור על השלום, ולהדק את שיתוף הפעולה בין הגזעים. מטרות אחרות, אינטרסים של כל נציג וגזע, אני עדיין צריכה לשפר. מודעת.

backdoorslam

New member
אבל...

מטרה כזאת היא קונפליקט- מקל בגלגלי העגלה! השמירה על השלום הוא אינטרס בלתי מוצהר של חלק מהגזעים - בדיוק כמו אירופה הצבועה בימינו. שמירה על סטטוס-קוו יכולה לסייע, נניח, לגמדים לשמור על קווי סחר ובכך להגביר את משאביהם. אם מטרת המשחק היא לשמור על השלום בעולם, יהיה ניתן לפתור כל ישיבת מועצה בהתערבות של גזע ניטראלי, המצאות טכנולוגיות, קסם דרוי וכינוס ועדת משנה... ביצה יקרה, לכלכי מחשבותיך בתככים, אינטרסים אפלים, הצהרות כוזבות, מזימות בין גזעים והרבה, הרבה חכוכי ידיים וחיוך חושף ניבים.

אבל אתה אומר הרבה דברים...

והקרבתי למענך את האלחוטי שלי. אז אני מקשיבה לך, אבל השחקנים עברו את זה על בשרם ודמותם. לשמוע את זה מהם זה יותר נחמד. ורשמתי את זה כבר אתמול...

Sargon

New member
אני מברך על בואי!

כן כן זה אני בועז שורץ הידוע לשמצה. במשחק ההייתי ראש הגובלינים-בארגאמף דולפיש(כן, אני זוכר את השם!). וההייתי רוצה להביע את התרשמותי. בתחילה כשאמיר סיפר לי על המשחק נרתעתי, חשבתי לעצמי עוד משחק דיפלומטי-קונספרטיבי. . . כמובן שהוכחתי על טעותי. אני מביע את הסכמתי עם ההצעה להוסיף גינונים טקסיים, ובמיוחד כאלה שמיוחדים לכל גזע(האורק, לדוגמא, היה יותר מידי מתורבת ורהוט לדעתי וסובב את כולנו לחשוב שהאורקים הם עם שוחר שלום) וידגישו את השוני שלו מהגזעים האחרים. בנוסף אני חושב שתוספת המשאבים במקום ה-P היא רעיון מצויין, וכמובן כל הדברים האחריןם שאמרתם בנוגע לנושא. דבר נוסף אני חושב שצריך להוסיף אפשרות של שינוי דעה של חבר מועצה באמצעות משאבים(ימ'בה של. . .) או לפחות שהקול של המשחד יהיה שווה שתיים של חבר מועצה רגיל באותה הצבעה. בשורה הסופית נורא נהניתי מהמשחק, כמובן שהאנשים דיי עשו אותו, אבל אני רואה ברעיון פוטנציאל עצום. שלכם סארגון.

כיף!

על האורק שמעתי כבר שהוא היה יותר מדי אינטליגנטי ושוחר שלום בשביל אורק... כדאי באמת להדגיש בדף-הדמות שהוא לא, מה? לא נראה לכם שהגינונים הטקסיים קצת יהרסו? ז"א, לא עדיף שכל שחקן ימציא באמת את הגינונים הטקסיים שלו? מן הסתם, אם במקום ה-P תיערך חלוקת משאבים מוגברת לגזעים שייהנו יותר מהחלטות המועצה, המשאבים שיחולקו ישמשו, בין השאר, להמרת קולות. כך נציגים יוכלו להמיר, לעיתים, אף יותר מקול אחד לטובתם בכל הצבעה. שמחה שאהבת.

backdoorslam

New member
אני נוטה להבדיל כאן

לא הובנתי כראוי. מצד אחד התכוונתי שיתכן ויש מקום להוספת גינונים טקסיים כחלק קולקטיבי מהתנהגות הנציגים במועצה. כאן אין הרבה מה להוסיף חוץ מדפיקות פטיש בהתחלת הדיון ובסופו, השתחוות הדדית וכו' מצד שני יש את ההתנהגות התרבותית, שמה לעשות, כל נציג מתנהג בהתאם לתרבותו מבלי לשים לב לשוני. הגיוון בין ההתנהגויות אמור להוסיף. אני חושב שיש מקום לכתוב מעט בדפי ההסברה על הסטריוטיפים של הגזעים, בתקווה שכל שחקן יוסיף מגוון התנהגויות משלו, כולל שיבושי שפה, ביטויים מצחיקים וכו' ישנם הרבה סיפורים מוכרים על ההבדלים בין אנשי עסקים אמריקאים ליפנים. בקשר למשאב כממיר קולות - אני אישית לא מת על הרעיון, הייתי מעדיף שהמשאבים ישמשו כקלף מיקוח בדיונים האישיים, וכך יעשו את עבודתם אין-פליי. אבל זוהי דעתי בלבד.

shadowfax

New member
עכשיו זה נשמע קצת יותר טוב

יש אולי צורך להדגיש שקיימים גינונים וביטויים שונים בין הגזעים אך שוב לדעתי השחקן אמור ליצור אותם בזמן היכרות עם הדמות.

ועכשיו נשאלת השאלה...

מהו קלף מיקוח בדיונים האישיים אם לא המרת קולות, תכלס? למרות שאף-פעם אי אפשר להיות בטוחים שהמרה, במקרה שכזה, תעבוד. זה דווקא יכול להיות יותר נחמד! סטריאוטיפים גזעיים... המממ... רשמתי דווקא שכאלה על חלק מהדפים. פשוט לא כולם התייחסו לזה. האלפים, למשל, סנובים יחסית כלפי שאר הגזעים מותעבים בכלל את נציג הדרו. זה אחד, די בולט. יש הצעות נוספות בנוגע לסטריאוטיפים גזעיים?

למעלה